Поредната лекарска грешка,отнела живот!

• 63 947
  • 1 280
  •   1
Отговори
# 930
Нещо почвам да си мисля, че само ние вече помним случая. newsm78
Нещо много замлъкнаха.
Права си!

# 931
Нека бъде съдена държавата за безхаберие към живота и здравето на гражданите и. Щом държавата не е в състояние да упражнява контрол, върху тези които се грижат за здравето на хората, значи трябва да бъде наказана. Да плаща щети, да се споменава, като държава осъдена от гражданите си...защо не? Дано пък на някой му светне червената лампа и промени нещо, а не само по предизборно време да се сещат за здравеопазването и да дават голи обещания.

# 932
  • в страната на чудесата
слушай, държавните пари са нашите пари. а тези, с които ще плати по дело в страсбург ще е каквото е останало от откраднатото от нашите данъци.
извинявай, но ти в БГ или в люксембург плащаш данъци?
не е ли по-справедливо онзи, който конкретно е сбъркал да бъде наказан. или пак ще носим отговорност и последствия колективно?
искам моите пари да отиват за детски градини, плщадки, грижи за болни и здрави деца и т.н., а не за обезщетения заради чиновнически грешки. предпочитам същите чиновници, които измислиха т.нар. реформи да бъдат наказани, уволнени и пр.

# 933
  • София
След многото спечелени дела срещу България чиновниците, особено в съда, започнаха да се замислят и да им бъде търсена персонална отговорност за въпросните решения оспорени в Страсбург. Парите от моите данъци отиват за заплата и на хора, които не си вършат работата и те трябва да понесат последствията. Когато в България не се отсъжда обективно е нормално държавата в лицето на тези чиновници да си понесе последствията. Ако не се предприемат подобни действия на практика се харчат много повече пари за дълги и скъпи дела, които не донасят нужната на ищеца справедливост. Така че има смисъл да се съди държавата в Страсбург и този съд съществува именно, заради този смисъл.

# 934
  • в страната на чудесата
все още не еимало съд за конкретното действие/бездействие или не?

# 935
Ако хората в България се интересуваха къде отиват парите им от плащаните от тях данъци нещата да са се оправили в много отношения. Но истината е, че  и да осъдиш и да не осъдиш държавата в Стасбург, парите от данъци потъват някъде в неизвестността без конкретна полза за обикновения данъкоплатец. Така че аз продължавам да съм на мнение, че който може нека съди държавата, нека търси справедливост на вън. Противното означава, да си мълчиш и да се примиряваш с корупцията, некадърността, лъжата, несправедливостта. Защо? Защото държавата не е в състояние да изпълнява задълженията си спрямо гражданите и.
А аз плащам и данъци в България, за сведение на mishka_moja, не само в Люксембург. 

# 936
  • София
Ако хората в България се интересуваха къде отиват парите им от плащаните от тях данъци нещата да са се оправили в много отношения. Но истината е, че  и да осъдиш и да не осъдиш държавата в Стасбург, парите от данъци потъват някъде в неизвестността без конкретна полза за обикновения данъкоплатец. Така че аз продължавам да съм на мнение, че който може нека съди държавата, нека търси справедливост на вън. Противното означава, да си мълчиш и да се примиряваш с корупцията, некадърността, лъжата, несправедливостта. Защо? Защото държавата не е в състояние да изпълнява задълженията си спрямо гражданите и.

Лошото е, че и самите граждани не са в състояние да изпълняват задълженията си и от там идва проблема. Ако всеки си върши работата, за която е нает съвестно, ако се старае да подобри живота си и да следи и останалите да спазват определени правила всичко ще е по- различно. Всички длъжности в държавата и в здравеопазването се заемат от хора като нас. Всички си имат едно и също извинение- държавата калпава, заплатата малка, а накрая прекарват повече време в мрънкане отколкото в работа. Слава Богу, винаги и навсякъде има и съвестни професионалисти, които да спасят положението.  Явно останалите трябва по някакъв начин да разберат, че системата ги отхвърля, било то и от Страсбург, след като сами не можем да се оправим с тях.

Не знам за лекарска грешка дали е имало дела, но знам, че трябва първо да се заведе дело тук, да мине всички инстанции и тогава ищеца да се обърне към Страсбург. Горе- долу след четири до десет години след подаването на първият иск. Държавата няма да обеднее, защото на малко хора им стиска на нервите и джоба да изкарат толкова години по съдилищата.

# 937
Развитие?

# 938
Развитие - един голям, четвъртит, с извинение.
Чудя се дали да не пуснем едно запитване до  здравното министерство  newsm78
Също ме учудва това, че съпруга на Запряна и певицата (изскочи ми името от ума) не са  ни контактнали до момента, знаейки, че тук могат да получат голяма подкрепа.

# 939
Чудя се дали да не пуснем едно запитване до  здравното министерство  newsm78

Това е добро предложение. Peace

# 940
Изпратих запитване до Гергана Кирова, ръководител на Инспектората на МЗ. Очаквам отговор.

# 941
  • Варна
Дали не беше по- добре да се подпишем повечко хора под това писмо? За по- голяма тежест, да знаят, че има и други, които ги наблюдават и следят.

# 942
Бравос. И ние чакаме отговора.

# 943
Да, щеше да е добре да сме повече хора, за да има повече тежест...
Но, похвално, иначе! Peace
Чакаме...

# 944
  • София
Ако някой реши да пише писмо, под което да се подпишем всички - казвайте!! Peace Наистина ще има по-голяма тежест...

Общи условия

Активация на акаунт