През девет земи в десета, преминаваме като комета - 14та тема

• 25 008
  • 439
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Захирче, това пещерата ли е? Пускана е преди, но нека и сега някой да я познае  Simple Smile

# 256
Захирче, това пещерата ли е? Пускана е преди, но нека и сега някой да я познае  Simple Smile

Joy Еййй, ти си живият ни архив. Мда, сега проверих, че е пускана. Ами направо да пускам инфото тогава.

# 257
  • София

Joy Еййй, ти си живият ни архив. Мда, сега проверих, че е пускана. Ами направо да пускам инфото тогава.

Недей, може да е непозната за някой.
 Даже помня и кой я пусна  Laughing -Веси
А аз я познах...

# 258
Ок  Peace
Страхотна си иначе, няма такава база данни като теб  Heart Eyes

# 259
  • София
ей минавам само да ви видя,
ще пусна утре материал за позната
улица в Нова Зеландия, сега нямам време,
а и сега имате  Wink

# 260
.
 Даже помня и кой я пусна  Laughing -Веси
А аз я познах...

И аз щях да пиша ,че ми е позната ама незнам от къде ooooh! Laughing

# 261
№46 ли е неразпозната?
Може ли жокер?

# 262
  • зад парка
46 и 47 не са познати.

За 46 maniadekay каза, че заминава, така че май по-късно ще има жокери.

47- Северна Европа ли е?

# 263

47- Северна Европа ли е?

Да Peace

Намира се на остров
47а

Пещерата Фингал на остров Стафа, Шотландия. Морските вълни, които се разбиват по базалтовите й, стени, създават ритмична, вълшебна музика, която става известна благодарение на Феликс Менделсон (едноименната увертюра). В самата пещера акустиката е невероятна и звуците, които се носят от прибоя, вътре се преобразяват многократно, наподобявайки църковен хор. Някога лавата  блъвнала от пукнатините на вулканичните полета на острова, изминавайки няколко километра от мястото на изригване. Въпреки че  базалтовите колони приличат на колосални кристали, те са се формирали след втвърдяването на лавата. След като  магмата се охладила и сгъстила, придобила една от най- красивите геометрични форми -хексахонална, когато пещерата е гледана от птичи поглед. Понеже пукнатините били перпендикулярни на охлаждащата се повърхност, се получили вертикални колони, които варират на всеки три метра, макар да изглеждат напълно еднакви.

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 16:24 от Захир

# 264
47- Северна Европа ли е?

Да Peace

Намира се на остров
47а

Защо ли си мисля, че е пускано 2 пъти? Thinking
Ще си замълча.

# 265
  • София
Казаха, че е пускана, но аз не съм я виждала, така че имам право да играя Mr. Green

Пещера Fingal, Шотландия?

# 266
Казаха, че е пускана, но аз не съм я виждала, така че имам право да играя Mr. Green

Пещера Fingal, Шотландия?

Да  Peace
На снимка 47 са базалтовите колони на пещерата Фингал на остров Стафа, Шотландия. Морските вълни, които се разбиват по базалтовите й, стени, създават ритмична, вълшебна музика, която става известна благодарение на Феликс Менделсон (едноименната увертюра). В самата пещера акустиката е невероятна и звуците, които се носят от прибоя, вътре се преобразяват многократно, наподобявайки църковен хор. Някога лавата  блъвнала от пукнатините на вулканичните полета на острова, изминавайки няколко километра от мястото на изригване. Въпреки че  базалтовите колони приличат на колосални кристали, те са се формирали след втвърдяването на лавата. След като  магмата се охладила и сгъстила, придобила една от най- красивите геометрични форми -хексахонална, когато пещерата е гледана от птичи поглед. Понеже пукнатините били перпендикулярни на охлаждащата се повърхност, се получили вертикални колони, които варират на всеки три метра, макар да изглеждат напълно еднакви.

# 267
Bubchen, ти си  Simple Smile

# 268
  • София
Нещо лесничко от мен Mr. Green

48

# 269
  • София
48 Москва

Общи условия

Активация на акаунт