ПЛЕВЕН - 92

• 20 933
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
С риск да бъда пречукана от някои сладокусни госпожи, дето се потайват тука ще плесна линка с картинките с разни рецепти, като днес ви подбрах само торти, от новият ми любим сайт с форум - Гответе с мен! Цъкни тук и си вземи кофа за лигите Само да доуточня - накрая на всяка тема почва нова като тук и така торти безкрай... Laughing

ДеЩо допускам, че е (СН2-CHCL)n, но е възможно и  [8CH28CH28]n, освен ако не е   [8OOC8C6H48COO8CH2CH28]n !

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 12:25 от nomadka

# 166
ДеЩо, аз не знам от каква пластмаса са кутиите....но ако си решила да взимаш храна от там, по-добре недей. Под всякаква критика е, особено за малките (то и за големите е същото де), взимах 1седмица за Калина още когато я отвориха отново и само хвърлях яденето.

# 167
Някой има ли представа как мога да разбера от какъв вид пластмаса са кутийките, в които слагат храната от Млечна кухня? важно ми е.
Не знам от каква пластмаса са,но май само в Плевен и Велико Търново раздават в тях.В останалите градове е със стъклени буркани.Има тема-майки от В.Търново искат да се премахнат пластмасовите кутии,защото храната се насипва гореща и се деформират съдовете и кой знае какви вредни вещества се отделят.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=387208.0

# 168
Мерси Ерота, аз пък мислех да направя нещо като мини информационна кампания - за колко години се разгражда това чудо, дали изобщо се рециклира, защото някои видове не се рециклират и дали има смисъл да убеждаваме хората да ги изхвърлят разделно. Не съм сигурна, че в общината ще ни обърнат внимание, ако искаме да ги махат, , но аз още тогава казах, че предпочитам бурканчетата като по-екологични, здравословни, защото не се отделят мизерии при поставянето на горещата храна...

Номадка, това дето си го писала нищо не ми говори  Laughing

някой, ако разполага с такава кутийка от млечна кухня - моля да погледне дали има някъде номерче по нея

# 169
PP-05 е номера в триъгълник-уж това е от добрите пластмаси.
Отдолу пише 560/300 и отделно има числото 8 от другата страна.
http://img2.imageshack.us/img2/2862/dsc08695.jpg

# 170
# 171
(СН2-CHCL)n - Поливинилхлорид

[8CH28CH28]n - Полиетилен - РЕ

[8OOC8C6H48COO8CH2CH28]n  -  Полиетилен терафталат - PET

Повече инфо -
http://web.uni-plovdiv.bg/stu0466020/Computer_chemistry_Presentations/PVC1.ppt

Полипропилен - PP

# 172
Момичета, някой няма ли да е по улиците след обед?
Че моите курсисти още не са приключили с изпита и като гледам с Калина ще излезем след 15ч, та поне да има с кого да се мотаем. )))

А за въпросните пластмасови кофички - това е пълна простотия според мен. Но уж да било по-лесно за родителите.

# 173
Лелеле, номадка, аз си помислих че си дала произволно набрани букви и цифри, а то гледай какво излезе  Grinning Тина, ти пък ме довърши. От къде ги знаете тези неща?
А сайта Гответе с мен, отдавна ми е пръв приятел в идеите за готвене  Peace
Както и тукашния подфорум за готвене.

Такааа....бях на консултация. След обстоен преглед се оказа, че няма изгледи да раждам скоро, макар бебето да е гигант според тях. Щяло да мине 4-те кила. Дали дрехите 22-ри номер няма да са му малки  Laughing Не сме избирали дата, а ми назначиха и следваща консултация на 23-ти. Дано да не тръгне по-рано, може да дочакам и май месец  Grinning

# 174
А що не организирате една среща на пикник някъде (не и в Градската, примерно Горталово Mr. Green)....някак по-забавно и веселяшко е, в унисон с времето навън....,А? Тогаз няма да се замислям и начаса ще съм там - първа пушка.....

# 175
Дикс, според мен си избрала най-якото време за раждане, зодията тоже, ако се навиеш и да кърмиш сега..  Mr. Green Mr. Green

Това видели ли сте? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=385545.0

ние излизаме, мина ми мързела

# 176
И аз се присъединявам към ДЕс...Дикси дано да уцелиш близначе.........

# 177
Е, чак близначе май няма да е, но според мен Телец е много готина зодия също.
Може и в Къртожабене при Дип пикника, че по-близо, а хората без коли какво ще правят?

# 178
Дикси, Химия майка - 8 вида химия учих   Crazy  Отврат, ама и чичо Гугъл помага   Mr. Green
Много ми хареса идеята за пикник, някъде на зелено с децата   Hug     Кой я предложи  newsm78  Пешко  ?
Хайде сега с по конкретни идеи - къде, кога?  Ей, супер може да се получи, ако трябва и 2-3 курса ще направя да ви извозя   travel

# 179
  • София
Като сте се разговорили за зеленко,ние тъкмо днес с една приятелка говорихме да идем на планина с децата за два три дни.Засега сме се спрели на Леденика.Там не е лудница,евтино е,природата е чудесна.Нали съм си от Враца,да си похваля района.Ако има и други желаещи,моля.Мислим да е към средата на май месец.Спрели сме се на това хотелче:
http://www.hotel-ledenika.com/
Нощувката е 17лв за възрастен и наполовина на дете.

Общи условия

Активация на акаунт