Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

• 37 027
  • 372
  •   1
Отговори
# 240
Хехе, буболинке, аз също гледах от един проспект за магазин Ihr Platz.Там имаше такива пиленца . Твоите имат опашчици и ми харесват много.А зайците са мнооого смешни. Откъде ги гледа., Не ми се сърди, сладки са, но замия им вид не ми приличат на зайци, ами на прасета  Laughing Laughing Страхотно настроение ми донесоха с тази усмивка. Усмихнати зайци.бравос!
Бетина 33, на семинарната тема Роял айсинг отиди , там е обяснено всичко много добре за тази белтъчна глазура. Само да кажа, че се топи, ако не е шприцована върху марципан или фондан.
Елена К...Тооочно такава панделка ми трябва. Hug Какво е, нещо ядливо ли е?Роял айсинг върху торта или върху нещо , тортен пръстен? Дай снимки. мооооля тееее! Heart Eyes

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 21:46 от rien

# 241
Момичета, имам въпросче! Тъй като в момента пазарът е залят от бои за яйца, кои точно стават за торти, защото на нито едни не пише такива неща. Искам да се запася  Praynig  bouquet
Айде да преповторим написаното отпреди 3-4-5 страници... Търси в съдържанието на боите. Гледай да няма Е123 /води се канцероген/ и освен това е солен. Освен това не трябва да има сол. Доколкото съм чувала тук в темата, има мацки които са ползвали и други бои със съдържание на сол и Е123, но лично аз съм прецаквала маслен крем със такава боя. Беше си пухкав и хубав и като сложих боичката - ела да видиш какви красиви парцали се получиха. Не мога да докажа на 100% че е от солта или от Е-то, но не бих рискувала втори път.
ТЕЗИ БОИ се произвеждат във Велико Търново. Аз ги купувах от София от кв. Борово миналата година. След това ми изпратиха директно от завода. Ако искате, мога да ви организирам една доставка. В края на Май ще ходя там, а преди това ще имам гости от там. Ако има желаещи, нищо не ми  пречи да ви поръчам едни 100-200 пакетчета.  В София струваха към 40-50 ст, не помня вече. От завода ми ги купиха за 20и няколко стотинки.
Повтарям цветовете:
Червено - не е червено а е много хубаво наситено цикламово
Зелено - силно, наситено
Синьо - не е перфектното синьо, но е хубаво. От него не може да се постигне хубав бебешко-син цвят. Става ллеко зеленикаКво. Но като наситен цвят е много добро
Оранжево - Невероятно е.
ТАЗИ ТОРТА е оцветявана с тях. Лилавото постигнах от "червеното" и синьото в пакетчето.
Толкова мога да ви помогна.
ТЕЗИ БОИ също се водят за сладкиши. не съм ги ползвала, но източника на снимката твърди че отговарят на изискванията. А и на тях си пише: ЗА ЯЙЦА И СЛАДКИШИ.
Но аз си мисля че има по-добър начин за снабдяване с боички. Лятото купувах от Кадемлия гел-боя на Бейкъри Крафт. Разфасовка от 400 мл. В момента в който обявих, тук в темата че искам да деля, кутията ми преля от ЛС с желаещи. Уверявам ви че това е по-добър и по-сигурен вариант за боички. Какво пречи да се купят 5-6 цвята и да се поделят по 50 мл. Толкова е силен гела, че не ви трябва да имате повече.
Помислете за този вариант

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 21:31 от van444eto

# 242
Не остана да се редактирам ... Имах проблем с нета и окъснях много  ooooh!
Ето това е залепено на кофата с крема:

# 243
браво на всички, за фантастичните торти   bouquet

Ванче , благодаря ти за отговора.  Hug

# 244
Албенче,
страхотен шоколадов борд! Браво. Аз моите все криви ги правя и шоколада се топи, бързо бързо. Явно е от шоколада. Ти натурален ли използваш?

Ванче, Violetblue
благодаря за отговора за семинара. Тия кат нас, ще стоят тук и ще точат лиги ....  smile3520
Elena K.  страшна пИпируда.
Смехурко - оф и аз така си мислех. Само дето я нямам тая уилтънската форма и че чудя как да я прескоча при тоя тип изпълнение...

