С писано яйце, бори всички ДЕКЕМВРИЙСКОТО дете!

• 14 687
  • 307
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, кажете ми -права ли съм или не? Оставих малката на село при свекърва ми, за да укрепне, че всяка втора седмица на градината ми боледува, а не мога постоянно да се разправям с лекари и болнични листове. Тя решава да я мъкне от Луковит по Троянски манастири, Плевен, Ловеч и т.н. без да попита или поне да спомене за плановете си. Вчера се оплака, че ги била "направила на луди", щото там няма с кого да си играе и само тича по двора и къса цветя. Като тръгнат да пътуват с малката и направо настръхвам, нямам ли право на мнение като майка според вас или просто се настройвам щото ми е свекърва и т.н. На Великден пък родителите ми дойдоха специално то Русе в с.Дерманци да й погостуват и цялата рода, така да се каже, се събрахме у тях по инициатива на моята майка...Тя вечерта като почна да се налива с вино и да ми прави някакви безумни забележки пред родителите ми, които майка ми никога през живота ми не си е позволявала и да ми държи назидателен тон...(от рода на -"не бъркай с лъжичка в сладкото, че ще се 'развали'"при положение, че е на дъното и в мазето има хиляди сладка, к. явно си държи за себе си и никой няма да й ги изяде, дето се вика веднъж в годината сме се събрали на семеен празник)....направо се вбесявам като се сетя за поведението й  #Cussing out Вие как бихте постъпили на мое място. И както се очаква, ще си го изкарам на мъжа си, който не в виновен в цялата работа, ама ще си го отнесе така или иначе...защо винаги така се получава и защо все аз трябва да се опитвам да гледам "по-философски" на нещата  ooooh!

# 121
Марина,незнам какво да те посъветвам мила,но ТИ си МАМА на Асинка и трябва да знаеш къде е детенцето ти!
Свеки също е майка и би трябвало да знае,че се притесняваш за детето си и искаш да знаеш къде е и какво прави!
Няма лошо,че са я закарали на разхока,но е редно да споделят с теб,защото детето е ТВОЕ!
 Hug Hug Hug

# 122
Ох,малееее!Здравейте!Радвам се да разбера за всички оздравяли дечица,а и се надявам вече само хубави неща да се казват!Тези дни ме бяха налегнали и ме преследваха едни "проблеми"...Слагам ги в кавички,защото но фона на това,което прочетох,ако бях тръгнала да се оплаквам,най-много да бях предизвикала у вас мисли,че нещо ми хлопа дъската...А то най-вероятно си е така,или както каза една моя приятелка-"Хормони,какво да се прави"  Grinning   Иначе при нас всичко е ОК.Ния е здрава и ходи на градина.Аз в петък сутринта бях на преглед-всичко е по реда си-вече имаме сърдечна дейност...Нийката беше с мен и доки `и даде снимката на нея,та милата цял ден си разнася "ТОЧИЦА"- и в градината,и вечерта с нея заспа...  Simple Smile   Ех,за сега това е от мен....Пожелавам приятна,успешна и изпълнена с ХУБАВИ емоции седмица!   bouquet

# 123
  • София
Пачи, какво стана на "Найден Геров"?

# 124
МС, на теория бих ти казала да й теглиш една майна, че ти си майка на Ася, и ти решаваш, че най-лесно е да спреш да я даваш на тази баба и т.н., ама на практика нещата не стоят съвсем така... Факт е, че с годините бабите изтрещяват зловещо и сякаш никога не са имали деца и не са били снахи/дъщери.
Винаги съм се опитвала да угодя на всички роднини, и подобни реплики направо ме изкарват извън нерви. Но от друга страна се опитвам да съм 1 идея над тях и да ги подминавам (поне видимо, де, вътрешно сипя люти клетви, а обикновено Милен е жертвата на гнева ми Mr. Green), защото скараме ли се за подобна глупост (а отстрани погледнато това са глупости), ще страдаме всички - и аз, и мъжа, и детето, и съответната баба (щото мен поне и 2 баби ме докарват до това състояние).
Сега покрай историята с мързела на Боян съм пълна с цитати на "мъдри" баби и дядовци, включително 1-2 пъти креснах, но резултатът е цупене без край, на което колкото и да се правя, че не ми пука, в същност много ме дразни.
Така че моят съвет е "О, музо, я възпей онзи гибелен гняв на Ахила Пелеев и си сипи една бира, за да ти мине". Валожи карантина на съответната баба за 1 месец, и ще има време да си домилеете и да забравите.

