С писано яйце, бори всички ДЕКЕМВРИЙСКОТО дете!

• 14 565
  • 307
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Мимис, чак пък национален празник  newsm78

Редактирах се.  Peace

Аз лично не разбрах какъв е проблемът на Стени - че не се защитава? Че не напада? Че позволява да бъде нападан? Че не е агресивен? Че предизвиква у другите деца агресия? Честно казано, нищо от изброеното според мен не може да се отнесе като "проблем на Стени". Другите деца имат проблеми, той няма. Това е моето мнение.   bouquet

Има една история за един духовен Учител. Вървял той заедно с негов ученик и си говорили. Изведнъж насреща им се задал някакъв човек, който много бързал, не гледал къде върви и се блъснал в Учителя. Не се извинил, а просто си продължил по пътя. Спрял се Учителят и го изгледал, но нито казал, нито предприел нещо. Попитал го ученикът му защо не се защити, нали другият го бил ударил?! На което учителят казал: "Аз нямам проблем с това, че този човек е груб и невъзпитан. Това е негов проблем, той трябва да си го разрешава!".  Hug

# 181
Много благодаря момичета първоизсточника е детската ясла в БГ , Мая я посещава 2 месеца едно дете я беше охапало много лошо аз дори ви бях показала  една снимка на охапването ако си спомняте от тогава започна да се бие , въросното дете хапеше всички деца в групата наред и казваше че хапе защото мама и тате бии бии ,като го попитали защо те бият то отвърнало защото апи бебето ,иамхме разговор с майката и директорката по този въпрос.  В къщи скандали няма аз съм спокойна натура и трудно се ядосвам , предпочитам да премълча за момент и след това да обсъдя проблема , но не и да вдигам скандали. Обяснявам на Мая че не е  хубаво да бие децата че ги боли и плачкат , да ги милва но след малко пак ги удря , в същото време Галина си играе на пясъка спокойно и гласа й не се чува , пълна противоположност са двете ми щерки, ако някое дете наруши играта на Галина то Мая се спуска и удря  Sad .Тук по улиците не се крещи на децата и не се удрят за ткива неща глобяват или се обаждат на социалните грижи , редовно може да видиш деца който пипат в магазините ,търкалят се по земята и родителите нищо не им казват или им казват с благ тон .Както и да е повече няма да ви занимавам
Вики благодаря за линка отивам да го разгледам
честит Гергьовден   bouquet

Елси да за мен е голям проблем и мисля че трябва да обърна внимание на това не мога да я оставя да тормози децата и да гледам на една страна и да се правя че нищо не е станало а в същото време едно детенце да плаче неутешимо
честит рожден ден Габи

# 182
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи днес!

Габи, честита годишнина! Дълги години много любов и семейно щастие.
Краси, Елс, аз имам проблема и на двете ви Mr. Green. Дани е най - кроткото дете на площадката и всички го бутат, взимат му играчките и т. н. и той вместо да си отстоява своето плаче и тича при мен. Ани пък е другата крайност, само да отбележа, че тя до момента не е започвала първа да се бие, но никой не смее да й вземе кофичката или да я бутне. Стане ли това скача и тръгва да се саморазправя Mr. Green. Иска ми се Дани да е наполовина като нея и тя наполовина като него в това отношение, но засега не става работата.
Мими, дано бързо оздравееят дечицата  Praynig.

# 183
Марти, значи Стени е същият като Дани, само дето не плаче и много рядко тича при мен. Има едни деца, които я нарочно му дърпат кофичка/лопатка/играчка от ръцете, я не го пускат на пързалката. Той не реагира, поне не със същото, на няколко пъти само се случвало да дойде просто да ми оплаче. От друга страна, обаче, когато му поискат с добро нещо, той си го дава. Понякога, разбира се, очаква да му даде играчката на другото дете в замяна, което е разбираемо. Обаче имахме случка с една майка и приятелката й. Нейното дете блъскаше, плюеше, хвърляше пясък по другите деца. Няколко се разреваха. Детето беше вече взело кофите на Стени и съвсем безпричинно опита да го удари. Стени само се дръпна и се сви такъв един премигвайки. Въпросната майка седеше на съседната маса на кафенето, на чиято площадка се разиграва действието. Аз само й обърнах внимание на факта, че няколко деца плачат заради нейното, а тя се разхили с приятелката си и ми вика "ми да се научат да се оправят, това са си техни проблеми". Ей това и фактът, че наскоро се оказа, че Стени помни още случката, ме накара да мисля по въпроса дали пък не греша с отстъпчивостта и добротата. Иначе, Мимис, проблем в него не виждам и намирам за много мъдра историята ти!

# 184
  • Бг-мама
Честит имен ден на именниците , Габи а на теб честит ти  троен празник!!!!
Марти и аз съм с двете крайности , Жорко всеки го тормози и той стои и гледа , а Валко се бие и саморазправя  ooooh!
Честно казано , повече  ме е яд за Георги, защото от много малък винаги повтарях така не се прави няма да посягаш , давай си играчките и така .Сега е толкова мекушав ,че чак на мен си ме е яд.Оставих малко повече свобода в това отношение на Валентин но и той е с много по буен нрав от брат си.
Бягам да стягам масата   bouquet

# 185
Аз пък да ви кажа не съм виждала тук дете да се бие на площадката,не съм виждала дори саморазправа за играчките.Елла е играла с напълно непознати деца много пъти и все в различни възрасти а и някои доста буйни ,последният път се заигра с едно азиатче момченце  на нейната възраст и с едно черно момченце на около 5 години,така хубаво си играха  и 3мата.Даже си мислех каква хубава снимка щеше да стане защото бяхме само ние на площадката и бяхме все представители на различни раси,ние майките бяла ,черна и азиатка и съответно децата.Много е разпространено да се учат децата да споделят играчките си още от бебета  ,когато си на място в което има играчки ще чуеш родителите непрекъснато да казват думите "you have to share" и много пъти ако някое дете се тръшка те направо си го прибират .
Не знам Елла какво би направила ако някой я бутне или удари ,не се е случвало,предполагам че ще е като тресната , сигурна съм обаче  че родителя ще се извинява до зори ,ще се изчерви и ще накара детето да се извинява.
В тази връзка да кажа че и кучета не съм виждала да се зъбят едно на друго,отдавна го говоря това за кучетата,за мен това си е феномен някакъв,аз съм израстнала с кучета и тук имам куче и ми се е набило в очи още от началото но сега като заговорихме за децата се усетих че и при тях е така....не знам на какво се дължи това.

карчи...моля те споделяй ,ние за какво сме тук,кажи ако проработят някои от триковете които споменах.

елс... а защо просто не го научиш Стени вербално да казва на детето да спре.Веднъж имаше едно детенце което искаше толкова много да играе с Елла че идваше хващаше я за ръка и я дърпаше да тръгва с него ,тя си издърпваше ръката но той продължаваше да упорства ,тогава  и казах да  му каже на висок глас и по строго "Спри"(stop it).Тя така и направи и момченцето я изгледа стреснато и на мига я остави.
Знам че това едва ли може да се сравни с агресията която описваш но все пак може да го научиш да казва по строго нещо от сорта на "Престани" или каквото там сметнеш за уместно в случая. Peace

# 186
Зеч, да ти е жив и здрав Гошо!
Габ, още веднъж честит троен празник! Изядохте агнето скришно, а?
Честит празник и на всички знайни и незнайни именици!!!

Утре вечер ще ви изчета подробно за агресиността и мекошавостта, че сега нямам време!
Мим, да оздравявате !!! Не ви втекна почивката.

# 187
  • Варна, морето и сините вълни!
Яне, побърквам се вече - борко чукна 39.1 а Катя 38.3 Rolling Eyes Rolling EyesЯвно не ставаме за родители - уж все ги глдаме , а е се болни #2gunfire

# 188
  • София
Мимито, някаква диагноза?  Rolling Eyes

Пачи, утре към 11 пред Педиатрията?  Coffee

# 189
  • Пловдив
Зечи , да ти е жив и здрав Гошко!Извинявай ,че го забравих -зло да го забрави!

Мими , стискам палци на децата и на тебе ,дано да оздравяват вече!

# 190
Мими много неприятно дано бързо се оправят дечицата с хомеопатия ли лекувате  Hug Praynig

Вики благодаря ти  Hug и ние тук играем на площадката с деца от най различни нации , но децата от балканите са много темпераментни  говоря за  русначета, румънчета и българчета по буйни са и се удрят и се защитават на площадката .
За играчките аз нося една голяма торба всеки път  Crazy именно за да не се дразнят за играчки , другото което Мая вади последните кътници може и заради това да е така бойно настроена

