Поредната лекарска грешка,отнела живот!

• 63 949
  • 1 280
  •   1
Отговори
# 915
  • София
    Обобщенията са твои. Аз не правя такива...Говоря за конкретен случай и конкретен "лекар"...

Разбира се. Аз не бих могла да говоря за конкретен случай, защото не съм лекар. За съжаление, рядко човек с друга специалност би могъл да коментира точно и коректно. Самите лекари понякога не могат да дадат мнение, а аз съвсем. Има калпави лекари и калпави специалисти от други области. Жалкото е, че не си даваме сметка, че и от некомпетентността на хора от други области може да се умре или пострада много. Малко се знае и за гнева като част от скръбта и за най- вероятното му насочване към лекарите.

Съвсем общо, без да коментирам случая, исках да напомня, че доверието  е част от всяко лечение и ако го загубим в професията като цяло (накъдето упорито се върви) ще бъде по- лошо и от сега.

# 916
Съвсем общо, без да коментирам случая, исках да напомня, че доверието  е част от всяко лечение и ако го загубим в професията като цяло (накъдето упорито се върви) ще бъде по- лошо и от сега.

Не е здравословно да имаш 100% доверие на всички.
    "Парен каша духа"...

Да спрем да разводняваме темата, а? Бая се отплеснахме.  bouquet

# 917
... проблемът е възникнал още в петрич и не е пряко следствие от раждането.

"Проблемът" може да не е пряко следствие от раждането, но в същото време смъртта й може да е.

Това трябва да се изяснява всъщност - причините за смъртта.

# 918
Нещо почвам да си мисля, че само ние вече помним случая. newsm78
Нещо много замлъкнаха.

# 919
Да, как нито една медия не  потърси информация от  отговорните, какво стана с тая експертиза, става ли нещо въобще?
Иначе се възползваха от възможността да си вдигнат оборота покрай смъртта на момичето  Sad

# 920
Да, как нито една медия не  потърси информация от  отговорните, какво стана с тая експертиза, става ли нещо въобще?
Иначе се възползваха от възможността да си вдигнат оборота покрай смъртта на момичето  Sad
Всяко чудо за три дни,нали знаете.Sad Щом пряко не ни засягамбързо забравяме,за съжаление.

# 921
  • София
Много бързо всички си правите изводите, а не трябва  Wink

Значи новото всъщност изобщо не е ново, защото институцията, която отговаря за случая не може да даде никаква нова информация. А по-точно.
Съдебно-медицинската експертиза била готова, но била дадена на националния консултант по гинекология да напише становище. Ма той още не го бил написал. Естествено не може да ни се каже какво заключава тази експертиза. Включително е трудно да проверят дали и евентуално кога националният консултант ще си напише становището.

С две думи - не им се работи, не им се дава информация, даже не знаят за какво ги питам. Току що ме попитаха с много важен тон от пресцентъра на МЗ - ама вие защо питате и какво искате да научите всъщност?

Така че недейте скачайте. Ние не можем да избием чиновниците, за да получим информация.

# 922
Като повтаршм аз, яе цшлата система е калпава... Ей на....!
Дори съм склонна да вярвам, че и саммите здравни работници са жертва на тази система - тя ги е направила такива.
По друг начин не мога да си обясня как има такива, които в частната си практика са много добри и в същото време в държавната такава си вършат работата през пръсти, ако вобще се сетят да свършат нещо.

# 923
Според мен здравеопазването е докарано до това положение напълно умишлено - на никой да не му пука за нищо , без значение частна , държавна практика .Нали знаете сентенцията на Сталин има човек -има проблем , няма човек-няма проблем .Ето това се прави в България . Имам приятел - хирург е в Пирогов в момента -но кандидатсктва за работа в няколко Немски клиники и след месец ще замине най-вероятно.Той в Пирогов с всички вредни , нощни дежурства , извънредни ,пироговски и не знам си какви и с доста години стаж вече ги докарва 1200 лева - ми каква мотивация да имат общо взето лекарите там ,та да не са корумпирани? Преди вече 8 месеца , беше -22 Септември с бебето си се отзовах в Инфекциозна болница /след като педиатър ката му беше поставила 4 ти прием Пентаксим на 19 Септември и много бързаше за концерт с Президента в НДК/.При симптомите ,с които отидохме в Инфекциозна една къдрава овца/съжалявам ама така и не можах да и разбера името ,защото повече не се появи / ни прие и ни държаха 3 часа в болнична стая без повече да дойде лекар , сестра , санитар или там каквото и да е , докато накрая на третия час бебето изпадна в безсъзнание и спря да диша в ръцете ми , при което се разтичаха да го спасяват . Тая същата овца каза ,че било много облечено и затова е получило не фибрилния гърч/така го водеха/.Дежурната сестра каза че аз съм била епилептичка , ама не съм им била казала  Mr. Green което разбира се не е вярно , а накрая същата тая овца ,която ни прие каза на мъжа ми че моите родители трябвало да и се извинят / защото то стана страшна работа в болницата - те си мислят ,че детето ми ще умре в ръцете ми в болницата и аз няма да удуша някой...най-малкото/

# 924
Не мога да коментирам такива неща, обаче не им ли тежи на съвестта на тия хора бе? Как заспиват вечер??? Не знам просто...

# 925
Ясно е, че едно от основните конституционни права, а именно правото на достъп до информация в България и в частност от МЗ се нарушава. Не вярвам скоро да се даде яснота по случая със Запряна. Семейството и според мен, трябва да се обърне към международен съд, който да осъди България. Ако могат да намерят добър адвокат в тази област, да действат. Съдилищата извън България не са корумпирани, там има шанс да се стигне до някакъв справедлив край.
Много бих иска  да има наказани за тази смърт.

# 926
Стискам палци и аз, но никой няма да въне тази млада жена и никой няма да изтрие тъгата от сърцата на близките и.
Господ има...

# 927
Няма да се върне жената, няма да мине болката, но все пак справедливост ще има. За да се води такова дело обаче трябват пари, нерви, търпение и вяра, че всички усилия са направени и целта си заслужава.
Ако веднъж има присъда на бг. лекар, може да им държи влага на самозабравилите се с белите престилки в България.

# 928
  • в страната на чудесата
Ясно е, че едно от основните конституционни права, а именно правото на достъп до информация в България и в частност от МЗ се нарушава. Не вярвам скоро да се даде яснота по случая със Запряна. Семейството и според мен, трябва да се обърне към международен съд, който да осъди България. Ако могат да намерят добър адвокат в тази област, да действат. Съдилищата извън България не са корумпирани, там има шанс да се стигне до някакъв справедлив край.
Много бих иска  да има наказани за тази смърт.
защо пък да съди България, че да плащаме пак НИЕ, с данъците си. аз какво съм крива, че поредица грешки са довели до смъртта на някого. да плащат кривите.

толкова дела имаше срещу БГ. плащаме НИЕ, а държавата продължава да поддържа порочните практики.
ух, ама и ти си една... много умно решение предложи!

# 929
Разбира се, че всички ние сме криви и трябва да си плащаме, че допускаме все да ни овикват колко сме прости, и колко били учили лекарите. Трябва да си плащаме, че позволяваме на една система да издевателства над здравето ни.

От моя дългогодишен опит в този форум се убеждавам, че майките попадат на кого ли не и вярват на какво ли не......

За ей това да си платим всички.

Общи условия

Активация на акаунт