Поредната лекарска грешка,отнела живот!

• 63 785
  • 1 280
  •   1
Отговори
# 990
Комари и кърлежи в края на месец февруари??   #Crazy

# 991
  • София
Гледах го снощи, тая Венета ми идеше да я цапна през лицето.Не стига,че рови в чуждата болка, ами се и криви като жаба в лицето, един вид "вижте ме, аз плача", а всъщност насила се опитваше да заплаче.И дъщеря ми нали беше с токсичен сепсис и перитонити, ама я спасиха, слава Богу. Учудвам се, че Запрянка е била в доста по-добро състояние от нея, а не са успели да я спасят.

# 992
Ами какво да прави Венета, да се смее ли? Аз също се разплаках като гледах.

# 993
Тайна, нима си мислиш, че  на един нормален човек ще му е необходимо усилие, за да се разплаче слушайки този  чудовищен сценарии?  Shocked

Току що прочетох това в друга тема не можах да се въздържа да не го копирам тук:

Цитат
това наистина е като сюжет от филм на ужасите- поредица от грешки, некомпетентност и фатален край   и сега пак няма да има виновен, тя затова е толкова нагла 

един ден аз бях на ЖК и при моя доктор влиза друг доктор. Аз се събличам зад паравана и чувам: "заминавам за Смолян (или Самоков беше), че колегата там оплел конците и изпуснал една родилка   Свикват лекарска колегия от София, да видим как да му оттървем кожата   

Стана ми толкова зле, че ми забучаха ушите  Като си представих, че има сега роднини, които си късат косите, а те за доктора мислят и явно си знаеха, че е виновен де

# 994
  • София
Не е необходимо усилие, и аз плакак и когато четох какво е станало, и снощи плаках, но Венета се държеше адски изкуствено, поне така аз го видях.

# 995
Засега не е излязла експертизата,нали?

# 996
  • Sofia
На мен Венета ми изглеждаше съвсем искрена, стига сме търсили под вола теле. Всеки би заплакал, особено жена, която скоро е родила (като мен и Венета).

# 997
  • София
Беше много тежко предаването вчера. И аз плаках! И според мен за първи път поведението на Венета не беше поза,  а нормална човешка реакция!

За Мазнейкова няма да коментирам. Не ми се говори просто за нейната "професионална" практика! На моя позната детенцето и изпадна в кома, след като 3 дни никой не му обърна внимание, че има някакъв проблем.... По-късно изпадна в кома в Майчин дом, почина на 5 дни....Просто не искам да коментирам Мазнейкова, защото думите ще бъдат много тежки...

Да пази Господ, от такива като нея!  Praynig

# 998
Какво да ви кажа, подобни трагедии се случват почти всеки ден, просто не се разшумява около тях.И с този случай щеше да е така, ако не бяха намесени няколко хиляди лева и името на известен лекарски бизнес.А грешка в случая може и да е допусната, но едва ли е от некомпетентност или немърливост.Още повече пък от алчност.

# 999
Няма случай лекар да разследва лекар и да е наказан! Същото е и с повечето гилдии! За сетен път се убеждавам, че българинът е овца- чул че била еди каква си, че е най-скъпо там /жесток критерий #Crazy/ и давай! Милата ми снобарщина! Не искам да влизам в спор София - провинция, но личните ми проучвания показват цена на секцио в частна "реномирана клиника" от Пловдив до Бургас /вкл Ст.Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и др./ около 1000-1200 лв. Със сигурност мога да кажа, че най-добрите, качествени, вносни и скъпи материали, необходими за това са не повече от 500 лв. с голям толеранс. Всичко друга е за доктора, да е жив и здрав и винаги безгрешен, и за мен е нормална цена това, но като чуя Мазнейкова и Св.Лазар - е там не бих отишъл и да си го измия. То чудо, то цени, а всъщност нищо повече. Проблемът на Сф е че докторите там живеят на лаврите, че щом са в еди-коя си клиника са велики и не се стараят /не и след като си осигурят парите/. А тези в безименните болници и клиники опъват каиша. Не оспорвам опита и рутината на столичните лекари.
Така че не очаквайте чудо - няма да има, докато само си пишем тук. В казуси като този си личи тук само писачи ли сме събрани или вече се е формирало едно общество, което е различно от махленските клюкарки! От петиции никой не се е стреснал, да го знаете!

# 1 000
  • Добрич
Ох,много ми беше тъжно,като гледах тази трагедия Sadмисля че докторката е виновна.Дано има справедливо разследване и съответно наказание за виновните Praynig!Съчувствам на семейството на жената Cry

# 1 001
А грешка в случая може и да е допусната, но едва ли е от некомпетентност или немърливост.Още повече пък от алчност.

Явно не следиш случая. Защото грешки, и елементарни такива има с купища в този случай. Става въпрос основно за едно - чудовищна безотговорност.

# 1 002
Не съм гледала предаването и няма да гледам каченото в нета.
Но не мога да си обясня при смъртен случай как не се търси вината. Лекарите в МД имат мотив да докажат, че вина при тях няма в този случай (поне в този). Да разобличат бившата си колежка. Или те да си носят отговорността за тази нелепа смърт, защото са съучастници, прикривайки фактите. Няма как самата Запряна да се окаже виновна за смъртта си. Според белите престилки може и да има всъщност.  Confused

# 1 003
 Докога за нещо ,за което се плащат осигуровки и по закон е абсолютно безплатно ще се плащат такива колосални пари???  И това се приема като нещо нормално. Нещо повече в обществото ни битува схващането ,че ако не си платиш "отиваш на кино". И това се приема за нормално. Раждането на деца у нас е бизнес и това е грозно.
  Иска ми се да вярвам, че нелепата смърт на тази млада жена е причинена от лошо стечение на обстоятелствата. Не искам да вярвам, че българския лекар е паднал толкова ниско, че не може да каже едно "съжалявам за загубата ви".
  Бог да прости Запряна! Flowers Rose Flowers Rose

# 1 004
Гледах отпратките, към "Горещо" във Vbox.
Ако не броим този допотопен трясък и искри при преходите на частите, темата беше представена добре за такъв вид предаване. Водещата изглеждаше съвсем искрена.

Мисля, че версията за "комар"и "кърлеж" можеше да се провери в първите седмици след раждането на детето. Ако майката е боледувала по такава причина, у нея би трябвало да са се образували специфичнни антитела, част от които чрез плацентата са преминали у бебето (без непременно причинителят да е преминал там).
Антитела от майката могат да си стоят у бебето само през първите няколко седмици и съответно - да се установят само през първите няколко седмици след раждането. Антителата у бебето не показват, че то е болно, а че майката е боледувала.

Или греша?

...За сетен път се убеждавам, че българинът е овца- чул че била еди каква си, че е най-скъпо там /жесток критерий #Crazy/ и давай! Милата ми снобарщина!...
Изобщо не си прав. Когато решаваш такива неща заради пъпка на носа (собствения нос) е едно.
Когато мислиш как да не навредиш на детето си - съвсем друго.

Общи условия

Активация на акаунт