Да отчета дебелия мързеливец - днес го водих на физиотерапия и там дебелия доктор (на който Боян се хваща на дланта на едната ръка) го сгъна на 18, размачка, изпука, разгъна, пак сгъна, та накрая Бобъра гледаше втрешено в една точка (къде е виждал той такъв тормоз  Mr. Green). Пооповръща чаршафчето и доктора и заспа в колата от изтощение (цялата процедура продължи 15 минути  hahaha). Утре пак.

Яни и Мими, вие като не можете да се видите във Варна, ходите сега по чукарите да се гледате  hahaha
Кари, страхотни са ти дамите, думи нямам... А колко са различни... И как ги издържа количката и двете...  Mr. Green  bouquet
Нели, така да мине и адаптацията на Ния към бъдещото бебе  Peace

# 125
Пачи,направо ме  заболяха кокалите като прочетох за това как е преминала физио"терапията" !Благодаря за пожеланието,свързано с адаптацията....   bouquet  Именно в тази насока (+ леко от проблемите на Mis-Demeanor  и + още разни други) бяха тревогите ми тези дни. Иначе,съм съгласна със съвета за карантината,щом има възможност да бъде наложена...Това се оказва най-доброто решение в повечето случаи.  Mr. Green

# 126
Калина от петък е с варицела.... Започна леко, като песен, и сега май не е толкова тежко, Т няма, но пък пъпки..... колкото ви душа иска  Cry

Мразя такива моменти!

Дано всички сте добре...., ще пиша пак, но сега ми е малко криво....
Ланг също се загуби много трайно  Hug
Кроси, принцесите са прекрасни - нямам думи  Heart Eyes
Пачи, милия Бо, дано има ефект от този тормоз, на който го подлагаш  Hug
Марина, наистина не знам какво да кажа.... в момента не съм трезвомислещ човек, каквото и да кажа ще е пресилено, или пък другата крайност....

Хубава вечер

П.С. Пачи, Къдрокосчето за колко време ще е тук?

# 127
Аз в петък сутринта бях на преглед-всичко е по реда си-вече имаме сърдечна дейност...Нийката беше с мен и доки `и даде снимката на нея,та милата цял ден си разнася "ТОЧИЦА"- и в градината,и вечерта с нея заспа...  Simple Smile      bouquet

Сигурно е била страхотна картинка...  Hug Heart Eyes Hug

# 128
Нели, мн мило ми стана като прочетох за "точица"-та Hug Heart Eyes
Пачи, надявам се упражненията бързо да дадат ефект, и да приключвате с тях Hug
Краси, мн са сладки щерките ви Heart Eyes
Марина-споко-и аз като теб паля от четвърт Wink Относно оплакването от детето-откровено щях да я питам "а ти съгласува ли с мен и с интересите на детето това пътуване?" ако-не, росто да не се оплаква-да го заведе там където ще му е интересно и съответно няма да ѝ създава грижи.
 А ти недей задълбава с мн въпроси-нали е здрава, другото е поправимо и не си струва ти да трошиш нерви Peace /това и аз го казвам, гледайки ситуацията отстрани Mr. Green/.
Веси, как е Ивко? Heart Eyes
Правде, бързо оздравяване на Калина Hug /има тема за варицелата Peace/.
Мимито да направите мн снимки и да си изкарате весело Party

Нашето пътуване беше...дъълго ooooh!
Теоретичната уговорка за тръгване към Елена-9ч....реалната бе в 12ч Whistling /от СтЗагора/
Трябваше да сме там към ранния следобед, обаче кума ни предложи да си тестваме джиповете през един път....който се оказа че го няма от 10г насам Mr. Green Газихме паднали дървета, рекичка в която за малко да останем, щото не се оказа толкова плитка..обхват на мобилните-естествено нямаше, села и хора /най-вече трактори да вадят заседнали луди родители/- също Mr. Green
Загубихме 3 часа и половина в тоз сървайвър, след което хванахме към Шипка hahaha
Пристигнахме в Елена в 19ч избеснели и изгладнели. Добре че собствениците бяха запалили печките..мн хубава къща и местност-препоръчвам ви го това местенце Peace
Съжалихме че сме само за 1 нощувка, но ще се поправим по-нататък /имат огромен двор и детски кът/ Peace Времето на др ден не беше с нас-ръмеше, студено и облачно, а  през прохода Елена-Твърдица и сняг ни валя Crazy

# 129
Ей, вярно, Ланг къде се затри?

# 130
Ехеееей , големи сте ми сладуранки  Heart Eyes. Благодаря ви за куража и доброто настроение, с които ме заредихте!  Hug Ще забравя за цялата история и ще си поставя за цел някой ден да стана напълно независима от свеки!  Stop

# 131
Маринка...не се надявай мила...това ми се струва невъзможно на мен!И моята все се бърка и мърмори,но не и обръщам внимание,или вече свикнах с парчетата Й и не и обръщам внимание,макар,че пак се ядосвам като се бърка...

МТВ,Ивко е добре.Имаше червено гърло,но за 5 дни с АБ се оправи!
Днес като го взема от ДГ ще ходим на фризьор,че косата му пак порастна много.
Събота и неделя бяхме по разходки,Болата,Калиакра,Каварна...много се радва миличкия!
Тук има  щъркел на един стълб и всеки ден отиваме да го види,много му се радва,и тази сутрин каза,че щял да си покаже после прическата на щъркела!
Стана много палав и непослушен,но се надявам бързо да отмине!
Иначе е добре,20 кг,110 см...ГОЛЯМ МЪЖ! Blush Heart Eyes

Много мами липсват,надявам се да са по слънчеви разходки!  Peace

А ЕЛСИ,моля да се разпише как са,че ми е притеснено за тях! Praynig Hug

# 132
Ехааааааа, 110 см   bouquet Това ще да е от мидите (уф, така и не отидох до тази пуста ферма...)
Правде, пусни малко пъпки да видим, де  Mr. Green
МТВ, "страхотно" пътуване, няма що, аз бих го натяквала следващите 10 години  Joy
Мимис, отчети се и ти по-подробно  Peace

Бобърчо е отличник, втори ден го сгъват и разгъват, а той гък не казва, само гледа опулено. Та чак и инхалации му правят и го пекат на кварцова лампа за сополите. Дофтора каза "няма патология, само малко раздвижване му трябва"  Heart Eyes И обясни как децата израствали въпреки усилията на родителите си (това на питането ми дали да го слагам в бънджи  ooooh!).
Магарица е с нов номер: не искам да спя самаааааааааа, в стаята съм самичка, няма кой да ме пази (от мухите  Crazy), искам при ваааааас  hahaha

# 133
Веси, добре сме. Трогната съм, че ни мислиш! Вече се надявам наистина да съм показала червен картон на всякакви вируси, бактерии и тем подобни гадории.... нищо, че идвал свински грип Mr. Green

Правде, дано не ви останат безели от пъпките, че Калина все пак е госпожица и то видна хубавица! Стени има три белегчета, ама все пак винаги я има надеждата, че с времето ще се махнат.... ако ли не ще изглежда героично  Wink Mr. Green

Пачи, браво на Бо за героизма! А това:
Цитат
И обясни как децата израствали въпреки усилията на родителите си
ми припомни изказването на доктора от Пловдив, където бяха лекували изгореното осолено цигане - "оказва се, че бебетата са държеливи същества"  hahaha

За сега - толкоз...

Забравих.... Къдрокосчето и фемили летят за насам в неделя!

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 18:56 от Елси

# 134
Пачко,ако идвате насам гледай да забравиш да се обадиш!  Naughty Peace
Ивко и той не е ходил да хапва миди,смятаме почивните дни да го закараме,че там е много хубаво...макар,че едва ли ще хапне миди... Thinking
Много трудно кусва храна,която не е яло моето дете...Как е при наборчетата??? newsm78

Елси,радвам се,че сте добре!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт