ПЛЕВЕН - 92

• 20 933
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
Аз пък си мислех другата седмица да прескочим до Летница и Крушунските водопади, тъкмо е чудесно времето. ))) ето тук http://www.sever.bg/landmarks/25.html

ДеЩо, на тази тема не бях попадала, аз основно една следя в Хомеопатията, но това направо ми събра очите. )) Друг път ще чета по-подробно, че ми стана много чудно като как точно се използват тези чашки. )))

Вие си говорите за пикник, но аз вече започвам сериозно да мисля как да направя на Калина рожденният ден като пикник. Не искам тази година да сме някъде вътре в детски клуб, а на вън. Но такова заведение хем с лятна градина, хем с люлки, пързалки и др. подобни за децата в Плевен няма. Или поне аз не се сещам.

# 181
Валенце, да посетите и екопътеката на приказките, май е някъде наоколо, аз много искам да идем някой ден.

Аз съм със сто ръце за пикника!

И едно друго предложение имам за по-немързеливи и за такива с деца над 3 години или които знаят, че децата издържат на ходене тип от моста на Кайлъка до басейните, но през горичка...

Значи може да сте ходили там, много е хубаво и достъпно като за нас. Тръгва се от моста на Кайлъка, но не през алейките, ами по страничното шосе, което отвежда към Пещерата, ако минаваш с кола. От там се отбива по една пътека нагоре и се ходи един вид през Кайлъка само че отгоре - минава се покрай тези дупки-пещери, които се виждат от долу от алеите, около 30 минути е ходенето, минава се и над зоологическата градина. По това време на годината е много яко, има и полянка горе, където може да играят децата, добре е да се внимава за кърлежи. Излиза се на парашутната кула до басейните и от там по една пътека слизаш вече долу на алеите, та и обратно се ходи пеша, ако не си извикаш такси или не те чака кола на басейните или пред хотел Кайлъка  Mr. Green
Може да кача снимки, имам точно от април миналата година, значи Яна не е имала 4 години, а аз съм била в 7 месец бременна, тоест и бременните може да се поразтъпчат.

Елена вчера спа един час сутринта и после два пъти по три часа, тази сутрин пак спа три часа и сега заспа отново, та не излязохме  Shocked Дали нещо може да е от зъби или да кара  нещо без симптоми, няма температура, супер си е, малко е нервна вечер или като и се доспи - много си лапа и дъвче ръцете и всичко, което докопа.

Мира, аз съм на мнение, че деца под 3 години по-добре да им се правят само роднински събиранки, може и детско парти, но да не са много. Иначе едни приятели правиха 3тия или 4тия РД на детето си в Пещерата, там е открито, засичала съм и други рождени дни там. Също и в този клуб до Анастасията. Ние за 2 рожден ден на Яна ходихме на една вила в Кайлъка само с роднини, платихме за използването на кухнята и общите помещения, абе за през деня - към 40 лева.
Пешко итя ще прави ЛД на Радост на открито, а аз съм решила на Яна да е на Радишево на лозето, там има къща, полянка, дървета, да тичат...само да видим дали ще е голяма жега..

# 182
Ужасна съм, знам, скъсах се от писане тия дни, сори, на който досаждам
Ето 5-6 снимки от въпросната пътечка, но са есенни, ще кача от миналата пролет след малко, ако Ели все така спи
http://deshtovidi.multiply.com/photos/album/1#22

Тина, къде мога да проверя при поставяне на гореща храна в съд от полипропилен дали се отделя нещо вредно за здравето

# 183
...Дикси дано да уцелиш близначе.........
Joy Хахаха, Пешко, аз искам ако може и дева да до го уцеля, ама не съм мислила когато е трябвало...
За близначе бая има да стискам.

# 184
Дикси що дева бе ,аз съм за 12 септември и се къхаря че ще е дева и се чудя как да се напъна за лъвче ,ама ще ми е раничко сигурно ?

# 185
А, като сте заговорили за зодии и деца....термина ми нали беше 15ти октомври и аз още в началото започнах да мрънкам - каква е тази зодия сега Везни, никой не познавам, почнах да чета детски хороскопи и т.н., абе с две думи, никак не ми харесваше. )))
Та Калина взе, че се напъна (не бях аз със сигурност) и се роди Лъв. ))))

ДеЩо, а аз не съм почитател на събирания тип селска сватба, или кръщене с родата. Детето си е дете и трябва да си има детски рожден ден. А възрастните, баби, дядовци и останалата рода като искат да се съберат, почерпят и т.н.
Миналата година правих преди обед детски рожден ден, а вечерта (бяха дошли на мъжа ми сестра му със семейството от Лондон) събирах най-близките баби. Ами честно казано това второто беше точно сядане на една маса, ядене, пиене, подхвърляне на детето напред, назад (изнерви се страшно, мрънкаше, не искаше да заспива, та накрая се прибрахме набързо). Аз не виждам смисъл от подобни истории.
Я на един детски клуб за 2часа, да поиграе с приятелчетата и толкова.

Дикси, ами на теб не ти ли е време вече да си определиш дата за секциото, то не остана?. ))))

# 186
Мира и аз мисля като теб общо взето, ние понеже не бяхме събирали родите по никакви поводи дотогава и затова използвахме 2я и рожден ден, а и бяхме бабите от двете страни плюс леля ми и чичо ми и баба и дядо
Мен ако питаш ще го направя даже само чисто семейно, понеже не обичам такива тупурдии роднински, но и в детски клуб на 1-2 годишни деца не ме кефи - трябва все някой да им тича по гъза  Laughing и пак е същата лудница, в Плевен кой ще се занимава с 5-6 едногодишни да речем или 2-годишни  Laughing

# 187
Дикси що дева бе ,аз съм за 12 септември и се къхаря че ще е дева и се чудя как да се напъна за лъвче ,ама ще ми е раничко сигурно ?
Щото и аз, и Емо сме деви и много си се харесваме к'ви сме готини Mr. Green

# 188
Какъвто и да им го направите до 3 годинки все им е безпаметно.  Laughing Laughing Laughing Честно казано извън трапезирането заради дошлите хора, роднинските събирания не са толко зле - в няква степен срещаш и други хора и освен това всеки се напъва да ти дундурка детето. Иначе пък трябва да забавлявам майки на деца гости. Все е Мара на пангара.  Laughing Laughing Laughing
Дикси ти къмто дата Лили Иванова си в момента, но нека се роди тогава ще те орисвам.  Laughing От химия бъкел не разбирам, аз съм си парче математичка с литературни способности. Едно извънземно кат на Теодора Стефанова отгоре ми ги спуща тия. Ей на заклех се иначе въобще не знам кви ги плещя.  Laughing Laughing Laughing
Мирама шма извиняваш ама и на тебе като на селяните като се порежеш не теква синьо, да не говорим че сигурно и до тоалетна ходиш. Да не ти се накъдрят въшките само от толкова внимание. И да ти кажа под секрет - вече бабички дето да тъкат сукно няма, освен в разни майсторски работилници и то колкото за пред хората. Аз не мога да претендирам за старост, но вярвай ми за автентичност душа давам.  Laughing Laughing Laughing Иначе си ми много симпатична и то най-вече заради зодията.  Mr. Green

Като е за пикник, някой не ходи ли на риболов да ме вземе и мен?

# 189
Хехе......да бяхте видяли миналогодишния РД на Радост - в двора на историческия музей....чиста работа, децата си тичат на воля, майките не трябва да ги обгрижваме чак пък толкоз, както е в детски кът - я ще се скарат за някоя играчка или там катеручка или каквото и да е съоръжение, я ще се нагълтат с бацилите на децата, дето са били преди тях в клуба и така....никак не ги харесвам такива РД-та....там на поляната, да тичат, да се изморят, на чист въздух..........
А толкоз ме е яд за този клуб до Анастасията - че го направиха таквоз нещо....преди си беше просто едно помещение(част от читалище) с изрисувани стени, в двора на което можеше пре-спокойно да си направиш при хубаво време детско събиране и то само срещу 15 лева за половин ден за всички деца, а сега - по 9-10 лева за куверт на дете - Аре нема нужда..........там в двора ма музея....Питайте Грета миналата година колко хубаво беше на децата.....

А за пикника......ще се натоварим кой с коли, кой с колелете - его де е.........с Тина ще ви покажем нЕкое оРо да научите - Гигнско влашко......
преди три или 4 седмици ходихме на Горталово..и май миналата седмица пак. Първия път мостовете бяха отнесени от реката, та се наложи да преминаваме по едно изкоренено и паднало пре реката дърво....с Радост на гръб....големо усещане, тръпка ви казвам.....по средата на дървото ревях, че исакм да се връщам.....ни на пред, ни на зад......в крайна сметка преминах......само ние с ДРаго  и Радост, господари на поляната......като се връщахме тълпи хора ни се чудеха на акъла как сме минали.

# 190
Щото и аз, и Емо сме деви и много си се харесваме к'ви сме готини Mr. Green

АААААА,така да , а пък аз познавам само една дева-много злобно и егоистично същество и заради това сигурно се вардя Joy.
А пък аз съм си лъвче ,малката скорпионче и ми се иска все силни зодийки ,ама каквото дойде в крайна сметка ,няма да се мешам в божийте работи Wink.
Да са живи и здрави само,пък другото ще го нагодим по малко.

# 191
# 192
nomadka, няма лошо човек да приема всичко буквално, ама чак пък толкова ))))
Просто виждането ми за детски рожден ден е доста далеч от събиране с родата А кой е селянин и кой не за мен това няма значение
И със сигурност ходя до тоалетна, да

# 193
  • Плевен
Пешко, настръхнах като видях снимката. Shocked

# 194
Ето и от мен от тази пътека и полянка, където ви предлагам

Датата е била 12 април и децата са ходили голи, а люляците цъфнали  ooooh!

http://deshtovidi.multiply.com/photos/album/17#1

Общи условия

Активация на акаунт