Докога АМ?

• 6 951
  • 64
  •   1
Отговори
# 60
Pandora моите уважения, но ако е възможно без обобщения от типа "никъде по света". В "белите европейски страни" поне до навършване на 36 месечна възраст се препоръчва даването на адаптирани млека за съответната възрастова група.
Това, че едно здраво дете след три годишната си възраст все още пие адаптирано мляко а не е минало на пълномаслено краве мляко не означава че не се стимулира да се храни разнообразно.
Мигар не давате витамини на децата си, напр. Санустол. А и защо мислите, че пълномасленото краве мляко е по-малко третирано с химия, "дообогатено" с какви ли не екстри, и със срок на годност два месеца и повече.

# 61
  • Гърция
bebkakrasi, аз не споря с теб и напълно те разбирам Wink. Моето лично мнение е, че едно три годишно дете е достатъчно голямо за да започне да пие пълномаслено прясно мляко, ако разбира се е здраво, пък ако не иска има достатъчно други млечни продукти от които да си набави полезните вещества. Нашият педиатър ни препоръча да минем на обикновено прясно мляко (това е тенденцията тук) когато навършихме година, дъщеря ми обаче не го харесва на вкус и за това все още сме на АМ, когато споделих с нея тя ми каза, че не е проблем разбира се щом детето не иска другото, но ми обясни че всички АМ за след година са краве мляко на прах, обогатено с допълнителни витамини, минерали и овкусители. Единственото АМ, което съм виждала за по-големи деца е на Нутриция Алмирон 1-3г

В Гърция не се препоръчва даването на витамини (при здраво дете) и говорим за прясно мляко със срок на годност 3-4дни, не месеци.

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 15:31 от Тeopr

# 62
Не давам витамини на децата си, освен в период на болест. Не давам имуностимуланти и подобни.
Може да не са всички страни, но повечето все още го препоръчват, за мен също е странно.

Защо така лично приемаш нещата? Ако искаш да даваш АМ на детето си до 10г. форума ли ще ти държи сметка или ще ти дава акъл. Не разбирам защо се палите?

# 63

Говорим си наизуст кое е поръчково, кое е генномодифицирано... Какво значи генномодифицирано мляко? Генномодифицирани са обикновено растителните храни. Кравата евентуално може да е генномодифицирана:)

Грешиш. Още от началото н а 80 години в щатите се прилага геннамодификация на крави, с което значително се повишава тяхната млечност. Също така пак във щатите се отглеждат ГМХ риба, третирана с хормони на растежа. Освен това в категорията ГМХ и ГМО влизат и доста консерванти използвани в хр.вкусовата промишленост.
И аз това казвам - кравата може да е генномодифицирана. Млякото не може. Аз затова купувам от години органично мляко, яйца и месо и риба хваната в океана. Въпросът ми беше как може да си сигурна, че млякото използвано за производство на АМ не е също от крава, която е генномодифицирана, хранена с кофти фуражи, третирана с антибиотици и хормони на растежа. Млякото за АМ не слиза от небето все пак... В БГ се продават био адаптирани млека. Не знам обаче коя институция в Европа сертифицира такива продукти. Тук като видя USDA organic съм спокойна. Контролът е церберски.

# 64

Въпросът ми беше как може да си сигурна, че млякото използвано за производство на АМ не е също от крава, която е генномодифицирана, хранена с кофти фуражи, третирана с антибиотици и хормони на растежа. Млякото за АМ не слиза от небето все пак... В БГ се продават био адаптирани млека. Не знам обаче коя институция в Европа сертифицира такива продукти. Тук като видя USDA organic съм спокойна. Контролът е церберски.
[/quote]
Български адаптирани млека може и да има не знам не съм ползвала. Европейските норми за качество на храните, в това число за детски храни, на първо място са дадени в съответните системи за организиране на дейността са ISO, НАССР. Освен това тези норми са инкорпорирани в местните законодателства. Да не говорим, че в Европа има страни в които не е разрешено ползването на каквито и да било ГМХ и ГМО суровини и храни, а във всички /доколкото аз знам/ в храните предназначени за деца. Поне за Германия и Швеция съм убедена за стриктното спазване на тези изисквания.

Общи условия

Активация на акаунт