децата ни в училище - как да говорим с учителите?

• 7 748
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
Monda,и нас ни отхвърлиха от едно училище миналата година. Не беше частно ,но с добра слава. Единствената причина беше ,че и тя беше отлагана .Днес завършваме първи клас с отличен в обикновено училище, с чудесни преподаватели.

# 31
И аз вече си мисля,че ще е за добро. В крайна сметка, тя е дете с късмет. И щом за това училище толкова се запъна директорката, вече съм сигурна, че ще е за добро. Сега ще започна да проучвам алтернаивен вариант и да търся учител з следобедните занимания.

# 32
Толкова ми е познато всичко, и ние почнахме първи клас. То другите деца говорят, контакни пък моето свитичко, по-трудно говори. На всичко казваше не, благодарна съм на преподавателите му. Не само  че го окуражаваха и не го тормозиха. Имахме липса на внимание, сякаш не разбираше че е в първи клас а в градината. Мен също ме успокояваха че е умно дете, но и аз се тормозих.
 Знайте че децата ни винаги ще искат 120 процента от вниманието ни, те не са обикновенни деца просто винаги ще искат нашата любов.
 Днес ни дават дипломите Heart Eyes, завършихме с много добър 5, само че аз го окуражавам че е прекрасен и умен. Може мого да ни се иска да са отличници но не са, те показват толкова колкото им  позволяват  силите.  bouquet

# 33
Изобщо не искам да е отличничка, но не исам да я игнорират, да и лепят разни етикети или изобщо да не и дават възможност  да се изявява. Разбрала съм,че има нужда от инфивидуално отношение и щее намеря учителя, който да и го даде. Всики деца имат различни потребности, на моето най-малко дете са такива. На другите са били различни.
ример с езиците. Година и половина учи английски в градината- научила се е само да брои Заото там са работили само с няколкото знаещи деца. Останалите, хеле па мойто- игнор! Записах я в Аианс франсез. Не заради френския,  а заради заниманията, игрите. За 4-5 посещения научи 2 стиха  една песен, да брои и някои цветове. А за английския не ще и да чуе. Е това какво е? Не е и последствие от липсата на подход в единия случай и правилно отношение във втория? Виждам и огромния напредък от посещенията при специания педагог!. Колкото- толкова. Но искам да е с достойство!

# 34

Знайте че децата ни винаги ще искат 120 процента от вниманието ни, те не са обикновенни деца просто винаги ще искат нашата любов.

Не 120 процента, 300 процента! Но как само ни радвам, когато успеят!
Monda,
Непременно намери препоръчана учителка, която е готова да ти окуражава детето много, по-много и още повече. Бих наблегнала на успехите - това научи за толкова време, върху това работим (вместо - какво още не може и не знае).

При нас заниманията в групи не дават резултат. частен учител, частен треньор - по-добре 30 минути качествени индивидуални занимания, отколкото два пъти седмично в група. Важното е детето да добие самочувствие и вяра в собствените си сили.

И друго - моят скромен опит показва, че едно и също нещо, казано от мен и казано от специалист (психолог), повече тежи от устата на специалиста. Иначе повечето учители си мислят, че родителите си надценяват децата и нямат реална преценка за способностите им.

Още нещо: упражнявайте ВСИЧКО вкъщи, не само с учителя, а с мама. Мама дава сигурност и опора, отнема страха, показва на детето, че това, което прави извън дома, е много ценено.
Успехи!

# 35
Месри много з съветите, маймуна! Аз се убедих ,че индивидуалните занимания само дават резултат. Да плува 3 стила се научи за буквално 4 месеца с 2 тренировки на седмица. В груповите за няколко месеца не напредна нито грам.
С работата в градината и със специалния педагог е същата работа- индивидуалните занимания дава 100 % успеваемост.

# 36
Монда,аз отидох при директорката на училището,което си избрахме ,обясних,че детето е от няколко месеца в семейството ни и изцяло е расло в институции.Помолих да ми препоръча госпожа ,която да е търпелива,строга и да проявявя м-а-а-лко по-голямо разбиране.Доволна съм от разговора и с госпожата,та малко се поуспокоих.За ресурсния учител аз лично се въздържам,защото тогава е почти сигурно,че ще и лепнат етикета на различно дете.По-добре е мисля ,ако има нужда допълнително да се работи с учител ,но извън училище.Иначе психоложката и педагожката са оптимисти за справянето на Ивето в първи клас.Та дано...Чете,пише ,смята ама е много импулсивна и не задържа концентрацията си дълго.

# 37
И аз ака смятам да направя. Да говоря първо с директорката . Ивка и Евгени пишат и четат, смятат. Еми само познава буквите, не може да пише, рудно и е. Смятането- също. Смята с пръсти, бърка кога е събиране и кога изваждане. Но лятото- това ще правам, да видим.

# 38
Monda,
Не се притеснявай за тези неща. Моят доста време смяташе с пръсти, това дори не винаги е лошо, показва, че разбира за какво става дума, вместо да наизустява отговорите. За писането - не мъчи детето, работете лятото по фината моторика, сигурна съм, че знаеш как. При нас месенето на тесто е начело в класацията. Помага и правенето на букви от тесто или пластилин.
Има едни дебели моливи, по-лесно се държат - опитай с тях. Много зависи от моливите и хартията.

Щерка ти е много чаровна и умна, личи си по снимките, да ти е жива и здрава!

# 39
маймуна,тя с фината моторика е добре, много старателно оцветява, никога не излиза извън очертанията. Също така и изписва добре буквите, понякога дори и красивво. Трябва да я пробвам да и дам текст за препис да видя как ще е.
Лятото ще работим, това е ясно. НАдявам се до септември да се отработили една значителна част от пропуските.

# 40
маймуна, пощата ти е заълнена

# 41
  • София
Да са ви живи и здрави дечицата!!!
Важното е да попаднат на свестен педагог, който да прояви разбиране и да им отдели нужното внимание, да им окаже подкрепа, да ги похвали и насърчи, тогава ще наваксат и ще имат самочувствието да се справят с всичко.
monda , Еми е късметлийка че те има, сигурна съм че ще намериш най-доброто школо, в което да я запишеш и ще тръгне добре детето.Успех!

# 42
Преди време споделих тук, че изисквам специално отношение от учителите за детето поради факта, че редовно се проваляше на контролни поради страх и неувереност. видях, че много хора не одобриха това, затова искам да споделя резултатите.

При нас трите най-важни теста (смятане, писане, четене) се проведоха миналата седмица. Разговаряхме с учителките и с директорката и направихме следното:

1. дадоха ни примерни тестове, които упражнихме в къщи в условия, подобни на училищните, но заедно, детето до мене.
2. в деня на теста му се каза, че това е упражнение и че на следващия ден ще прави теста отделно.
3. позволиха му сам да си избере място в стаята  - избра предния ъгъл до прозореца, близо до учителката.

Резултатът е скок от тройки с минуси на СОЛИДНИ ПЕТИЦИ. 

И никак, ама никак не се чувствам виновна, че постъпих по този начин. Виждам дете, което буквално грее от гордост и му се радвам.

Успех на всички, на които предстоят подобни изпитания!

# 43
  • София
маймуна ,
правилно си постъпила щом е имало такъв огромен напредък детето.

# 44
Макар и първокласници и ние минахме тестове. Нашият класен много го похвали , видях и тестовете му само малко по български го е затруднил. По Роден край се е справил отлично макар че само веднъж упражнявахме писането, защото това ни е мъчното пустите му букви Mr. Green.  Упражнинията вкъщи задължително си ги правихме, а сега е на заслужен отдих насело Crazy

Общи условия

Активация на акаунт