# 191
  • София
Елс, аз направих точно както е описала ситуациата Зечи. Сигурно и ти си правила така и резултата е такъв. Миналата година Дани беше доста буен. Искаше всички играчки, не даваше неговите, тръшкаше и пищеше за щяло и не щяло, биеше наред децата и от тогава аз все повтарям, че това което прави не е хубаво, че не трябва да бие децата, че трябва да споделя играчките си и т. н. и т. н. На два пъти се прибира от ДГ одран и посинен от едно детенце, аз отново му казвам, че Криси (така се казва детето) не е остъпил правилно, че той (Дани) не трябва да се бие и не трябва да прави като Криси и детето ме слуша. От март започнахме по - често да излизаме на площадката и като видях другите деца как се млатят, и бият и него и ужасно съжалих, че така съм го учила да бъде добър Sad. Започнах да му казвам: "Щом те бият и ти бий", но той не иска и казва, че не е хубаво и вместо да се защитава той започва да реве и да се гушка в мен. Знам, че не е правилно да му казвам да се бие, но пък не искам и да гледам как другите деца го бутат и бият, а той да се държи за мен. Не ми се ще да се превръща в мамино детенце. Вярвате ли ми, че майките на останалите деца на неговата възраст седят по пейките, пият кафе, говорят си и хвърлят отвреме на време по един поглед на децата си, а аз седя в пясъчника и гледам да не възникне конфликт между мойто хлапе и друго Whistling.
На Аничка до момента не съм й казвала кое е правилно и кое не. Гледам само да не започва първа скандала, но ако тя си играе и някое дете й изтръгне играчката от ръцете или я бутне или й наруши спокойствието и тя го нашляпа я оставям. Знам, че и това не е правилно, но не искам и тя стане като батко си. Животът ни за съжаление е такъв, че да си добър вече не е добре Confused.
Ох, улях се ooooh!. Дано някой да има нерви да прочете всичко Mr. Green.

# 192
  • София
... ужасно съжалих, че така съм го учила да бъде добър Sad.

Според мен, това е голяма твоя грешка. Все пак отговорността за създаването на ценностната система на децата ти е твоя и не бива да имаш колебания по един толкова сериозен въпрос. Според мен, е недопустимо един интелигентен и разумен човек да се двоуми кое да избере - доброто или лошото.  Naughty

Не ми се ще да се превръща в мамино детенце.

Това, че не е агресивен, нагъл и безочлив не го прави "мамино детенце". Други са факторите, които правят един мъж зависим от майка си.

Вярвате ли ми, че майките на останалите деца на неговата възраст седят по пейките, пият кафе, говорят си и хвърлят отвреме на време по един поглед на децата си, а аз седя в пясъчника и гледам да не възникне конфликт между мойто хлапе и друго Whistling.

Вярвам ти. Затова сме на този хал. Защото на родителите не им пука нито как си играят 2-3 годишните им деца, нито как се забавляват 9-10 годишните, нито къде се мотаят 12-15 годишните и така нататък. Само че проблемите прогресивно нарастват от хвърляне на пясък до употреба на алкохол и наркотици.   

Животът ни за съжаление е такъв, че да си добър вече не е добре Confused.

Животът ни е такъв, какъвто ние си го направим.  Peace

# 193
Уау, каква активност  Mr. Green

Честито на Габи (за всички празници), на всички именници (Ели, Мими, Зори, Яни и Зеч  Heart Eyes) и въобще на всички празнуващи   Peace

Да взема едно бързо отношение по въпроса - аз съм от майките с кафето и цигарата, но... Магарица е добра в градинките - не дърпа, не скубе и т.н. Не знам доколко това се дължи на природата и доколко на моето възпитание, но детето споделя всичко, единствено иска от децата потвърждение, че са разбрали, че това (кофа, лопата, кукла, колело) е нейно. Често родителите (а и децата) тълкуват думите "това е мое" като "не ти го давам", но реално Маги иска да каже "това е мое, поиграй си с него и ми го върни". Ако реши да не дава нещо, обикновено го възсяда  hahaha За мен това е идеалния и оптимален вариант - детето е спокойно и без агресия, а майка му си пуши и пие  Mr. Green

Отивам да храня Бобъра, че ще ме изяде  Mr. Green

# 194
  • Бг-мама
Пачи , как върви гимнастиката на мързела ?Как изкарахте сватбата и почивните дни .Да пратиш честитки на двамата Жоровци за именните им дни!!!!
Нашият имен ден мина спокойно само двете семейства , на бабите и ние.
Подаръка на Жорко беше от Пачи и много се хареса и от двамата , че и от таткото  Laughing  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
mimiska , всичко което пишеш на теория е повече от прекрасно само дето в действителност не е толкова лесно , поне аз не го умея .Има едно вътрешно чувство което ми говори , че не е добре да ми е толкова мекушаво детето и се опитвам да го превъзпитам , пък ако ще и да не съм добър родител.Честно казано не ми дреме само ,да не го тъпчат и бият по път и над път  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт