В Канада пролетта дойде и куфарите за България започнахме да стягаме! - 35

  • 20 613
  • 296
  •   1
Отговори
# 135
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
И аз боядисах яйцата в четвъртък, а козунак взехме вчера от новия български магазин в Лавал - много е хубав тоя магазин - доста добре са снабдени, чак и чипсове имаха от онези със паприката  Grinning Embarassed

# 136
  • Мнения: 319
И аз мятам Шеметния  Laughing козунак, пък каквото сабя покаже...

И аз реших тая година него да пробвам, сега му тече втория цикъл на бъркане в машината. Че голяма реклама му направихте, викам си да не се прецакам с някой друг. Иначе имам и аз друга форумска рецепта, която ми е била сполучлива 2 пъти досега, ама никога не е късно да се опита нещо ново Mr. Green Довечера ще пиша какво е станало Praynig
С боядисването на яйцата приключих преди малко. Не станаха превъзходни, но все пак мисля, че са задоволително красиви Mr. Green

# 137
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Aз боядисах днес яйцата. Козунака е по рецептата на Танита. Преди малко го опитах -  кооооонцииии и ароматииии Grinning, сложих портокалови кори, лимонови, стафиди, ванилия , с прясна мая  Crazy  стра-хо-тен  Crazy..

# 138
  • Мнения: 3 932
И аз мятам Шеметния  Laughing козунак, пък каквото сабя покаже...

И аз реших тая година него да пробвам, сега му тече втория цикъл на бъркане в машината. ..

Ха-ха, пчеличке, аз съм на 3-ти цикъл вече  Laughing
Чудя се обаче после колко време втасва, пишеше ли някъде newsm78
И как се пече на обикновена фурна - аз мисля на 200 градуса отдолу, щото нямам вентилатор около 40-50 минути докато стане неполепващ.

Ако някъде нещо бъркам, всяка навремена намеса е добре дошла  Peace

# 139
  • Мнения: 625
Гледам,че сте замесили козунаците,моят също се бърка в машината,пък ще видим какво ще излезе този път.А относно печенето мисля,че е по-добре на 180 градуса(200 множко ми се виждат,а и моята фурна е без вентилатор).
Весело изкарване на празника на всички!

# 140
  • Мнения: 17 308
Аз го пекох на 375 F с вентилатор.

# 141
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Печенето е на 160 градуса с вентилатор или 180 градуса без вентилатор.
Преди печене втасва около 40 минути понякога и повече - като се надигне и го бутам да се пече.

# 142
  • Мнения: 319
Моя нещо бавно се надува, ама аз го втасвам във фурната на 50-60С, че на отворена фурна не става, детето щъка много и е опасно. Миналите години съм го оставяла по около 1 час да втасва във фурната, сега мисля пак толкова, че вече 45 минути минаха, ама не му е достатъчно.
МaНЕВрата, по времето, което писах, вървеше втория цикъл на машинката, защото детето много късно се събуди сутринта (10.35ч Crazy), а не исках да го будя с бъркането на машината.

# 143
  • Мнения: 3 932
Ох Шемет, мед ми капна на сърцето от последния ти пост. Тамън се притесних, че моя втаса нещо много бързо  Tired, четох из готварския, че на хората им отнемало (на козунаците по-точно) около час-два...

Иначе аз плитки не сплетох, суках, въртях - нищо не стана и накрая го завих като тутаманик  Blush.

Печете викаш 40-50 мин newsm78
МaНЕВрата, по времето, което писах, вървеше втория цикъл на машинката, защото детето много късно се събуди сутринта (10.35ч Crazy), а не исках да го будя с бъркането на машината.

Ей, живот си живеете вие, 10:35!!!

На някой друг да му е сефте козуначенето?

# 144
  • Мнения: 319
Сега да докладвам. Аз моето тесто го разделих на 2, въпреки, че съм с малка машинка B&D. Втасаха много бавно, изчаках ги около час и 20 минути във фурната на 50-60-70С приблизително. После пък много бързо се зачервиха отгоре и като цяло много бързо се опекоха, за около 20 минути бяха изцяло готови. Единия го изядохме топъл-топъл, нали трябваше да събера материал за доклада Peace Супер пухкави, меки и на конци. Единствено на сладост не ми беше достатъчно, следващия път бих завишила захарта малко. Май и на мен това ще ми стане любима рецепта за козунак в машина Peace


Ей, живот си живеете вие, 10:35!!!


За първи път се случва да спи до толкова късно Crazy Но снощи бяхме на гости, прибрахме се късно, а дечка-буболечка още от градината беше много изморена. Ама като за пред Великденско, ми хареса да не ме буди в 7ч  Mr. Green

# 145
  • Мнения: 3 932
Така-а-а, и "ние" станахме на конци, захарта може да се поувеличи следващия път, както и ванилията, както и лимона, но като цяло - мисията успешна! Моите пък втасаха за около 40 мин и се опекоха за 50.
Абе леко  ми сивее козуначето, от к'во ли?

Утре някой ще се занесе ли до църквата?

# 146
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Утре някой ще се занесе ли до църквата?

 Ние сме редовни   Simple Smile

# 147
  • Мнения: 5 714
И моят мъж " замеси " по най- обсъжданата рецепта. Само че изцяло разчита на хлебопекарната. Преди малко се опече, мирише много хубаво и е бухнал превъзходно. Но какво е отвътре и на вкус утре ще разбера. Simple Smile Със сигурност ще е по- тъмен заради захарта и пълнозърнестото брашно. Сложихме стафиди, сухи боровинки, орехи, лимонова кора.
Сега остана само да го мацне с белтъка, поръси със захар и запече за 1-2 мин. Миналата година като сложихме захарта в началото и загоря.

# 148
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Браво бе девойки много сте пъргави - аз още втасвам първия козунак че го почнах следобяда, а втория се меси в момента та ще го пека по нощите, ама той е експериментален с прясна мая. И живот и здраве утре ще джуркам още едно тесто ама него ще го правя на кифлички искам и руло с шипков мармалад да направя, но мъж ми ще ме изхвърли от вкъщи сигурно ако го направя та може едно мъничко рулце да отцепя от тестото за кифлички. Щото в къщи има и две торти - първата е пълен провал на външен вид - така и не стигна до украса, но е много вкусна и безформена, а втората май ще става за пред хора където и ще ходи.
МaНЕВрата цвета вероятно е от брашното а и яйцата помагат - с домашни става по-жълт.
Предупреждавам че с повече захар процеса на втасване се удължава и понякога не се надига толкова - аз компенсирам с много захар отгоре, а като правя руло с мармалад също става по-сладко.

# 149
  • Мнения: 313
Леле shemet_neveroiaten , това как се изяжда Simple Smile Или парти си замислила

Общи условия

Активация на акаунт