Първа нощ у дома!

• 3 622
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Здравей и честито бебче,

Аз лично спазвах режима само през деня,а вечер след 21 h.го храних когато той се събуди и така понякога през 3 или 4 часа.Малко се бях притеснила с тези нощни хранения,но с течение на времето бебчо сам се отказа от тях.Сега сме на 3 месеца,последното му ядене е в 21.Спи спокойно през цялата нощ и се буди чак към 5/6 сутринта.

# 16
Здравей и честита бебка, да ви е жива и здрава Hug и много да ви радва Hug
Не се притеснявай,както са те посъветвали момичетата води се по бебето,когато е гладничка тя ще се събуди Peace( мамите които са те посъветвали са с опит,така че може да им се довериш),ако все пак те притеснява много обади се пак на педито Peace

# 17
Честито бебенце,да ти е жива,здрава,много да те радва и бързо възстановяване.
Дъщеря ми в болницата се хранеше на 3 часа- 6,9,12,15,18,21,24,03...ч
Когато се прибрахме продължихме със същия режим! Не съм имала проблеми,винаги я будех за хранене,като дойдеше часа.В началото си ядеше дори и спяща,и като свърши,продължаваше да спи.
Педиатърката не е казавала,че и вредя,или че не трябва да я будя.  Peace
Постепенно Биси свикна с режима и с началото на 2я месец се будеше 10-15 мин преди часа за хранене.
Много подкрепям режима,и съм на мнение,че детенцето трябва да знае кога се яде и кога се спи.Това е моето мнение!А и с нищо не ни е навредил режима,понеже като гледам тук повечето го отричат!  Flutter

# 18
Не го буди детенце, като огладнее, ще се събуди  Grinning Твърдо против строгите режими съм  Peace

# 19
Здравей и 4естита рожба!  bouquet щом бебка  наддава добре , според мен не я  буди , тя ще си нагласи режима . аз не сам будила за хранене и някак нещата сами си идваха по местата  Hug

# 20
  • от Луната
Честито ти бебче  bouquet!
Дъщеря ми беше с жълтеница и спеше много. Нашия педи каза, че не е проблем да пропуска 1 хранене и да не я будя. След време нещата се нормализираха от самосебе си. Аз спазвах ориентировъчен 3 часов режим ( понякога 30-40 по-рано съм я хранила или по-късно. На 3 месеца сама си спря храненето в 12 вечерта, а на 5 месеца спря да се буди и в 6 сутринта и от тогава е на 4 кратно хранене. И хич не е слабичка.на 1.3 год беше 12 кг и 82 см Mr. Green. Роди се 3.300

# 21
Не съм будила детето за хранене. Първата нощ вкъщи спа непробудно, явно беше изтощен от емоциите през деня- изписване, пътуване с кола и т.н. От следващите нощи започна да си се буди и хапва като всяко новородено. Предполагам, че и при вас ще е така.

# 22
Не, бебе не се буди, освен при наложителни ситуации - болест, недоносено и без сили... иначе не...

И аз съм на това мнение.Успех с кърменето,по-лесен начин на хранене няма.  Hug

# 23
първо честито да бебенцето и дано от тук нататък да сте здрави!един съвет от мен не буди детето за да го храниш!

# 24
Щом детето ти има вече изграден режим, на твое място бих се възползвала от тази екстра. Аз съм будила децата си за ядене. Е, не точно будене, защото ядяха спейки, оригваха се спейки и после продължаваха да си спят до следващия час за хранене.
Ако промениш дори едно ядене, това ще повлече след себе си промяна и в останалите и после настъпва пълно объркване.
Само трябва да знаеш, че един толеранс от половин час не е фатален, а също и това, че не винаги ще изяжда цялата доза. Човек е все пак, не е компютър. Но основните часове и грамажи трябва да се спазват, ако искаш да поддържаш режима.
Ако предпочиташ пък да загубиш изцяло представа кога, какво и колко яде детето ти, може да минеш на вариант "хранене на поискване". Но тогава ще разпознаваш по-трудно сигналите, които подава бебето. Винаги, щом замрънка, ще си мислиш, че е гладно. А не винаги е така.

# 25
Честита бебка, да е много здрава!  bouquet
В първата ни нощ заедно си спомням, че аз откъртих към 21.30 часа, малко след нея. Татко й цяла нощ вися над леглото й, за да е сигурен че диша. По едно време ме събуди да ме пита "Това бебе няма ли да яде, реве?" newsm78  Не я събудих.
В следващите дни на опознаване много ми беше чудно дали да я будя нощем, навивах си телефона чак Crazy
Но сърце не ми даваше да я будя за ядене, сама си направи режима. Моят съвет е като на останалите, бебето ще ти направи режим, не ти на него.
Относно останалите въпроси, аз лично бих досаждала на педито докато не ми стане абсолютно ясно всичко.
Успех Hug

# 26
Честито бебче! Много здраве и щастие ви желая и на двете!

И моя съвет е да не будиш бебенцето още повече през нощта. Нека си спинка, пък като е гладно, то само ще се събуди и ще си покаже. А, това, че има изграден режим е страхотно! Сега и на теб ще ти е по-лесно. Успех ти желая!

# 27
Детето само ще ти показва какво да правиш Peace.

# 28
честито бебче! моя съвет е да не го будиш, щом не е болно и си наддава добре. то ще се събуди когато огладнее. Успех с кърменето!  Peace

# 29
Честито бебче! Съветвам те да не го будиш. А ако имаш кърма-това е най-добрата храна за бебчето. Успех  Hug

Общи условия

Активация на акаунт