ИЗРАЕЛ 32

• 20 908
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
  • T"A
_ilka_, оставеше с това малко бебе вие да посрещате гости  Crazy Сега ти е периодът да те глезят близките  Mr. Green

Пете, аз бях забравила, че вие цялата пиграт Песах сте си семейно вкъщи, моята мила половинка бачка вчера и днес, обаче, ако ме облагодетелства тази година, можем да боядисаме най-после (имаше ремезим тук и там  Mr. Green)... събират ни се 5 дни накуп ваканция - от хаг шени и петък и събота правят "мост" и в четвъртък да не ги викат на работа... радост голяма  Grinning

Бубе, това е известна "кета" (откъс) от шоуто на Яир Лапид, което беше страхотно, аз толкова съжалих, че не продължи с него  Sad

Тигър, страшни снимки, напълни ми душата  Grinning Първо чета "строителни работи' и си мисля "леле, колко дейни хора, сега и строят"  Joy ама, после видях кой е дейният човек във вашето семейство  Laughing

bube-baron, от Батак май никой не е качвал снимки! Срамота е, но аз дори не помня дали някога съм била там  Blush ooooh! Таасу хаим, пък после ще ти разкрием тайнството на снимкосподелянето  Mr. Green

bouquet   Слънчев ден на всички, аз съм запретнала ръкави да подреждам и разтребвам, защото по стара моя си традиция пролетното почистване при нас започва едва след Песах  Sunglasses

# 166
  • Някъде там...
Аз незнам откъде е,слушах го преди много време и разбира се нищо не схванах  Blush После ми го преведоха и вчера като четох в учебната темичка се сетих та потърсих за видео  Grinning Иначе аз не гледам такива шоута(не ми достига иврита),но гледам Ягодка(Тутит) и разни други детски филмчета...Понеже не пишете 2 дни аз съм се отдала на Хип канала  Joy

# 167
  • T"A
Хоп  Grinning Ето, още една добра причина (сиба това) за услията в научаването на иврита  Wink Виж какви забавни неща има по телевизията  Mr. Green

# 168
  • Пловдив
 Привет  на всички от още един турист  newsm01

Вчера с един мой приятел бях малко из Родопите , до едно село -Дедево . Там снимах специално за любители на цветя , минзухари и кокичета . Снимки ще има скоро . Чакам да ми ги пратя .Аз още си нямам цифров апарат  Embarassed
  После по традиция до Бачковския манастир и там се почерпихме взаимно Joy , щото той пък е Цветан  Drunk

# 169
Ето ме!
Тигре ,голям смях с портата! JoyВече се завръщам във вашите редици,но днес ми е напрегнато,че Ани беше с температура цяла нощ.Аз спрях хомеопатичните за зъбки ,а не трябваше и днес ги зпочнахме отново.И сега е една кисела и мрънкаща ,а а на мен ми се спииии....

Аз ще пусна снимки от Видин.Но на фона на снимките на Петя и Тали моите бледнеят. - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=363242

# 170
  • Някъде там...
Изобщо не бледнеят Танче  Grinning И само да си казала,че малката не помага-има го документирано: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=363242&pid=11518138  Mr. Green
Откъде тея носии???Много ми харесаха снимките с костюмите  Joy в крепостта

# 171
Бубе - наистина много точни обяснения си качила от u-tub - на '' еизе баса'' - много са готини и смешни. Наистина има страхотни израелски предавания. Жалко не не може да се хваща изрелска телевизия в бг. Или ако някой знае как , да каже.

# 172
Изобщо не бледнеят Танче  Grinning И само да си казала,че малката не помага-има го документирано: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=363242&pid=11518138  Mr. Green
Откъде тея носии???Много ми харесаха снимките с костюмите  Joy в крепостта

На тази снимка и аз се смях, дори викнах Мадлен да види. Хич не бледнее, напротив много ми хареса. Тиги, къде е тази вила Теферич? Малкият Тиги как сладка хрупа шиш, няма да се излагаме я!
Ние досега обикаляхме ган сипур (това са паркове, постороени в/у сюжет от приказка, наистина приказни места, но не си носих снимачката  Crazy).
Говорихме си попътя за излизането на евреите от Египет и тя разказва, Бог казал така и така на Моше и той направил... а сега защо Бог не си говори с нас? Като извади торбата с въпросите за Бог, ходи обяснявай  Crazy...

Бубе- барон ти се подготви със снимковият материал, ще ти кажем как и къде да ги качиш. На язовира ли ще ходите?

# 173
  • T"A
Аз ще пусна снимки от Видин.Но на фона на снимките на Петя и Тали моите бледнеят. - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=363242

Ееее, Татянка, голяма дума не казвай  Naughty Как може такова отношение към Видин  Crossing Arms
Снимките са много сладки и най-много ми харесаха разноцветните петна в тях  Grinning
Това е старият град на Видин, така ли? Много ми харесва, чудно място за разходка  Peace

Разглеждам си някакви неща в ивритската уикипедия и установявам от първата страница за днешния ден:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%93_%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99
Освен, че е четвърти ден на Песах и четвърти ден от броенето на Омер (т.е. започва петият ден), на днешния ден през 1922 е основан първият квартал на града Гиватаим - на нас това ни е съседен град, даже за малко там да живеем и аз си имам някаква слабост към него  Peace (името му означава "двата хълма")

Това е любимо кафене-сладкарничка "Виола": http://mad.walla.co.il/archive/426183-5.jpg
снимка от панорамата на града:)

Сравнително малък град с непосредствена граница с Тел Авив, но много спокоен и озеленен, приятно местенце, да му е честит рожденият ден!  Mr. Green

# 174
Боряна , стига с тоя ХИП ...ХОП , нешама ! ХОП!

Таня ,  сладури сте !  Hug

Цветка, чакаме твоЙте снимки  Simple Smile

Тали, къде е това ган Сипур  ? Иначе  на влизане от Ришон в Нес Циона в ляво има страхотно паркче  с животни - безплатно е там. Днес приятелка каза , че са били в съботата . На мене ми се вози на корабче  в Яфо, но моят мъж не  е за кораби и лодки - после 2 дена е болен.... Ще  взема да се засиля със свеки .Да се качим ние  с децата , а той да се почерпи на брега там нещо и да ни изчака ...

Мента , уж щяхме и ние да боядисваме  апартамента , после се споразумяхме само за хола и кухнята , а сега ....като гледам  Whistling ...

# 175
  • Някъде там...
Боряна , стига с тоя ХИП ...ХОП , нешама ! ХОП!

Embarassed Виновна....Ама Петеееееее ти не ми ли свикна,че аз си намествам думичките както са ми удобни  Joy

# 176
  • T"A
Ган Сипур е много известен парк в Холон  Peace

Част от градините съм ги виждала, но те са разпръснати из града...

Изобщо в Холон много се грижат за атракции за децата, аз имам много добри впечатления  Grinning

Тали ще разказва  Wink Тали, вие на коя приказка ходихте?

# 177
Ние бяхме моторизирани и посетихме 3, които са близо до нас, включително този, чиято снимка е показала Мента. Но това е само началото, а той си е големичък. Казва се איתמר מטייל על קירות -итамар метайел ал кирот (итамар се разхожда по стени). Другият е המפוזר מכפר אז"ר- амефузар мекфар азар (загубанкото от село азам). Там има и още едни с фитнес уреди на открито. Бяхме и на 5 хушим ( чуване, виждане, мириз, пипане, вкус). Там има пързалка като нос, око да катерушка...

И ние тук имаме нещо като мини зоо. Казва се пинат литуф- ъгъл за галене. Има козлета, патета, зайчета, куктенурки и папагалчета.

# 178
    Значи не са  на едно место градините ... С Холон един светофар ни дели  (до Нафис)  Mr. Green , но не познавам града .Тали, не сме ходили там ние...може да се засилим един ден.  Peace

Боряна , свикнах ти ...то там ти е чарът !  Grinning

Ох , и при нас е рай за децата ! Особено по празниците се оливат  Simple Smile ... Сега новият ни кмет ни сдоби с разни намаления като жители на града - намаления по входовете за зоо парк, представления .На плажа не плащаме вход с колата ... Брех , брех ... Моят  ходи да вади една лепенка за колата  за жители на Ришон ( 5 шекела май) и сме я лепнали на стъклото отпред . Не се  налага  да си показваме личните карти вече .Хептен се излигавихме  Whistling ...

Обърнах гардеробите на децата за лятни дрехи вече ....Излезе още едно човалче за раздаване от  двете деца заедно. Много жега  - пак се изпекохме на разни очертания по ръкави, деколтета  ...  Crazy Извадих крема на децата  - защитния , ще ги мажа  ако дадат .Шапка не искат хич ! Купих на Саги раница за градинката след ваканцията  - Спайдърмен (нали сме на вълна сега ...Мики  Маус мина  по реда...) и го питам  дали иска шапка Спайдърмен  Whistling ... Той -  Naughty  ... Какво ще го правя  ooooh! ... От сега  е станал църен , а най-важното слънцето е толкова вредно!  Close

# 179
  • Някъде там...
Талинда,ако още веднъж излезеш без камера ще ти бъде наложено тежко наказание .....наказанието ще ееееееее - ще го измислим на племенния съвет  Joy
Пете,беше дала един линк мисля,че за зоокът за папагали  newsm78 та там забелязах,че за възрастни билета беше по-евтин отколкото  за деца.Има ли такова нещо или е грешка в сайта?

Общи условия

Активация на акаунт