Частна детска ясла в София

• 160 565
  • 810
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета,
темата с яслите и на мен ми е много наболяла. Малката госпожица, която стана на 2г. след 2 седмици няма да има кой да я гледа и трябва да търся ясла. Ние сме в Дървеница и ми трябва ясла в околноста. Дайте отзиви за такава във Витоша или Ст град или Мусагеница или....Младост и аз незнам къде вече.
Днес ходих до Слънчице във Витоша. Добре ме посрещнаха, казаха, че има 4 групи, като малките до 3г са само 5-6 деца. Има ли някоя мама , чието детенце е там?
Обаждах се и до Рай в Бистрица, но те стартират от юни с такива малки деца.
Ние явно за държавна може и да не се класираме, нищо , че баткото ни е 3-та група....безумие просто...
благодаря Ви предварително
аз доста мнения прочетох, но искам попресни ако има:)

# 76
Edna mama, моето дете е в "Слънчице", точно в яслената група. Писала съм малко по-нагоре - определено съм доволна.

# 77
Аз мисля да запиша дъщеря си в ясла Криси-Люлин 9. Яслата е отворена януари месец-базата е много добра, имат преден двор с пясъчник и в момента оправят задния двор/който ще е с люлки пързалки и т.н/ Спалните помещения са много просторни и всичко е чисто ново. Имат педагог, който работи с децата по образователна програма, съобразно възрастта им- програмата я видях изложена на табло. Храната казаха, че е кетеринг. Цената е 450лв-включва храната. Казаха, че работят целогодишно-нямат летни ваканции. Персоналът е много приятен. Аз отидох направо в яслата-дават много подробна информация за всичко. Условието за прием - е детето да е проходило/няма напр. навършило 2 год/ Ако ви интересува нещо друго-питайте - аз разпитах за всичко, което ме интересуваше- и те ми отговориха много подробно.

# 78
Нова тема!

Ако детето ви посещава частна детска ясла, Моля, споделете!

Име, адрес, условия, цени Wink.

Хубав ден!

Здравейте.
Предварително се извинявам се за граматически грешки, защото не съм Българка, но искам да споделя своето мнение и се надявам да бъда полезна, за частна детска градина "Светлина"   а най вече, че съм била много доволна през всичките тези години кои те моето дете ходило там, и че в момента нямам никакви притеснения за тестове, защото подготовката към училище е страхотна. Страхотни преподаватели амбициозна директорка Госпожа Радкова и екипа създават много добра атмосфера за деца. Бях доверила моето дете на техните грижи и не съжалявам не на миг. 
Ето и линка кам сайта за повече информация.
http://svetlina.net/pansion_bg.html

# 79
Здравейте мами,
следя темата с интерес, защото и на мен ми предстои избор на ясла за сина ми. Имаше запитване за ясла "Детство мое" в Стрелбище. Вчера ходих да я разгледам - таксата е 600 лв, работно време 8 - 18h. Ако детето се разболее се приспадат отсъствията на детето от таксата за следващия месец. Групата ще бъде 12 деца, засега били само 4. Градината се намира в приземни помещения на нова кооперация ( южно изложение и много слънчево за мое голямо учудване). Всичко вътре е ново и хубаво. Отвън има заградена площ от двора на блока, където ги извеждат. В таксата влизат закуска, обед ( от кухнята на мама Люси), следобедна закуска и може би скочета между храненията. Собственичката е много мила жена, също има малко дете и разбира доста от проблемите на майките. Това е, дано да съм била полезна на тези, които питаха за тази ясла.

# 80
Чета,чета и не мога да разбера какво значи с храната или без хранат ooooh!Да не би да има родители дето и храната на детето  да си носят в градината Shocked

# 81
Едва ли, просто някои градини приспадат таксата за храна, ако детето отсъства, и остава твърдата такса. При други се плаща една сума за всичко, включително храна, и при отсъствия се приспада/или не / някаква друга сума, според договора.

# 82
  • София
Чета,чета и не мога да разбера какво значи с храната или без хранат ooooh!Да не би да има родители дето и храната на детето  да си носят в градината Shocked
Има, аз например. Когато детето ти е алергично нещата стоят различно.
Брех и рима има Simple Smile

# 83
Има, аз например. Когато детето ти е алергично нещата стоят различно.
Брех и рима има Simple Smile
Тъкмо се засилих да дам същия отговор и видях, че някой вече го е направил.
diana_t, може ли да ми кажеш колко е голямо детето ти, в коя ясла ходи и как се справяте с носенето на специална храна? Имам предвид по-конкретно как се чувства детето от идеята, че трябва да яде нещо различно от останалите и въобще прави ли му впечатление?
Мерси.

# 84
Здравейте,
...
Искам да попитам майките, които водят дечицата си в Мери Ленд и в Маргаритка - тези конкретно заведения целогодишно ли работят?
За Маргаритка ми направи впечатление в сайта, че пише че учебната година е от 1-ви Октомври до 30-ти Май; през лятото как е?

Моето притеснение е, че сина ми заспива само на гърда (още го кърмя) и не знам как ще е със следобедния сън.
Ходих да проверявам в Мила, там директорката почти ме отряза като ми каза че детето ми едва ли ще се адаптира щом още го кърмя. Това не ми направи добро впечатление. Другото, което не ми хареса там е, че няма медицинско лице.  За това Мила отпада за мен като вариант.
Как стои този въпрос в Маргаритка и Мери Ленд ?
То е ясно, че ще трябва и да ги посетя де, но все пак да имам и други впечатления.

Предварително много благодаря на всички   bouquet

Запознах се случайно със собственичката на Мериленд,  беше ми клиентка и стана свидетел как кърмих сина си един следобед в магазина. Реакцията й беше нормална, дори много се зарадва, че още го кърмя. Като цяло реакциите й към детето  ми харесаха много, особено като се има предвид, че почти веднага й стана ясно, че аз не съм потенциална клиентка за нея. Предполагам, че по въпроса с кърменето няма да има никакъв проблем.  Доколкото разбрах, ще работят целогодишно.

# 85
  • София
Здравейте.
Моя колежка ми разказа потресаващи неща за ЧДГ "Ние врабчета" на ул. Любен Каравелов. Ако има деца посещаващи тази градина обърнете внимание на хигиената. Навсякъде било адски прашясало и мръсно, бибероните нахвърляни в праха директно. Под килимите страхотна мръсотия, прозорците не се отварят, представете си какво дишат децата! Леглата не се оправят, нахвърляни пижами навсякъде, даже чаршафче накапано с кръв имало...

# 86
  • София
Моя приятелка записа детето си в Детство мое - някой беше питал по-горе, мога да я попитам след 1-2 седмици как се адаптира детето и дали й харесва. Детето беше ходило само 1 ден, когато я видях, останала е с рев сутринта, което е нормално, но не е искала да си тръгва вечерта и била весела, което звучи добре. Таксата - 600 лв. на месец с вкл. храна.

Междувременно - бихте ли ми дали идеи за ясли в Красно село, Бъкстон или Борово. По-точно живеем в Кр. село зад 6то районно и търся нещо в този район, може и евентуално Павлово, то също ми е близо.

# 87
Olive, ето яслите, които аз знам - Мила - в лявата уличка след руската църква на бул. Бъкстон, Маргаритка - в уличката срещу същата църкава - в един голям затворен жилищен комплекс, Мери Ленд - в Павлово - ул. Купените No 8 (съвсем близо до бул. Пушкин), знам и за някаква немска - Пумукъл - някъде около сградата на Саб Лабс на Цар Борис III; в Красно Село имаше някаква Пламъче, но не мога да те ориентирам къде точно - потърси в Гугъла, мисля че излиза, а и тук имаше отзиви за нея, но не се сещам какво точно четох. Има и филиал на една ясла, май Веда се казваше, мисля, че също е немска - намира се на края на ул. Стефан Тошев, пак е съвсем близо до руската църкава - уличката под църквата.
За други май не се сещам в района.
Аз посетих МериЛенд и мисля там да записвам моя разбойник. Надявам се лека-полека да свикне с липсата на обедно кърмене.

# 88
Сетих се за още - Звездичка в Павлово - ул. Ветрушка 5А, Цветенце - на последната спирка на тр. 2 на бул. Бъкстон - но за тази ясла не разбрах съществува ли още или са я затворили; записала съм си и някаква ясла Пролет в Манастирси ливади, но май е източната част - сайта има е www.prolet2006.com

Ще си прегледам записките, че аз като четох темата и си записвах, то много инфо, много нещо. Ако открия още пак ще пиша

# 89
  • София
Да добавя относно яслите в Павлово, Красно село - в Звездичка до скоро приемаха деца над 3 г., не знам дали са направили яслена група. Относно Цветенце - съществува все още.

Бях чела тема тук за ЧДГ Бояна, която се намирала някъде на ул. Пушкин. Хубави впечатление имаше, но така и не разбрах точния адрес, нито намерих сайт на тази детска градина.

Ферди - Успех с адаптацията, директорката на Мериленд ми се стори много мила жена, така че съм сигурна, че детето ще свикне бързо.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт