ЮЛЧЕ с весела игра веч посрещна пролетта! (тема 91)

• 11 478
  • 298
  •   1
Отговори
# 225
Исках да ви питам за мокри кърпички,които мога да полвам за бебешки ръчички и лице Thinkingима ли такива?

ми аз ползвам памперс, тези които и за дупе  Peace

И аз ползвам на памперс- бърша лице, ръце, дупе, пейките в парка, пък ако знаете и маратонките как лъсват Mr. Green

Искам да питам мамите, които пробиха ушите- докога ще държите мед.обеци newsm78, че на мен ми се ще да сложа вече златните pletka

# 226
  • София
Ами,аз за дупе ползвам тези на Памперс,но много са ми миризливи...ще купя други Peace

# 227
Дуци, ти вече си имаш дъщеря, тъй че няма страшно.
Не си права, сега готвя и си мисля за това ти изказване.
Без бой няма да го дам Crossing Arms Joy

Дуци, Благодаря ти! Снимките са страхотни и най-накрая да имаме красива снимка тримата заедно, просто е прекрасна.
Айде сега на аватар Mr. Green
Вие прибрахте ли се?
Абе тия кърпички са много гадни, онзи ден си избърсах устата и после като се облизах ми горчеше. Детето що кърпи е изяло Blush

# 228

....Абе тия кърпички са много гадни, онзи ден си избърсах устата и после като се облизах ми горчеше. Детето що кърпи е изяло Blush
[/quote]
 Те ако не са им вкусни не вярвам да ги ядат така! Замисли се, ако не им харесваха щяха да ги плюят, поне аз така си мисля!

Да и оставихме Марти при Мама и чакаме гости за вечеря.

# 229
Здравейте
Кърпи на Event ползваме, шампоанче също наскоро взех такова, преди малко погледнах - няма парабени
Но пък то някакво супер евтинджос, та кой знае какво е

За обсебващи родители смятам тези, които не оставят децата си да допускат грешки и да се учат от тях, правят нещата вместо тях - от дреболии до това да ги запишат в някое училище по свое желание или да им уреждат изпити, да им пишат домашните, да ги уреждат в казарми, на работа и прочие, родители, които изцяло отнемат инициативата на децата, правят ги безволеви и нерешителни и всичко това от добро желание и с цел само да помогнат уж или заради подсъзнателното желание да контролират нещата
И естествено разни със свръхочаквания или пък дори такива, които ти обсебват физическото пространство

Честито на всички, които имат поводи да празнуват и Лазарицата

Ели уж е добре и уж зъби я мъчат, поне засега това казва докторката - гледа и уши, гърди, гърло - всичко е ок, подути са и венците много, може от това да е температурата, надявам се
По-късно ще пусна снимки с носии

# 230
Дони, съжалявам, че не сме се засекли днес в парка. Бяхме в Борисовата и срещнахме случайно Джули и семейство. Питах я и нея дали ти няма телефона, да се видим, но за съжаление го нямаше.
Много се радвам, че видях Дарина най-сетне, голяма е кокона  Heart Eyes Изпишквахме ги бебетата заедно на тревичката из парка, популяризирахме ЕБХ  Sunglasses

# 231
  • непостоянно
ДеЩо, дано са зъби Hug

като прочетох написаното от теб за обсебващите родители, които правят нещата вместо децата си се сетих за едно много разпространено явление, което съм забелязала, че се среща масово Grinning незнам доколко конкретният пример е за обсебване, де, но във всички случаи е любопитно, та да споделя Wink:
в магазина родителите ще купуват нещо (било то дреха, играчка, лакомство или друго) на детето си и съответно го питат "Ти кое си избираш, маме/тате?" Mr. Green и детето отвръща "Ето това" и сега следва интересното Laughing родителят започва "Ееее, защо това, бе, маме/тате? Виж другото (избраното от мама/тате) колко по-хубаво е Crazy"
Ми като е така защо предлагат на детето да си избере само newsm78 после така или иначе му натрапват своя избор  ooooh! луда работа ви казвам hahaha

# 232
Зъб, зъб, имаме зъб! Днес следобеда ми чукна на лъжицата най-после! Долу вляво, появи се като тъмна хлътнала чертичка върху най-надутото и побеляло място, но още не е прорязал с цялата горна част над венеца. Вярно било това за лъжицата.
През ваканцията се изака няколко пъти по време на път, наложи се да почиствам с мокри кърпички - зачерви се дупето, стана на пъпки, вечерта от топлата вода при къпането се скъса да реве и 1-2 дни по-късно направо се обели кожичката в най-червения участък. Такова нещо няма да ползвам, то и без това е само при крайна нужда, но вече и това няма да правя. Ще бърша с тоалетна хартийка и толкоз. Днес дали на мъж ми бонус един пакет мокри кърпички на "Бочко", но не съм сигурна дали изобщо ще ги ползвам.
Нашите баби не стават за гледане, майка ми е на 77, свекърва ми на 70. То аз се класирам в групата на младите баби, нали се каза, че имало вече баби на моя възраст Laughing Майка ми изобщо не се хваща, свекървата уж е съгласна, ама един път се наложи за няколко часа да ги оставя двете сами, заварих бебка с наакано дупе- тя не можела да я измие. Пък като си хване крака и каквато е по пипането .... ooooh!
Проблемите с отношенията с децата сякаш имат много тясна връзка с проблемите в самите семейства. Където децата са разменна монета в отношенията, стават грозни работи. Нормално ли е например едно дете на 11 да не може да допусне мисълта, че майка му говори с някого и не му обръща внимание точно в този момент, да не й дава да иде да се изпикае, ако не седи пред вратата на кенефа, да не би да избяга и още подобни. Та обсебването ми се струва двустранен процес и много комплексиращ модел на поведение.

# 233
  • София
Днес най-накрая купихме така търесената шапка с козирка на Дея и кака й. По повод написаното от Ивончето за правото на избор на децата, тъкмо днес купихме маратонки на Билянка и пробва розови и червени, като на едното краче обу розовата, а на другото червената /аз бях за розовата, а баща й за червената без Биляна да е информирана за това/ и я питахме тя коя си избира и тя си избра розовата  Mr. Green Още от много малка го правим - така и за мен ми е по-лесно, защото като избирам между много неща и ги пресея и оставам накрая само две-три, като и двете/трите ми харесват и я питам Билянка и я оставам тя да си избере. Мисля, че това може да й е само от полза Peace

За бабите при нас случаят е, че майка ми работи и идва само понякога през уикендите да види внучките си, като понякога ги "гледа", докато аз свърша нещо в другата стая, но като цяло мога да разчитам на помощта й, ако имам нужда от нещо. Свекърва ми работи от вкъщи при мъжа ми и за да гледа някое от децата трябва предварително да се уговорим за точен ден и час, като гледа само по една внучка  Simple Smile Дея съм я оставяла само броени пъти ако трябва да заведа Биляна на лекар например, а Биляна понякога й гостува без повод сега като не ходи на детска - за нейно разнообразие, като само 2 пъти сме я оставяли с нощувка и то като беше по-малка.Така, че и аз си ги гледам сама децата и съм постоянно с тях, но от друга страна мога да разчитам ако се уговориме със свекърва ми /но както казах това не ми се налага често/, както и на свекър ми да ни кара-насам натам с децата. Ако ви кажа, че "взех" шофьорска книжка още в началото на годината и не мога да отида до КАТ да си подам документите, за да ми я издадат Simple Smile
Иначе като се роди Билянка майка ми много се кефеше да я наричат баба, но свекърва ми хич не беше доволна  от факта, че я наричат баба и даже уж на майтап ни правеше забележка, че тя не била баба  Simple Smile И двете са на 60 години сега.

Снимките са ЧУ-ДЕС-НИ  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 22:25 от Ninche

# 234
Хихи, видите ли как си отговаряте на въпросите... А Ра е доразвила темата даже - на който му се мисли - да мисли и да действа о време.

Евридика, аз в крайна сметка си направих една хубава обиколка на центъра, а оставих Сами и дядо му в Борисовата.
Контактите ще ги разменим на лични.

Дуци, казах ли, че Анна е голям сладур? newsm78

# 235
  • София
бабите да си гледат живота, смятам аз. Примерно, харесва ми този тип "немски" отношения - всяка неделя детето ходи на гости на баба, на нейна територия - за време, което тя определя - дали са 2 часа или цял ден. Това си е тяхното време. повече не щем.(...)
Ама направо майка ми описваш - много си обича внучките, обаче аз си гледам детето, брат ми - неговото  Peace В съседния блок са, всяка събота или неделя привечер сме им на гости - мама постоянно занимава Дари, пее й песнички, държи я на ръце, радва й се (е, всичко това, ако не готви  Mr. Green), храним я заедно. Един-единствен път се разболях, стана ми много зле, звъннах й - от работа излезе, да ми помогне, много съм й благодарна.
Свекърва ми много би се месила, ако беше  наблизо и ако не беше мъжът ми да я възпира навреме  hahaha

Евридика, много се радвам, че ви срещнахме най-сетне. Мъжът ти е много готин, а Нико - още повече и от на снимките! Най-добрия зет съм си уредила  smile3508. Ще кача и снимчиците от вчера (с ТоНи и Мариелка) и днес, но като остане време  Hug Нико гледа едно интелигнетно - умно момченце е!

Като казах снимки - ДеЩо и Дуци пак ми напълниха очите   bouquet Страхотна лазаркиня и вълшебна червена шапчица  Heart Eyes А вълкът от приказката - подобрената версия на Пърлита, също е страхотен!
Мер_ан, колко мъничък е бил Живко на кръщенето!  Heart Eyes
Ра, честито ново зъбче! И на lubabel също Simple Smile Здрави и красиви да са!
Ра, за проблема с кърпичките - аз в един момент (Дари беше на 2-3 месеца, още ползвах памперси и се случваше да й се зачерви дупето) също минах на тоалетна хартия. За по-добро почистване (и за да не я претъркат) ги навлажнявах с чешмяна вода - ако мислиш, че ще ти е от полза, пробвай...
Ивонче, много интересен пример си дала. Че това си е изтезание - да питат детето кое му харесва и после да му пробутват другото  Confused

Казах ли ви, че ви обичам вкупом и поединично също  Laughing И нямам нищо против всеки да споделя това, което му е на сърцето, без значение дали е нещо хубаво или тъжно. Затова сме тук... И сигурно затова не мога да се свъртам с други майки от моя квартал - с тях не мога да съм толкова близка. За ценната информация вече неведнъж съм споменавала.

И накрая за Майра, която със сигурност няма да прочете, но то не ми пречи да й пожелая да е все щастлива, мъдра и красива съпруга, майка и жена. Много любов и здраве й желая!

Аз утре ще съм вкъщи и само на 1-2 кратки разходки из квартала, за да отдъхне Дарина от много шляене и да си пооправим дома  Crazy

# 236
Ние сме на вилата  Partyнапълни ми се душата, цветя, поляни, гори, рекааааааааа ... Бобо си умря от кеф  Party Баща му за пръв път го носи със слинга, от което и двамата останаха много доволни  Wink Аз обаче се чудя кое ме умори повече  Thinking разходката или барбекюто на обяд и вечеря  Blush развалих си диетата, утре ще пропусна и фитнеса  ooooh!

Кали, връщаме се понеделник сутринта, така че съм на линия  за парка  Wink

Наште баби не са обсебващи, но аз дааааа hahaha Не го давам на никой , сама си го гледам, въпреки че живеем със свеки  Laughing Тя е добра, разбираща, не бъркаща се в семейните ни отношения, мнение изказва ако я попитаме ... до сега не ме е задушавала, за в бъдеще също ще е така  Flutter Мога само да се хваля от нея  Heart Eyes е понякога ме ядосва, но и аз не съм безгрешна  Mr. Green

За разглезването ще ви разкажа една история ... мъжът ми е отгледан от майка си, баща му не е бил "цвете за мирисане", жената доста си е изпатила и се е развела... следователно е била отритната от всички, въпреки че последния път едва е оцеляла от побоя на съпруга си  #Cussing out Винаги във всичко му е угаждала,  обръщала му е внимание на МАХ за да не чувства липсата на другия родител, лишила е себе си от всичко за да не е лишен той от нещо  Confused Ами съпругът ми е един успял млад мъж, който в никакъв случай не е разглезен, напротив - знае цената на своя успех. Не е и мамино синче, но уважава майка си и за нищо на света не би я оставил сама ... това ми беше казано още като се запознахме  Wink Моето 24-часово внимание към Бобо не би го разглезило, напротив само ще му помогне да израстне като едно спокойно и уранвновесено дете, когато му дойда времето той сам ще се отдели от обсебващото ми внимание  Peace

