Пролетта вече е дошла, радост за нашите цветя

• 33 543
  • 460
  •   1
Отговори
# 390
Ох, момичета зелените ми растения вкъши ги е нападнала някаква дребна черна мушица - преди време пресаждах с нова почва и май е от това #2gunfire Идея с какво да напръскам? newsm78 Много благодаря!

Ако приличат на виненки. Засуши малко почвата. И про мен беше станало така.

# 391
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Ох, момичета зелените ми растения вкъщи ги е нападнала някаква дребна черна мушица - преди време пресаждах с нова почва и май е от това #2gunfire Идея с какво да напръскам? newsm78 Много благодаря!

Ако приличат на виненки. Засуши малко почвата. И про мен беше станало така.

Ако продължават и след засушаване с подходящ препарат ще решиш проблема. Аз и Катя сме пробвали успешно Моспилан  Peace
Тези гадове се получават от преполиване или ако почвата е заразена.
*sve* оправи ли се. Копираш от браузера горе и поставяш. Ето на твоето албумче от 4 снимка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=344980&pid=10688315   Peace

# 392
  • Бургас
mari45  страхотни петунии Heart Eyes
*sve*много хубави цветенца, но най ми хареса ето това http://www.snimka.bg/album.php?album_id=344980&pid=10819843
ммммм Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes страхотно е
Как се казва?
Момичета, пустия му калдъръм изниква  във саксията един хилав и се затрива още едва забележим Thinking тъпа работа Crazy
Бенджамина съм го сложила на югозападната тераса, ако почне да пожълтяват листата ще го вкарам вътре Crossing Arms
Сега забелязах че и бегонията ми е изгнила ужассс #2gunfire #Cussing out а толкова пари дадох

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 13:58 от poepie

# 393
  • Русе
Благодаря Ви,момичета,много сте мили!  bouquet
viki_hrisa успя да ме изтърпи и да ми помогне!  bouquet
memorgana,засушаването и Моспилана са добра идея,но става и с всякакъв друг инсектицид,който имаш под ръка да полееш почвата.Аз не обичам препарати и обикновенно ги позасушавам и разрохквам пръстта.
poepie,това е цинерария.Беше много хубава,но вече изсъхна...добре ,че я снимах Simple Smile

# 394
здравейте момичета!христос возскресе!
 easterот гости и ходене по гости нямам време да седна нито да ви чета ,нито да ви пиша,но ще си наваксам тези дни.снимах част от двора ни,все още не са цъфнали всички цветя и райграса не ми е поникнал но,има време,пак ще го снимам.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=367645

# 395
  • Бургас
Момичета, а как бършите листенцата на бенджамина, моя е много много прашен?

# 396
Момичета, а как бършите листенцата на бенджамина, моя е много много прашен?
Пръскам с вода и бърша с пръсти, после пак пръскам за да се отича мръсотията. Лист по лист.

# 397
  • Варна
Аз моите директно ги карам под душа и ги окъпвам със слушалката - листата им светват. Хубаво е саксията да се покрие отгоре с найлон, за да не се напълни с вода. Но като порасне още малко големият, не знам как ще го мъкна.

# 398
  • На края на света !
Момичета страхотни цветя ,страхотни градинки  Hug
viki_hrisa направо ти завиждам за тази голяма градина  Hug
poepie ,когато беше по малък моя бенджамин го къпех в банята под душа ,а сега на терасата с маркуча  Peace иначе след като го заваля снега моя е в ужасно състояние  ooooh!но гледам започва да се съвзема  Praynig

# 399
Моя бенджамин го къпах преди няколко дни под душа. Много беше прашасал и той. Розите на село и тях ги къпим под душа.
Чародейка това което аз си го гледам е около 20 квадрата (но е под наклон и ми изнася пръста надолу). Тази година казах че няма да го оставя да буреняса. Ако знаете как в момента се радвам на лалетата. Като малко дете съм. Grinning Сега е топло и се отвориха нацяло. Много са красиви. Другата час от градината с двете тераси я гледа хазяйката.  (ако мога въобще да кажа нещо такова) Там в момента има около 5-6 коренчета ягоди.
Далията ми преди малко я видях че и тя е почнала да избива.  newsm44

# 400
  • Бургас
Много е голям и тежи, но ще се пробвам да го вкарам под душа Mr. Green
Ако ли не, ще бърша лист по лист, което е убийство ooooh!

# 401
Здравейте!Моите бенджамини са сравнително големи.Лист по лист-сигурно трябва един ден да си играеш.Ние ги замъкнахме с мъжа ми в банята и ги окъпах със слушалката.Даже не съм подлагала найлон-оставих ги да се изцедят.Станаха много свежи и хубави.

# 402
  • На края на света !
Представям си аз да чистя моя лист по лист ooooh!
http://charodeikata.multiply.com/photos/album/5/5#14
Другия вариант е с пулверизатор да го изкъпеш ,и да постелиш нещо под него Thinking

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 20:23 от Чародейка

# 403
момичета да ви попитам нещо-едната ми роза е завъдила някакви мушички и паяжинки.с какво да я напръскам да не прихванат и другите цветя?

# 404
  • Бургас
Едвам-едвам побрах бенджамина във душ-кабината, но за мен нямаше място макар, че съм слабичка Crazy
Та запретнах ръкави и оплесках цялата баня, сега ще го чакам да изсъхне и тогава ще го извадя да видим какво се е получило
Голям зор Whistling чудо...

Общи условия

Активация на акаунт