Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

• 37 045
  • 372
  •   1
Отговори
# 255
van444eto, благодаря ти за изчерпателния отговор, извинявам се, че не изчетох внимателно темата, но детето ми е болно  Embarassed

# 256
V_pet, няма причина поради която да не може да се стигне пеша от Плиска до Кадемлия, но ще ти отнеме минимум 40-45. Друг вариант е да хванеш автобус 72 от Плиска за 4 или 5 спирки (не съм сигурна колко са) и след това се озоваваш в горният край на Кадемлия и се спускаш до магазина пеша (5-10 мин)  Peace Или да хванеш трамвая в посока "Подуене" и да слезнеш преди гара "Подуене" и от там са 3-5 мин пеша до магазина

# 257
Прекрасни торти видях за малкото време в което ги разгледах.Влизам само да си покажа последните творения,сега около великден ми е малко натоварено и незнам кога пак ще се включа.
тази е от Цветница

а тези са за рож.дни

Извинявам се за големината на снимките.

# 258
А, каква е цената на боята в Кадемлия?

Иначе гел-боята на Wilton, която беше към комплекта е много добра и добре оцветява.

# 259
violetblue благодаря ти   bouquet

# 260
  • София
Първо с похвалите:
barcela - тортата с цветята страшно ми хареса (всъщност не знам дали е торта), много пролетна и красива
betina33 - много сладурски яйца и хубави цветове
Албена - тортата ти е изключително изкушаваща и стилна, жалко, че не мога да си хапна от нея Cry
panadila - смях се от сърце с твоята история! Тортоправенето често е свързано с подобни драми, но важен е крайният резултат, а при теб определено си го бива. Браво!
А сега да отговоря и на няколкото въпросчета:
jenik - в случая кремчето ми беше най-обикновена бита сметана с добавени захар и боя. По никакъв начин не идва в повече, даже доста добре се допълва с кексчетата, които пък са по-горчивички от многото какао. Иначе захарните фигурки отиват директно в кофата. Само най-малкият им е фен, но аз не му давам да прекалява със сладкото.
Бобсито - за съжаление комплектчето за цветя го нямам, но от тук, от там съм посъбрала разни формички, а за каквото нямам - правя го на ръка (естествено много по-трудно е, ама пак става). При тия цени не мога да си позволя да имам всичко.
Дарилка - гнезденцето го правих върху обърната купичка, която покрих с фолио. Отгоре започнах да "плета". Като се втвърди, го отлепих от фолиото и боядисах с боя. Мисля, че добре се получи.
rien - и зайците бяха в тая брошура с пилците. Наистина приличат на прасета, но точно това ми хареса, че са по-нетрадиционни и закачливи. А относно сърденките - никога не бих се разсърдила за какъвто и да било коментар. Нали това е целта на форума - да има и градивна критика. А на такава аз съм свикнала - мъжете вкъщи хич не ме щадят! Sad

# 261
  • София
panadila, браво! Както казва Рая - висок старт! Няма начин да няма събития, с коиот да запомниш първата си торта!!
Оттук взимам повод да попитам всички - вие открити ли съхранявате тортите си в хладилника?

jenik, доста неща си направила - буквата много ми хареса! Вътрешните стени на местата с изрязване отделно ли облепи с ММФ-а?

barcela, какъв богат букет! Чудесен е! Само някои теменужки са се обърнали, но то и при естествен букет може да се получи:)

Рая, оказва се, че за бръмбъри е по-лесно да наподобяват действителнотта, отколкото да имат анимационен вид:))) Трябваше да направя в последния момент нещо, защото бях обещала на малкия - почти бях ядосана на себе си, че си позволявам да плескам някакви неща как да е, но изборът беше между нищо и какво да е, та в случая предпочетох второто.

# 262
dimitrina73, да отделни парчета покритие са вътрешните части, там където са малките бели цветчета - там се съединяват Simple Smile

bubolinkata Hug, а да питам като кремчето е със сметана не се ли развалят фигурките, или няма време за това Wink

# 263
natalyna благодаря за сайта   Hug
bilqna_69 да, консистенцията му е на разбита сметана, но предполагам, че ти вече си го разбила  Grinning
dimitrina73 много сладки буболечки и са като истински.Не знам колко си се старала, но съчетанието на цветовете много ми харесва  Peace
Panadila много хубава "маслинова" торта  Joy така е при първите опити
jenik страхотни торти, буквата най ми допадна, браво  Peace
barcela разкошен букет

# 264
от две седмици ви гоня и докато прочета една тема, вие сте преполовили следващата... Crazy
невероятни торти - събрали сте ми очите  bouquet

аз съм на "вие" със сладкарството, но съм се надъхала яко да опитам сега за половин годинката на малкия, та имам следните въпроси:
- искам да изполвам фондан за покритие и фигурки и мисля да купя готов от цех - добра идея ли е или да си направя?
- тази Шоколадова чийз-торта става ли з апокриване с фондан?
- или да направя Блат по Алън Дън с какъв крем обаче newsm78
- или да си купя готов блат Mr. Green

...имах още много въпроси, но всичко ми е каша за сега... а и малкия се събуди Blush
моля, да ме извините - навярно ви питат стотици пъти едно и също нещо!

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 15:52 от sophiepp

# 265
  • при палмите и алигаторите,FL
Момичета от тук пазарували ли сте , имате ли отзиви http://www.novagel.org/index.php?lang=bg&page=home ,
аз се пбадих и казаха че продават и на дребно, ако навия мъжо да ме закара ще разкажа подробно.
Търсех инфо за вафлените плаки и попаднха на сайта.

# 266
Барчела, цветната торта е много красива. Цветята са като живи.

- искам да изполвам фондан за покритие и фигурки и мисля да купя готов от цех - добра идея ли е или да си направя?

sophiepp, ето отговори на въпросите, дано да ти помогна:

1. По-добре си направи, тъй като този от магазините е 4.5 кг кофа, която ще я ползваш твърде много време. По-добре импровизирай и опитай няколко вида ММ, за да видиш коя ще ти допадне.
2. Тая торта съм я правила и е много мека, няма да стане за покриване с ММ.
3. Блатовете може да са всякъкви, както и кремовете към тях. Зависи дали искаш шоколадов, сметанов, маслен или друг. Муса на Танита (от библиотеката) е много хубав.
4. Можеш и с готов блат, по-бързо е, по-лесно и вкусно

# 267
nandi мисля че момичетата тук за пазарували от там.От тортената библиотека можеш да си изтеглиш ценоразписа на фирмата, само че е от преди 1-2 години, доколкото знам.Поне да видиш какво предлагат, цените предполагам, че вече не са такива

# 268
  • някъде на юг
Момичета прекрасни цветни торти !!!Поздравления bouquet

Аз да покажа моята скромна /бърза/ торта за Цветница

http://storage3.album.bg/444/picture_016_62880_13006370.jpg

и още снимки http://storage3.album.bg/444/picture_016_62880_13006370.jpg
http://storage3.album.bg/1f4/picture_015_c796d_13006282.jpg

# 269
  • Карнобат
Rien панделата е купена от тези с тел е вътре за букети.
Още една тортичка от днес.
Още снимки в албума миhttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=227399&pid=11599144

Общи условия

Активация на акаунт