# 245
  • София
Бопсито, отгоре залях с каквото остана от глазурата на основната партида нормални кексчета - бял, оцветен кувертюр. Това кексче беше от останалата смес, изпекох го в една йенска малка купичка. Всъщност няма с какво да се гордея в тази украса, пуснах я, защото ми станаха мили малките гадинки, а и за да споделя, че рецептата (от блога на Милена - къпкейкс с къпинов ганаш) е много сполучлива. Ето малко по-близък план все пак:)) и пак

# 246
  • Canada
Хайде и аз да покажа първата си торта,която трябваше да е готова преди месец,но докато си набавя някои "играчки" мина месец ooooh!Блатовете за на Пепи,кремът е хавайски(кокосов) той е от нет-а.По рецепта е с царевично нишесте и така го направих (тук така и не съм виждала пшенично).Опитах го и О,гадост-мамалига с вкус на кокос Sick.Не стига това,ами и рядък.Сложих един желатин,не се сгъсти въобще...айде и още един...и пак рядък.Вече ми накипя #2gunfireУрока ми за следващия път-преди желето да оставя крема в хладилник за час поне!Намазах си аз обаче блатовете,после цялата торта с крем по Рая(крем сирене с масло) и остана да покрия с ММФ.Тестото ми се раздра на едно място,защото  май тънко го разточих newsm78Колко дебело се точи ММФ?Още по-ядосана на себе си продължавам устремено към втория етаж.Отгоре се получиха "стрий",ама хайде нали ще го ядът на мъжа ми колегите hahaha.Направих украсата и  в хладилника да пренощува.Останаха за следващия ден топченацата и центровете на маргаритките.Ще вечераме и вадейки продукти от хладилника,закачам с единия си пръст отворена консерва с маслини...и естествено марината им върху моята торта smile3511Бързам,подсушавам...поразийи големи няма.На следващия ден правя топчета и вместо да ги мажа с четчица ги мокрих с пръст за по-бързо.Резултата-станаха лъс!Рабивам роял айсинг и почвам да шприцовам,но той е с въздух и "пръцка" при изтискване...Е,добре!Без него Mr. GreenТортата е вкусна,но леко суха.От крема блатовете не са попили толкова колкото си мислех.Прави ли желатина не толкова влажен крема?Добре,че не се усеща царевичното нишесте.Благодаря на Рая за търпението да ми отговаря на въпросите smile3525На всички които задаваха въпроси и на всички които им отговаряха,също благодаря! Wink

Харесвам ви тортите момичета много!Но някак ми е неудобно да ги коментирам като си погледна творението Rolling Eyes

# 247
Два дена не пише човек , после не може да ви хване "спатиите"....Свят ми се зави #Crazy  от торти , къпкейкове и буболечки ( е Дими , те като истински). Няма да спамя и да коментирам всички поотделно , че ще стане 1 страница пост . Браво на вас   bouquet
 Ха сега стоя си аз и гледам последната торта и си мисля - ей я на следващата маниачка на етажни торти . Че аз даже по скромно я почнах от нея ( с Барби), а Panadila както пита на ЛС и изведнъж бум една двуетажна , че и загладена , без целулит. На това му викам аз "старт" (бре жена , ще ни обвинят тука "от другата страна на голямото море" че торти на 1 етаж не знаем как се правят  Mr. Green )
 Ок, сега сериозно - как така "мамалига" Ти ме разби , да не мислиш че тук има пшеничено , само царевично е нишестето . Но мамалига... Shocked абсолютно си стават кремовете, аз разлика не намирам. Сега за разводнения крем - царевичното нишесте като заври и се маха от котлона , не се бърка . Четох аз в някаква книга обясняваха , че като се бърка и някакви си "връзки" се разпадали и се втечнява крема. Затова аз като се сгъсти и не бъркам вече  Naughty. Ако искаш силен вкус на кокос , сложи кокосово мляко в крема , има много силен аромат.
 ММФ се точи по преценка - аз лично около 3мм. Какво значи "стрии" са се получили? Набръчка се ММФ ли , или какво ( набръчква се от многото нишесте)

