В Канада пролетта дойде и куфарите за България започнахме да стягаме! - 35

  • 20 605
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 327
Shemet,
И аз си го мислех да ми пратят от БГ и гледах цените на пощата за колет до 1 кг - 42.5 лева. Май ще чакам някой да пътува и да го моля да ми донесе. А колкото до селитрата - днес изчетох доста за нея, има и едно много важно качество - избива всички микроорганизми в месото. Аз затова я търся толкова усилено. Чудя се дали в тукашните магазини не може да се намери някакъв сизънинг със селитра.
Тортата ти е стахотна. Тези теменужки истински ли са или ги направи от захарно тесто?

# 166
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
croco1 пликчетата са сравнително малки могат да ти пратят примерно 2 пликчета в плик за писмо с размер като за картичка например ще излезе значително по-евтино от колет.
Теменужките са от захарно тесто.

# 167
  • Канада, Монреал
  • Мнения: 69
Христос Възкресе ! Бъдете много усмихнати и щастливи!
Шемет, тортата ти е шеметно зашеметяваща  newsm20

А ето и нашата торта за РД с полегналия жираф  Whistling
И още една маймуна се крие в храсталаците отзад Wink


А тортата, за която говореше Escоrial, е страшно вкусна и подходяща за лятото.
Предлагам да отворим направо една сладкарница  Laughing
Croco1, принципно, доколкото знам, има вариант да ти изпратят пратка (или писмо се води  Rolling Eyes ) с нестандартни размери, която я таксуват по-евтино - примерно до 2 кг. е 26-27 лв., но не знам точно как се води и всъщност си е нормален колет.

# 168
  • Калгари, Канада
  • Мнения: 1 395
И при нас таткото прави козунак /по рецепта от форума от миналата година/ и стана много добре. Даже два направи.

Аз да попитам шеметка за кифлите с мармалад. Дай някоя рецепта, нещичко по просто. Че аз торти не се наемам да правя, ама кифли с мармалад как ми се ядат...

Иначе тия дни се чудя как Владко ще приеме новото бебе и как да го подготвя. Той е много активен, една секунда не стой на едно място /освен пред телевизора, но и това си има граници, де/. Все скача, прескача, пада, хвърля неща като се ядоса. От друга страна е супер привързан към мен, тъй че ще ревнува със сигурност и се опасявам да не удари или направи нещо друго на бебето.
Та, въпроса ми е по скоро към мамите с първо дете момче, как е реагирало на бебето, как сте го подготвили, какво мога да очаквам?  Днес в Сиарс видях едно момченце на 5-6 години, как бъркаше на бебето в очите с пръчката от балона /имаше в магазина навсякъде балони забодени на пръчки/, докато майката беше заета с пазаруване. Направо ми се видя чудовищно. Ако мога да избегна такива прояви, ще съм много доволна.

# 169
  • Мнения: 5 714
А така, правете правете торти и за тези като мен, дето хич дори не се и наемат за такава процедура.  Laughing

Ей не метнахте една снимка на козунак по общофорумската рецепта да ги видя конците. Нашия козунак майсторът не го одобри- приличал му на хляб, нямал конци, трябвало му повече яйца, захар, есенции, ядки...Снимала съм го. В по- късните часове на деня ще пльосна снимки и на него и на котето. Не съм забравила, просто нещо все се случва и не остава време да се занимавам с фотоси.  Simple Smile

# 170
  • Мнения: 625
Аз да се похваля с козунака-стана наистина вкусен ,а и доста добър на външен вид.По съвети на Шемет усуквах много фитилите,че и малко конци се получиха.Мерси за съветите и поздравления за тортата!
mamamia ,като гледам разликата при твоите деца ще е почти като при моите ,та мога да се включа със съвет.Всеки ден обяснявахме как бебето расте в коремчето и като дойде момента ще го "извадят",давах му да пипа,когато бебо риташе много ,обяснявахме как той ще е батко и ще помага,колко ще е важен и т.н.Дори му показах книга,в която беше подробно сниман процеса на раждане.След като бебо се появи Гошко много се радваше,постоянно го гушка и целува .Е, мисля,че се появи известна доза ревност ,но без излишни истерии,просто когато иска повече внимание се старае да ни скъса нервите Twisted EvilА относно пазенето трябва много да се внимава и пак много да се говори-при нас още първата седмица бебо получи в креватчето една сабя и спайдермен за да си поиграел  Laughing

# 171
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Вери аз имам снимка само на целия козунак. Ако искаш ще я закача някъде довечера иначе в албума ми има от предни години снимки (бутончето с www).

mamamia аз ползвам козуначеното тесто и си слагам мармалад или локум вътре завивам на кифличка и пека - пекат се по-бързо от козунаците но мармалада често изтича.

Lady_Cherie страхотна торта си направила - поздравления!!!

# 172
  • Мнения: 5 714
Шемет, погледнах в албума ти. Има разлика между твоя и нашия козунак. Според мен вината е в брашното.

# 173
  • Калгари, Канада
  • Мнения: 1 395
shemet , благодаря ти! Това ще ми е лесно наистина. Ще пробвам тези дни.

mama Veni , благодаря ти за съветите! Ще трябва да видя в библиотеката какво има по въпроса и да му покажа книжки и аз. Аз обяснявам, че бебето ще излезе, но той някак не харесва идеята. Ако бебето е на мама в корема - това е страхотно, и на ултрасаунда го гледа и се радва. Но като спомена, че ще спинка в креватчето и ще си играе с него после на топка - Владко клати глава :"Не, не, бебето е на мами в корема" и толкоз. 

# 174
  • Канада, Монреал
  • Мнения: 69
Вери, ти май каза, че не сте правили козунака с бяло брашно. Прави ми впечатление, че има доста голяма разлика в обема на белия и черен хляб, които пека в хлебопекарната. Мисля, че и повече време му трябва на черния хляб да бухне, а хлебопекарната това не го отчита.. А и друго си е да удариш замесеното тестo 40 пъти в плота  Laughing Нали така ставали най-добре козунаците chef

# 175
  • Мнения: 5 714
Той бухна, почти до капака стигна. Simple Smile Но конците не ги нагодихме. Май май в блъскането е тайната.  Laughing

# 176
  • На бял кон в Pierrefonds
  • Мнения: 1 451
Знаете ли откъде мога да си купя калиева селитра или някакъв друг стабилизатор за луканка, сушеница и т.н?
Благодаря.

В аптеките се продава като Potassium nitrate (калиев нитрат),  а на френски е Salpêtre ако сте в Квебек. Правили сме суджуци с него, но честно да си кажа не знам каква му е функцията. Имаше го в рецептата.

# 177
  • Мнения: 417
Здравейте мили мами!
Христос Воскресе!

Ние най-накрая се прибрахме от бродене до България и назад. Изкарахме много хубави 3 седмици. Пътят тежък, но мина невероятно леко - доколкото леко може да го понесе 2 годишно дете. Аз се бях притеснила, но всичко беше добре. В БГ хванахме великолепно, пролетно време.
Сега почваме да се адаптираме обратно на канадска земя Simple Smile

Прекрасни торти и козунаци се дискутират! Златни ви ръцете!!!!!!

Поздрав най-съдечен от Ванкувър!

# 178
  • На бял кон в Pierrefonds
  • Мнения: 1 451
Ние най-накрая се прибрахме от бродене до България и назад. Изкарахме много хубави 3 седмици. Пътят тежък, но мина невероятно леко - доколкото леко може да го понесе 2 годишно дете. Аз се бях притеснила, но всичко беше добре. В БГ хванахме великолепно, пролетно време.

Здравей, и на нас ни предстои пътуване до БГ тази година. Не съм си ходила от почти 4 години и малко ме е стегнала шапката. Ще пътуваме с бебе на 9 месеца. Не знам как ще го понесе. Интересно ми е какви са впечатленията от България, с какви чувства останахте след като се върнахте. Никак не искам да се разочаровам. Ще ми се да се поподготвя малко (колко тъпо звучи). И освен това - скъпо ли е много, какви пари ще ми трябват? Нямам никаква идея какво да очаквам...

# 179
  • Мнения: 38
Аз си бях в бг през ноември ...и макар ,че ме нямаше от бг само няколко месеца останах много разочарована..още от летището..1во е мн скъпо...2ро кризата там се усеща доста по -добре от тук...съответно хората са изнервени..(като цяло ..тези дето винаги са имали добър финансов статус са си същите) специално във варна където аз бях нещата си вървят стабилно на зле...а за тебе след 4 год ще ти се стори още по -зле Simple Smile но за 2 седмици през лятото с роднини мисля ,че ще ти е хубаво.. Hug

Общи условия

Активация на акаунт