ИЗРАЕЛ 32

• 20 895
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
 bdbaloni НА МАЛКАТА МАРИЯ ! : baloni

С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ИЗОБИЛНИТЕ  БОЖИИ БЛАГОСЛОВЕНИЯ В ЖИВОТА Ѝ!

# 121
Честит рожден ден на Мария!  newsm59

Петя, ама наистина си е кеф в този зоопарк!, страшно име са му избрали  Simple Smile

# 122
И аз разгледах снимките от Зоо-то.Станах рано ,за да имам време да ги гледам на спокойствие.Кеф та кеф!

# 123
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11517028
Я метна змията на  гушата , я сатана Бритни Спиърс !  hahaha

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11517675
Този паун не щя да си разпери опашката за съжаление !

Поне този поиска , беше ухажор тъкмо и ние намазахме :
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11517670

Тали, хубаво сте изкарали.Ние отдавна не сме ходили натам , може би повече от  година тази обиколка не сме я правили.Ще се засилим като нищо , там си е пълно с места за посещаване ... Имат  наблизо и  зоо парк , където държах крокодилче - бебе ...Всичко живо се снимаше  с крокодилче бебе ...Бях току що бременна със Саги ...Ехе ... Сега си спомням ...  Simple Smile

Наши приятели днес си  каниха да ходим тук :
Ферма за Папагали (Хават аТуким):
http://www.havat-hatukim.co.il/gallery2.html
Много далече  с колата , а и бяхме в Хай Кеф скоро ....Не отидохме , а ще се засилим сигурно на плаж днеска . Иначе  в сайта има снимки , за неиврито четящите - цъкайте на всяко кафяво квадратче и ще се покажат интересни неща , на едно место има и видео.

Бягам , лек ден !

# 124

Честит Имен ден на всички цветя днес! babydust7

# 125
  • Пловдив
Добро утро  Hug
Да почерпя за мое здраве  Peace

# 126
  • Някъде там...
Честит имен ден на всички наши цветенца

# 127
Честит имен ден на всички момичета- кокичета в темата (а и на само четящите)   bouquet.

Виждам, че вече сте видяли снимките. Оставихме големият рибовадец на галилейското езеро, а ние си направихме екскурзия на околните църкви. Посетихме първо една гръцка, тази с червените кубета. Много уютно и красиво место- гръцка територия. Там имаше и басейнче с рибки, папагали, пауни (дори ни се разпериха), патета и дърво папая. Духовниците бяха руснаци, много смирени и усмихнати хора. Говорихме си с Меди за религиите, тя беше впечатлена от църквите и животът там.
После бяхме в още две, имаше и археологични разкопки на домове и амфитеатри, както и преса за зехтин. Беше пълно с италиански туристи, а и китаици... Отбихме се и на река Йордан, специално за вас издирих стенописа на български, имаше го на всевъзможни езици, познати и не, на всякъкви където има хриситияни. Вик и Меди си направиха сериозен плаж вместо да си натопят само крачетата, разни туристи ги снимаха им се радваха. Реката беше пълна със сомове, както и Гиги и Буба забелязаха успяхме да се порадваме и на бобърчета.
Минахме покрай Ор Якива и Меди много хареса виличките покрай пътя, пита Мимикис дали живее в такава?
Бяхме и на 30 км. от Хайфа, жалка че не се бяхме уговорили с Буба, можехме да наминем да се видим  Peace, но нищо другият път!

# 128
  • Някъде там...
Бяхме и на 30 км. от Хайфа, жалка че не се бяхме уговорили с Буба, можехме да наминем да се видим  Peace, но нищо другият път!

А вие на Буба телефония номер нямате ли го  Crossing Arms Сега трябва да чакам чак следващия път  Rolling Eyes Щях да се радвам да ви посрещна  Hug

# 129
Здравейте!  Hug
Честит рожден ден на МарияTada Пожелавам и много здраве, весело и безгрижно детство!  Heart Eyes
Честито на именниците!   ura  Hug
Благодаря за всички истори и албуми, които споделяте с нас.  Hug Heart Eyes Hug
Страхотен зоопарк, хареса ми че животинчетата не са затворени в малки клетки, а им е дадена известна свобода. Hug
Петя, и на мен ми на направи впечатление този паун:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11517675
Тали, страхотни снимки, страхотна атмосфера!   Hug
Boryana, браво за спретнатата градинка!  Peace Ти пак трябва да си доволна, че не са те прекръстили на Ана, защото със мен така се опитаха да направят в Гърция.  Grinning
Пожелавам един слънчев и спокоен ден на всички!  Two Hearts    family

# 130
  • T"A
Честит имен ден на цветята в темата ни!

Пожелавам ви нежност и красота, каквато само цветята притежават; сладък живот като мед, събиран от пролетните цветя, и да омайвате както ароматът на цветята ни омайва!

Тали, видях, че сте били до Църквата на апостолите - Capernaum в кфар Нахум, за която стана дума в миналата тема! Изобщо чудна екскурзия до Кинерет, ние вчера бяхме малко по- на север... Как пътувахте на връщане? Измъкнахте ли се от задръстванията?

Аз не знаех, че оново животно е воден бобър  ooooh! Реката в парка (река Яркон) е пълна с такива, обаче хората им хвърлят хляб и те са значително по-дебелички.

Пете, хубаво е паркчето, при нас има нещо подобно - не Сафарито, а му казват Цапари, защото е парк за птици, но пак има кът със змии, всякакви подобни... то ни е на 5 минути пеша от вкъщи, докато до Сафарито стигаме само с кола

# 131

Тали, видях, че сте били до Църквата на апостолите - Capernaum в кфар Нахум, за която стана дума в миналата тема! Изобщо чудна екскурзия до Кинерет, ние вчера бяхме малко по- на север... Как пътувахте на връщане? Измъкнахте ли се от задръстванията?

Аз не знаех, че оново животно е воден бобър  ooooh! Реката в парка (река Яркон) е пълна с такива, обаче хората им хвърлят хляб и те са значително по-дебелички.

Да, Петър и Павел- толкова спретнато и красиво място, атмосферата е невероятна, почувствах се в друго измерение.

Навръщане хванахме задръстването, но се прибрахме сравнително бързо.
Забравих да споделя, че на всеки километър по пътя се продаваха плодове и ... пити+ гевреци  Mr. Green... купуваше народа  Laughing

Вие, къде бяхте? Явно съм изпуснала  Blush

# 132

Честито на всички с имена на цветчета! Бъдете нежни като лилия и по-рядко бодливи като роза!  bouquet

Цитат
Минахме покрай Ор Якива и Меди много хареса виличките покрай пътя, пита Мимикис дали живее в такава?
             Тали зависи къде сте минали, ако е сте били на квиш 4, значи съвсем близо, ние сме
по-близо до Кесария, а има и път от страната на Бенямина, там има ето този надпис-http://static.panoramio.com/photos/original/5324252.jpg

# 133
  • T"A
Бубе, аз забравих да взема телефонния ти номер, не ми беше записан в мобилния, иначе също имахме колебания дали да не ти дойдем на гости... но сутринта изхвърчахме от вкъщи като торпеда  Whistling Родните на Ментов ни казаха, че сме малко далече от вас, тъй като те живеят в селище Лавон, което е близо до Кармиел - пада се на границата Горен-Долен Галил, а вие сте в Източната му част... И Ор Акива видяхме, но аз съм решила да ви посетя с влак някъде там около Бинямина, така че не съжалявам, че вчера се разминахме  Peace (така ще имам повод да дойда по-скоро)

Като пътувахме, спряхме в Ем а-Дерех и аз там се забавих да пазарувам и закъсняхме за роднините, при което почти не сме снимали  ooooh! Те пък ни разкарваха с колата из арабските селища, беше много интересно - чичо му е като професионален екскурзовод, 3 часа ни е разказвал какви хора живеят, как живеят, какво ли не... Леля му пък в петък е била в църква, в която е имало някаква процесия, пресъздаваща разпъването на Христос, което ме подсети да попитам - днес католическата Пасха ли е? Жената учи арабски (тя е пенсионерка вече) и учителят им ги е поканил на тази церемония.

