Частна детска ясла в София

• 160 440
  • 810
  •   1
Отговори
# 720
Да така е... напълно си права, но дори и да имахме договор нищо нямаше да е по-различно.  
E как нищо нямаше да е по-различно!  Shocked
Нали си платила 400 лв за 6 дни, ако имаше договор, това нямаше да ти се случи!  Naughty
Казваш, няма държава. Така е, няма държава, но описаното от теб е нагледен пример защо няма държава. В твоя частен случай, такива като теб поддържат незаконните частни градини, като плащат на ръка и не търсят легален договор. Ти като гражданин трябва да си на мястото си като част от държавата, ти самата не си била коректна в действията си, защото си приела незаконен начин да ползваш услугата.
Колкото е виновна държавата, че не упражнява контрол, толкова си виновна и ти.   
Подкрепям напълно. Когато има договорни отношения вежду две страни комуникацията се осъществява на съвсем друго ниво, независимо за какво става въпрос. Всичко останала е празна говорилня, тоя каза, оня каза и отиди хвани за какво иде реч.
Подкрепям напълно, незаконните частни детски градина са доста по-евтини от лицензираните, хем имате изисквания, хем не искате да подписвате договори

# 721
Подкрепям
Да така е... напълно си права, но дори и да имахме договор нищо нямаше да е по-различно.  
E как нищо нямаше да е по-различно!  Shocked
Нали си платила 400 лв за 6 дни, ако имаше договор, това нямаше да ти се случи!  Naughty
Казваш, няма държава. Така е, няма държава, но описаното от теб е нагледен пример защо няма държава. В твоя частен случай, такива като теб поддържат незаконните частни градини, като плащат на ръка и не търсят легален договор. Ти като гражданин трябва да си на мястото си като част от държавата, ти самата не си била коректна в действията си, защото си приела незаконен начин да ползваш услугата.
Колкото е виновна държавата, че не упражнява контрол, толкова си виновна и ти.   
Подкрепям напълно. Когато има договорни отношения вежду две страни комуникацията се осъществява на съвсем друго ниво, независимо за какво става въпрос. Всичко останала е празна говорилня, тоя каза, оня каза и отиди хвани за какво иде реч.
Подкрепям напълно, незаконните частни детски градина са доста по-евтини от лицензираните, хем имате изисквания, хем не искате да подписвате договори
Ние самите стимулираме сивата икономика и после страдаме от това. Родителите ТРЯБВА да настояват за договор - поверяват детето си. Голяма част от родителите са евтини на брашното и скъпи на триците. Дават солидни суми за маркови дрешки и играчки на децата си, а когато се касае за гледането им, са склонни да ги поверяват на евтини местенца с неясен статут и контрол.

# 722
От опита ми в работа, макар и в друга сфера, съм разбрала , че има една категория клиенти, които под никаква форма не желаят да сключат договор, и като разберат че не става фирмата им става от по-черна, та по-черна.
Някои хора категорично избягват, защото са наясно че подписвайки се под даден договор трябва да изпълнят задълженията си по него, а ако не ги изпълнят си носят отговорността. Така, че шарен народ. Това важи и за двете страни по договора.
И да се оплаквате сега по форумите, вие сте си избрали този вариант, което не изключва и обратния вариант, детското заведение да е коректно, а родителите да не са.

# 723
Здравейте мами, ние сме много малки, аз искам от сега да се ориентирам - интересуват ме ЧДЯ в района на Красна поляна и Руски паметник! Моля за Вашите впечатления и коментари!!!

# 724
  • София
Включвам се и аз. Успях да изчета първите 20 страници и искам да питам някои знае ли последно какво стана със "Слънчице" - нямат вече яслена група?

Ние живеем в района и тъй като от декември трябва да пусна малката на ясла се опитвам да направя някакъв списък, който да проуча на място вече.

Дали можете да ми посочите частна ясла в района на Дианабад, който също ни е близо?

# 725
Здравейте мами, ние сме много малки, аз искам от сега да се ориентирам - интересуват ме ЧДЯ в района на Красна поляна и Руски паметник! Моля за Вашите впечатления и коментари!!!

За Руски паметник и аз търся, моля те ако откриеш нещо пиши ми и на лс.Намерих някаква ясла пишеше около Пирогов и бул.Тотлебен, но не знам къде е, май още няма лиценз, за това не я откривам.
В този р-он няма друго.Чак горе на Бъкстон има, но на мен ми е далече.Търсенето продължава.........

