Сърдечни малформации - тема 5

• 64 604
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
  • Русе/ София
Ами Зори какво да ти кажа....още са в болницата.  Тук лекарите са ни "уредили" да ни приемат във Варна (там кардиото и детската гастроентерология били заедно) и всеки ден уж "Утре заминавате..." ама не заминаваме... Дарина вдига няколко вечери Т над 39 градуса и започнали антибиотик и ....така - трябвало да минат 5 дни от антибиотика, не можело да ни изпишат болни за друга болница.....Така че няма развитие при нас засега. Като стигнем до Варна живот и здраве и има резултат, ще пиша повече Wink

# 61
  • Варна
Здравей Елида,
Позволявам се да се намеся, като "продължителен клиент" на МБАЛ. Първо: Настоявай да ви приемат в ДОРИЛ. В общия коридор, където е гастрото, си тръгвате с друга инфекция от воле. 80% от посетителите са...от малцинствата. Целодневно се влиза по стаите. Особено събота и неделя по коридорите става един лунапарк- цялата рода е там, топки, колелета, проходилки...ужас някакъв. Лекарката...Георгиева се казва. Според нея всички са с рефлукс. Навремето водих дъщеря ми. Изписа ми атропин (разреден) за да спяло детето и да не повръща. При втория престой със синът ми, поискаха консулт с нея, пак рефлукс. В 3-та градска се ококориха- детето не е с рефлукс, а повръща, защото при него сърцето беше толкова голямо, че притискаше хранопровода. Наскоро моя колежка води дъщеря си, заради лош дъх и болки в корема. Диагноза: отново рефлукс...
  В ДОРИЛ а и изобщо на етажа, кардиолога е един - Шивачев...мнението ми за него... #2gunfire #2gunfire #2gunfire. Резултат...синът ми го няма.
  За мен Варна не е най-доброто място...

# 62
Здравей, Елида,
ще подкрепя мнението на Slavi_Yo и ти казвам тръгвай към София. Моето детенце също лежа от 3-тия си ден в ДОРИЛ във Варна в Терапията и там ми го спасиха, и наистина оргомно благодаря на всички доктори (много клиширано, но думите не стигат). Ние нямахме никакви притеснения с д-р Шивачев, напротив, той откри дефекта на сина ни, когато беше едва на 2 дни. Но понякога нещата се получават, понякога за огромно съжаление.........диагнозата не идва навреме за детето, още не мога да прежаля Теодор на Слави. Съветът ми е, отивайте в трета градска болница, опита на докторите според мен е по-голям, защото са виждали всякакви трудни и заплетени случаи.
Успех Ви пожелавам!

Да се похваля, преди Великден бяхме на втори контролен преглед след операцията и д-р Маринов каза, че е добре детето -  развива се нормално,  няма някакви усложнения. ЕКГ не успяха да му направят, защото въпреки, че го упоиха малко за прегледа, той не им позволи. Само ме притесни докато обясняваше на колегите, че се отлага калций по пластината, с която преградиха дефекта между двете камери, но доктора спомена, че е нормално.

# 63
Здравейте на всички мами от форума. Отдавна не съм писала, но бяхме с Пешко за празниците при майка ми! Починах си и физически и психически, от което имах мн. голяма нужда... Знаете , че при мама е най- добре Simple Smile, жалко, че моята е доста далече от нас. Бях обещала да ви пиша кото се върнен от Токуда, но така и не успях, затова се извинявам. Там всичко мина успешно, цялата процедура протече за пет минути, единственото гадно нещо беше, че ни настаниха в стая с още 3 други деца и майките им- едното кашлеше и другата майка също, та голям страх брах да не ни лепнат нещо, но слава богу се разминахме. Сега чакам Д-р Маринов да ми  се обади за катетаризацията, но долкото разбрах от него има много деца, които да чакат. Времето си напредва , той сега ще стане на 10 месеца, след това трябва и да го оперират...Иначе при нас нещата са все поо старо му - не се храни добре, повръща, като оставим това, тия дни е много кисел и си мисля, че е от зъбите и все такива неща, само да е здрав...Иначе иска да ходи вече, държиме се за ръце и стъпваме доста добре  Simple Smile.
Стискаме палци на Дари скоро да се оправи, а на мамма и татко кураж.
И още нещо много важно за мен искам да ви попитам. ако има майчета от София, на които им предстои да записват децата си на ясла моля ви кажете колко време преди да ги пуснете на ясла им подадохте документите....

# 64
Здравейте
Аз много отдавна не съм писала, но ви чета редовно
Искам да ви попитам вашите деца карали ли са шарка? Сега в градината където ходи Ванко има карантина от шарка и аз се колебая дали да го пускам да ходи?
Все пак е с операция и незнам това дали е проблем? Дали шарката ще протече както при неоперирани деца? Затова искам да питам ако има мами, на които децата са със сърдечни операции и са карали шарка/варицела/

# 65
mama_vania моето мнение е ако детето не е било в контак  със децата от групата да го задържиш в къщи  ако имаш възможности .
Макар, че нищо не се знае ако му  е писано да се разболее от варицела пак ще се разболее .Може да прихване и от улицата но поне няма да се обвиняваш, че си знаела а си го пуснала в групата със контакните деца.
Elida- Как сте ?Писах ти на лични .Дано Дари да се е оправила вече и да си я гушкаш  в къщи.
Пиши ако имаш възможност ,че се притеснявам за вас.
Целувки на всички от мен и Хриси и весели празници!

# 66
Привет и от нас ,тук времето е много променливо и Ивето пак започна да кашля пак оная магарешка кашлица  ,ние по-принцип не бяхме я изкоренили просто беше поотихнала  само понякога покашляше.Обаче изглежда мъките ми нямат край сега е по-лошо от всякога newsm78  Започнах на своя глава инхалаций с вендолин и всякакви бабешки рецепти.Приемам всякакви съвети,защото незнам..... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 67
Здравейте!

Днес бяхме на първия преглед в Трета градска след операцията. Д-р Маринов ни прегледа и каза, че Хриси се възстановява добре, показателите й се подобряват и й спря фурантрила и калия и малко намали и дневната доза на каптоприла. Минахме да се обадим и на хирурга ни - д-р Константинов, за щастие имахме късмет да го хванем, точно преди да влезе да оперира. Хриси има някаква промяна на формата на гръдния кош след операцията, хирургът ни заръча да направим две рентгенови снимки (една в профил и една в анфас) и да му ги занесем, за да види на какво се дължи това.

Иначе Хриси явно не пази лоши спомени за болницата (това мен доста ме изненада), или поне някак си е разделила спомените от мястото от лошите спомени, защото ме поведе да влизаме в отделението. Докато чакахме (а то се проточи доста), ме заведе 3-4 пъти до входната врата на отделението, като много настояваше да влезем вътре. Видя ни д-р Димитров и ни пусна, та се видяхме и с дежурните лекари, сестри и санитарки. Всички казаха, че Хриси е напълняла след операцията... Тя обаче е такъв щиглец, че "напълняла" е по-скоро пожелание, отколкото реална констатация, си мисля аз Simple Smile

Поздрави на всички и весели празници!  Hug

# 68
  • Русе/ София
Здравейте и от нас.
Днес се прибрахме от Варна. Минахме всички тестове (захарни, каши, ренгени, потни....)
За условията няма да коментирам - майките които се включиха от Варна са прави, че е един кошмар. За 7 дни ни преместиха 3 пъти (в 3 различни стаи). Топла вода има само за по половин час сутрин (в 6.30) и вечер в 20 часа. Баня и тоалетна обща за 3-4 стаи с по 4 легла.... много цигани много нещо,  храна за децата няма осигурена - за цените и качеството в близките заведения няма да обяснявам. Спално бельо - на парцали........  Разни докторчета, студенти, стажанти.... какви ли не се мотат по коридорите. Външни лица също. Да не говорим, че заключват вратата и може да се излиза само в определени часове иначе те гледат на криво и ти се тросват. Единствено отношението на д-р Георгиева към нас ми хареса. За д-р Шивачев нямам мнение - прегледа Дарина, стори ми се добър и внимателен човек. Слави съжалявам за твоето детенце, много съжалявам наистина.
Установиха че Дари има непоносимост към лактозата  (млечната захар) и ще бъде 6 месеца на безлактозна диета с разни пребиотици (Креон, Линекс, Био Гая, Имунобор Биотикс и Мултосаностол).
Това което ме притеснява обаче е, че резултатите от потния тест който правиха са много високи. Този тест се прави за муковисцидоза. Сега ще пращат кръвните изследвания и резултати в генетичната лаборатория на д-р Кременски в София за да потвърди или отхвърли заболяването.
Майчета от всичко което прочетох за тази болест, оставам с усещането че сърцето на Дари е най-малкия проблем. Направо сме за Оня свят. Молете се да са сбъркали във Варна (на още 2 деца резултатите излязоха такива и д-р Георгиева изрази мнение че има проблем в лабораторията им) Дай Боже да не е това! Моля ви стискайте палци- резултатите щели да са готови чак след месец. До тогава ще се притесняваме и ще се надяваме да ни се размине. Praynig Praynig Praynig

# 69
Elida   Hug. Мила приятелко през какво ли още ще трябва да минеш.  Hug. Поискайте мнението и на други специалисти относно муковисцидозата. Боже, дано не е това.  Praynig Praynig Praynig. Мисли  позитивно. Не се настройвай излишно, защото ще рухнеш мила, докато станат  резултатите. Ние сме с теб и ще се молим силно БОГ да е с Вас.  Praynig Praynig Praynig

# 70
Elida , от сърце се моля да е объркан потния тест.   Praynig Praynig Praynig
Много се напатихте с Дари, дано скоро приключи черната серия
и да сте здрави и щастливи.  Hug

# 71
Eлида скъпа моя явно ти е било писано да патиш още ,силно ще се моля да са сбъркали диагнозата и теста да покаже друго Praynig Praynig Praynig
Бъди силна ,мисли позитивно !!!
Ивелина все още кашля ,колкото повече чета из нета толкова повече се уверявам ,че симптомите и са за магарешка кашлица и се плаша ,но пък като чета за проблемите на Дарито ми се струва съвсем безобидно. Thinking
Тук времето е дъждовно ,но да ви кажа половината София е тук за празниците само БГ коли хотелите са пълни само в нашето село има сигурно 1000човека а общо 10 000 са минали гранницата.А какви поршета ,мерцедеси ,бмв .....и т.н последни модели ,като цяло голяма криза има в БГ приятели.
Целувки и приятни почивни дни.

# 72
ЧЕСТИТ ВИ ГЕРГЬОВДЕН.
Имам повод да почерпя синът ми е Георги.
НАЗДРАВЕ.

# 73
Честит имен ден на всички именници.   bouquet

# 74
 baloniЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!Да са живи и здрави и по малко проблеми! lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт