Есен Down-Under - Австралия и Нова Зеландия 4

• 20 408
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
nomadka, Аз съвсем скоро почнах захранването на бебчо.  Тук (Сидни) съветват захранването да започне между 4 и 6 месец. Като цяло зависи бебето как се развива, дали е наддало добре, дали може да си държи главата добре и т.н.  Мен и педиатъра и сестрата ме посъветваха да почна след четвъртия месец тъй като Белчо е пухкавичък, няма проблеми с главата, като му поднесеш лъжичка и си отваря устата, загубил си е вече рефлекса да избутва с език на вън храната. Независимо дали кърмиш или даваш адаптирано мляко това е единствената храна на бебето до 4 месец и си остава основна и важна храна и след това. Тук отричат даването на сокове. Аз почнах с оризова каша, после дадох авокадо и лека полека ще дам всички зеленчуци. Съветват плодовете да ги оставиш за накрая, защото са сладки и ако почнеш с тях може детето да не иска зеленчуци. След зеленчуците може да даваш месо, риба и т.н. имам списък с неща, които не трябва да му давам до определена възраст. С изключение на тях всичко друго е ок.  Ако имаш въпроси или съм изпуснала нещо може да ми пишеш на лични   bouquet
Къде се изгубихте всички?

# 91
Благодаря ти Алфи за отзивчивостта, да да ще питам. Ще се радвам и други да изпаднат в по-различни детайли, просто тези дни като си мислех за моето бебе и гледайки другите майки около ми по какви моди и методи действат, и ми хрумна да попитам ей така космополитно как се справят другите жени...За съжаление току що чух по радиото, че са потвърдили трима заразени от свинския грип в Нова Зенландия Shocked

# 92
Здравей, дружина! Simple Smile

Аз изкарах няколко неспокойни дни в очакване на новини. Слава Богу, новините за добри.. отдъхнах си... и всичко отново изглежда красиво!

А вие как сте? И аз доста съм се постреснала с този грип. Чудя се, в такива случаи не е ли по-добре рано да се предприемат по-строги мерки, а не да се чака болестта да се превърне в епидемия? Защо например не затворят училищата и градините, музеите, кината и т.н. за седмица-две докато чакат резултатите от тестовете на хората със симптоми? Предполагам става въпрос за милиарди долари, но не е ли човешкият живот по-скъп? Може би малко романтично разсъждавам, но когато се страхуваш за собсвените си деца, парите нямат значение.

На въпроса на номадка: абсолютно както е описала АЛФИ. Друго, което си спомням и което ми прави впечатление е различно, е че когато започнат да се въвеждат храните, не се прави заместване на цяло кърмене/АМ. Първо се дава от "твърдата" храна и после бебето се дохранва с кърма/АМ. Няма такова нещо като "заместих еди колко си хранения". В Австралия няма и толкова много бебешки каши (поне не в такъв асортимент като в БГ). Каша (оризова) се дава при първоначалното захранване. От там нататък - зеленчукови пюрета, после пюрета с домашно приготвен бульон от месо, и накрая плодове (като те също се предлагат първо в смес със зеленчук). Спомням си, че моркова не беше препоръчван тук като пъри зеленчук. Май това е засега..

# 93
При мен всичко е нормално, на бебо му мина ревливия период и сега е един усмихнат глезан  Heart Eyes
На мен пък ми остава много свободно време и доста чета и ходим на дълги разходки. Чувствам се много добре  Grinning

# 94
Съвсем изостанала нашата темичка...малко да я побутнем Simple Smile...къде се изгубиха всички "новозеландки"...покриха се нещо.Ох днес казаха,че при нас болните са вече 104 ...кошмар

# 95
рикк, ние така и не стигнахме до Бризбън (стигнахме де, но само за да се прехвърлим на полета за НЗ).
Останахме още един ден от предвиденото в Уитсъндей ериата и направихме хели екскурзия до рифа - страхотно беше  Heart Eyes, пускам 2-3 снимки
http://flickr.com/gp/helenasummer/1R5HXd

имам оплакване към НЗ - вали вече трети ден и планините са забулени в мъгла  Confused
от свинския грип не  ме е страх, но ме е страх да не ме карантиннат някъде по пътя ако се разкихам  Rolling Eyes

# 96
mama_T това с грипа е направо ужасно. Дано да измислят нещо скоро  Praynig, че иначе не ми се мисли  ooooh!
Лени, много хубави снимки. Сигурна бях, че ще ви хареса  Simple Smile Лек път и дано всичко да е наред. Пиши като се приберете пак   bouquet

# 97
мама_Т, това потвърдени 104 случая ли са?  Shocked

Тук засега се увеличава само бройката на тестваните, но няма установени случаи. Казват обаче, че е неизбежно навлизането на вируса и тук.

Щом всяка година има смъртни случаи от усложнения в следствие на грип и все пак има лекарство за този вид вирус, защо се говори толкова много за него? Какво го прави по-различен от другите?

Лени, много са красиви снимките. Би ли ни показала повече ако имаш време? Приятно доизкарване и лек път навръщане!

# 98
Щом всяка година има смъртни случаи от усложнения в следствие на грип и все пак има лекарство за този вид вирус, защо се говори толкова много за него? Какво го прави по-различен от другите?

Нищо, разбира се  Grinning Поредната истерична медийна кампания, обслужваща нечии дебели интереси. Не се паникьосвайте.

Аз днес бях на "parents group". Беше любопитно. А беб откри, че има ръце  Laughing Много е смешен  Laughing

Лени, аз тъкмо си търсех повод да сляза до центъра, сега ще трябва да си намеря друг  Mr. Green

# 99
mili46-за щастие снощи казаха,че не са потвърдени случай.Само съмнения.Всички до един освен децата от двата колежа,който се върнаха от Мексико не са новозеландци а преминаващи от тук.Нали тука спират самолетите от северна и южна Америка на път за Австралия,та като кацнат при нас и всички минават медицински преглед.Малко да има съмнение за грип и ги спират тук под карантина.И аз взех да се замислям дали не е целенасочена истерия..спомням си какво беше с птичия грип.Същата паника и прогнози за пандемия,а той както каза един български професор грипа си отлетя с птиците Simple Smile

# 100
междувпрочем видях, че противогрипното Тамифлу се продава в аптеката и без рецепта (в НЗ)

# 101
rikk, много са смешни като си заразглеждат ръцете (и краката), нали? Или като се ентусиазират много и ги размахат и се плашат от тях. Душички малки  Hug Heart Eyes Скоро ще започне и да посяга да хваща предмети. Аз и досега си спомням когато Кейт посегна за първи път.. все едно вчера беше. Спомням си в детайли къде бяхме седнали и как посегна към играчката и като я хвана и я размята се изплаши.
Тази вечер си говорихме с една позната как с първите деца сякаш си спомняме повече отколкото с вторите. Може би защото повече се вторачваме и имаме повече време за тях. Ехх..  спомени.

Аз що си мислех, че това Тамифлу е само с рецепта след направени тестове и потвърдена диагноза? Тук казаха по радиото, че се изчерпвали продаваните без рецепти противовирусни лекарства (нямам представа какви са). Днес умишлено погледнах в аптеките в търговския и не забелязах навалица или нещо по-различно.

МАЙКА трябва вече да са се прибрали?

# 102
Аз що си мислех, че това Тамифлу е само с рецепта след направени тестове и потвърдена диагноза?

ами това, което пишеше на една бележка на входа на аптеката беше, че тамифлу вече се продава без рецепта (чух същото и по новините), но фармацевтът ще го отпуска само на хора с видими симптоми на грип. За хора, които нямат грип, но искат да имат Тамифлу все още се изисква рецепта. Аз се замислям дали да не се направя на болна и да си взема за всеки случай. Най ще ме е яд ако се разсополивя и ме задържат на летището под карантина.

рикк, жалко че не можах лично да се запозная с това твое слънчице - голям е усмивко в подписа ти  Heart Eyes

# 103
Ехо!
Майка рапортува  Grinning
Прибрахме се, понаспахме се, даже вече ходим на работа и училище.
Не съм чела какви сте ги натворили в темата  Wink, но обещавам скоро да наваксам.

Мили, поръчението е изпълнено. Като казах на Томи къде отиват тези неща (при дечица без майки), той пожела да изпратим и неговото плюшено кенгурче.  Heart Eyes

Мама Т, как е в новата квартира?
Едно "пиленце" ми каза, 4е сте много доволни от новото даскало.
Радвам се за вас. Това е много важно.

# 104
Добре дошла Майка  Hug,  Как изкарахте в БГ, хапнахте ли вкусни козунаци  Simple Smile
Рикк, как е татко, оправи ли му се ръката?
Аз да ви споделя, оказа се че съм си разтегнала сухожилието на дясната китка  Sad Много неприятна работа. Събуждам се аз във вторник сутринта и не мога да си мръдна ръката, нито пък да хвана нещо. Тя ме наболяваше няколко дни преди това, ама аз не и обърнах много внимание. Сега пия разни неща и ходя на физио, ама... май няма скоро да мине. Физиото каза, че ще мине за 3 седмици ако не я натоварвам, каза и че се е получило от вдигането на бебо- той е вече почти 8 кила. Сега нямам търпение да дойде нашто пътуване, че да може някоя баба да помага и дано ми мине ръката.  Сега я движа и мога да правя всичко с нея, ама от време на време доста наболява.

Общи условия

Активация на акаунт