Евридика, Джули, нещо напоследък хич не ми се получава ЕБХ-то  ooooh! имам чувството, че мъника нарочно ме работка  Crazy

# 237
От всичко прочетено за обсебването установих, че не съм от обсебващите майки, а само така съм си мислила. За което много ви благодаря   bouquet

Мнението ми за гледането на децата е едно към едно като на Ивончето. Честно казано знам, че на бабите им е мило /особено както Никол е първо внуче и на двете страни/ но пък и вярно, че прекалено много позволяват. Свекърва ми например е гледала един единствен път Никол / на 14.2 бяхме на сватба/ неможела да слуша как плаче или как се сърдела за някоя играчка / понеже съм ограничила плюшените играчки до 0 т.к. се изрива по устата от тях/. Да и на мен не ми е приятно да я слушам как плаче, но по- добре да ревне за 2 мин за играчката отколкото после да я гледам 2 седмици с обривите по устата

За кърпичките и аз ползвам на памперс. Обаче вече не бърша Никол по устата защото на няколко пъти й се олющи кожата. Първо стоеше като изпръхнала и слид това започва да се лющи. Но за ръце ги ползвам.

Честита ви цветница

# 238
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Да ви почерпя и аз за моето детенце и първия му имен ден  Wine Glass cook

Дядо днес ни е направил торта гараш и ние отиваме да се черпим   Heart Eyes
Времето е чудно, дано не се промени Mr. Green

# 239
  • София
Със закъснение, но да честитя рождения ден на Майра и аз  bouquet

Дуци, отдавна искам да го напиша - снимките, които правиш са страхотни и стават все по-добри. А Анна е голяма чаровница и става все по-хубава Heart Eyes

Пърли, напълно споделям мнението ти за форума. Докато лежах през почти цялата бременност всички много ме подкрепяхте, в началото когато Маги беше с жълтеница и едва се кърмехме също много ме окуражихте. Много ценни съвети съм прочела тук, в много ситуации съм реагирала адекватно благодарение на Вас Hug Винаги Ви чета с удоволствие, за съжаление не пиша толкова често колкото ми се иска и все пропускам срещите напоследък.

Джули, в петък не дойдох в Борисовата, и двете с Маги бяхме много леко облечени и ме уплаши времето.

По повод на обсебването от родителите и помощта на бабите и дядовците.  Ние с брат ми и сестра ми сме спали с моята майка до към 3-4 годинки. Била е непрекъснато с нас и ни е гледала почти без никаква помощ. Но никога не ни се е бъркала или налагала нейното мнение, винаги е подкрепяла решенията ни. И тримата сме много самостоятелни и отговорни хора Peace Тя е идеална баба, много ми помага, но за съжаление е далече и няма възможност да идва често.Другата баба също е в Петрич. Много се радва на Маги, не ми се бърка и когато дойде също помага, макар че с мама ми е по-добре Wink.
За съжаление нямаме дядовци Sad Моят баща почина преди десет години. Другият дядо не ме одобрява и не е виждал внучка си. Дори не се обади на Ники да го поздрави за раждането и. Специално го поканихме за кръщенето на Маги и пак не дойде.
Сега това не е на дневен ред, но се чудя как ще обясняваме поведението му на детето, когато почне да разбира. Хем има дядо, хем няма. Дядо не познава мама... А пък майката на Ники с нетърпение чака Маги да порасне и да я изпращаме за ваканциите при нея. Разбира се е изключено да пусна детето си в къща в която никога не съм била и при човек, когото не познавам! Много ми е странно това отношение, но както и да е, стига съм ви занимавала с глупости!

Сега чакаме Ники да се събуди и изчезваме навън Simple Smile

dochkova, честит първи имен ден! Честита Цветница и на всички, които днес празнуват:)

Току що получих и аз един SMS-честитка Wink Сбъркали са ме със сестра ми май Joy

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 08:41 от Katche

Общи условия

Активация на акаунт