В Канада пролетта дойде и куфарите за България започнахме да стягаме! - 35

• 20 609
  • 296
  •   1
Отговори
# 150
На мен досега захар не ми е загаряла, но миналата година се карамелизира отгоре на козунака Crazy Сега всичко си е наред. Моя е малко тъмен също, но при мен е, защото трябваше да сложа стафидите малко преди да приключи последното бъркане на третия цикъл, а аз ги сложих в началото на последното бъркане и те се надробиха (всяка година допускам тая грешка и така и не си взех поука ooooh!). На половината доза аз сложих 2 ванилийки и кората на 1 лимон, алкохолни добавки не съм слагала. Утре сутрин ще ометем и другия и сигурно след няколко дни пак ще направя, че то не можахме да му се насладим, толкова малко става Crossing Arms
Шеметке, кво направи ти с тия торти бе жена Crazy Като казах на моя мъж, че ще правиш 3-4 торти за Великден, той отсече, че си полудяла Crazy Аз за рождения ден на детето като направих 1, седмица по-късно не искаха да правя пак, въпреки, че празнувахме имен ден, пак на малкото. Не че слушам някого де, важното е, че Флоранс толкова си хареса тортите, че постоянно търси "тота" в хладилника Blush

# 151
  • Vaudreuil Canada
WebMama единия ще го започнем утре за закуска и ще си го ядем в къщи - другия ще ходи на гости заедно с едната торта (тя не е много голяма де към 2кг ще е, за сравнение преди седмица правих една голяма торта 6.800 кг беше), а кифличките ще ги ядем през седмицата за закуски.
p4eli4ka ама аз тортите ги поразхвърлях в около 10-тина дни реално не са наведнъж.

# 152
Ох, текат ми лигите с тези топли козунаци във форума, не се трае! Simple Smile

Аз съм за бой, купен козунак, неук пекар съм, ама догодина обещавам на себе си и на детенце да пека - с машина ако трябва да се сдобием!

Ммм, благодаря за тези аромати! И Честит Великден!

# 153
Тази година май всички ще ядем едни и същи домашни козунаци.  Laughing Моя също стана много хубав. За първи път реших да го направя с пълнеж от канела, захар и орехи и се получи невероятно добра комбинация. Моя синковец обаче е толкова капризен, че дори не поиска да го опита.

Христос Возскресе!

# 154
Леле shemet_neveroiaten , това как се изяжда Simple Smile Или парти си замислила

Ако трябва да помагаме, свиркай  Party

Мисля че може да спретнем едно козуначено парти др. седмица с цел оползотворяване на остатъците  newsm78

И аз го направих тоя номер със стафидите, ама щот' никой не каза как се процедира по въпроса, догодина се надявам да си спомня...

# 155
Христос Возкресе! Много щастие, късмет и мир по земята!

Аз моя козунак го правих с кафява захар (ние не консумираме захар и това е от запасите за гости), а ванилията ми е течна. Такава имаме от Мексико, след като цялото канадско войство си накупи тогава, мен съвеста ме тупна по дясната ръка и ме накара да се купя и аз. Но пак стана. Само, че аз забравих да сложа лимон. Нищо догодина пак.

# 156
Христос Воскресе!

Знаете ли откъде мога да си купя калиева селитра или някакъв друг стабилизатор за луканка, сушеница и т.н?
Благодаря.

# 157
Аз ползвам Quick Tender и си го купувам от Safeway. Всъщност с правенето на пушено месо се занимава съпруга ми, аз съм само по доставката на препаратите.

# 158
  • Pierrefonds, CA
Воистина Воскресе ! Здраве, мир и спокойствие в домовете на всички ви !

# 159
Титина,
Благодаря ти за отговора. За това ли става дума?

http://www.mortonsalt.com/products/meatcuring/tenderquick.html

# 160
Нямам идея какво съдържа. Предполагам на опаковката ще има състава му, но моя е пресипан в бъркан. Казаха ни да го слагаме за да се запазва естествения цвят на месото и др такива от сорта. Ползваме го за пушените меса само.
На сушеното месо (кайзера) който правя не му слагам такова нещо, но и в рецептата ми го няма. А наденици си купуваме от италянците, имат един суджук който е точно като смядовска луканка.

# 161
Titina, а пушените меса в smoker ли  ги правиш?
А то и при нас има суджуци в полските магазини, ама мен нещо ми е влязла мухата аз да спретна нещо. Safeway го няма тук. Утре ще звъня на Morton Tender ..., да видя дали ще ми пратят. Благодаря още веднъж.

# 162
Пушените меса в смокър, пушената риба в апарт за студено пушене, а кайзера в куулрума- по стара българска рецепта.
 croco1 за показаното от теб става дума, но моето беше мисля в друга опаковка(ако не ме лъже паметта).

# 163
Во истина воскресе, момичета!
Нашият татко вчера направи 6 страхотни козунака за отрицателно време, като при това ми каза че сам ги е месил, защото с машинката му се сторило много бавно Shocked  Laughing Аз пък в това време правих великденско чистене, при мен всичко е в последния момент Embarassed

# 164
  • Vaudreuil Canada
croco1 за тук не знам но в БГ в Метро магазините продават едни пакетчета подправки за луканка и за кайзер месо мисля та те си съдържат всичко необходимо - не бяха и скъпи - ако могат да ти пратят от тях ще ти се улесни въпроса. Спокойно можеш и без селитра да минеш тя наистина е само за запазване на цвета червен - ако има достатъчно сол и е изсушена добре луканката не би трябвало да има проблем - можеш да си я опаковаш във фолио и да я съхраняваш в камера/фризер до консумацията.
Всичко това го казвам като човек проучвал въпроса, но неправил луканки (все още) - просто до това още не съм стигнала ама имам желание.

Да ви пусна и една тортичка

Общи условия

Активация на акаунт