# 726
Тъй като не съм запозната много още - знаете ли как е класирането в държавните ясли и одз - чрез томбола през март или на принципа на реда на записване? Моля за повече инфи - насочваща. Благодаря Ви.
Мармашотка- ако открия нещо ще пиша!

# 727
  • София
Регистрираш се в този сайт и кандидатстваш , от тук проверяваш и класиранията http://kg.sofia.bg/. Това е ЦДГ и ОДЗ.
Само за яслите ,  които са към МЗ - там мисля ,че трябва да отидеш на място

# 728
Вие явно не ме разбрахте правилно... не аз не исках да подпиша договор естествено... собственичката се позова на факта, че ще е само за един месец, затова ни даде само квитанция за платената сума. А как мислите мога ли да я накарам да направи нещо на сила? Как смятате, че ще се държи с детето ми след това? Да от магазина мога да си изискам касова бележка, но там си взимам покупките и си заминавам... а не мога да влизам в спор с нея при положение, че си оставям детето, което няма да може да ми обясни после какво е станало. Предприела съм след това необходимите мерки, за да не остава прихода не деклариран бъдете сигурни, че не подкрепям подобни "бизнесмени" Naughty Исках само да изкажа мнение за хората, които търсят информация при избора на детско заведение, а не за критиците. В крайна сметка и аз имам вина и затова се уча от грешките си Confused. Лично за мен съм убедена, че това не е детска градина... смятам, че не може да се дава разтворима "супичка" Маги на деца и то на 1,5г. , да не говорим че една чашка я разреждат с вода и се полага на 6 деца #2gunfire, не може собственичката на градината да си готви вкъщи и да носи храната на децата в градината #2gunfire и да ни лъже, че е кетъринг и куп други отвратителни работи. А колкото до таксата 400 лв е за цял месец, но тъй като разровихме и разбрахме много неща спрях детето си веднага. Та въпросната шефка не искаше да ни върне парите и  за това написах, че 400 лв за 6 дни. Вече и парите ни върна явно се притесни от множеството проверки.  Успех на всички при избора на детска градина! Вече ще знам, че когато търся частна градина ще изисквам от трудов договор, здравна книжка, медицинско, свидетелство за съдимост на персонала до свидетелството на касовия апарат Shocked.  

# 729
Супа Маги на 6 деца  Shocked Shocked Shocked Ти сериозно ли, мани парите, ама всичко останало  Shocked Дано го затворят.

# 730
Лилия, никой не те упреква. Ако детската градина е сериозна тя сама ще ти предложи договора и няма да те пусне да пристъпиш прага и без договор.
Но детските центрове и голяма част от именуващите се като частни детски градини не го  правят.
Макар че опре ли се до позоваване на договора всичко е отишло по дяволите.
Не е лесен изборът при това море от детски градини. Както има добри така има и такива, които за нищо не стават. Съжалявам че си имала лош опит никак не е приятно. Дано на новото място където отидете всичко да е ок.
Аз записах малката там където ходи каката 4 години и съм доволна, макар, че много ми тежи пътуването, но съм решила, че ще плащам тази цена за спокойствието си, моето и на детето.
В същото време тук чета прекрасни отзиви за една частна детска градина,/партерно помещение 50 квадрата в блок, ако може да се нарече частна детска градина/която е на 50м от моя блок и имам доста добри наблюдения и хич не ми харесва това което виждам, но на някои им харесва.

# 731
В същото време тук чета прекрасни отзиви за една частна детска градина,/партерно помещение 50 квадрата в блок, ако може да се нарече частна детска градина/която е на 50м от моя блок и имам доста добри наблюдения и хич не ми харесва това което виждам, но на някои им харесва.

Би ли споделила за коя градина иде реч?  Rolling Eyes Може и на лични, ако не искаш в нета..

# 732
Копнеж, синът ми ходеше в 506 хлапета и аз бях много доволна, надали са се променили много нещата, защото яслата е за малко деца, собственичката е професионалист, е и от малкото места, които имат разрешително от МЗ.
Не избрах яслата заради цената, а заради хората в нея и най-вече собственичката, която ми вдъхна доверие и сигурност. Препоръчвала съм я и друг път във форума   bouquet

# 733
  • София
tt_bg на мен малко далечко ми идва тая ясла, но все пак я броя като вариант. Случайно да има възможност за организиране на транспорт?

# 734
нямам представа как е сега, най-добре се свържете с тях...
аз транспорт не съм ползвала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт