Поредната лекарска грешка,отнела живот!

• 63 967
  • 1 280
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Едно е лекарят да е хладнокръвен, за да взема подходящите за пациента решения, а съвсем друго е да е емоционално тъп, та чак вдлъбнат.
А като гледах интервюто докторката ми е ясна - знае, че й е подпалило под задника, знае че е сгафила и сега се опитва да се дистанцира като говори за "баналност, случай и др".

# 886
  • На земята, която е всъщност звезда.
Д-р Мазнейкова може много да знае и да има опит, но това не е достатъчно един лекар да бъде наречен добър! Naughty

А в случая с нея: един фал може да бъде определен като случайност, два, като съвпадение, но три и повече...ами това си е жива статистика! ooooh!

# 887
 Едвам успях да изгледам "интервюто" на Лора Крумова с тези двамата "доктори". Извинете  много, но случаите, доказващи абсолютната некомпетентност като лекари на Мазнейкови не са 1 и 2. Гледах и самозащитата на Мазнейкова при Венета- е не е нужно да съм медицинско лице, за да разбера, че тази говори пълни глупости и единственото, което умее, е да лъже като циганка с цел опазване на и без друго сгромолясващия се имидж на нейната болница. Не става въпрос за частни и държавни болници, става въпрос, че тези хора са едни ТЪРГОВЦИ на животи и без грам свян застават в ефира и убеждават хората в своята правота!!! НЕ бих стъпила там, живота ми е по-важен от това колко модерен интериор има болницата!

# 888
Излезе ли някаква експертиза вече?

# 889
Нищо няма още..  Confused

Но ето какво друго се случва:

Създадоха медицински инспекторат
Медицински инспекторат към здравното министерство вече ще следи дали болниците спазват медицинските стандарти и правата на пациентите. С промени в закона за здравето депутатите дадоха правомощия на инспекторите да правят проверки по сигнали на граждани.

Медицинският инспекторат ще трябва да открива и предотвратява случаи на корупция. Ще може да прави и предложение до здравния министър за отнемане на разрешенията на болници-нарушители и за дисциплинарни наказания на директорите им.

Новите текстове в закона задължават медицинските специалисти да информират социалните служби за всяко новородено, което може да бъде изоставено от майка си. В противен случай ги грози глоба от 300 до 1000 лева, а при повторно нарушение и лишаване от правото да упражняват професията си за срок от 6 месеца до 1 година.

Ето ответната реакция на пираните от БЛС и БЗС: Не на здравната полиция.

ВЪВ ВРЪЗКА С ПРИЕТОТО ОТ ПАРЛАМЕНТА НА Р. БЪЛГАРИЯ СЪЗДАВАНЕ НА МЕДИЦИНСКИ ИНСПЕКТОРАТ КАТО КОНТРОЛЕН ОРГАН

КАКТО ВЕЧЕ БЕШЕ ОБЯВЕНО ПУБЛИЧНО,  ДВЕТЕ СЪСЛОВНИ ОРГАНИЗАЦИИ КАТЕГОРИЧНО СЕ ПРОТИВОПОСТАВИХА НА СЪЗДАВАНЕТО НА НОВ КОНТРОЛЕН ОРГАН В СИСТЕМАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. СМЯТАМЕ, ЧЕ ТОВА Е ГРУБ ПОЛИТИЧЕСКИ АКТ ЗА НАЛАГАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН КОНТРОЛ НАД СЪСЛОВИЕТО, КОЙТО ГАРАНТИРА НА ВЛАСТИМАЩИТЕ ВСИЧКИ ПРАВА ЗА БЕЗКОНТРОЛНО НАЛАГАНЕ НА САНКЦИИ.  ТОВА ВОДИ
ДО ПЪЛНО АДМИНИСТРИРАНЕ НА СИСТЕМАТА И НАРУШАВА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИЯ МОДЕЛ КАТО ЦЯЛО. ПРЕДВИДЕНИТЕ ПРАВОМОЩИЯ НА АГЕНЦИЯТА, СПОЛУЧЛИВО ОПРЕДЕЛЕНА ОТ МЕДИИТЕ КАТО МЕДИЦИНСКА ПОЛИЦИЯ, ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЗАПЛАХА ЗА ПАЗАРА НА МЕДИЦИНСКИ УСЛУГИ И НА ЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ, КОИТО СА САМОСТОЯТЕЛНИ ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА, КАКТО И НАРУШАВАТ ДЕЙСТВАЩИ ПРИНЦИПИ И НОРМИ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА Р БЪЛГАРИЯ, НА ДЕЙСТВАЩИ ЗАКОНИ И ПОДЗАКОНОВИ  НОРМАТИВНИ АКТОВЕ. НОВАТА СТРУКТУРА „МЕДИЦИНСКИ ИНСПЕКТОРАТ” ЩЕ ФУНКЦИОНИРА УСПОРЕДНО С НЗОК И РЦЗ И СЪСЛОВИЕТО ЩЕ ТЪРПИ САНКЦИИ ОТ ТРИ СТРАНИ ЗА ЕДНИ И СЪЩИ НАРУШЕНИЯ –  АБСУРД ДОРИ В НАКАЗАТЕЛНОТО ПРАВО.
    КАТО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯМЕ С ВСИЧКИ АРГУМЕНТИ НА ТОЗИ НЕМОРАЛЕН АКТ, ГЛАСУВАН ОТ БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ,ЗАПАЗВАМЕ ПРАВОТО СИ ЗА ПОСЛЕДВАЩА РЕАКЦИЯ С ВСИЧКИ ЗАКОНОВИ СРЕДСТВА.

БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ
                        БЪЛГАРСКИ ЗЪБОЛЕКАРСКИ СЪЮЗ

Пп. Големите букви са техни, не мои.

# 890
Създадоха медицински инспекторат
Медицински инспекторат към здравното министерство вече ще следи дали болниците спазват медицинските стандарти и правата на пациентите. С промени в закона за здравето депутатите дадоха правомощия на инспекторите да правят проверки по сигнали на граждани.

И в същото време не са приели Закона за правата на пациентите. По какъв нормативен документ ще проверяват дали се спазват тези права.....Създават нови работни места, нови регионални подструктури, нови харчове..... Twisted Evil

# 891
...Осъден лекар в България няма...

Осъдиха лекарка на 3,5 години затвор за подкуп/ 30 май 2009
"Ловешка лекарка беше осъдена на три години и половина затвор за подкуп и документни престъпления...
На бюджета са нанесени щети в размер на повече от 1 000 000 лева. Присъдите могат да бъдат обжалвани..."

Да не се окаже, че единственият начин да осъдят лекар е за неплатени данъци
и въобще - заради "щети върху бюджета".

# 892

"Ловешка лекарка беше осъдена на три години и половина затвор за подкуп и документни престъпления...
На бюджета са нанесени щети в размер на повече от 1 000 000 лева. Присъдите могат да бъдат обжалвани..."

Естествено ,кой мисли за човешките трагедии.

# 893
АЛЕЛУЯ!

# 894

Предполагам, защото тези случаи могат лесно да бъдат доказани.
Става дума за инвалидизирането на здрави, прави и не знам си кви люде, не за неплащане на данъци. Там мафията наистина яко друса бюджета, най-лошото е, че това се случва и за сметка на хората, реално нуждаещи се.  Не знам дали знаете за истинските инвалиди какво ходене по мъките е да се доберат до заветното ТЕЛК решение. Много от тях така и не получават.

