Египет - трета тема

• 51 672
  • 705
  •   1
Отговори
# 360
Няма вече конвой Хургада-Луксор, информацията е съвсем пресна, ходихме до там на 24.09.2009
А дали е за постоянно ? Че то, ако до Луксор не отидеш, незнам какво друго има да гледаш особено в Хургада.
Иначе по темата за автоматите, аз преживях психически срив, защото макар да очаквах да е така, не можех да си представя че е ужасна гледка. Наложи се автобуса, който ни превозва от кайро до Хургада да пътува сам, без конвой, само с един въоръжен с автомат в автобуса. Минавахме през пустини, навсякъде тъмно, а аз си мислех как ако ни изкочи някой в тази тъмнина и пущинак, тоя с автомата няма да може изобщо да защити даже и себе си. Да не говорим, че ако самия той прещрака нещо сме загубени. Абе много страх брах, че и ревах от шубе. Имах чувството, че сме абсолютно сами в пустинята, без грам светлинка от никъде...
Честно казано, май не бих отишла повече в Египет. За пирамидите незнам дали да казвам, че са пълно разочарование. Там всеки те дърпа да те снима, да ти иска пари, да му се качиш на камилата и не остава време спокойно да ги видиш...

# 361
  • Beyond the Frontiers
Няма вече конвой Хургада-Луксор, информацията е съвсем пресна, ходихме до там на 24.09.2009
А дали е за постоянно ? Че то, ако до Луксор не отидеш, незнам какво друго има да гледаш особено в Хургада.
Иначе по темата за автоматите, аз преживях психически срив, защото макар да очаквах да е така, не можех да си представя че е ужасна гледка. Наложи се автобуса, който ни превозва от кайро до Хургада да пътува сам, без конвой, само с един въоръжен с автомат в автобуса. Минавахме през пустини, навсякъде тъмно, а аз си мислех как ако ни изкочи някой в тази тъмнина и пущинак, тоя с автомата няма да може изобщо да защити даже и себе си. Да не говорим, че ако самия той прещрака нещо сме загубени. Абе много страх брах, че и ревах от шубе. Имах чувството, че сме абсолютно сами в пустинята, без грам светлинка от никъде...
Честно казано, май не бих отишла повече в Египет. За пирамидите незнам дали да казвам, че са пълно разочарование. Там всеки те дърпа да те снима, да ти иска пари, да му се качиш на камилата и не остава време спокойно да ги видиш...

Shocked Ами честно казано още от декември миналата година го махнаха конвоя и между Хургада и Кайро, и между Луксор и Хургада.
За пирамидите не знам какъв момент сте хванали, да агитират де, но като си по категоричен те оставят на мира.

П.П съветвам ви да не ходите тогава в Русия, че от мерките за сигурност в Москва съвсем ще се побъркате. Peace

# 362
Като заговори garga за страхове и аз да си призная, че първия път като отидох в Египет, вечерта ме хвана шубето. Пристигнахме в хотела към 22:30 и малко по-късно си легнахме. По едно време станах да затворя балконската врата, за да не влезе някой лъв  ooooh! До тогава впечатленията ми за Африка бяха все от анимал планет - савани, лъвове, жирафи, скорпиони ..... След няколко дни осъзнах какви глупави страхове са се въртяли в главата ми Laughing
 А хората, които виждах с автомати ми действаха по-скоро успокоително  Wink А и като цяло в Египет цари едно спокойствие, поне аз така го чувствам. Никъде другаде не съм си почивала така добре.

# 363
Ние не се чуствахме застрашени в Египет, може би по на юг има нужда от по-големи мерки за сигурност, но честно казано представям си с тези конвои колко по се затормозява и забавя прехода. Виж метал детектори си има навсякъде по забележителностите и в хотелите.

А сравнено с Тунис и Турция, уличните търговци не ми се сториха толкова агресивни.

Жалко, че не можеше да се снима в музея и долината на царете, какви са им доводите за тези места, да не се повредят артефактите или нещо друго  Thinking

# 364
Ани, да, това е причината - да не се увреждат старините от светкавиците.  Peace

Никъде не съм се зареждала така и не съм се чувствала толкова релаксирана, както в Синайската пустиня - мястото е невероятно и макар че съм се и губила посред нощ точно там, никога не бих отказала да отида пак. Просто явно е въпрос на нагласа и възприятия.
Мерките за сигурност където и да е ме карат да се чувствам по-спокойно, а не ме безпокоят.

Най-доброто време за посещение на всякакви туристически супер-атракции е рано сутрин - тогава няма никой наоколо. А който иска да посети съвсем слабо посетени пирамиди, може да отиде в Дашур.  Peace

# 365
О, като заговорихме за конвоите, най-най-най-странното нещо, което видях беше, че дори влак бяха спряли, за да премине конвоя.. Представяте ли си ? Както ние спираме по прелезите, но там влака спря, за да премине конвоят. В името на туриста и група деца избутаха екскурзоводите пред музея в Кайро, за да премеинем.
Иначе за това, че си пазят експонатите, не е много вярно .. По пирамидите хора си отчупваха камъчета, катереха се по тях, а на места в долината на царете видях "изчагъркани" имена от сорта на В+П=любов , някакви подобни... А на едно момче му взеха апарата като го видяха да снима, но нали се сещате, че срещу пазарлък (какъвто е типичен там) за нам си колко $$$ му го върнаха и бяха доволни от сделката. С две думи всичко е търговия за тях. И помен не е останал у душите им от най-великата цивилизация. Това е мое мнение разбира се. И аз имам приятни спомени, няма как иначе, ама като цяло си е шантава работа там...
Друга странност е като почнат да пеят по 5 пъти на ден в джамиите и всичко това е озвучено с огромни тонколони, така че кънти навсякъде. И в 4-5 часа сутрин си е наистина страховито това припяване ... Брррр  Rolling Eyes

# 366
Гарга, аз отговорих на Ани защо не е позволено да се снима, а не дали се прави или не. Много добре съм наясно, че не се спазва винаги и навсякъде.
Коментара ти за джамиите ще го оставя без такъв от моя страна. Peace

# 367
Ние не се чуствахме застрашени в Египет, може би по на юг има нужда от по-големи мерки за сигурност, но честно казано представям си с тези конвои колко по се затормозява и забавя прехода. Виж метал детектори си има навсякъде по забележителностите и в хотелите.

А сравнено с Тунис и Турция, уличните търговци не ми се сториха толкова агресивни.

Жалко, че не можеше да се снима в музея и долината на царете, какви са им доводите за тези места, да не се повредят артефактите или нещо друго  Thinking

не може ама египет ми е такава мания,че снимах и на двете места,с риск да ми вчемат телефона. Blush
 А за джамиите-това беше най големият ми ужас-1ят ден  като пристигнахме в Кайро и към 5ч бяхме на пирамидите,тъкмо се стъмняваше-улиците бяха пусти,и от тия мегафони като почна едно припяване,честно ви казвам кръвта ми се смрази,тогава за първи път осъзнах че съм много далеч от къщи и колко всъщност е различно това място.......

А най се влудявах като на човека с когото бях му предлагаха да ме продаде за няколко камили,той умираше да се забавлява,а аз откачах че някой ме взема за стока за продан #2gunfire

# 368
  • Стара Загора
Ние прегрегрешихме единствено в хеопсовата пирамида и то само за едно-едничко кадърче с телефона на мъжа ми.
Нищо не се вижда на снимката и не знам и аз какво очаквахме да направим в тези условия с такава техника... може би се надявахме да задържим емоцията по-дълго.

# 369
Ние прегрегрешихме единствено в хеопсовата пирамида и то само за едно-едничко кадърче с телефона на мъжа ми.
Нищо не се вижда на снимката и не знам и аз какво очаквахме да направим в тези условия с такава техника... може би се надявахме да задържим емоцията по-дълго.

аз не влязох ,но горкичките от мераклиите ,които хукнаха вътре ,тъкмо влязоха и след 5 мин.спря тока,то смях то чудо,е на тях едва ли им е било,ама трудно излизаха... Joy

# 370
  • Стара Загора
Тъкмо, приключението е било пълно  Wink

# 371
  • СОФИЯ
Според вас опасно ли е да заведа на почивка сама 5 годишния си син?
И ще ви бъда ного благодарна ако ми препоръчате момичета и хотел, който да е подходящ за деца   bouquet

# 372
  • София - Бургас
И ще ви бъда ного благодарна ако ми препоръчате момичета и хотел, който да е подходящ за деца   bouquet

За първото питане - НЕ, не е опасно.Немците и руснаците си бяха с бебешките колички и имаше мн малки бебенца, както и по - големи деца.
Хотелът в който бяхме е Алф Лейла Ла Лейла и определено става за деца, има люлки, пързалки, детски кът, въобще разгледай го, смятам, че ще ти допадне, а, дори един от байсейните е детски...Определено става за деца..

# 373
  • София
И ще ви бъда ного благодарна ако ми препоръчате момичета и хотел, който да е подходящ за деца   bouquet

За първото питане - НЕ, не е опасно.Немците и руснаците си бяха с бебешките колички и имаше мн малки бебенца, както и по - големи деца.
Хотелът в който бяхме е Алф Лейла Ла Лейла и определено става за деца, има люлки, пързалки, детски кът, въобще разгледай го, смятам, че ще ти допадне, а, дори един от байсейните е детски...Определено става за деца..
Подкрепям  Peace Ние също прекарахме страхотно в този хотел, детето беше на годинка и половина.
Допълвам че има мини зоокът, яздене на камили- по точно лека разходка, миниголф и детска дискотека.
Какво точно имаш предвид под опасно? В комплексите има много занимания и няма да скучае. Няма нищо опасно дори и да си сама.

# 374
  • СОФИЯ
Благодаря  Hug

Понеже четох за конвои, видях снимки с пушки .... малко се стреснах  Thinking
Някой бил ли е през ноември?! Освен че е по-къс денят, температурата подходяща ли е за плаж?

Общи условия

Активация на акаунт