# 248
Ехоооо, да не мислите че съм се отказала от вас...нищо подобно - всеки ден ви шпионирам, но хич не ми остава време да драсна...е сега след красотите за цветница, ще ви пусна малко творения на още учащ се, но много ентусиазиран ваш фен (пък и се сдобих с разни глезотийки за моделиране и украси Embarassed):

Специални благодарности за откраднатата идейка за бебешко кошче на Ванчето   bouquet една тортичка за 40 дни на бебче:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11205324

Една торта ча ЧРД на братовчедка ми.Много съм горда със себе си , но идеята пак е крадена  Embarassed (Сори че е от фейса,ама ми се скапа компютъра и по-новите снимки съм качила на лаптопа , но тази е от миналия месец Embarassed)
http://www.facebook.com/album.php?aid=2005996&id=1477547065& … amp;id=1477547065

Тортичка за любима приятелка (идейката е от един сайт с цифри даден тук,там беше изобразена като 18, аз я направих на буква) :
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11583067

Две минитортички (направени от изрезките на буквата):
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11583066

и за Цветница 3-год. ми щерка (именячка) си поръча кексчета, (ние торти не тачим много, моите са все за подарък) които сама да украси та след тези на Гушанка и красотите на Буболинката направо са....... ама детето пък се кефи много, а докато изрязва цветенца - едно за кексче, две в устата  Grinning
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11583070#

Буболинката, прехласвам се по всичко сътворено от теб! И веднага следва въпрос: Какво е кремчето върху кейкчетата с животните? Не натежава ли като вкус или децата всичко омитат? Hug

Сега очаквам с нетърпение красотите ви за Великден Peace
Аз торта няма да правя , но ще пробвам козунака на Наталина Hug и с удоволствие ще се насладя на вашите творения  chef

Hug на всички ви

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 00:35 от jenik

# 249
Ванче,аз не съм ползвала никага гелови бои,но бих искала от всички цветове по 50гр.
Дарлинка,обикновенно ползвам натурален шоколад за украса,но този път е шоколада  на ИОН.
Panadila,моите поздравления Hug Hug HugМного добре си се справила,не бих могла да позная,че това ти е първата торта.В теб има много талант  bouquet
Женик писали сме заедно,мног неща си измайсторила,браво .Прехласвам се по пеперудите.Кога ли ще направя и аз?
Смехурко ,извинявам се но чак сега ти видях въпроса.Ползвам сметана на растителна основа

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 00:22 от Албена

# 250
  • У дома
Момичета, малка поправка за моя крем - Изварата беше 1/2 кг. Разбих я с кутийка кондензирано мляко и добавих почти всичкия сок от кутията нарязан ананас. Сложих две пликчета желатин и изчаках да стегне.  Тук добавих на око разбита сметана, около 2 ч ч
Извинявам се за пропуснатото  Embarassed

# 251
Албена, благодарял А марка или просто на растителна основа. За много харесвам тази на Мегле, как става, но не ми трябваше 1 л.

Сега трябва да се пробвам и с РА, че работата с шприц много ми хареса.

Дарилка, аз има само две по-специални формички на Wilton и тази и една от тях. Маже освен за цяло яйце, да се комбинира и в други фигурки. А е и едно голямо шоколадово може да се направи, като бонбониера.

# 252
Опаааааааааа.... я да ви спра, докато не сте ми изгърмели компа от ЛС. Виждам че има доста желаещи за делба.Това което предложих за боичките, не значеше че се захващам. Първо нямам НИКАКВО свободно време напоследък и второ, няма нужда от боички на този етап. Това беше само идея. Поех ангажимент АКО ИСКАТЕ от сухите от Търново, но с боята от Кадемлия, не се захващам. Някой друг да се заеме.  Rolling Eyes

# 253
  • UK
Въпросче: Как се пече блат в йенска чиния... ще пробвам да направя яйце но не знам как да пека...

# 254
Здравейте момичета   bouquet
Видях разкошни торти - поздравления.
Имам един въпрос към софиянки: близо ли се намира магазина на Кадемлия до хотел "Плиска", може ли да се отиде пеша до там  Embarassed
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт