Курс за бъдещи и настоящи мами - ПАЗАРДЖИК 6

• 17 651
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
Нели, за новородено, или..?  Само кажи за колко месечно Mr. Green

# 196
Ама че тъп въпрос зададох. Много ясно, че става въпрос за преди захранването.... Сега (с помощта на Цеци, който сметна тока и чукаше на елката Mr. Green)... Ще го пиша малко дълго, но да е по-ясно. Сметнала съм за периода от раждането до 5-я месец включително, при условие, че все още не се захранва с пюре на обяд, тоест е само на АМ....
Токът е по 1 стотинка на кипване на кана - излиза към 2лв на месец, нищо и половина.(при условие , че не се вари на котлона водата) Сега идва страшното Mr. Green Mr. Green Mr. Green...Сметките ми са при максимум хранене, тоест детето яде на 3 часа, плюс по нощите Mr. Green

Първи месец -  3лъжички мляко на хранене = 15 гр суха смес = 100 мл мляко. 8 хранения по 15 гр=120 гр суха смес за деня. Кутиите са по 400 гр. 360 гр стига за 3 дни! За 30 дни трябват 9 кутии  - по 9 лв средно са 81 лева

Втори и трети месец - смятам върху 150 мл мляко на хранене. 5 лъжички на доза = 25 гр суха смес. 7 хранения по 25 гр =175 гр суха смес. 30 дни по 175 гр на ден са 5250 гр суха смес. При 400 гр кутия това са прибл.13 кутии на месец. 117 лева
За двата месеца са 234 лева

Четвърти и пети месец - по 180 мл на хранене. 6 лъжички по 5 гр са 30 гр. 6 хранения по 30 гр са180 гр суха смес. Тоест прибл. същото като при втори и трети месец пак 234 лв грубо.

Разбира се, не смятаме колко много мляко като остатъци хвърляме. Не смятам и това, че често в първите три месеца бебето се храни и на 2 часа!!!
Трябват минимум 3 шишета , за да не се мие през нощта. Средно по 10 лв на шише.Токът за изваряване на шишетата...... ако е 14 стотинки киловата, вече е въпрос на мощност и киловати на котлона (варират и загряват различно) , тук е индивидуално смятането за всяко домакинство. Четката за миене се сменя всеки месец и е около 6 лв.
Бибероните са по 3-4 лв.

# 197
Нинка браво  Hug  - ще се опитам твоята информация да я направя по таблична и лесно възприемчива и ще ви я покажа , ако позволиш  Embarassed  

Нелка , можем разните му лекции да ги направим като презентация , за по лесно възприемане и задържане на вниманието (знам че в КОмплекса имат мултимедием прожектор  Peace  ) - имаш ме  Mr. Green  за всичко , което ми е по възможностите  Wink

# 198
Супер Hug Аз затова я писах по-подробно, за да стане по-ясно на вас. Ти, примерно, си хранила Никол едно време с адапте, но вероятно вече не помниш (аз не помня и от Али кога колко е яла). Сега кърмиш, така че няма как да знаеш. Нели също е кърмила и двете хлапета. Така се опитах да обясня по-подробно, за да ви е по-лесно на вас, и на Нели като обяснява.

Уговорката е, че всяко хлапе е различно (в количеството , което приема, това ви е ясно)

Общо взето за 5 месеца хранене с АМ, отива едно море Mr. Green (хилядарката) Mr. Green Mr. Green

# 199
Бе Никол от адаптето повръщаше...кърмих я до 4-ия месец и после направо на ...... Embarassed  кисело мляко - аз си го квасех...баба ми пращаше мляко и така..нещеше АМ и това си е...
Като съм готова с инфото/презентация  ще ви дам линк  Peace

# 200
Нинка, браво!   bouquet
От тия сметки свят ми се зави... Crazy
Така се опитах да обясня по-подробно, за да ви е по-лесно на вас, и на Нели като обяснява.

Катето ще обяснява, не аз. Peace

Гери,  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!

# 201
Нищо де Laughingза който обяснява Hug
Гери, останала съм с впечатление, че не си кърмила Никол от срещите на курса, ама явно си. Аз щото с Александра и един месец не изкарах.(ааааа,, и тя ядеше на около 2 часа и половина - имах осем шишета по 10 лв Twisted Evil), за да мога да варя по веднъж на ден. Още нещо за статистиките Mr. Green

# 202
Аз като чуя Кърмене по време на криза и веднага се сещам за лакационна криза Whistling
Гери Hug
А от сметките за АМ ми стана зле Rolling Eyes
Кърменето на обществени места също ми харесва като тема на разговор. Миналото лято, когато кърмех малко бебе, пак ме гледаха странно, но не чак толкова. Но това лято вече си позволих няколко пъти да я накърмя навън и няма да ви казвам как само ме зяпаха Laughing
Вобще, за съжаление, много кризи по отношение на кърменето съществуват - финансова, лктационна, екологична, криза във възприемането на едно "пораснало" кърмаче и "извратената" му майка....

# 203
  • Пазарджик
Браво на вас, вече сте се организирали и действате по ССК.

Аз влезнах за да питам - има ли интерес и желание да повторим лекцията ЗАЩО ДА КЪРМИМ?

Но ще използвам да ви кажа, че в момента се разработва програмата за ССК за цялата страна и в Пазарджик се предвиждат доста мероприятия. Надявам се скоро всичко да се изясни и който има желание, да даде по едно рамо. Ще се радваме на помощ от всички.  Hug

# 204
Момичета, приветствам с две ръце начинанието ви Hug Нямам опит в кърменето (първият път - месец, вторият път - 3 и половина), но всички сте свидетели какво направих само и само да продължа да кърмя. Явно не е било достатъчно, но здраве да е. Ако мога, ще съм полезна на тези ,които не искат да минават по моите стъпки и да грешат. Защото само човек с "проблемно кърмене" може наистина да обясни какво става. Другото е наизуст Peace (без да се засегне някой)

# 205
Но ще използвам да ви кажа, че в момента се разработва програмата за ССК за цялата страна и в Пазарджик се предвиждат доста мероприятия. Надявам се скоро всичко да се изясни и който има желание, да даде по едно рамо. Ще се радваме на помощ от всички.  Hug

A какви мероприятия се предвиждат в Пазарджик за ССК?

# 206
  • Пазарджик
A какви мероприятия се предвиждат в Пазарджик за ССК?

И на мен ще ми бъде интересно да знам Blush .

# 207
  • Пазарджик
Организират се лекции-презентации, срещи, посещения по родилни домове и други. Но още малко търпение, да се изчистят всички детайли и ще пусна цялата програма.  Peace

# 208
Момичета, курсът е днес от 17.30 часа.
 Hug Hug Hug

# 209
Момичета, курсът е днес от 17.30 часа.
 Hug Hug Hug

Требеше към 18.30 да го пишеш Mr. Green Mr. Green Mr. Green Hug

Общи условия

Активация на акаунт