Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

• 37 054
  • 372
  •   1
Отговори
# 150
Бъни, много си сладка.... Hug
Стефи, аз имам таква форма за мъфини, но вътре въпреки всичко слагам маншети, щото иначе не може/ или по/точно много трудно може / да се изкара нещо от там.

# 151
  • Vaudreuil Canada
Бъни всъщност аз блатовете ги пекох на хартия като си направих намаляващи по размер елипси на хартията а само сглобяването беше в купата, но ако е с по-стегнат крем си мисля че може и така да се сглоби без специална формичка.
Реално най-трудно ми беше да покрия яйцето защото беше доста студено а шоколадовото покритие се стягаше много бързо и ставаше чупливо но успях де макар и целулитно.

# 152
Тортата ми е пълен провал!!!
Крема ми е ужасно течен(карамеления на Пепи), маслото вътре се пресече, въобще не виждам как ще я покрия тази торта с чаршаф, в момента стяга във фризера, нооооо прогнозите не са добри. На всичкото отгоре по план график трябваше да е с втори етаж, кръгъл(на принципа на рулата на Лео), и той в момента стяга, но едва ли ще се осмеля да го сложа отгоре, имам чувството, че всичко ще се разпльока.
Така е, като се мъча да правя нещо и едното дете ми скача на главата, а другото мрънка от кошчето...не става братче!
Утре ще ходя с грозна торта, а може и да мина през някоя сладкарница и да купя една и да се приключи! #Cussing out

# 153
  • Пловдив
Пепи аз сега си дадох сметка ,че сигурно ми се обиди за инфото за боите.Моля те да ме извиниш и не обръщай внимание Hug.
Аз съм вманиачена на тази тема.Давам си сметка, че тортоправене без бои не може.
Не знам защо ми трябваше да пускам това инфо Embarassed Embarassed Embarassed.Дано да не ми си се обидила много Hug

Ох, милата. Ама как може да ти се сърдя за такива неща. Не съм от хората, които се хващат за дреболии.
А боя за яйца за други цели освен за яйца не ползвам. Имам си сладкарски бои, но на тях не им пише имат ли Е-та. Както и гелови боички, които са ми от щатите и сигурно няма Е-та. Ама кой ли ти казва.....

# 154
  • София
OOOOOOOOOХХХХХХХХХХХ !!!  #Cussing out Писах, писах и накрая се бъгна страницата и всичко се изтри! Утре ще се опитам да напиша пак всички похвали дето бях наредила!

А сега само ще ви покажа неуспешния си опит с тортата кошница и сим лягам че я правих до 3 сутринта! Tired ooooh!

Да благодаря на Clairette , че ми вдъхна увереност да направя Шоколадово-маслен крем (Chocholate buttercream) – невероятно вкусен (Atalanta), само дето стана 3кг !!!!   #Crazy ooooh!
И поради количеството му, вместо тирамису, направих нещо като...шоколадово - бишкотено-пандишпанова торта. Вътре: блат, крем, бишкоти, крем, блат, крем, натрошено кашу, бишкоти, крем, блат (блатовете и бишкотите са напоени с кафе и черешов ликьор).

Крема е страхотен на вкус наистина и превъзходен за шприцоване, За съжаление обикновения маслен крем, който ми беше необходим за цветята не стана затова и са толкова смешни! Рози вобще не можеха да се правят от него!
Та така...важното е че на свекървата й хареса много!
Оооох..лягам че едвам гледам, освен че си легнах в 3, малкия се събуди в 6, после в 7:30, после в 8:30 ..... ooooh! Tired

# 155
Дидка супер е станало  Peace . Като прочетох "Неуспешен опит" ми настръхна косата  Crazy . Викам си "край, подведох момичето"  ooooh! . Според мен много добре се е получило ( аз не знам дали мога да направя подобно нещо  Embarassed ) . Нямах спомен, че се получава толкова огромно количество- правих рецептата  преди почти 1 година  ooooh! .

Бъни, информацията за Е-тата е много удачна и на място, изобщо не се притеснявай  Peace . Хората трява да знаят какво съдържат боите ( а и не само ), защото всичко вече е тъпкано с боклуци  Peace .

Пепи, има Е-та в Уилтънските боички и още как  Sick ...само че са замаскирани под разни други наименования Ред 30, Йелоу еди-колко-си...ако потърсиш в нет-а ще видиш за какво става въпрос  Peace

# 156
Дидка, страхотен несполучлив опит си имала! А този шоколадов крем изглежда божествено...  Heart Eyes

# 157
Диде, на това ли викаш неуспешен опит?!? #Crazy Доста добре ми изглежда поне на мене! Hug

Доня Коприва, аз като правих тортата за рождения ден на беба, на малко бях да скоча от балкона, но сме на 2-ия етаж и нямаше и това да помогне! Whistling Аз исках да слагам захарно покритие, но незнайно защо се оказах без такова (купих готово, което стигаше само за единия край на тортата както се оказа впоследствие) ooooh! Аз направих ледена глазура и я боядисах, според мен ако не ти се рискува с покритие, това е удачен вариант.  Peace

# 158
  • Vaudreuil Canada

Хи хи моята последна торта беше 6.800 кила тъй че споко има и по-тежки случаи. Тортата е станала много хубава - браво на теб.

Видях и други много хубави торти ама ще правя подробен прочит по-късно че и аз бъркам една торта дето няма да стане това дето си мислех да е.

# 159
Didke, следващия път да ги слагаш директно в темата тези "неуспешни" опити. Аз ако успея така да шприцирам ще подскоча до тавана.

# 160
Дидка, надобряваш с всеки изминал ден, тортата е супер   bouquet

# 161
Пепи, единичките вече са ти запазена марка Grinning
Дидка, тортата е станала много хубава.
Да покажа над какво се трудих няколко нощи  Blush.

Алекс стана вчера на 3 годинки.
Да благодаря на Пепи за ликнкчето с указания  bouquet
Батовете са пандишпанови на Пепи, кремът е Баварски (от Метро) с добавка на малко разбита течна сметана и ананас от компот. Не остана време да направя гумите и сложих "истински" Mr. Green.
Боядисвах в последния момент преди да тръгнем към фотото и като залепих устата тя се се смъкна. Трябваше да изчакам малко да изсъхне боята, но естствено нямаше време Cry Боядисването не стана много добре, но като за първа 3D торта съм доволна. Детето позна Маккуин веднага.
Тук има и няколко снимки от производствения процес:
http://slingbebe.multiply.com/photos/album/8/8#1

# 162
Копривке какво стана с тортата Rolling Eyes.Дано да си спасила положението Praynig
Дидка няма така да скромничиш.Тортата ти е върха.Пък за вкуса така описан мммм Heart Eyes само си представям как ми режеш едно парченце.
Има си хас свеки да не оцени жеста.Справила си се перфектно.Разгледах ти албумчетата.Много красива булка си Peace
Кони маккуина е върха.Да ти е жив и здрав Алекс.Голямо и здраво момче да порасне Hug.Как няма да го познае - познава си се от раз Peace
Само гумите се чудя истински ли са newsm78 или си ги моделирала така перфектно.
На мен нещо ми отпадна тортоправенето.Канех се за приятелка.Ама тя е в по особенно положение и точно сега торти не иска Rolling Eyes

# 163
Честит,имен,ден ,на всички,които празнуват днес ,да са живи и здрави и да си носят името със здраве  bouquet
Момичето показвам ви няколко торти,които правих и ще ви чета покъсно,защото нещо се разболях и леглото ме вика.
http://storage3.album.bg/f1e/alim2750_a1488_12936448.jpg][/url]

# 164
Албенка прекрасни са поредните ти произведения Hug.
Бързо да оздравяваш Hug, че празници идват Hug

Общи условия

Активация на акаунт