В Канада пролетта дойде и куфарите за България започнахме да стягаме! - 35

• 20 597
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
  • Торонто
*&*aBuTiKon*&*,

Титина,
Имаше някакво изискване за да си сложиш бачелор или мастър след името, но не помня. Аз имам евалуейшън от WES, това означава ли, че мога да си сложа титла след името?

Какво е това изискване? Естествено, че ще си сложиш всичко каквото имаш.
Никога не съм правила никакви евалюейшъни, на визитната ми картичка сами ми сложиха мастър само на доверие от моите думи, даже и бг дипломата не са искали да ми погледнат.

# 211
Много благодаря за пожеланията, мили момичета! Страшно много ме зарадвахте по повод рождения ден на моето момченце!

# 212
Честит рожден ден и от мен със леко закъснение..Да ви е здраво и усмихнато съкровището ! Много да ви радва !  Hug Hug Hug Това е най-хубавия празник на човека - рожденният ден на детето му Simple Smile)   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Поздравления !   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 213
Какво е това изискване? Естествено, че ще си сложиш всичко каквото имаш.
Никога не съм правила никакви евалюейшъни, на визитната ми картичка сами ми сложиха мастър само на доверие от моите думи, даже и бг дипломата не са искали да ми погледнат.

Никакво изискване няма, освен българските си сложих и канадските. Ако ме питат мен си е чиста глупост това, но те се възхищават. Дори онзи ден една ме пита що не съм си носила професионалната значка.

# 214
Днес в Монреал времето е супер. Даже си купихме смокър. Титина  - давай сега рецепти  Mr. Green
Тръгнали сме по вашия път - с луканките, мезетата и ремонтите. 

# 215
Здравейте мили мами Simple Smile аз пак не съм по темата..Но..ми е интересен следния въпрос :
 С моя мъж обмисляме идей за нашата сватба ...но е сложно 1во защото само родителите ни са тук , но останалите близки са си в бг..едните по варна а другите на др край на бг..просто невъзможно да ги съберем ( невъзможно финансово) та..мислим за най-добре да сме само двамата на самата церемония а след това да отпразнуваме със останалите (в последствие) на мен лично ми хрумна идеята да си направим една почивка на някое топло , хубаво и романтично място и там , да се оженим...но тази идея никак не ми е ясна в подробности.. Simple Smile Всякакви коментари ще са от полза Simple Smile  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 216
WebMama блазе ви за времето, а ние отново със сняг. За луканката трябва да потърся, едни приятели я правиха и само я сушиха в коол рума ни и аз я разточвах.
А за др мезе с удоволствие, ако искаш на лични.
За ремонтите, аз втори път няма да се хвана на тази въдица:) Имайте предвид , че от тази година, до определена съма вложена в реновейшън е освободена от данъци. А иначе за др неща с уоволствие, все пак всичко ми е минало през ръцете и главата.
BukTopuq относно свадбата на др место, мисля, че после трябва да легализирате брака тук. Гледах в някакви сайтове, че има агенции който правят това, даже си мисля че имам информация за Ямайка.

# 217
  • Калгари, Канада
BukTopuq, защо не си подпишете тук само с родителите и веднага да заминете на медена/и седмица/и в друга страна? Това ще ви спести документацията, а и все пак ще присъства родителското тяло /за тях предполагам ще е удоволствие/. Може да подпишете в някой цветен парк, както Гаргамелчо, и ще е романтично. Пък после ще сте си двамата на меденото пътешествие.
Другото което се сещам, е чрез агенция - тя организира всичко за вас, пътуване, подписване и документации. Има такива агенции за брак, не знам обаче колко ще струва, само съм чувала от колежки, че са ползвали /те са ходили със семействата и приятелите, като билетите и престоя са си ги плащали гостите, те са плащали само за сватбената церемония, храна и т.н. - и пак не им е било евтино/

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 03:23 от mamamia

# 218
  • Vaudreuil Canada
Titina и аз искам мезета .... никакви такива на ЛС  Crossing Arms

# 219
BukTopuq,
Букваш си почивката като трябва да се избира хотел, който предлага правене на сватби.
От там насетне си контактуваш с хотела директно по организациа на детайлите по церемонията. Цената е в зависимост на какво ще правиш, колко сложно и натруфена е самата церемония.
Взимаш една брошура от агенция, избираш хотели и виж в техните уебсайтове цената на церемонията. Трябва да им пишеш да видиш дали имат сводобна дата, защото ако букнеш почивката пък хотелът нямат дата за церемония... Tired
Цените на цеременоиите варират от 800щ.д нагоре.

# 220
shemet_neveroiaten , със смокера ( Кан Тайър - електрически ) дойде книжка и водейки се горе долу по нея постигнехме много приличен резултат. Само , че вкуса е малко тукашен - по "печен". Продължаваме експериментите след 2 седмици.
Луканка правихме за пръв път тази г и сушихме в мазето където няма отопление и Т е 10-15 Ц  . Станаха супер. Решихме да пробваме след като купихме домашна луканка от БГ магазина в Лавал. Нашата стана по-хубава Simple Smile
Та сега ако Титина сподели на колко Т и за колко време пушат месото за да е пушено, а не печено- пушено много ще съм благодарна.

# 221
  • Монреал
Вики, ако сте по-авантюристични, направо заминавайте и на място разучете как се сключва брак. При нас стана много сходна ситуация, попитахме в хотела къде можем да подпишем, дадоха ни координатите на един съдия, платихме си за нещо като разрешително и после при съдията и стана работата за половин ден  Grinning Изобщо не беше планувано, точно 1 седмица преди това решихме да го направим. Успех и ви пожелавам най-страхотните и романтични преживявания!!!  Hug

# 222
Правим два вида месо :
1. сушено ( по стара българска рецепта) всемам месото и стои 24 часа в сол, след това кипвам вода и попарвам месото (трябва да си смени цвета, т.е да побелее). Приготвям кашичка от следните подправки: чубрица, червен пипер, смлян чимен,черен пипер, мащерка, кимион и риган. В сместа се слага олио и топла водичка и се намазва месото. Виси в коол рума около 3-4 дни и е готово. Само за сведение чимен родават в Суперстор.
2. пушено месо ( с газов смокър сме). Месото го слагаме в марината, в която има: вино(оцет), quik tender, сол, черен пипер, кимион , др налични подправки. Сложихме венъж розмарин и не стана хубаво. След това се накача в смокъра. Пуши се на мин температура ( около 200 F), т.е. най-ниско ниво на газта. По този начин сме пушили пиле, пилешко месо, синско и телешко. Стърготините който използваме са хикори, ябълка, и др каквито намерим. Според съпруга ми  изискването е на ниска температура за дълго време ( мин 8-9 часа). Температурата е много висока за риба и тя става като сварена, освен че изпада. За риба ползваме смокъра ( за студено пушене) на едни приятели.

# 223
Виктория, един колега направи точно така. преди две години ходиха в санта лучия, като бяха купили целия пакет от айр канада, беше много доволен. спомена че всичко им е излязло към $4000, беше много доволен че са могли да обикалят по островите. не съм наясно обаче с административната част и легализиране. иначе като идея на мен много ми харесва

# 224
Ние се оженихме в един парк в Калгари, жената която ни ожени си я намерихме в интернет, букета също си го поръчах онлайн Crazy Много хубаво се получи Heart Eyes
Миналата година,като бяхме на ПунтаКана се нагледахме на сватби, правеха по няколко на ден, малка церемония, в украсен параклис или на плажа, много красиво, много спокойно, аз съм с две ръце за такава сватба, поканвате всички и който иска и може да си позволи екскурзията идва. Вярвам че една такава сватба няма да струва много повече от обикновенна бг сватба и със сигурност ще е по евтино от официална канадска сватба особенно ако си организираш всичко директно с хотела.
Каквото и да правиш ако купуваш рокля от тук си планувай поне 2-3 месеца да обикаляш и да поръчваш.....и поне едно 600 долара.. поне! Разглеждай модели онлайн за да можеш да им дадеш някаква идея какво търсиш, някой магазини за сватбенни рокли са като огромни халета... това няма разглеждане, завива ти се свят просто. Виж в жълтите страници какво имате около вас и посети един два за да получиш по ясна идея как стоят нещата

Общи условия

Активация на акаунт