Поредната лекарска грешка,отнела живот!

• 63 951
  • 1 280
  •   1
Отговори
# 900
ПП. какво означава отнел живот? кой го доказва? има презумпция за невинност до доказване на противното. всеки има близък, който е починал в мед.обкръжение. ми да я забраним тая професия тогава.
Е, тя темата затова взе такава посока, щото е ясно на всички, че доказване и признаване на вина на лекар няма....

Въртим се в кръг Confused

# 901
  • София
...
ВИЕ КАК БИХТЕ НАКАЗАЛИ, ЧОВЕКА ОТНЕЛ ЖИВОТА НА ДЕТЕТО ВИ, НА СЪПРУГА ИЛИ СЪПРУГАТА ВИ, НА МАЙКА ВИ НА БАЩА ВИ, НА ПРИЯТЕЛ...???????

Бих поискала да му изтръгна сърцето с голи ръце!
Но някой ден може и моето да бъде изтръгнато, докато обясня, че не съм лекар... (логика за премахване на смъртното наказание в много държави - грешки стават. Затворник можеш да пуснеш, но никой не е възкръснал от Христос насам... )

Не е редно сами да раздаваме правосъдие! Реалните цивилизациите имат съд и присъди, събират доказателства и изслушват двете страни. Другото е войнстваща варварщина, която ако допуснем - тежко ни.

# 902
...
ВИЕ КАК БИХТЕ НАКАЗАЛИ, ЧОВЕКА ОТНЕЛ ЖИВОТА НА ДЕТЕТО ВИ, НА СЪПРУГА ИЛИ СЪПРУГАТА ВИ, НА МАЙКА ВИ НА БАЩА ВИ, НА ПРИЯТЕЛ...???????

Бих поискала да му изтръгна сърцето с голи ръце!
Но някой ден може и моето да бъде изтръгнато, докато обясня, че не съм лекар... (логика за премахване на смъртното наказание в много държави - грешки стават. Затворник можеш да пуснеш, но никой не е възкръснал от Христос насам... )

Не е редно сами да раздаваме правосъдие! Реалните цивилизациите имат съд и присъди, събират доказателства и изслушват двете страни. Другото е войнстваща варварщина, която ако допуснем - тежко ни.

Ами съд до дупка за този доФтор който е отнел "по погрешка" живота ...и след това да се пече в собствената си мас.
И тъй като днес съм добрата фея, но с....нож в ръка  hahaha
Някои цивилизации (маите например) за изтръгвали сърцето-ей така в името на религията. И всички са минали в небитието.
Май бъркаш цивилизация с държава?? Thinking

Не "реалните цивилизациите" (за нереалните-не знам) моме,  в нормалните държави си имаме ПРАВОСЪДИЕb] и то си си върши работата (което за съжаление не важи за Родината ни България)
Ха сега пак, информирай за  newsm75.
Ако този трагичен инцидент беше в некорумпирана държава, нямаше да си "чешем" пръстите по клавиатурата в продължение на месеци , а щяхме да следим как върви делото в съда.
Ха сега пак, информирай за  newsm75.

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 08:30 от dessivl

# 903
  • София
dessivl, не си си пила хапчетата, ми се струва... По-спокойно с ножовете, докато подействат.  Wink

# 904
Едно не мога да разбера-как на някои хора не ми увират главите, че някои доФтори бъркат като на световно и досега НИКОЙ не им е потърсил сметка  Thinking

# 905
  • София
Едно не мога да разбера-как на някои хора не ми увират главите, че някои доФтори бъркат като на световно и досега НИКОЙ не им е потърсил сметка  Thinking

Нали на лични вече ми обясни какво си мислиш за мен - тази публичност сега кое ти задоволява???

# 906

Нали на лични вече ми обясни какво си мислиш за мен - тази публичност сега кое ти задоволява???

spam2

# 907
  • София
Впрочем, аз не разбрах какъв е бил първия проблем на горкото момиче (Бог да бди над Душата й)... Т.е. какво е причинило температурата и необходимостта от преждевременно изваждане на бебето...  newsm78 И дали изобщо е бил диагностициран, дали е бил третиран...

# 908
  • в страната на чудесата
някой тук каза, че става дума за някоя от хеморагичните трески... май няма публикувана информация още... всеки случай проблемът е възникнал още в петрич и не е пряко следствие от раждането.

# 909
някой тук каза, че става дума за някоя от хеморагичните трески... май няма публикувана информация още... всеки случай проблемът е възникнал още в петрич и не е пряко следствие от раждането.

Проблемът няма значение кога и къде е възникнал. Нали затова човек постъпва в болница - да бъде диагностициран и лекуван проблемът му - адекватно и навреме. Никой не постъпва в болницата като на хотел /изключвам хоспитализирането с цел точене на ЗК #Cussing out/.
    Та важното е как и защо е напуснала Запряна болницата /припомням, че става въпрос за МБАЛ, а не клиника!!!/!?!

# 910
  • София
...
    Та важното е как и защо е напуснала Запряна болницата /припомням, че става въпрос за МБАЛ, а не клиника!!!/!?!

Всичко е важно, но много малко знаем и повече гадаем...

# 911
  • в страната на чудесата

Проблемът няма значение кога и къде е възникнал. Нали затова човек постъпва в болница - да бъде диагностициран и лекуван проблемът му - адекватно и навреме.

===

има огромно значение. има инфекции и други болести, които са с повече от - 50-80% смъртност и досега, независимо от адекватното и навременно лечение и в западния свят също. трябва да има повече информация преди да коментираме конкретика. дано я разберем. лекарите не са богове. в най-добрия случай прилагат установеното лечение. и резултатите са според статистиката. в най-лошия случай ги пращаме да продават тоалетна хартия  Sick

# 912
    За да няма осъдени, вероятно диагнозата на Запряна ще бъде именно тази - хеморагична треска.
   Неспасяемо и удобно... Sick Sick Sick
   Наистина ми се повдига...

# 913
  • София
Изводът отдавна е ясен, не знам какво предъвкваме все още- лекарите на сапун. Ама да оставим един двама по- кадърни да ни лекуват, ако от сапуна пипнем някаква инфекция.

Извън жалките ми опити за хумор- тоталната загуба на доверие във всичко и всички, и специално в лекарите може да ни убие буквално. Кажете ми като сме болни как ще оздравеем ако ни лекува някой, на когото нямаме доверие? Просто ще се мре или ще лекуваме счупен крак с хомеопатия и молитви. Вярно е, че разбираме от всичко, но да се правят дълбоки заключения според информация от медии и настроения от форуми, и то от малък процент потребители лекари, ми се струва съвсем малко несериозно. Но всеки избира в какво и кого да вярва. И живее според този избор.

# 914
    Обобщенията са твои. Аз не правя такива...Говоря за конкретен случай и конкретен "лекар"...

Общи условия

Активация на акаунт