Египет - трета тема

• 51 677
  • 705
  •   1
Отговори
# 375
В хотелите има охрана, метал детектори, лично мен това ме караше да се чуствам по-спокойна  Peace Мисля, че няма основание за притеснение, ако сте в курортните зони.

Втората половина на месец септември, 6 часа вечер си беше тъмно като рог, а след 5 часа почваше да се свечерява, на мен този къс ден хич не ми се нравеше, но това е положението, предполагам през ноември ще е още по-къс денят, както и дори да става за плаж, най-вероятно морската вода ще е студена за къпане, но аз понеже обичам морето, а не басейните, отдавам значение на това, а и Червено Море не е хич за изпускане  Simple Smile

Между другото като гледах офертите на Тез Тур за нашия хотел, най-високи бяха цените през октомври и мисля че първата седмица на ноември, после цените доста падаха, това за мен си е индикация до кога е високия сезон.

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 13:36 от AniSim

# 376
  • София
Благодаря  Hug

Понеже четох за конвои, видях снимки с пушки .... малко се стреснах  Thinking
Някой бил ли е през ноември?! Освен че е по-къс денят, температурата подходяща ли е за плаж?

Ние бяхме в седмицата с последните дни на октомври и първите на ноември. Морето беше топло като нашето в активния сезон, а може би и по-топло. Басейна го подгряваха. Времето си беше точно като за плаж. В 17,30 беше напълно тъмно.

За сигурността - и в комплексите, и на организираните екскурзии е напълно безопасно. По-скоро ако се записваш на някоя екскурзия/за мен те са най-привлекателните в една почивка/ разпитай дали е подходяща за детето ти. За много от тях се става рано/3-4-5 часа сутринта/, пътува се много дълго, в автобусите е студено и трябват дрешки  Grinning. Сега се сетих, че нашия плаж беше от камъчета, а не пясък и едно дете не би могло да си играе с кофичката и лопатката. Трябва и това да разбереш за хотела, който си избрала.

# 377
 Shocked Това, че е толкова къс деня не го знаех, някой има ли информация през различните месеци как варира деня и ноща. Благодаря предварително Hug

# 378
  • София - Бургас
Аз също бях миналата година точно през ноември, и то в края, върнахме се на 29.11.2009г.Времето беше идеално за плаж, нямаше нито ден лош, перфектно беше...не е много горещо в същото време е идеално за плаж и басейн, и разходики,  дрехите са летни, водата в морето - буквално чайче..ПРЕКРАСЕН ПЕРИОД!Денят е къс, но но започва от рано, в 6,00ч.   grinning039 вече е пече...

# 379
Ами вие сте го казали, ама да потвърдя и аз  Twisted Evil През ноември е идеално за плаж и водата не е изстинала още. Също така времето е оптимално за посещение на Луксор (вече не е така вряло времето там), а и на Кайро.
Денят наистина е къс, но пък като падне мракът става по-загадЪчно  Mr. Green А и сутрин може отрано да се залегне на плажа (аз по-рано от 8 не ставам там, но хората с деца са на крак отрано)  Peace
Хубав хотел за хора с деца е също Мьовенпик в Ел Гуна (но е  в малко по-висока ценова категория). Подкрепям мнението,изказано по-напред, че 1001 нощ в Хургада е подходящ също  Peace

# 380
Според вас опасно ли е да заведа на почивка сама 5 годишния си син?
И ще ви бъда ного благодарна ако ми препоръчате момичета и хотел, който да е подходящ за деца   bouquet

за малкият си приготви 50ти фактор,че слънцето е много силно Wink

# 381
Аз съм била края на ноември - последните дни и първите на декември. Топло е и става за плаж, но от по- рано до към 14 часа приключва плажа, защото в 5 се стъмнява. Дните са като в БГ, по същото време се стъмнява, но времето е лятно. Много е особено, на мен ми хареса тази различност  Simple Smile
Морето беше хладно. Влизахме да се къпем, но си беше студеничко.

# 382
Предстои ни почивка в Египет - заминаваме на 17.10. в хотел Alf Leila Wa Leila. Нашата цел е да посетим колкото се може повече екскурзии и в тази връзка искам да попитам компетентните съфорумци /Old Sport, Pina и всички останали/ - остров Хифтун и Райския остров едно и също нещо ли е? Коя от морките екскурзии ще ми препоръчате - Райски остров или Източна морска разходка? Предварително благодаря!

# 383
  • Beyond the Frontiers
Предстои ни почивка в Египет - заминаваме на 17.10. в хотел Alf Leila Wa Leila. Нашата цел е да посетим колкото се може повече екскурзии и в тази връзка искам да попитам компетентните съфорумци /Old Sport, Pina и всички останали/ - остров Хифтун и Райския остров едно и също нещо ли е? Коя от морките екскурзии ще ми препоръчате - Райски остров или Източна морска разходка? Предварително благодаря!
Само един съвет, тъй като реализирането на екскурзиите зависи от броя на желаещите, препоръчително е още в началото да питате обслужващата ви там фирма, кои екскурзии реално ще се осъществят. Ако не се получат плановете ви пробвайте при някои от другите туроператори на място - ТУИ, ИТС, Некерман и т.н примерно.

# 384
Аз посетих райския остров с коралите. Красиво е. По пътя до там бяхме на яхта и имаше гмуркане. Не е лоша екскурзийка, но според мен в Египет има много история, която повече си заслужава, защото плажове, корабчета, гмуркане - това го има и в Турция, Гърция ... а Луксор например си го има само в Египет Simple Smile Съветвам те да посещаваш по-исторически места  Hug

# 385
Ааа, Червено море хич не е като гръцкото или турското средиземноморие или беломорие, там каквото се падне!  Naughty  Подводния морски свят е уникален, аз бях зашеметена от тази красота.
Не мога да дам съвет за тези екскурзии, защото не съм била на нито една от точно тези 2.

# 386
Историческите места са задължителни за тази дестинация,
но подводния свят на Червено море изобщо не може да се сравни със Средиземноморието  Peace
В тази връзка не си губете времето с разни корабчета и подводни лодки, а направо се гмурнете.

# 387
Момичета, истина е че червено море е по-екзотично, но предвид зимния сезон, няма кой знае колко за виждане в него (мое мнение, аз бях там декември месец). разбира се, не е за изпускане, но предвид краткото време на престой и пълната невъзможност да се види всичко в Египет за седмица или 10 дена, според мен е по-добре да се наблегне на историческите забележителности. Но ако престоят е ограничен само в Хургада и както по-горе някой писа, че вече нямало организирани конвои до Луксор и т.н. , то в Хургада освен да ходиш на гмуркане, сафари, посещения на бедуински селища- друго няма какво да се види. Според мен разходките с корабчета не са добра инвестиция Simple Smile
   bouquet

# 388
  • край голямата локва
Аз съм ходила на разходка с корабче. Спирахме до рифове да се гмуркаме и после на Райския остров. Беше края на октомври и бе ужасно горещо. Пазя чудесни спомени и страхотни подводни снимки. Пак бих го направила, ако имам път.  Grinning

# 389
Момичето, което пита, пише, че заминава на 17 октомври. Смятам, че времето ще е идеално за едно такова приключение.

Общи условия

Активация на акаунт