Докога АМ?

• 6 954
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
Велита по мое мнение, ако детето не е прекомерно едро, няма проблем че си иска млякото.
Само не разбрах, АМ след 3 годинки само на слабичките деца ли да се дава?
Хайде, стига с тези легенди, че АМ и кашите напомпват, и че децата, които ги консумират дебелеят...

Не са легенди, има си статистика. Кърмените бебета са по-малко склонни към затлъстяване, отколкото хранените с адаптирано мляко.
Митове, митове Laughing...
 Homesick, дай да ги видим тези статистики, че ми стана доста интересно!

http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/abstract/113/2/e81
http://www.aafp.org/afp/20051101/tips/17.html
http://www.medicalnewstoday.com/articles/42492.php

# 31
Велита по мое мнение, ако детето не е прекомерно едро, няма проблем че си иска млякото.
Само не разбрах, АМ след 3 годинки само на слабичките деца ли да се дава?
Хайде, стига с тези легенди, че АМ и кашите напомпват, и че децата, които ги консумират дебелеят...

Не са легенди, има си статистика. Кърмените бебета са по-малко склонни към затлъстяване, отколкото хранените с адаптирано мляко.

Аз пък не вярвам в статистики.По мой наблюдения е точно обратното,в това число и моето дете - хранено с АМ и кашички и слабичко.
По темата - давай АМ докато иска да го пие,няма да ви навреди.

# 32
Моето дете е на АМ от раждането си, винаги е вървял много дълъг и слаб, а дори и каша ядеше 2 пъти дневно.
Статистиката, която аз сама си водя обаче показва, че няма никакво значение дали детето е на АМ или кърма по отношение на теглото.
Основното за мен е правилното и рационално хранене (включително и късно захранване), много движение и игри.
Така, че дори и статиите, които си посочила Homesick, е невъзможно да ме убедят, че пиейки АМ моето дете затлъстява, или което и да е друго дете, защото е пълно безумие да се вярва на подобно твърдение! И не само аз, но и много други майки биха го потвърдили Peace!

# 33
Моето дете е на АМ от раждането си, винаги е вървял много дълъг и слаб, а дори и каша ядеше 2 пъти дневно.
Статистиката, която аз сама си водя обаче показва, че няма никакво значение дали детето е на АМ или кърма по отношение на теглото.
Основното за мен е правилното и рационално хранене (включително и късно захранване), много движение и игри.
Така, че дори и статиите, които си посочила Homesick, е невъзможно да ме убедят, че пиейки АМ моето дете затлъстява, или което и да е друго дете, защото е пълно безумие да се вярва на подобно твърдение! И не само аз, но и много други майки биха го потвърдили Peace!
Разбира се, че ще потвърдя Peace
Пълно безумие е да се твърди, че децата на АМ качват повече килца. Аз също не вярвам на статистики а съдя по моето си хлапе: до края на 8 месец сина ми бе кърмен, захраних в 6 месец и си качваше по килце на месец - без пропуск. От девети месец до ден днешен пие АМ (пристрастен е към него Mr. Green), храни се абсолютно здравословно, много плодове и зеленчуци, зърнени храни в изобилие, каши всякакви + глутеинови и качва по 100, 200гр. Естествено ще кажете от възраста качва по-малко, и това е вярно, но в никаъв случай не приемам теорията, че децата на АМ качват повече Whistling а тези които са на кърма и кисело мляко "нямат подкожни мазнини" - това го чух наскоро. Е, за тяхно сведение сина ми също няма подкожни мазнини в изобилие а е с чудесно телосложение Heart Eyes
По темата - давай АМ докато детето иска Peace
Айде стига, че много се отплеснах и оспамих темата Mr. Green

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 14:48 от Сенди

# 34
  • България
Синът ми е на АМ от раждането,каши също много обича и още си похапва.В никакъв случай не мога да кажа,че е дебел,а си похапва добре и пие АМ сутрин и вечер по 260 мл.
Така че давай си му на детето АМ,няма никакъв проблем  Peace

# 35
Е - това, че проучванията показват някаква тенденция не значи, че всички хранени с АМ деца ще са дебели. Според мен други фактори като наследственост, физическа активност, хранене имат много по-голямо значение. Но явно АМ-то е един допълнителен фактор, който би натоварил склонно към пълнеене дете.

Мойто дете е хранено основно с АМ и аз го имам предвид - внимавам какви навици на хранене ще й създам, не й давам сладки неща, свиквам я да яде много плодове, супи. Като поотрасне ще я запиша да спортува или да танцува. 

# 36
  • Пловдив
Докогато иска си давай.Моя син сам спря да го иска на 1г 8м

# 37
И конкретно по темата. Живея в САЩ и тук съм виждала само едно АМ за над годинка. То е за деца от 9 до 24 месеца. Като цяло педиатрите препоръчват на годинка АМ-то да се замени с прясно мляко. Аз така направих.

# 38
Докогато иска си давай.Моя син сам спря да го иска на 1г 8м

Моят  син е на три годинки и все още си пие.

# 39
Ами давай й пълноценно, то си е за тази възраст.
Дъщеря ми го спря след 3-тия си рожден ден, сама, оставих я да го пие, докато иска.

За статистиките - бих ги приела, ако децата са затворени на едно място и имат еднакво меню. Не може едното да тъпче тесто и вафли и после да обвиняват млякото ...

# 40
бих заменила с пр.мляко
ние отказахме вечерното мляко на 1г.6м.

# 41
  • Mediterraneo
На 11 месеца, след тотален отказ от няколко вида АМ, минахме на прясно мляко. Пи мляко от шише до 3 години и 1-2 месеца.

# 42
Изобщо не се тревожи - това, че си пие АМ е хубаво. Между другото ние ви "бием" в това отношение Simple Smile. Синът ми е на е почти на 3 и 4 м. и още от време на време пие АМ. Понякога ако аз не му предложа, той сам започва да си ги търси и аз му правя една чаша...ей така между храненията  Peace

# 43
Поредната поръчкова статистика, която най - вероятно не отчита другите предпоставки които биха довели до напълняване.
Не знам как е в щатите, но като се има предвид че те са една от най-затлъстялата нация значи и прясното мляко не е подходяща храна.
Като се има в предвид че в днешно време болшинството храни, предлагани за масова употреба, в това число и млякото, са генно модифицирани не ми се струва разумно да се предлагат на едно дете което няма още и две годинки.
Освен това се наблюдава завишаване на процента деца с алергия към белтък на кр.мляко, поради прекалено ранния прием на децата незрялост на организма и провокиране на предразположеност.
Затова се  предлагат различни "млечни" продукти специално за деца, те са по възрасти съобразени с особеността на детския организъм.   

# 44
  • София
Синът ми не пие прясно мляко и все още му приготвям закуски с АМ, съобразено с възрастта му.

Общи условия

Активация на акаунт