Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

  • 37 085
  • 372
  •   1
Отговори
# 105
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Ами не можах да събера смелост за шоколадово тесто .
Затова предлагам сметанени теменужки за Цветница.


въгре е готови пандишпанови блатове с крем-заквасена сметана и течна сметана по 400 мл.

# 106
  • Мнения: 200
Момичета,относно боядисването на захарни покрития..... newsm78   мога ли да си боядисам ГММ с боя за яйца newsm78?
Кажете колко време мога да съхранявам готовите пандишпанови блатове?  Знам че беше коментирано,но тогава не съм била на тази вълна и не си спомням Embarassed.

# 107
# 108
  • Мнения: 1 491
Момичета,относно боядисването на захарни покрития..... newsm78   мога ли да си боядисам ГММ с боя за яйца newsm78?
Кажете колко време мога да съхранявам готовите пандишпанови блатове?  Знам че беше коментирано,но тогава не съм била на тази вълна и не си спомням Embarassed.

Можеш да боядисяш ГММ с боя за яйца  Peace  Пандишпанови блатове аз съм съхранявала една седмица.





Тука многократно сме коментирали как всички си имаме файлове с информация, и когато видим нещо което ни е полезно си го копваме... Апел към новобранките - моля ви момичета, създайте си и вие такива файлове и дори в момента някоя информация да не ви е необходима, но е важна си я копвайте. След време може и да ви потрябва и вече ще имате отговор на въпросите си  Peace   

# 109
  • Мнения: 1 271
Едно Кабрио и от мен с благодарности към Фиор, за идеята и споделените снимки и разяснения!   bouquet



Повече снимки съм качила в албума-сега отивам да ви дочитам.

# 110
  • някъде на юг
  • Мнения: 282
Аз да благодаря за отговорите за тестото от маршмерлоуз. Стоя доста време в хладилника и после пак с пудра захар не посмях с нишесте.Явно трябва да мине време за да поеме захарта и .....според мен се получи.Резултата ще покажа на Цветница.

# 111
  • Мнения: 1 461
Силрай страхотно кабрио  Hug

Аз също имам такава папка в компа дори съм си я кръстила Учебник торти  Peace

# 112
  • София
  • Мнения: 255
записвам сее

# 113
  • Мнения: 452
Момичета,кажете ми перлените боички,тези сухите,как ги слагате,мажете отгоре ли или може и да се замесва в тестото.И ако пробвам да намажа отгоре,трябва ли да ги смеся с нещо или така както са сухи да рисувам.

# 114
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета,кажете ми перлените боички,тези сухите,как ги слагате,мажете отгоре ли или може и да се замесва в тестото.И ако пробвам да намажа отгоре,трябва ли да ги смеся с нещо или така както са сухи да рисувам.

Не се замесват с тестото, нанасят се отгоре:


Нанасяна на сухо

Перлената разредена със спирт. Нанесена само веднъж за блясък

Перлена суха върху бледосива основа

Златна със спирт върху бяло. Перлена със спирт върху тъмно-сиво

Бордо сухо върху розова основа


silrai, супер кабрио. Браво

# 115
  • Мнения: 452
Пепи,много ти благодаря.
Случайно попаднах на този сайт за изработване на цветя:http://www.duskyroseveiners.co.uk/duskyroseservices.html
Ако може Нат да го включи в библиотеката.

# 116
  • Мнения: 622
Здравейте майсторки фигуркоправачки! Приемате ли нови неопитни попълнения? Чак сега се осмелявам да пиша тук, а имам толкова много въпроси... Преди време много се бях запалила по това изкуство- правенето на фигурки и украси, но се разкобелах... Сега, благодарение на Стелхен, отново се запалих. Имам един провален опит за шоколадови розички, но съм се амбицирала да се науча. Днес си взех ето тези неща от Метро http://www.snimka.bg/album.php?album_id=361182&pid=11524609, http://www.snimka.bg/album.php?album_id=361182&pid=11524607. Искам да попитам някоя от вас ползвала ли ги е, защото немския ми куца и не разбирам какво пише на кутийките. Извинявам се, ако сте ги обсъждали и друг път, ама темите ви са толкова много, че нямат изчитане...

# 117
  • Мнения: 310
milisa блатовете може да се съхраняват в камерата.Издържат доста време. Тук има повече инфо
http://www.amber-bg.com/cooking/index.php?option=com_content& … 157&Itemid=40    Peace

# 118
  • Мнения: 1 610
Little sweet didka, у нас има /шортънинг/, но понеже е много скъп го заменят с Палмово масло,което при нас  е по-популрноТази информация ви я давам, понеже имате повече немски стоки в Бг, отколкото хамерикански.Палмин се казванемския продукт . Ето това click
Рецепта за фростинг- това е рецептата за американски маслен крем/ айсинг/ на Тандури от тортената библиотека.
Любопитко, ти мен ли попита?  Joy Първото е финна марципанова маса/ отличено със знак на окотест- много добро, второто са готварски бои. Боите са хубави за рисуване, и за оцветяване на фарситура/ ураааа , научих се какво е даже оцветих / Марципана се замесва със захар, но трябва да погледна долу кутийката с колко точно мисля около 150 гр...но нека не гадая, ще напиша утре. При мен си стои запечатан Embarassed.Бих го ползвала при сметанови торти, вместо маслен крем под фондана . Боите са гелови, 4 цвята не съм въодушевена от резултата. Следващия път си вземи прахообразни бои . Момичетата ще те посъветват кои са ок в бг. Не се набутвай за "Швартау"ски неща  Naughty Успех в моделирането!  Peace
Ееее, Пепи, след като днес не ми се отдаде много добре боядисването/ което си лежи и в боите/ твоите линкове ми идват като манна небесна.   bouquet
Една много хубава първа оранжева торта видях, не запомних ника - Браво! Много ме зарадва. Понякога малкото е по-добре от много, Аз съм лаком човек. все трупам, трупам.... Накрая став едно нищо Sick
силрай, кабриото е супер, само годинката някак по друг начин си я представих изписана , а не със свещичката. Но вероятно е било желанието на получателя.
В този ред на мисли, ето една тортичка от мен . Да не кажете, че само си питам ---Двуетажна, с борд/ за да го тренирам, а не защото имах нещо за скриване и разни айсинги....Мерси за съветите!
Вътре е лимонова торта от бъркано тесто/ от типа всичко в кюпа/  и крем ванилия, Ползвах трика с обграждане с маслен крем. Горната е Пандишпанови блатове от 2 и полоивна яйца , банани, маслен крем и Нутела. Не съм опитала още творението и не мога да кажа.

Другото на снимката са пиленца, мислех отначало тях да слагам, но те отидоха на едни плоски мъфини отгоре, а тортата получи ангелчето.
пиленцата
Ето ви отново същия четящ заек върху мъфин/ който ми иска детайли нямам друга снимка/ и с книгата в ръце/ мислех да чете банкнота, но отиде при друг получател/
Всички снимки са в албума,

# 119
  • UK
  • Мнения: 1 351
 Момичета малко не по- темата... Къде в Бургас мога да си купя захарно покритие колкото за една торта. Нямам време да меся и ми се иска да си купя. Не искам да купувам кофа защото няма да мога да я изразходя до края на срока на годност. А ако някой иска да си поделим една кофа ще е добре.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт