Частна детска ясла в София

• 160 417
  • 810
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Бихте ли ми дали телефона на Доверие в Редута. Може и на лични. Благодаря !

# 151
Момченцето ми е на 2г. и 2м. и вече 6 месеца ходи в частна ясла /детски клуб/ на ул. Хан Крум и съм изключително доволна, но за съжаление я затварят в края на май и сега търся някаква ясла пак в същия район /Попа, Графа, Любен Каравелов - нещо такова/ - ако някой има инфо ще съм му много благодарна. Иначе искам да изразя благодарността си на сегашните учителки на детето ми Вени и Зори за уникалната любов и грижи, с които гледат децата ни!!!  
в този район "Ние врабчетата" - пусни го на търсачката, на "Любен Каравелов" 42 ако не се лъжа Embarassed
ние бяхме там близо 2 месеца, но почнахме да боледуваме (не от градината) и се махнахме;
не е върха, но бива; на 2 етаж; стара кооперация; пригоден апартамент + заградена площадка във вътрешния двор

# 152
  Mpulle,близо е до бизнес парка.413 има спирка на 200м от блока,а неговия номер е 323А.Можеш да го видиш в maps bg.
Къде по-точно е яслата, как се казва, аз живея съвсем близо, а не съм видяла ясла или поне табела, нито деца да ходят за въженце. Коя площадка ползват? Знам всички площадки в района и ми е интересно къде водят децата.
Интересувам се, защото яслата, на която се бях спряла ми е доста по-далече, а тази ме заинтригува и мисля да я прегледам.

# 153
Намира се в бл323А.Наистина няма табела,а ползват две площадки-едната е на гърба на градините,адругата отстрани на блока.Виж къде се намира в мапса.А има координати по-горе.

# 154
Моят син вече от 3 седмици ходи в Мери-ленд и съм изключително доволна!

Втората половина на април инвестирах около 2 седмици в проучване и преценяване на това, в коя точно детска ясла да го запиша, тъй като ми е един глезанчо: никога не се е отделял от мен и баща си, дори и при баба си не иска да остане, ако не сме и ние с него; ядеше ми само АМ и рядки каши, евентуално може и пюре, но пасирано и силно разредено; отделно: проходи по-късно и ми е един тромавичък, та ме беше страх да не се препъне или някой да го бутне и да се претрепе...
Абе, много особености и изисквания... Знаех, че ще ми е трудно да намеря ясла, дори подозирах, че няма да намеря подходяща.

"Пламъче" ми е на 200 м от къщи, но освен, че ми казаха, да отида когато се научи да яде пържоли /тук малко пресилвам, но менюто им беше пълно с рула стефани, пилешки гнезда и кюфтета/, което не можах да направя, но също така и групата е от година и 8 мес до 3 години и малко.

Всяка сутрин го карам с кола в задръстването до Павлово и всяка вечер по същия начин, и винаги си мисля какви сме късметлии, че разбрахме за Мери-ленд и имаше места!

Симеон на втория ден /буквално!/ прояде всякакви манджи и супи без някой да му ги пасира, а преди ме скъсваше от повръщане! Вече го научиха на някои плодове, за сега му се опира ябълката,  но прогреса при него е толкова голям, колкото никога не бих повярвала, че може да има за такова кратко време!

Отделно, че всяка вечер и на сутринта ми говори за "леля Мери" и за децата. Вечер не му се тръгва.

Изписах всичко това, за да дам пример за професионализма на жените и любовта, с която се грижат за децата.

Относно ДЯ "Маргаритка", която също посетихме, докато се чудехме тогава, тя също е в Павлово: хубава база, двора не е хубав и е малък, но това, което ме отблъсна и не си и помислих да го дам там, макар че е по-евтино: докато говорехме със собственичката, тя не се и опита да ни отдели от децата, за да не се разстройват като ни гледат. През цялото време, докато бяхме там, едно момиченце от децата ме гледаше с очи, пълни със сълзи. Никоя от 2-те жени, които гледат децата, не си направи труда да го разсее или успокои.
Идваше ми и на мен да ревна, като го гледах, и побързахме да си тръгнем, за да не го разстройвам повече.
На мига си представих моя хубостник в същата ситуация и това реши нещата категорично!

Надявам се да съм била полезна с моя скромен опит.

# 155
  • София
Има ли някоя мама, която си е давала детето в "Палечка", защото само споделени мнения чета за материалната им база - мен ме интересува какво е отношението на момичета към децата по-скоро, дали учат малките на нещо или само ги наглеждат?
Благодаря   bouquet

# 156
A някой има ли мнение и отзиваи, а и повече инфо(условия, такса, храна), за частна ясла "Криси"- Люлин-9?

# 157
http://bulinfo.info/clients/view/id/886

"Мила" - 300 лв с храната, няма да има увеличение от септември, Бъкстон, местата вече са заети (или поне тези за ясленчетата), но всеки може да подаде документи, за да чака ред и ако се стигне до неговия номер, му се обаждат при положение, че има свободно място.  Peace

Повече информация не мога да дам, защото ние сме от чакащите ред, но съм чувала добри отзиви.  Peace

Иначе директорката ми допадна.  Peace

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 17:10 от Pavlina Nikolova

# 158
Момичета, някой има ли инфо за ясла Веда или пък за ясла с изучаване на чужд език (понеже Веда е такава - с немски език).
Мислим по въпроса да запишем нашето дете там, но не открих много информация за тях, може би ясла имат отскоро...
Чудя се дали изучаването на език, на колкото и елементарно ниво да е, няма да затормозява детето, чувала съм за такива случаи, макар, че си е до дете разбира се...

# 159
mishche , имай предвид, че в яслата не учат децата на език, защото са малки за обучение все още, то някои не говорят хич, а има и бебета между тях. В частните ясли събират дечица на различна възраст, може да има бебе на 10 месеца например и дечица на 2 г., нали ме разбираш. Ако ги занимават с песнички, стихотворения (рими), приказки, книжки и т.н. на чуждия език е по-скоро рядкост за яслите, а ако го има, е 1-2 пъти седмично за по час (пак е нещо, де!). Поне така са ми казвали приятелки, чиито деца бяха в частни ясли. Но щом преминат в градинската група, нещата се променят, там вече имат педагогически учебни планове. Но във всяка ЧДГ е различна организацията, трябва да си говориш на място.

Ти на немски ли държиш?  В Cosmos-Kids преподават немски (и английски) и взимат малки бебета. Увекинд в Бояна е частна немска детска градина (и училище) с отлична репутация, но таксата е 3000 евро и не знам колко малки деца приемат в първа група, предполагам около 2 годишни поне.
В "Приказната фея" приемат деца в яслена възраст, но там е с френски.

# 160
Мерси момичета за информацията...  аз не държа на езика в тази възраст, то е ясно, че са бебешори и на български не говорят още, камо ли на друг език.. но така се води яслата, че е с немски. Аз имах идеи да изчакам Кало да стане на година и половина поне и тогава да ходим на ясла (независимо частна/общинска), но...знаете проблемите с общинските, а Веда имат изгодна за нас оферта (свързано е с работата на мъжа ми), която просто е по-добра финансово от която и да е друга частна...И трябва да се запишем септември ако ще я използваме...
Та така...  Дадохте ми добри идеи за въпроси, които е добре да се зададат, благодаря Simple Smile
П.С. Понеже мъжа ми е виждал директорката при представянето на яслата и ми  разказа, имам малко негативно настроение понеже е било споменато как на година и половина детето да е с памперс е неестествено, че трябва само да се храни с лъжичка, че перода на ходене до обяд е 1-2 дни... Това за памперса и лъжицата е чудесно, принципно според мен, ние практикуваме ЕБХ от известно време (макар, че сме късно започнали) и да яде сам бих му позволила или поне да опитва, като прояви желание, но малко пресилени ми се виждат някои изисквания, особено тона, с който се заявяват...

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 15:04 от mishche

# 161
Здравейте, искам да споделя мнението си за ЧДГ в която е детето ми от една година. Ние ходиме в Лапину. Страхотна е. До ден днешен не мога да повярвам ,че съществува градина в която основната цел не е прибиране на таксите. Няма такъв персонал ,който с такава любов да гледа децата,да им говори по невероятно мил и спокоен начин и да ги обгрижват по техен уникален начин. Градината се намира в Драгалевци срещу х-л Перла. Страхотна къща с голям двор. Има ясла и 2 групи по големи деца. Никога не смесват групите. За бебоците се грижи медицинска сестра която децата обожават. Опитвам се да се сетя нещо кофти, но няма.  Имаме  външни учители по английски, народни танци, народни песни, музика. Бяло и зелено училище. Летните месеци децата ходят на плуване в Кемпински и на тенис на корт. Таксата е 610лв. без транспорта.

# 162
  • София
Мишче, голямото ми дете започна от първият ден за по цял ден. А беше, като залепен за мен. Мисля, че за децата е по-добре да нямат два адаптивни периода- първо да свикне, че е там до обяд, пък после да свиква, че няма да го вземат, а ще яде и спи.
Но всичко е въпрос на преценка на родителите и персонала.

За другите неща няма да коментирам Simple Smile Навсякъде ги говорят, но защото искат да им е по-лесничко, ако може...да се нахрани само, да се изпишка само и т.н.  Не се връзвай. Wink

# 163
Хахаха, Диана, разсмя ме и ме раведри  Grinning, че нещо се спичам покрай тия ясли...

# 164
... Страхотна къща с голям двор....
Аз съм на обратното мнение  ooooh!
Явно критериите и разбиранията за всички са различни  Crazy
...и благодаря за рекламата  Outta Joint

Общи условия

Активация на акаунт