# 895
ОПЛ от Русенско е първият лекар у нас , който влиза в затвора заради фиктивни прегледи.
Това съобщава в. "Банкер". Окръжният съд в Русе е потвърдил на втора инстанция присъдата на личния лекар от с. Мартен Васил Георгиев от 1 година ефективно задържане. Решението не подлежи на обжалване, твърдят правистите,и 35-годишният мъж ще трябва да влезе в затвора, като ще бъде временно лишен и от правото да упражнява професията си.
През декември 2007 г. д-р Георгиев бе осъден от Русенския районен съд , защото получил 738 лв. от РЗОК , без правно основание. Той използвал за целта документи с невярно съдържание, като съставял през 2005 г. амбулаторни листи с невярно съдържание, в които вписвал фиктивни прегледи на здравноосигурени пациенти от други градове. При направената проверка се оказало, че много от хората, фигуриращи във фалшифицираните документи, изобщо не са стъпвали в село Мартен. ...... Последвала кореспенденция с БЛС, но оттам не взели никакви мерки. От РЗОК-Русе се обърнали към колегите си от другите здрани каси, за да направят те анкети с пациентите на д-р Георгиев. Някои се отзовали други не, но разминаванията са открили и от русенската РЗОК изпратили материалите в Областната дирекция на полицията.
Д-р Георгиев не признал за нарушенията и по време на делото е отричал, твърдейки, че обвиненията срещу него са абсурдни. Присъдата е по чл. 212, ал. 1 от НК за документна измама", пише още в. "Банкер".

# 896
И в нашата област имаше осъден лекар за подкуп, но....той замина в друга област и там си работи Confused...предполагам и до днес...

# 897
Аз не искам да ги вкарвам затвора.
Искам да ги сложа пред тоалетната на някоя гара - да събират по 20 стотинки, да я чистят и да следят дали има достатъчно хартия.
Ако ги вкараме в затвора ще си лежат и ще ги храним, защото затворниците се хранят от данъците, които ние плащаме...
Искам да покажа лицата им и всеки на улицата да ги плюе.
ВИЕ КАК БИХТЕ НАКАЗАЛИ, ЧОВЕКА ОТНЕЛ ЖИВОТА НА ДЕТЕТО ВИ, НА СЪПРУГА ИЛИ СЪПРУГАТА ВИ, НА МАЙКА ВИ НА БАЩА ВИ, НА ПРИЯТЕЛ...???????

# 898
Искам да ги сложа пред тоалетната на някоя гара - да събират по 20 стотинки, да я чистят и да следят дали има достатъчно хартия.
Ако ги вкараме в затвора ще си лежат и ще ги храним, защото затворниците се хранят от данъците, които ние плащаме...
Искам да покажа лицата им и всеки на улицата да ги плюе
ВИЕ КАК БИХТЕ НАКАЗАЛИ, ЧОВЕКА ОТНЕЛ ЖИВОТА НА ДЕТЕТО ВИ, НА СЪПРУГА ИЛИ СЪПРУГАТА ВИ, НА МАЙКА ВИ НА БАЩА ВИ, НА ПРИЯТЕЛ...???????
Така е.В затвора престъпниците си живуркат с издръжка,платена от нашите данъци.Презрението и оплюването обаче би засегнало само хора,които имат сърца,а те очевидно нямат.Не знам...не знам какво наказание би заличило болката от загубата на близък...няма такова.Може би ако им бъде причинена същата болка?...Не знам...

# 899
  • в страната на чудесата
Искам да покажа лицата им и всеки на улицата да ги плюе
Така е.В затвора престъпниците си живуркат с издръжка,платена от нашите данъци.Презрението и оплюването обаче би засегнало само хора,които имат сърца,а те очевидно нямат.Не знам...не знам какво наказание би заличило болката от загубата на близък...няма такова.Може би ако им бъде причинена същата болка?...Не знам...
#Crazy

ще ме прощавате, но разговорът стана за психиатър ... ама пусто и той лекар. за мадлен алгафари значи. що за реваншистки простотии. има съд. ако не ни харесва съда да простестираме и да искаме независими институции. но гари, тоалетни ... ужас... ми всеки заслужава това, което има. и хиперспособния, човечен, добродушен и интелигентен българин също.

ПП. какво означава отнел живот? кой го доказва? има презумпция за невинност до доказване на противното. всеки има близък, който е починал в мед.обкръжение. ми да я забраним тая професия тогава.

Общи условия

Активация на акаунт