Египет - трета тема

• 51 686
  • 705
  •   1
Отговори
# 405
Наистина супер снимки, обзе ме една носталгия...
SelenaF, благородно ти завиждам за пътуването, сигурна съм, че ще си изкарате страхотно!
И от мен една снимка от Райския остров

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 18:28 от zozinia

# 406
  • Beyond the Frontiers
Бързам да пусна информация - Тез тур пуснаха новогодишни програми за Шарм, както и от Варна за Хургада : http://www.teztour.bg/program.php?pid=35

# 407
Много е хитро това с полетите от Варна. Сигурна съм, че за доста хора ще е голямо улеснение  Peace

# 408
Жалко, че  предлагат полет за Шарм само на 29 декември. Честно обаче много високи тези цени за Египет, не знам най вероятно защото е Нова година.
Дано на пролет има за Шарм полети, че ми се иска май месец живот и здраве да отскочим и до там. Ох, къде по напред да отида Crossing Arms

# 409
  • Beyond the Frontiers
Жалко, че  предлагат полет за Шарм само на 29 декември. Честно обаче много високи тези цени за Египет, не знам най вероятно защото е Нова година.
Дано на пролет има за Шарм полети, че ми се иска май месец живот и здраве да отскочим и до там. Ох, къде по напред да отида Crossing Arms
Долорес, май Тез тур ще пуснат такива, ама още не е сигурно.

# 410
Дано, но вчера си направих труда да сметна колко ми излиза с Немските тур оператори и въпреки полета до Германия пак цената ми идва по ниска от колкото с Тез Тур, но дано цените на пролет са по ниски от колкото това което в момента предлагат за Шарм. А и ще пропусна Кайро, което определено искам. Гледам и цените на точно определен хотел в който искам да бъда.
[/quote] Peace

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 20:53 от dolores

# 411
  • Sofia
Имам намерение да посетя Египет с дъщеря си по Нова година като идеята за круиза ми допада.
Бихте ли споделили какво е времето там тогава, към коя туристическа фирма да се насоча?

Предварително благодаря!

# 412
Тари, само няколко страници по-назад говорихме пак за времето и атмосферата по Нова Година - погледни там. Иначе идеята за круиз по това време е много хубава. Имаше един период през декември, когато има някаква профилактика във връзка с подръжката на Асуанския язовир и тогава корабите не ходят много на юг. Но мисля, че е преди празниците.
Елку-Елена е дала линк към Тез Тур, чиито програми повечето наши агенции продават. Иначе почти всички агенции предлагат Египет, разликата не е голяма  Peace
На първат страниц има линкове към отговорите на често задавани въпроси, впечатления от хотели и екскурзии и т.н. Така, че ако не ти се четат темите, можеш тях да прегледаш  Peace

# 413
  • София
Имам намерение да посетя Египет с дъщеря си по Нова година като идеята за круиза ми допада.
Бихте ли споделили какво е времето там тогава, към коя туристическа фирма да се насоча?

Предварително благодаря!

Тари, видях в подписа ти, че дъщеря ти е само на 8 години. Не искам да те разубеждавам, но те предупреждавам, че круиза по Нил е с доста натоварена програма за толкова малко дете. Повечето екскурзии тръгват в непосилно ранен час - 3-4-5 през нощта, дълги са и много изморителни. Изобщо не съм съжалявала за голямата умора, защото са неща, които трябва да се видят, но едно малко дете не знам дали би го оценило.

Както  Old Sport ти е писала в сайта на Тез Тур са посочени кои наши агенции им продават екскурзиите. В случай, че се спреш на Алфа тур - не ходи в офиса им на Христо Ботев - много са нелюбезни. В офиса в Младост/Бизнес парка/ са за предпочитане  Simple Smile.

# 414
Таня, уточнението ти е много съществено  Peace Действително трябва да се прецени дали на детето би му понесло или пък да се елиминират някои екскурзии, но пък се изпуска най-интересното ...

# 415
  • Beyond the Frontiers
Тез тур няма да пускат круиз за нова година. Такъв има Алма тур, Он травел....
Долорес, ако сравняваш цени за нова година и стандартни такива, е напълно нормално да има сериозна разлика в цената.

# 416
  • София - Бургас
http://www.karacitours-bg.com/bg/info.php?info=22555

Ето, вижте и тук има варианти за круизи на НГ!

# 417
  • Beyond the Frontiers
http://www.karacitours-bg.com/bg/info.php?info=22555

Ето, вижте и тук има варианти за круизи на НГ!

Не виждам дати за нова година, но и програмите за нова година са всъщност на Алма тур.

# 418
  • Sofia
Благодаря за уточненията - ще разровя, разбира се, и темата назад.
Аз разглеждах предложението на АлмаТур за НГ: http://www.almatour.net/a7/cp/dir/a.jsp?page=20370.
Хотелите, които се предлагат са от веригата Мьовенпик и Grand Pyramids Hotel. За първите знам, че са добри, за вторите имате ли впечатления?

Относно детето - тогава ще е на 9г. почти, доста е издържлива, неведнъж е тренирана на обиколки с мен и, освен това, Египет и е голяма мечта. Круизът ми се видя по-интересната и спокойна възможност да разгледаме. Всъщност, това, което ме притеснява до известна степен е, че ще бъдем само двете - безопасно ли е, трябва ли да си отварям очите на четири и такива неща...

# 419
Мисля, че човек където и да е трябва да си отваря очите на 4, ако е с дете. Египет не е изключение, но ако имаш предвид някакви по-особени опасности, не мисля, че има. Наскоро коментирахме, че понякога някоя риба може да е по-агресивна, или пък някой "любовник" по-настоятелен, но иначе няма от какво да се притесняваш. Сами жени пътуват редовно, местните хора са свикнали до болка с туристите. А и щом ще си с детето, лесно ще можеш да казваш, че мъжът ти е наблизо, и което е по-важното - ще ти вярват. Спокойно си планирай почивката и приятно изкарване  Peace

Общи условия

Активация на акаунт