ДЕКЕМВРИ ние ще родим, хайде да се преброим!

• 13 421
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
Ей, здравейте всички новодошли бъдещи мамчета!!  Hug Hug Hug Тази темичка на декемврийките е много уютна нали! Да се чувстваме всички добре тук, та чааак до края!

Cheryl, невероятна новина!!! Направо изтръпрнах! Цели две бобчета! Да са ти живи и здрави! И да пораснат леко и да не усетиш  кога ще са се излюпили двете пилета! Сигурно много си се развълнувала! Пусни да видим снимчица!

Днес отидох най-накрая на доктор - моята д-р Рени Ковачева! Много страхотна докторка - при нея родих и наистина мога да говоря само хубави неща за нея. Мисля да я посещавам, и на ЖК в Тина Киркова и да си ми води и второто раждане, дай Боже  Praynig!

Видяхме най-сетне бобчето и при мен! Както предполагах и аз, заради по-късната ми овулация 19 ден от цикъла, сега съм си в 5 седмица 3 дни - Бебчо се е центрирало идеално в центъра на матката и засега изглежда добре закрепено, без отлепвания сакчето. Още не се вижда ембрионче. Каза след седмица да ида отново, да видим ембрионче и евентуално сърчице.

Днес изследвах отново ЧХГ и Прогестерон . Интересно - ЧХГто за 4 дни не само се е учетворило, ами още повече е станало - което е добре! от 700 за 96ч е станало 4043!
А Прогестерона обаче ми е намалял от 23 е станал 17. Не зная защо и какво значи - утре отново ще го изследвам в друга лаборатория, за да се прецени дали не трябва да сменя дуфастона  с утрогестан и по-голяма доза - не зная. И но-шпа трябва да пия 3х1.
Поне се успокоих, че бебчо е в матката вътре . Че и така добре се е настанил!
Олекна ми една малка идейка и едно малко притесненийце отпадна. Иначе се чувствам добре що годе. Както съм си цомби по принцип, сега хептен... Събота и неделя доста ме боля кръста , стягаше ме гадно, днес нямам такива оплаквания за щастие. И зацапването спря  Praynig, надявам се все по-добри новини да се появяват!

Иначе и на мен, храната ми стана по-вкусна - като количества си ям като преди, но пък сега ми се услажда страхотно! Направо вкусно! И ми се закусва! тоя елемент преди го нямаше.

Целувки за всички вас и вашите точици!  Hug Flutter

# 181
Здравейте момичета, много се чудих дали да се включа на този етап, но така сладко си приказвате че реших да се престраша. Имам три положителни теста и 4 дена закъснение, в Петък съм на доктор и стискам палци всичко да е ок. Това ми е втора бременност, от първата имам момченце на 2г1м. Темата ви е много приятна и уютна записвам се да ви следя и да обменяме опит   bouquet  Видях че няколко мамчета са имали зацапване, аз също имах такова при първата бременност. Тук обаче процедират малко по-различно от БГ и не ми изписаха да пия нищо, казаха само да си почивам и да се разхождам на чист въздух, това беше. Зацапването ми продължи до края на трети месец и после изведнъж спря от самосебе си. Ходех на преглeди всеки две седмици и доктора каза,че бебето се развива нормално, сакчето е закрепено добре и не е необходима допълнителна интервенция.

# 182
Потайна ,исках да пиша на лс,ама не става,та тука ще питам-Р.Ковачева води ЖК,така ли?Платения абонамент или по ЗК?Тя ми прави секциото миналия път и останах много доволна,но не знам дали води ЖК и как стоят нещата...АКо имаш инфо да споделиш! Hug

# 183
  • Варна
Bibi2202 , Yoskrek , добре дошли мили момичета, лека бременност и на вас!
"Колкото повече, толкова повече..."
Аз успях да си запиша час най-накрая за четвъртък, дано се види нещо и при мен Praynig
Иначе съмс е ориентирала към същата гинеколожка, която ми следя предната бременност Hug
Лека вечер дами и спете спокойно, и по-до късно Laughing

# 184
Потайна ,исках да пиша на лс,ама не става,та тука ще питам-Р.Ковачева води ЖК,така ли?Платения абонамент или по ЗК?Тя ми прави секциото миналия път и останах много доволна,но не знам дали води ЖК и как стоят нещата...АКо имаш инфо да споделиш! Hug

Потайна, pebs,
моля ви, пратете и на мен инфо. Аз също проявявам интерес към тази болница и си търся добър лекар, който работи със здравната каса. 

# 185
Една моя бременна приятелка си следеше ЖК в Тина Киркова и каза че и при Ковачева може. Днес я питах, дали ще ми следи, тя каза, че ще ме запише, само да установим че всичко е наред.
Иначе утре ще ходя в болницата да ми вземат прогестерон отново и да ми изпише адекватно лечение. Супер докторка е! Толкова е експедитивна и оправна, шапка й свалям!  Grinning Наистина не съм намирала друга такава, а за 5г /от предното раждане/ бая пообиколих доктори, и то само защото ми е далечко нейния кабинет, търсех си някъде на близо, за по маловажни неща, нооо, вече няма да ме мързи да ходя и накрай света, стига да съм спокойна. А на нея определено имам доверие.
а тя си ме спомни! Отпреди 5г! Всичко си спомни - без да я подсещам, името ми, защо съм била секцио, всичко. Беше като среща със стара приятелка  Grinning.
Утре ще проверя и за ЖК , кой води как води - ще поразпитам в болницата.
Да стигнем дотам  Praynig Peace Много се надявам.
Ей, как се радвам, Пебс, че сме били при нея и двете. Като се престраша да се разкрия, ще ви пусна разказ от раждането ми - по някое време, имам го запазен, чудно бе!
Джема, докторката е страхотна, но не зная дали работи със здравна каса  - ходя при нея на платен преглед, но ако ми води и тя ЖК ще е чудесно просто!
Мога да ти дам тел на кабинета, да си запишеш час, да идеш при нея веднъж така и да видиш дали ти харесва и евентуално, може и да се уговориш - мисля обаче че няма да останеш разочарована  Grinning

# 186
Хе хе,добро утро мамчета.
Как спахте,аз пак станах много рано.Стискаите палци,днес ще се запозная с една приятелка от форума.На нея днес и е 14 ден от инсето и ще ходим на кръвен тест,дано излезе положителен,ако е така и тя ще е декемврийско мамче. Laughing
Моля се за нея,защото милата много изстрада,от доста години не могат да имат бебчета.
Дано този път е станало,ще ви пиша веднага,а вие стискаите силно палчета Praynig Praynig Praynig
 Hug

# 187
 Hug бързо напредваме със страничките.
вчера правих кръвен и резултата е 487.1(15 ден-инсе)
доктора ми каза на 21.04 първи преглед  Praynig
при мен гърдите не са се променили но зърната са станали прекалено чуствителни
pamivo   Praynig бързо да влиза при нас
лека  pregnant  и спокоен ден   bouquet

# 188
Добро утро, момичета. Аз тази нощ като по чудо успях да се наспя, направо си е за черпене  newsm44.

Изпратих си мъжа на работа и сега пак се пльосвам да гледам кримита. А как ми е домъчняло за малчо, нямам търпение да дойде четвъртък да отида да го видя и да го нагушкам и да му изям ушите, дето не слушат  smile3521.

Лек ден ви желая и хубави емоции .

# 189
Добро утро, момичета!
И аз спах акто по чудо цели 7 часа - от 11 до 6, мммммм....Шон ми направи палачинки   chefи сега съм се отдала на чат, имам няколко срещи след това, но съм заредена и сита:)
Малко само ми се гади рано сутрин но като се раздвижа минава, иначе съм ок!

Джема, много се радвам на отговора ти, изглежда дори, че и двете сме на един и същ етап, че се чувстваме общо взето добре и ...и двете обичаме животни, и двете сме "нетрадиционалистки в рамките на допустимото", за името съм без думи:), за съвпадението също:)

Пожелавам ти леко бременеене и на теб и бъди благословена с наи-яркото слънце  bouquet

# 190
  • София

Добро утро момичета   bouquet

Bibi2202, Yoskrek : Добре дошли при нас и леки и безпроблемни 9 месеца  Heart Eyes

Правилно ли съм разбрала, че сте се насочили към Тина Киркова всички?  Crazy, че даже и утре ще ходите  newsm78
Е аз съм утре там на преглед, направо ще се побъркам... искам вече да знам, ама моя доки, каза, че и сега е раничко,
ама за мое спокойствие ще се гледаме  Flutter Даже убедих таткото да дойде с мен, че ако искат да ми вземат кръв
няма да стане ако съм сама  Flutter

pamivo: Едни стиснати палчета от мен за твоята приятелка и дано всичко е наред и се присъедини към нашата
декемврийска група  Heart Eyes

# 191
Добро утро и от мен момичета......аз със съня нямам проблеми но с гаденето все още да....дори в момента търпя и само дишам дълбоко...така май ми минава, вчера установих, че не ми се гади от бонбоните...има едни бонбонки /малинки/ в пакетчета ако се сещате....от тях горе долу ми е добре......те леко накиеселяват и може би затова..
Искам да ви попитам нещо....сънувате ли кошмари....аз от известно време сънувам и сутрин се събуждам с ужастно настроение...

# 192
Виждам,че коментирате Тина Киркова.Доста добри отзиви има за тази болница.Кажете възможно ли е да се запиша при някой лекар, евентуално през есента до раждането или е необходимо от сега?

# 193
Ааа, мами!

Да отворя само една темичка за знаците и символите, смятам, че е много интересно. Преди  около 2 месеца (или точно преди да забременея), сънувах че раждам бебе- момиче и се сетих да го разкажа на Шон , ама вече по телефона. Ние живеем в къща в подбалканско село и той пътува до работа, минавайки през орехови градини и хълмисти поляни. Започвам да му разказвам какво съм сънувала и той ме прекъсва и казва: Знаеш ли странно е ,че ми го казваш, защото току- що видях три свраки! Сега ще обясня, защото съм сигурна, че има озадачени:)

Англичаните имат нещо като стихче - поверие, че ако видиш свраки, в зависимост от броя им, различни неща ще ти се случат. Ето за тези от вас, които са любопитни:

Magpies:                  Свраки, ако видиш

One for Sorrow         Една е на мъка
Two for Joy               Две - на радост                    
Three for Girl            Три за момиче
Four for Boy....         Четири з амомче

и така до десет, като десет е изключително и означава че не трябва да имаш колебания в същия ден за нищо, което правиш, а задължително да го направиш, защото ще обърне живота ти....Simple Smile

Така де, в момента в който му казвам, че съм сънувала, че раждам момиче и той вижда три свраки за момиче, а сега и тези знаци с името и Джема от форума, кажете ми, ако прекалявам, но смятам, че има символика нали? Blush
Снощи ни бяха на гости едни приятели и си говорим, че ще имаме бебе и дали ще момче или момиче и малката им дъщеря на година и пол повтори: момиче:) с прекрасното си ясно гласче!

Не се вманячвам, но знаците са важни и не трябва да ги подминаваме, нали. Каквото и да бъде, най-важното е да е живо и здраво, а ако не е това, което сме мислили, че е ......не сме разчели знаците добре:), а природата е съвършена и си знае работата!

Много хубав ден ви желая, милички!
Ади

# 194
Добро утро на всички.
Вече официално си оставам при вас, защото сутрешният ми тест бе с две наситени чертички. Чакам следобед да излезне и кръвният.
Искам да ви попитам нещо- имате ли болки в областта на яйчниците? Мен вчера и днес така ме боли в ляво, че направо се чудя дали да не изпия едно но-шпа.
На доктор съм в четвъртък, за да ми каже какво да правим за напред.
И мен ме болят страшно много зърната, а гърдите не ме болят.

Общи условия

Активация на акаунт