Малки пъпки по лицето

• 5 698
  • 30
  •   1
Отговори
Бебчо е почти на 3 месеца и от известно време му се появиха малки пъпчици само по бузките и под брадичката.През тия дни когато беше по топло леко се зачервиха.По тялото няма пъпки,само по бузките и под брадичката както вече писах,при допир кожата на тези места е грапава и леко суха.Лекарката каза че е алергия от морковите,и да не ги мажа с нищо.А дали не трябва да ги мажа все пак с нещо...javascript:void(0);
  Ако някоя мама е имала подобен проблем нека да пише

# 1
  • Пловдив
Ние имахме период , в който ни излизаха ситни пъпчици минаваха от само себе си .Не съм мазала с нищо , но сме само на АМ.В смисъл не съм захранвала и не давам сокчета все още.

# 2

Наблюдавай я и ако не минават иди на кожен  Peace

# 3
от колко време са ? за6тото ние имахме подобен проблем /стажа въпрос за преди ок6год/и аз си мислех 4е ще минат  от само -себе си, но не стана така. даже по зле - запо4наха по  ръцете и кра4етата такива груби4ки сякаш се бели кожата. няколко пъпки като едно петънце така ли е при вас? ходихме на кожен - изписаха ни някакъв крем с Китова мас и дрън дрън /беше скъпи4ък/ та трябваше да изхабим няколко опаковки и накрая стигна до извода 4е била алерги4на към животински косми . ние нямахме  но свеки имаха и така индиректно станала връзката... дано  при вас леко и бързо! Peace

# 4
  • На бял кон в Pierrefonds
Не ми е ясно алеригя към морковите - които ти ядеш (ако кърмиш де) или даваш на бебето? Малко е раничко за захранване, но щом си решила...По принцип от ранното захранване само проблеми може да има (като алергии например), ползите май не са много (не знам даже какви са).

Иначе и моята мома има пъпки по бузите и по брадичката. Само на кърма е. Оказа се, че е от слюнката. Просто много се лигави и с ръчичка го размазва по цялото лице и се обрива от влагата и топлото. Появяват се и изчезват от самосебе си.

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 19:59 от *&*aBuTiKon*&*

# 5
И при дъщеря ми се получават такива пъпки когато и избиват зъбки и се лигави много,както и от вятъра ако забравя да и намажа бузките с крем .Не съм чувала за алергия към морковите  Thinking

# 6
Ние имахме период , в който ни излизаха ситни пъпчици минаваха от само себе си .Не съм мазала с нищо , но сме само на АМ.В смисъл не съм захранвала и не давам сокчета все още.

И ние сме така.
Изчакай няколко дни и ако не се махнат от само себе си,тогава търси мазила.  Peace

# 7
При моето бебче имаше такъв проблем от слюнката,която размазваше с ръчички.Не съм ползвала козметика.Иначе на Сабамед има такова кремче.Според мене ви е рано за захранване,но ако беше алергия от морковите щеше да има пъпчици по цялото тяло.

# 8
 Благодаря на всички които ми писаха,
и аз съм на мнение,че ако е алергията от моркови ще има папки и по тялото.А относно ранното захранване говорих с лекарката и тя каза,че щом сме на AM е добре да се започне захранване...незнам може и да сгреших.
 За сега спирам да му давам сока от моркови и сте изчакам няколко дена да видя дали ще има подобрение..ако не сте ходим на кожен лекар

До скоро сте пиша пак за резултата

# 9
И ДВАМАТА МИ СИНА ИМАХА ТАКИВА ПЪПКИ. МАЛЧО СЕГА НА 14 НАВЪРШВА 3 МЕСЕЦА,СЪЩО СЪМ ГО ЗАХРАНИЛА СЪС СОКЧЕТА И НЕ МИСЛЯ ,ЧЕ МИ ПРОЯВЯВЯ АЛЕРГИЯ А ПО СКОРО Е ОТ ПРЕГРЯВАНЕ,ПО ПРИНЦИП МОМЧЕТАТА НЕ ОБИЧАТ МНОГО ДА ИМ Е ТОПЛО-ПЪПКИТЕ СА МАЛКИ И С БЯЛО ВРЪХЧЕ ПРИ МАЛЧО МУ ИЗЛИЗАХА ПО ЛИЦЕТО И ПОСЛЕ ПО -ТЕЛЦЕТО,НО НЕ МНОГО.ТУК В СТАРА ЗАГОРА ГО ГЛЕДАМ НА КАМИНА И И СЕ СТРЕМЯ ДА ПОДДЪРЖАМ 22ГР,НО Е ТРУДНО .СЕГА ВРЕМЕТО КАТО СЕ ЗАТОПЛИ, И ВЕЧЕ СМЕ НА ВЪН ПО-ПОВЕЧКО, ПЪПКИТЕ СПРЯХА ДА ИЗЛИЗАТ . И СПОРЕД МОЯТА ПЕДИАТЪРКА СЪЩО Е ОТ ПРЕГРЯВАНЕ.ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО КОЕТО ПОЛЗВАМ ЗА МАЗАНЕ Е НА БЮБХЕН ОЛИОТО И КРЕМЧЕТО ИМ ЗА ЛИЦЕ.  Peace            

# 10
  • София
Може да е от претопляне, може да е алергия, може да е от лигите, може и да е период. Спри за няколко дни захранването и виж как ще е!

# 11
  • Варна
А ползваш ли слънцезащитен крем или такъв за защита от студа и вятъра. Може от вятъра да са по сухи бузките,а кожата да се напуква и за това да излизат пъпчици  Rolling Eyes . Дургото за което се сещам, да не би да чистиш лицето с влажни кърпи. Може и от това да е. А защо да не ги мажеш с нещо, не каза ли педи?

# 12
и аз съм на мнение,че ако е алергията от моркови ще има папки и по тялото.
И как стигна до този извод  newsm78
Само ще ти намекна, че няма нищо вярно в него.
Симптомите, които описваш, са класически за алергична реакция. По-класически няма на къде просто.
Няколко дни не са достатъчни, за да отшуми реакцията. Най-добре да спреш морковите и да не ги даваш поне няколко месеца, ама детето си е твое все пак.

# 13
Когато Вики беше на 2 седмици й се появиха ситни пъпчици по бузките. Тогава не мазах с нищо, защото направих глупостта да послушам познати, че било от претопляне. Щяло да мине само. Само дето след 2-3 седмици кожата си беше все така зачервена, суха, сърбеше я и стана на мокри рани. Отидох на лекар и тогава ми казаха, че било АД, който се бил появявал от алергична реакция към някоя храна. Само дето когато се появиха първите пъпки, тя беше само на кърма, да, аз направих и още една глупост като бях почнала да давам по 1 лъжичка  на ден сок. Спрях го съответно и захраних на 6 месеца, но проблема едва тази година започна да отшумява. Ходихме по сума ти доктори, но няма резултат. Зимата кожата й се изсушава много, затова мажа с крем, с много крем, лятото няма обриви, но пак след къпане се мажем и не излагам на слънце прекалено. Изчакай,както са ти казали, но ако не мине до 2 седмици, заведи бебето на лекар и започвайте да се мажете да нямате като нашите страдания, беше се издрала до кръв, едва зараснаха раните първата зима, постоянно се чешеше.   Cry Разбира се при нас има и ген, защото аз съм с подобна кожа. Иначе за протокола мажа с Мустела и Нахтхерцен, доволна съм и от двата.  Peace

# 14
При нас се появават от слюнката

Общи условия

Активация на акаунт