Май-чета и Май-ки (6)

• 11 121
  • 304
  •   1
Отговори
# 240
Яйцата утре ще боядисваме. Купили сме си и пъдпъдъчи, търсихме и пачи, но уви не намерихме:)))МИслех да меся козунаци, ама......нещо ме домързява.

# 241
Аз винаги ги боядисвам в събота за да са по-пресни. После ще снимам ръчичките на малкия помощник, защото предвиждам и той да помага Simple Smile Козунаците ще меся аз.

# 242
Дайте някаква лесна рецепта за вкусни козунаци...и по сладички.

# 243
силви, ужас направо!!!!!!!!!!!!!

джули, да, навредило е не буквало, но реално сте поощрили корпуцията: след което сте поумнели Joy

аз ходих на ЖК по здравна каса и не плащах за раждане: станела, в шейново се паднах при д-р Гагова и по-младшата д-р Фаикова: тя ме е шила и тя ми ги махна Flutter

аз напоследък много джиткам из фейсбук: мн ме кефят куизчетата Crazy

# 244
Дайте някаква лесна рецепта за вкусни козунаци...и по сладички.

Ще ти пиша на кю-тоSimple Smile Ма земи го пусни.
Аз сега правя, че няма как утре.

# 245
АААА знам аз как правиш ти, в машинатааааа:)))))
Аз като си нямам:((

И мен точно Фаикова ме ши Ниночка, една къдравка и много млада.

# 246
  • Бургас
Румка, хубави яйчица, а и кутийката е супер.
И аз успях снощи да боядисам малко яйца и да забъркам козумаци. Обикновенно козунаците ги правя в събота, но тази събота ще ходим на "курбан" (тази дума винаги ми е звуала странно) и затова вчера се поузорих. Днес цял ден ше гледам умно  #Crazy, ама здраве да е
Довечера ще пусна снимки.
За плащането в болници - да правила съм го когато искам определен лекар да оперира. Платих си за лапаро преди години, за раждането също, но никога под масата - в болницата имаше ценоразпис за избор на екип. Раждах в АГ бившата Тина Киркова и да ползвах така наречените Вип. И моля не мислете че от глезотия съм се разхождала от Бургас до София всеки месец и за да родя.
Но съм категорична, че пари дадени" под масата не са гаранция за нищо".
Хубав ден момичета

# 247
АААА знам аз как правиш ти, в машинатааааа:)))))
Аз като си нямам:((

Нищо че е в машината, рецептата е максимално опростена и лесна.

# 248
да - мн съм доволна и от нея и от Гагова ... ох, много вълнуващи спомени Heart Eyes

# 249
150мл прясно мляко
2 яйца
50мл олио
40гр краве масло (предварително разстопено)
150гр захар
11-12гр жива мая
450 - 500гр брашно (на око ако трябва се добавя да стане тестото на топче; по-меко от хлебно, но да може да се плете, да не е каша)
настъргана кора на 1 лимон
1 ванилия

Ето рецептата, на Pina от готварския е.

# 250
Не знам какво да кажа за Вип стаичките и "глезотията".Ако не си била сигурна в професионализма на лекарите в Бургас - разбирам те , че си дошла чак дотук, а и те разбирам, че си си платила, защото салед като си дошла от Бургас в софийска болница може би така е редно, тъй като ти си плащаш данъците там, а аз тук. Има си хора, които не могат да делят стая с други, гнус ги е...или не са свикнали. Абе не мога да се изказвам крайно. Но аз имах да дам и не дадох. Въпрос на личен избор е. Вярно е също, че ако съм притисната и нямам избор, защото  някой мой близък е болен, сигурно ще платя само и само всичко да е наред.Но не бива нивото за тези, които решават да не платят да пада само заради това, че има такива , които избират да плащат. Ние всички плащаме данъци!

# 251
Здравейте момичета много сте изписали,много хубава тема сте подхванали за корупцията няма да напиша свое мнение защото съм много против тази корупция.
ние със Симона боядисвахме яйца вчера и двете се оцапахме много хубаво,но после се оказа че тази боя се мие много лесно въобще не остана нищо по ръцете ни,незнам каква беше не беше ми се случвало боята да се измие.

