Отговори
# 120
Момичета, да ми препоръчате някакви капки за хрема, че трети ден ме мъчи Rolling Eyes

# 121
  • Пловдив
Братовчедка ми и леля ми за зъболекари. Та след консултация с тях ми казаха следното "абсолютно задължително е една бременна да започне някъде края на 4-тия да започне да приема повече калций и флуор (аз пия Zymafluor или подобно беше), тъй като тогава започва образуването на зъбните зародиши в бебето и то дърпа необходимото му количество от майката. И за да няма тя проблеми с нейните зъби (да не ставаме като Баби Яги като се усмихнем), трябва да се приемат допълнително."

# 122
Джени аз хремета особено сега я имам в повече и не знам защо  newsm78 Облекчавам си секретите със солена вода  Peace Разтваряш малко сол във малко вода и си капваш в носа, исушава бързо пък и не е химия  Peace

# 123
styllisima , благодаря ще пробвам. Hug Моята не е "сенна", имам и гърлобол, абе настинал съм пак. До сега въобще не съм боледувала, а сега постоянно Rolling Eyes

# 124
ДОбър ден и от мен,дснес сапх до 10 часа,имах голяма нужда.
Привет на новите октомврийки,лека и безпроблеман бременностт и задрви бебета ви желая.
Джоя,стискам палци бабчето ти да се оправи да стане пак прабаба.
Онли Уан,не се препоръчва приема на флуор вече.
Рони,Макларън е много лека количка,но за мен е с много малки колела,няма амортисьори и не ечак толкова лека,колкото я представят.Не виждам преимущества пред подобни модели.Много го хвалят,ми изглежда малък и тесен.Въпрос на вкус,все пак.
Бъгстър-а моя приятелка се счупи на първия месец,успя да го върне.Нещо не ми изглежда комфортна количка.
Джени,това със солта много помага,аз го правя на малкия.Ако можеш направи го с морка сол,може да си купуш и стеримар.Мен също ме мъчи лека хрема и имам секрети,задни.Нормално било за бремеността.
Ginbay,напоследък флуора масово се отрича,има много статии в нета.Едно време имаше теория за допълнителен прием.
Радвам се за добрите резултати на всички,били на ФМ и прегледи и стискам палци все хубави новини да давате.
Ние с малкия след малко отиваме на пазар,ще сготвим и ако не вали,изчезваме в парка,да кара колело.
Аз не повръщам вече,но ми се гади често.Проблемут е,че се изморявам много,коремът ми тежи и се чувствам бременна в 9-ти месец.Много странно,дано е нещо ,свързано с временто,че не ми се мисли по-натам как ще я карам.
Ние у дома планираме ремонт и лошо ми става като си помисля.Искам да боядисаме стените,че са много мръсни вече,но няма как да изнесем мебелите през това време.Как ще стане,не знам.

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 12:17 от ДесиХ2

# 125
Joya, вярвам, 4е баба ти ще се оправи! Силна жена изглежда е! Стискам палци  Hug Няма да коментирам за погребението, защото няма да се стигне до там  Peace
Ронка Макларън, не знам кой модел, но всички ми харесват. Особенно за извън България където има хубави тротоари и паркови алеи без дупки и каманаци  Peace За БЪГСТЪР много ми харесва. Хитра коли4ка. Моя много добра приятелка я имаше и я смени, защото малкия постоянно я обръщаше на една страна  Shocked Като по4не да протестира вътре и като я залюлее и тя се обръщаше доста лесно  #Crazy Други забележки нямам.
Относно моя преглед днес мина много странно..... Докторката видя някакво мехурче в матката голямо 3см  Shocked Опулихме се и двете.... Разглежда го около 30мин да се мъчи да разбере какво е, каза че мисли че било втори сак  #Crazy Питах я е как така е втори сак, който е голям 3см??? Защо е още там? Тя каза, че сигурно в момента се разгражда. Другия вариант било миома на матката..... Понеже не беше сигурна извика друг доктор, който ме заведе на друг апарат и там след 10минутно пулене и от двамата ми казаха: "Е няма го това нещо!" Викам, как така??? Преди малко беше там - 3см!!! И те, хъката мъката....... накрая ДВУРОГА МАТКА  Shocked Нищо не разбрах от цялата работа. Попитах: "Каквото и да е, опасно ли е?" и те и двамата: "Не, в никакъв случай"... Та не знам какво е......

Иначе бебето е супер. Движи се 1 седмица напред. Помаха ми  Party Другата седмица ме викат за БХС и пак ще ме гледат да видим..... Изписа ми ампули за течението, забравих да я питам за болката в перинеума  ooooh! Нищо, другата седмица ще питам

Стилисма и аз искам прясно агне пълнено  Sad

# 126
Цитат
Стилисма и аз искам прясно агне пълнено  Sad 

Ани да си ми по-близо нямам нищо против гости, ние и за Великден ще печем агънце у дома  Peace Планирано е на беседката, само дано не вали и да не е студено  Wink Браво на бебчо, все така да си расте и да те радва  Hug

А относно количките аз не разбирам от марки, имам претенции да е лека, да се сгъва така, че да се събира в багажника на Мерцедес А140, да има кош за кола който да се монтира удобно в количката и след това количката да става летна и да е удобна на детето. Държа да е с единични колела защото двойните много се връткат и не са удобни за маневри. Да има голям багажник, материята да е издръжлива на цапане, лесно да се пере и да не се разнищва. Имам време да търся, ще обикалям из магазините и ще пробвам да ми е удобна и да отговаря на моите изисквания  Peace

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 12:33 от styllisima

# 127
  • София
Здравейте,
пак много сте изписали и не мога да ви изчета  Crazy
Ани,дано наистина нещо й се е привидяло на лекарката и всичко да е наред. И аз незнам какво значи като имаш двурога матка.
Като гледам всички какви групички от близки хора бременни сте заформили - сестри, куми. Браво, това е много хубаво тъкмо ще си правите компания. Ама и аз имам да се похваля. Двете ми най-близки приятелки и те са бременни, един месец след мен. Съвсем скоро ми казаха и аз много се радвам за тях, защото и те отдавна си мечтаеха за бебчета. А с Джоя пък си се познаваме от първата бременност  Hug
Jeny,за хрема аз ефикасно знам клеева тинктура разредена с физиологичен разтвор. 5-10 капки клеева и 10 мл физиологичен. Капеш по 3-4 пъти на ден. Другото е 1 с.л. лайка и 1.с.л мед се варят в 100 мл вода, докато водата поизври малко и пак се капе по 3-4 пъти на ден.

# 128
Ани Боланд, наистина странно това нещо. Как пак така там било, после го нямало  newsm78. Важното че бебето е добре, а дали е двурога матка или втори сак, който се раздражда, щом не е страшно, не се притеснявай.
Аз да ви се оплача пак. Днес чистя къщата и съм наведена главно заради прахусмокачката и ми се имам една болка в кръстта, ама много странна, защото е по-долу от кръста и малко по-нагоре от опашката. Всъщност започна да ми се появява от последното пътуване със самолет, сега като се понатоваря ми се появява пак. Някой има ли нещо подобно?

# 129
Държа да е с единични колела защото двойните много се връткат и не са удобни за маневри.
Двойните колела се застопоряват и може да не се"връткат".Невъртящи се колелца ще ти изиграят лоша шега,има да повдигаш количката,за да завиеш,помисли пак.
Моята сестра също е бременна,ще ражда юли,една от най-добрите ми приятелки също чака бебе септември,жалко,че живее в чужбина.Ще си имам компания,за щастие.

# 130
Стилисима описанието ти ми звучи като Bugaboo Bee  Crazy Все едно нея ми описваш

# 131
Държа да е с единични колела защото двойните много се връткат и не са удобни за маневри.
Двойните колела се застопоряват и може да не се"връткат".Невъртящи се колелца ще ти изиграят лоша шега,има да повдигаш количката,за да завиеш,помисли пак.
Моята сестра също е бременна,ще ражда юли,една от най-добрите ми приятелки също чака бебе септември,жалко,че живее в чужбина.Ще си имам компания,за щастие.

Не знам Деси остана съм с впечатление от мои познати как се мъчат да карат такава количка с двойни колела, първо са мънички, после се въртят на където си искат и завиването е мъчително. Аз преди 10-тина години бръмчах с количка тип люлка беше ми страшно удобна, колелата и бяха единични, гумени и не толкова малко като на двойните. Предните можеха да се застопорят или да се оставят да се "връткат". Коша беше удобен за новородено имаше "екстра" люлка, можех да свалям коша и да го ползвам като карситка в колата, обръщаше се бебетто да гледа на пред или към мен, беше лека и с огромен багажник. Абе с 2 думи количката си беше супер ползвах си е с кеф. Подарих я на една позната и тя си отгледа двете деца с нея.
И все пак ще видим след огледа на каква ще се спра  Peace

Цитат
Стилисима описанието ти ми звучи като Bugaboo Bee   Все едно нея ми описваш

Намерих видео с тази количка е те това искам аз  Hug  http://www.youtube.com/watch?v=U4qSKwv-l34

# 132
Здравейте моми4ета,как сте днес?
Тук при нас времето е страхотно,как е в Бг?В Събота се прибирам за 2,3 седмици и ми се налага да пътувам със самолет,за първи път ми е и да си призная малко ме е страх.
Не се вклю4вам в разговора за коли4ки и легълца,защото има много време,не 4е съм суеверна,но мисля към края да купувам,избора е огромен. newsm03

# 133

Не знам Деси остана съм с впечатление от мои познати как се мъчат да карат такава количка с двойни колела, първо са мънички, после се въртят на където си искат и завиването е мъчително. ....можех да свалям коша и да го ползвам като карситка в колата

Ами аз две такива съм имала никакви проблеми.Нито с колелата,нито с дупките,нито с въртенето.Именно затова колелата се застопоряват и остават неподвижни.Според мен единични или двойни,е нужно колелата да се въртят,иначе е мъчение,гледам майки,най-вече с триколки,с невъртящи се колела как взимат завоя. ooooh!
Колкото до бившата ти количка:тези кошове,които могат да се сложат в кола са опасни.Столчето за кола е обезопасено,отговаря на стандарти за безопасност,а летния кош на количката не е пригоден за това.За мен е опасно да ае вози така детето.КАзвам го ,защото все още имат подобни колички и неинформираните майки се доверяват на проиводителя/който най-често е китайски/.Не съм виждала количката ,на която и да е реномирана марка,да е направила летен кош за количка,който да става и за столче за кола. Peace

# 134
Да бе разбирам то е ясно, че летния кош не е пригоден за карситка, просто аз тогава си го ползвах с такава цел по простата причина, че нямаше карситки тогава а според мен детето се чувстваше по-добре да си седи самичко и все пак обезопасено с коланите. Не беше толкова сигурно колкото е сега, но вършеше работа .... тогава. Далече съм от мисълта да правя сега така след като има толкова екстри и улеснения  Peace Но не можеш да отречеш удобството на по-големите колела от онези малките  Wink

Общи условия

Активация на акаунт