От малкото направени снимки, колкото да усетите атмосферата (която не се различава значително от показаното на снимките на Тали)  Peace

Мястото, на което бяхме вчера, от стари мои снимки: тук тук и тук

Закусихме по пътя кашерна пица за Песах, т.е. приготвена от брашно за маца - снимка

Да ви покажа и това, което ние наричаме "радио-тероризъмLaughing - радио-станция, която прекъсва диска и не може да се смени - някакво явление, което е направо невероятно, но факт: Quran FM  Crazy по пътя качихме на стоп един "братовчед" (израелците така наричат арабите, нали са братовчеди по пра-бащи) Wink но не го питахме що за дейност има това радио  Laughing

Донесохме си и подправки от градината на лелята на Ментов, кухнята ми е с техните аромати и аз пак дишам дълбоко  Mr. Green
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=242014&pid=11540496

За пазаруването, което ни забави  Blush за наши приятели, които скоро сключват брак: тази чаша, с оригинално "краче": ето това И още един подарък за една неродена госпожица, която очакваме скоро:

Може да е тривиално, но на мен такива неща ми носят неимоверна радост - да купувам подаръци  Hug И за домакините взехме, и за нас си  Wink, но не съм снимала всичко...

Природата...  Heart Eyes

Видяхме две ята щъркели  newsm44  снимка в "близък" план и снимка в далечна перспектива - колко са много!

По пътя гледката е пасторална, пътуването на север е много приятно заради тези пейзажи: сника + снимка

Галилея от високо: клик и клик

И едно животно, което е разпространено в Африка, на Арабския полуоствов и Близкия Изток, но не е срещано в България:
снимка и още двама "позьори". Казва се дамани, на иврит - шафан села; ако ви е интересно накратко за тези животни

И, ако ви се чете още, намерих и 2 статии за Галилейските планини: Страната на чудесата  (и аз така наричам Израел  Grinning)
Израел - където автобусните спирки имат бомбоубежища
всеки предава през своите очи видяното и през своята мисъл пречупеното, но е любопитно да има различни погледи, различни разкази...  Peace

Тали,
Вие, къде бяхте? Явно съм изпуснала  Blush

Бяхме на гости в йешув Лявон, който е в началото на Галил а-елион, в близост до Кармиел  Peace Ментов има роднини там и ние всяка година ги посещаваме, а покрай гостуването при тях се отбиваме до Кинерет, Хайфа, Ако, Цфат, миналата година бяхме и на фестивал в Пкиин... те живеят в доста голяма къща, нова постройка (до преди няколко години живееха в Хайфа) и имат стая за гости, изобщо все едно да имаш роднини някъде из планинските селища в България, това са ми любимите му роднини  Mr. Green

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 12:12 от Mentha

# 134
  • T"A
За ориентация къде е селището, в което бяхме:
http://www.romgalil.org.il/cds/419/
На картата: http://www.romgalil.org.il/BMap.asp?xcoord=376&ycoord=329&pu_zoom_step=4
(ние вчера обикаляхме тези малки селища около Лавон)

Мисля, че се вижда (за Борянка и Мимкис, пък и Тали познава района горе-долу), че е малко отдалечено от селищата на юг от Хайфа...
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%91%D7%95%D7%9F
На английски е още по-кратко: http://en.wikipedia.org/wiki/Lavon,_Israel

Интересното е, че това е друг вид селище, мисля, че не сме говорили за тях... Има село (кфар), град (ир), кибуц и мошав, а има и йешув кеилати - селище на дадена "общност", комунално селище - те са малки, нещо като вилна зона, но за живеене; за да живееш в нещо такова, минаваш специална комисия, като подбор. Идеята им е да събират хора, които да отговарят на някакви критерии - напр. могат да събират религиозни хора или само светски, обикновено са със сходен жизнен стандарт и изобщо начин на живот, работят извън селището, но жителите му ползват напр. уреден транспорт за училището на децата; организират им превоз до някакви културни събития в градовете, а успоредно с това си живеят сред природата... Мисля, че е уникално за Израел  Peace Разликата от кибуца и мошава е в това, че няма някакво общо производство, жителите не са свързани чрез работата си или в някаква обща "икономика", а само от начина си на живот и дори от светогледа си...  Wink

Общи условия

Активация на акаунт