Отговори
Помогнете, защото не знам вече как да постъпя и какво мога да направя.
Дъщеря ми се връща от училище разплакана и обидена от нейната класна и аз незнам как да постъпя, т.к. това не е единственото оплакване от нея, а директора не взема никакви мерки.

# 1
  • Sofia
Премести я в друг клас,  или в друго училище.

# 2
  • Насред хаоса
Какво иска тая госпожа от детето? Тя няма право да постъпва така. Поговори сериозно с нея и ако това не помогне, просто премести детето в друго училище. Но детето вече има страх от нея и дори  тя да си смени отношението, то пак ще продължава да очаква лошо и няма да може да се отпусне.

# 3
Това стил на поведение ли е на госпожата или само към твоето дете има този "подход"?
На какво се дължи?Как го обяснява детето,другите деца ?

# 4
  • София
Аз имах такъв проблем с класната ми в по-горен клас, обиждаше ме, заяждаше се, пишеше двойки и забележки без причина или с измислена причина. Все още не знам, защо е било всичко това, може би защото бях най-свитата и срамежлива в целия клас. Майка ми отиде при директорката на училището, и след това поведението на другарката коренно се промени.

# 5
Писмено оплакване до директора на училището, в което споменаваш, че ако проблемът не бъде решен ще подадеш оплакване в Инспектората. Ако не ти се чака, направо подавай оплакване срещу въпросната госпожа в Инспектората и готово.
Успех! Peace

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 14:54 от Pipi_Dalgoto_Chorapche

# 6
Писмено оплакване до директора на училището, в което споменаваш, че ако проблемът на бъде решен ще подадеш оплакване в Инспектората. Ако не ти се чака, направо подавай оплакване срещу въпросната госпожа в Инспектората и готово.
Успех! Peace
Да ! И аз съм на това мнение . Ти говорила ли си с класната ?

# 7
Направи същото с госпожата по време на родителска среща, за да опита от чувството, което всява в дъщеря ти, и после действай с РИО.

# 8
Много съжалявам за детенце, такива учители трябва ... спирам се не искам да обидя някой такаа ...+ 1 да подадеш оплакване ,но може би все пак е хубаво да говориш с дъщеря си и госпожата (поотделно) преди това

# 9
Защо плаче детенце, как я обижда госпожата - използва ли обидни думи или нещо в поведението унижава детето?
Аз задължително бих разговаряла с класната, за да се опитам да разбера от какво не е доволна и да я помоля да смени подхода към детето.Също бих изисквала ако има сериозни забележки към дъщеря ми (аз имам момчета  Laughing) да ги отправя към мен чрез бележника.Бих обяснила на г-жата, че от нея очаквам безпристрастно и до колкото и е по силите - обективно отношение към детето.
Може би трябва да има разговор и с момата, в който да я уверите, че от нея не очаквате чудеса, че се справя с нещата в у-ще така, както умее, да не се сравнява с останалите и да приема забележките и критиките като пожелание за по-добро старание (нещо такова - според ситуациите).
Моята позиция по принцип е чрез личен респект да се опитам да оправя нещата, когато се налага да съм арбитер или буфер.Аз съм на мнение, че директно тичане при по-горестоящ показва слабост и може да нахъса опонента.Това трябва да е абсолютно крайна мярка, да си запозната на 100% със ситуацията, да си опитала да решите проблема и чак тогава да се жалиш - за да си добре аргументирана и неоспорима.

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 20:59 от Боби1973

# 10
Дъщеря ми се връща от училище разплакана и обидена от нейната класна и аз незнам как да постъпя, т.к. това не е единственото оплакване от нея, а директора не взема никакви мерки.
И как точно я обижда и защо плаче детето? newsm78 Повечето мнения тук са насочени директно срещу преподавателя без изобщо ситуацията да е ясна...

# 11
  • Sofia
Какво точно се случва с детето ти? Само с нея ли се държи така? Аз бих разговаряла първо с въпросната госпожа и ако няма ефект с директора. Ако и той си е пас следва РИО.
Какво става с тези  хора? Тази седмица две приятелки ми се оплакаха от учители начален курс, които налагат психически тормоз над децата им.

# 12
До колкото виждам от заглавието на темата,дъщеря ти е 4-ти клас.От самото начало ли сте при тази госпожа?От кога госпожата има такова поведение-от скоро или по-отдавна?До преди обидите с какви впечатления сте от учителката?Дай повече информация.
Иначе за мен е недопустимо подобно поведение и щях да проведа разговор с нея,за да разбера какво се случва точно.И не знам дали е недоволна от дъщеря ти или от живота си?Да ходи да обижда и унижава собствените си деца,като и е толкова акъла.

# 13
И как точно я обижда и защо плаче детето? newsm78 Повечето мнения тук са насочени директно срещу преподавателя без изобщо ситуацията да е ясна...

Права е dideva! galy78, моля те, бъди малко по-конкретна, за да можем и ние да дадем по-конкретни съвети! Ако можем, разбира се! Simple Smile

# 14
Милото дете!Аз също като ученичка бях тормозена от класната си-госпожа Стефанова!Едва ли някога ще мога да забравя името и.Тя дойде в 4-ти клас при нас и ме тормози до 7 -ми ,когато неиздържах и се махнах.Тези три години бяха много тежки за мен и дори сега -почти 20 години по-късно все още ми се случва да сънувам кошмари ,че съм в час при класната!Съжалявам ,че майка ми не взе по-сериозни мерки да спре тормоза или да ме премести в друго училище ,но пък  времето и нравите  тогава бяха  други.Бях добра ученичка,по всичко имах 6-ци  -а по математика и физика (предметите които ни предаваше класната )носех 5-ци и 4-ки.Само аз си знам колко много трябваше да залягам над задачите,защото 1 грешка на контролно за мен беше 2 единици надолу в оценката ,а за другите 0.25 стотни.
С това искам да ти кажа да не оставяш нещата така и да чакаш нещо да се промени,а да действаш!Срещни се с класната ,ако не помогне с директор,инспектор и т.н

Общи условия

Активация на акаунт