Нашите бани,9та тема

• 45 396
  • 341
  •   1
Отговори
# 120
Eva_Beva , честито! Много свежа баня!   bouquet

# 121
Здравейте момичета, много полезна темичка е тази, поразгледах това онова и доста неща ми се проясниха:)))))))
Искам да ви попитам за отопление в банята......лирите са, ако имаш парно, а такова нямаме ...изрових из нета нещо подобно на ток, но цените бяха около 600- 1000 лв, въобще къде да търся лира на ток, сигурно звучи много тъпо, но толкова разбирам. Даже си мислех да си сложа подово Mr. Green
Много ми се иска да ми топла банята , но не съм наясно как ще стане, ако някой е имал този проблем ще се радвам да сподели някакво поносимо финансово решение newsm78

# 122
Здравейте, и аз искам да попитам ако някой може да каже за тези панели с хидромасаж, дали са подходящи за случаите, в които топлата вода е на бойлер или само на ТЕЦ, също някакво ориентиране във фирми, модели и цени, естествено евтинко и качествено е за предпочитане LaughingБлагодаря ви предварително, много сте ми полезни, чета и се радвам на вашите бани, страхотни сте, момичета  bouquet

# 123
Танети, ние нямаме ТЕЦ и за отопление в банята имаме от конвекторните радиаторчета за баня на ADAX (от строителя са ни монтирани) - малки и компактни са. За съжаление нямам наблюдение колко топли зимата, защото се нанесохме преди месец и не сме го ползвали, но по всеобщо мнение върши работа  Peace
Навремето си спомням, докато още нямаше парно при баба ми, те бяха сложили над вратата от лъчевите печки за баня - много добра работа вършеше! Но сега идея си нямам какви пари са....

# 124
За да не пускам нова тема, пак за баня, смЕтам да попитам тук и се надявам модераторите да нямат нещо против.
Бяхме хванали да ремонтираме банята и това лято ще продължим. До преди ремонта банята беше "облечена" с нещо като балатум, който, обаче, в началото и в края му се беше разлепил - я от водата, я от парата, я от нещо друго. И въпросът ми е - случайно да знаете няк'ъв матРЯл, който да сложим вместо него и който да не се разлепя като се намокри?

# 125
  • Тук и сега
mamanin, с двата хоризонтални реда стои много готино. Довечера ще го покажа на мъж ми. Направо имаш едно черпене. Друг е въпроса дали наистина ще оставим тези плочки, защото малко насила си ги харесах. При душа няма да има параван, душ кабина или каквато и да е преграда.  Мивката се пада не точно срещу душа, но по-близо до него.

# 126
Eеее, няма нужда, мен ми стига радостта да помагам Simple Smile
Сериозно, ама откакто заради ремонта в банята премислях кво ли не, направо съм се дефектирала и като видя баня (наживо или картинка) и почвам без да искам да пренареждам плочки, санитария и под. Simple Smile "Профилирала" съм се в "как да направим малката баня по-голяма"  Laughing Даже се чудя дали да не публикувам събраното знание някъде  newsm78
А дали да не взема да ида на лекар...  newsm78  Laughing

# 127
Хехе... маманин, не ти трябва лекар.  Laughing

танети - нашата лира е директно свързана с отоплителната инсталация (на газ сме) и не ми се е налагало да търся такава на ток, но подово отопление в банята ми звучи супер. Тамън ще съхне супер лесно.

При нас нещата започват да добиват вид. Плочките в тоалетната вече са сложени и ми се иска да ви покажа снимка, но трябва да я кача някъде.
Иначе в събота ще ни е следващото посещение. Подозирам, че майстора ще е почти готов до тогава и с банята. Утре го чака най-сложното - поставянето на сифона, така че хем да има наклон към канала, хем към самия сифон. Дано не вдигне много нивото.

# 128
  • София/Осло
Eva_Beva - готина мивка  Peace

# 129
Bobeto аз явно съм гледала някакви супер скъпи конвектори, сега проверих за тези , но само в нет-а, ще питам в някой магазин, дано има........точно това имах предвид, мерси за марката Wink

# 130
Jillian - абе и на мен ми звучи яко баня с подово...но тъй като не съм чула никой да го е правил, все още не съм споделила тая моя "авангардна" идея Thinking. Имам време да помисля дали да сложа едно реотанче или да замажем едно подово - пък квото  стане.
Иначе много ми хареса зелената баня от линковете.....тва е моя цвят.....сега, като го видях вече изпълнено отивам да си купувам същите плочки. Много полезна темичка е тази, радвам се като ви чета, а като видях и резултатите в снимки.......  bouquet

# 131
Може ли някой да сподели какво лепило е ползвал за банята и от къде да намеря цветни лайсни за ъглите?
п.п. Майсторът ни препоръча Мурексин Флекс, но трудно го намираме и е доста по-скъпо от обикновения Теракол..

# 132
  • София
В Бриколаж има цветни лайсни. Моята е бежова.
Стените вече са с плочки. Утре слагат окачения таван, а в събота пода.

# 133
Eеее, няма нужда, мен ми стига радостта да помагам Simple Smile
Сериозно, ама откакто заради ремонта в банята премислях кво ли не, направо съм се дефектирала и като видя баня (наживо или картинка) и почвам без да искам да пренареждам плочки, санитария и под. Simple Smile "Профилирала" съм се в "как да направим малката баня по-голяма"  Laughing Даже се чудя дали да не публикувам събраното знание някъде  newsm78
А дали да не взема да ида на лекар...  newsm78  Laughing

Е, тогава да покажа и моя неуспешен опит за проектиране на баня, може пък и на мен да ги пренаредиш  Blush

http://gstaykova.multiply.com/photos/hi-res/70/10?xurl=http%3A%2 … 2Falbum%2F70%2310

Hug

# 134
Eva_Beva , честито! Много свежа баня!   bouquet
Eva_Beva - готина мивка  Peace

bouquet  тенкюююююю   bouquet
Ще видим и как ще стои с огледалото и другите дреболии

Общи условия

Активация на акаунт