# 252
  • Бургас
Не знам какво да кажа за Вип стаичките и "глезотията".Ако не си била сигурна в професионализма на лекарите в Бургас - разбирам те , че си дошла чак дотук, а и те разбирам, че си си платила, защото салед като си дошла от Бургас в софийска болница може би така е редно, тъй като ти си плащаш данъците там, а аз тук. Има си хора, които не могат да делят стая с други, гнус ги е...или не са свикнали. Абе не мога да се изказвам крайно. Но аз имах да дам и не дадох. Въпрос на личен избор е. Вярно е също, че ако съм притисната и нямам избор, защото  някой мой близък е болен, сигурно ще платя само и само всичко да е наред.Но не бива нивото за тези, които решават да не платят да пада само заради това, че има такива , които избират да плащат. Ние всички плащаме данъци!
Мисля казах , че не от глезотия се разхождах всеки месец до София. Този път Бургас-София го бях намразила. И не го написах за да дразня . Просто всеки си знае себе си.Само ще кажа че дълги години се борих за да имам това дете и когато най-после това се случи по никакъв начин не бих оставила случайността или настроението на дежурния доктор или акушерката да решават. Говоря за Бургаската болница (за родилно отделение ) Питай Приказка защо ходи да ражда в Сливен. И не смятам че с нещо съм навредила на някой с това че съм платила по обявен ценоразпис услуга от която съм доволана. А циганките ми бяха последния проблем (не че всяка вечер не им правеха серенада под прозореца пияните татковци Mr. Green).
И между другото в Бургас  това раждане щеше да ми струва повече и то без документ(не че ми трябва за нещо). И да ние плащаме данъци.  Sick

Момичета, казвам всичко това с най-добри чувстава, обичам ви всички  Hug, но има случаи когата човек сам преценя риска и какво е готов да загуби. Не че ми харесва, още по малко имам излишни пари.

Пожелавам ви хубави празници с много приятни емоции и слънчеви дни.
 newsm51

# 253
И аз не влагам лоши чувства. Въпрос на личен избор. За дългоочакваното ти детенце, те разбирам, защото имам много случаи около мен и радостта е наистина много голяма, ....както и при направеното от раз бебеSimple Smile И съм сигурна, че никой не би оставил собствения си живот и този на беб4ето си на случайността или нечие настроение, не знам кой е не хае за евентуална загуба. Точно в това обаче искам да вярвам, че професионализмът надделява над настроенията, нищо, че всички сме хора, а случайността няма нищо общо, когато става въпрос за добре свършена работа. Не искам парите да определят качеството на тази хуманна професия.В това е проблема. За мое щастие аз видях, че повечето - за всички няма да говоря, когато влизаха в стаята след раждането се държаха човешки и не ме гледаха в ръцете. Вярвам в доброто у хората все още и в професионализма.

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 12:40 от Stanella

# 254
момичета това е дълга тема за обсъждане спорд мен  , за съжаления в България практиката е такава тук всяка родилка ражда  в пъти по хубави условия от тези за който плащаме ВИП в България   безплатно и на всяка родилка и се полага безплатно епидурална упойка ,кога това ще се постигне в БГ незная на моменти ми става много тъжно чуваме се с наши приятели по тел който скоро станаха родители и не си платиха за раждане отидоха в родилното и който е на смяна е не ми се коментира за какъв ужас става на въпрос , не разбирам защо като не си платиш трябва да се държат с майките по този ужасен начин. Чета за детските градини пак с пари под масата , отиваш да раждаш пак с парите напред май за всичко е така  Sad

тини  Hug

Силви  Hug

ето ги и мойте яйца боядисах само толкова защото Мая ми счупи сварените яйца и боядисах само тези който бях отделила за торта

тук има тема за козунаци има много хубави обяснения как да се приготвят и много рецепти 
 Peace успех който ще се захваща  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382668.0

Общи условия

Активация на акаунт