Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

• 37 013
  • 372
  •   1
Отговори
# 285
  • UK
 Мен никой не ме отрази  Cry

# 286
Райче,мила само да минат празниците и ще ги изцапам всичките,обещавам.Много,много ти благодаря. newsm53

# 287
Мен никой не ме отрази  Cry
Ами аз не съм пекла там блатове/ само пиленца  Laughing, но в предната тема някой отговори на такъв въпрос, че се пече както в нормална форма.

Оххх, 20,30 долара..това е смешно бе хора. При нас са над 50 евро. Седя и си мечтая и ползвам някаква долнопробна марка/ точно с 5 накрайника/. Ще я видя аз тази работа.

Мятам се торта да правя,..имам някакъв пъклен план, хм.Да видим докъде ще я докарам.

# 288
  • Vaudreuil Canada
rien  купи си единични накайници - само тези които ти трябват. Сигурно ще са по 1-2 евро единия.

Мегита аз пекох няколко блата без форма директно върху хартия за печене - по рецептата на торта Династия и после сглобих във форма която бях покрила с фолио за по-лесно обръщане на тортата. Можеш да направиш същото и да ползваш йената за сглобяването. Ако печеш блатовете във формата може би ще е хубаво да сложиш хартия за печене иначе не знам как ще извадиш блата.

Ванче забравих да кажа че много ми хареса преразказа за пазаруването на шоколад Simple Smile

# 289
Ванче аз съм правила с 1-2 с.л течен шоколад , но предполагам и с какао ще стане , все пак кондензираното мляко е достатъчно сладко.
Абе..... мина ми през акълЯ, даже си мисля и за разтопен нат. шоколад, ама незнам защо си мисля че какаото ще си даде нещичко от своя неповторим вкус, който не може да се сравни с шоколад. Ще пробвам... то е ясно... ама друго си е някой да ти подскаже..... Sad

# 290
  • Карнобат
Rien игликата е от моята градина newsm62 smile3503
Албенка лекичко ти завиждам с този комплект Wink Hug
Ванче според мен  ще е по-добре с течния шоколад.

# 291
  • под тепетата
Бобси,   bouquet
 Разбих го, ама не щя и не щя да стане като сметана. Очаквах да е по-гъст, макар че беше много вкусно. Преразбих сметаната,трудно се шприцоваше, въобще не изглежда тортата като на башпрофесионалистките ( по-скоро дунавски вълни  Mr. Green), но нямах вече нерви...
 А на Албенка не малко, а мноооого и завиждам за новите играчки  Wink
 Много ми хареса "неуспешната" кошница на малка сладка Дидка ! Диде, а това до сватбената ти торта, мъфинчета ли са? ( ще прощаваш за любопитството, но откак ги видях преди 4-5 дена, ме гризе отвътре  Joy )

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 22:48 от bilqna_69

# 292
bilqna_69 браво, много хубава торта, пък и като гледам си се справила много добре със шприцоването  PeaceАз като разбих Ганаша, консистенцията му стана като на разбита сметана, обаче почти не порасна на обем и естествено не ми стигна за тортата.Плюс това шоколада ми дойде в повече, та другия път мисля да опитам с по-малко шоколад - хем няма да е толкова шоколадово, хем ще се разбие по-добре. Аксесоарите по тортата са като истински.Как направи огледалцето?Иначе как е на вкус и колко сметана използва?  Simple Smile

# 293
  • под тепетата
Бобси, ще стане цял трансформиращ преразказ  #Crazy, но ще карам по диагонал. Поръчката на рожденничката беше, че не иска с черен , а с млечен шоколад и понеже смесих двата вида, може и от това да дойде проблема. Половин литър готварска сметана на Мегле с 250 гр шоколад. Очаквах да бухне повече, та и аз брах дерт да не е малко крема ( щото пък тортата не беше малка). Огледалцето ,четката,лака и плочката са от Варната.Чантата е от два блата, по средата с маслен крем и тя облечена с Варна.Та огледалото е два кръга като върху тях притиснах дъното на по-малка кръгла кутийка ( да се получи вътрешното очертание) и ги захванах с клечка за зъби.Подпрях на кутия от кибрит да засъхне в отворено състояние и поставих кръгчета от фолио.
 Доволна съм от вкуса, от вида има още какво да се желае.

# 294
  • София

Но аз си мисля че има по-добър начин за снабдяване с боички. Лятото купувах от Кадемлия гел-боя на Бейкъри Крафт. Разфасовка от 400 мл. В момента в който обявих, тук в темата че искам да деля, кутията ми преля от ЛС с желаещи. Уверявам ви че това е по-добър и по-сигурен вариант за боички. Какво пречи да се купят 5-6 цвята и да се поделят по 50 мл. Толкова е силен гела, че не ви трябва да имате повече.
Помислете за този вариант

Момичета, аз въпреки че скоро си купих от течните бои от Кадемлия, съм съгласна да се включа в подялбата и на тези които казва Ванчето.

jenik браво за твоите торти, моля те кажи как направи пеперудите?

barcela страхотни цветя си направила на първата торта! От какъв материал са? Изглеждат някак..."твърди". Понитата са станали много сладки! А Спортакус веднага го познах!  Peace

dimitrina73 много ми харесаха буболечките на твоето момченце! Една от най готините торти!

yulinda тортата иглежда супер вкусна!!!! А това цвете отгоре ...ми прилича малко на Лилиум, само дето той е със стърчащи тичинки

Elena K. линиите рисувани ли са или са отделни?

Албенка ако знаеш как ти завиждам за "богатството" ти!!!!!!!!!!!  #Cussing out Искам и аааааааз! Ама кат нямам излишни 80-90лв  Confused

bilqna_69 Поздравления за тортата! Четката за коса ме впечатли с реалността си, какъо и огледалцето! А иначе това до сватбената ми торта са мини тортички-същите като основната торта, но персонални за всеки гост.

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 00:24 от little_sweet_didka™

# 295
Дарилка, rien  bouquet благодаря ви за отговорите!!!
ще се пробвам тези дни, пък каквото стане  chef Sunglasses ще се похваля непременно bowuu

# 296
  • София
little_sweet_didka™, благодаря!

Албенче, да са ти честити! Това е придобивка за точния човек, давам си сметка, след като такива професионални работи вършиш с 2-3 накрайника, какъв кеф ти е било да отвориш това куфарче - като дете на нова играчка, нали?

bilqna_69, ганашът не бухва, но избледнява при разбиването, за шприцоване, може да се разбие и с малко масло.

Ванче, за мъфините от Цветница кремът беше маслен с ганаш, но се добавяше и какао на прах, което се прибавяше към маслото и ганаша, вече разбити заедно и чак тогава идваше ред на по-течните добавки. Усеща се доста добре горчивината и ароматът на какаото, няма как да е същото с шоколад, особено ако е кувертюр.

Мегита, за печенето в йенски съд ли питаше...мислех да ти пиша, но нямам навик да отварям втори прозорец за отговори на момента и съм забравила. Пекла съм по-малки изделия в по-малки такива съдове, става, но може да има проблем с отлепянето на готовия блат. Правила съм и както Риен съветва - белтъчно орехови блатове съм изрязвала и съм пълнила йенския съд, застлан с домакинско фолио...Ето тук Simple Smile Всеки следващ ред блат го изрязвам по шаблон от пекарска хартия - нея я налагам върху последно наредения крем, правя очертания с остър предмет, режа шаблона, кроя блата и полагам, следва крем, кроя следващ шаблон и блат и така до края, като по периферията на всеки блат шприцовах маслен ринг и после пълнех крем (тортата по-горе е Династия), така като я извадих и махнах фолиото, почти беше и замазана и готова за чаршаф.

# 297
Дими,точнотака се чувстах.Само бях за снимка.Охилена до  ушите Laughing
Билянче ,поздравления за тортичката Hug

# 298
  • Пловдив
bilqna_69, много добре се е получила тортата, а сега по проблема с ганаша. Първо виждам че си добавила много малко шоколад на това количество сметана. И аз съм смесвала млечен и натурален шоколад, но слагам 1:1 сметана и шоколад. На 500 гр. сметана бих сложила 300гр. натурален и 200гр. млечен. Добавям и масло, около 50гр. на това количество крем. Тези дни имам торта с ганаш, но е само с натурален шоколад, та ако имам възможност ще снимам.
Извинявам се че не мога да напиша на всеки по нещо, но торти ме чакат  Wink

# 299
Хей!!! Я да ви покажа нещо весело..... Wink
Кой иска да си купи книгата за цветя на Уилтън???
Видяхте ли тази безумна наглост???  Shocked
http://www.xcerx.com/index.php?m=320&lang=1&category=37& … =1&prodid=214
Аз ли съм идиот и не съм разбрала, или безплатната книга от комплекта, се продава на тази красива цена???  Rolling Eyes
Вероятно, сега ще се разфасова и комплекта на части, за да се продаде и той. Лошо няма...... ама...... леееееееекичко съм възмутена.....

Общи условия

Активация на акаунт