Ще имам близнаци! Тема с продължение....11

• 22 570
  • 382
  •   1
Отговори
# 270
Честито на новите близнашки мами!   bouquet Много работа се отвори на щъркелите напоследък  stork-boy stork-boy stork-girl stork-girl

paola
, радвай се, че са едри, нали това е целта  Simple Smile Според мен не трябва и много да им се връзваш на измервянията на лекарите, защото не винаги са точни, особено при близнаци  Naughty Не за да плаша някой, но доста често съм чела тук из форума, че бебетата били много големи на измерванията пък после не се раждат точно толкова големи. Така че не се навивай преди 36-а седмица, ако трябва и в болница влез да те наблюдават, но то като почиваш няма какво толкова и там да те пазят. Важното е да са доносени и колкото се може по-големи. Моята цел беше да ги докарам по 3 кг и почти успях.  Flutter

# 271
  • София
Санитам,защото бебетата вървели много едри.По принцип целта ни е края на 35г.с. и евентуално началото на 36г.с.Важно е да се развият и белите дробове.Сигурно към 20 май ще влесна да ме наблюдават в болницата.Санитам твоите колко са едри.Аз лично си мисля,че моите не са чак толкова едри,ама те като го казват и незнам?
Паола, моите преди 10 дни бяха 1850 и 1900 гр. Другата седмица ще ги мери д-р Сигридов пак и ще видим колко са станали. По принцип вървели с около седмица по напред, но никой не ми е споменавал, че трябва по рано да се родят. Спомням си, че Жабчето беше писала, че д-р Сигридов ги определя +- 100 гр...пък ще видим. Но ти питай второ мнение все пак както казва  fata morgana целта еда станат по големи колкото се може.

# 272
Санитам,
аз определено съм решила колкото се може по-дълго да ги нося.Като постъпя  в болницата те вече ще ме следят там и ще видим.Иначе ми е адски тежко-като подвижен параход съм.Вече съм 102кг.Краката ми са подути от около пет-щест дена.След седмица ще си пускам пак изследвания.А и кръвното ми е 130/85,въпреки,че пия хапчета.Казаха ми,ако вдигна пак 140/90 да отивам в болницата.
Незнам как е при вас,но мен ме стяга шапката-много ми е тежко.

# 273
  • Някъде там...
Добре дошли на новите бременелки и лека бременност!

Мимче, аз съм пила Диаспорал, добър е.  Peace Само виж дозата каква трябва да е, защото се различаваха с магнерота.
Паола, след 32 г.с. идва баш тежкото, стискай кълките и полежавай. Помня и аз как мрънках в темичката колко ми е тежко, как всичко ме боли и как едва издържам, а сега ми се струва толкова далечно.  Crazy И на мен ми казваше д-р Сигридов, че бебетата ми вървят едри. В 32 г.с. бяха по 2 кг, в първия ден на 35 г.с. - 2500. Родиха се в първия ден на 38 г.с. по 2850 и 2800. Заради това, че вървяха по-едрички (за близнаци имам предвид, показателите по ехограф бяха с по 4 до 7 дни напред) ме предупреди, че може да тръгнат да се раждат по-рано, просто ще натежат и шийката може да се отвори, да започне родова дейност. Очакваше се след 34 г.с. да поспрат да наддават, защото просто нямаше вече накъде, но те ни изненадаха - коремът ми продължи да расте с по 2 см на седмица, а уж беше стигнал лимита.  Laughing Д-р Сигридов много познава, ако е казал, че ще е скоро събитието - така ще е. На мен си ми каза, че ще издържа до 37, дори 38 седмица ако не стане нещо непредвидено като изтекли води например.

# 274
Момичета ура  newsm44 днес влизам в 9 месец  устисках Joy от седмия месец ме гласят да раждам ,но ето че... така че споко до преди две седмици вървяха на килограми заедно сега в петък в 35 седмица момичето е към 2.5 а момчето 2.150 на 15 . 06 че трябва да определим някаква дата с др . Георгиев ,но. наистина на финала е доста тежко въпреки ,че не съм качила много 7 килограма само Simple SmileКато гледам списъка, аз съм на ред май newsm78

# 275
Момичета ура  newsm44 днес влизам в 9 месец  устисках Joy
 не съм качила много 7 килограма само Simple Smile
Ivilina, браво на теб, можеш да си по- спокойна вече!!! Стискам палци!
Кажи само, това с килограмите как става  newsm78?!?

# 276
Браво, Иви! Нали виждаш, че всичко става, само спокойствие трябва. Малките цели са по-лесни за постигане!
Желая същата емоция и на другите очакващи мами!

# 277
От начало много повръщах и свалих 6,7 килограма след това  хапвах ама по малко ,защото ми става тежко и така само на бебета май newsm78 чудя се като родя с какво ще изляза на изписването всички дрехи от преди  ще ми са големи Simple Smile

# 278
Катеринка, betybo, честити момиченца, а на VILLYH - честити момченца.   Да са ви живи и здрави и много да ви радват!
мимче, аз приемам диаспорал от 4ти месец. Прахче, на вкус, прилича на супрадин. Аз за сега съм на малка доза - по едно прахче дневно. Докато пътувах извън Б-я го комбинирах и с по една ампула Магне В6 вечер. Дококото знам след 7ми месец  трябва да се приема 3х1 на ден, но твоя лекар не те ли посъветва за дозировката.
Паола, здрави бебета си отгледала! Браво! само се пази и си почивай, вярвам ти колко тежко  е, но остана още много малко!
Иви, браво! Ето за такъв резултат си мечтая и аз! а за килограмите тайничко ти завидях, дано и аз да не мина 13-14, което някакси ми се струва като химера Simple Smile

# 279
  • Варна
Катеринка, betybo, zaiobaio честити момиченца
VILLYH - честити момченца
ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ, МНОГО ДА ВИ РАДВАТ И МНОГО ДА СЕ ГОРДЕЕТЕ С ТЯХ!

Отдавна ви следя, но едва сега се престраших да се включа при вас.

Бременна съм в 29г.с. с еднояйчни близнаци - момиченца. Преди 10 дни бях на преглед и едната беше около 1,200кг а другата 1,300кг. Въпреки че съм от Варна аз също ходех при д-р Сигридов. Той е невероятен специалист и човек преди всичко.
Сега с напредването на бременността ми док. ни препоръча да не пътуваме толкова често и само ако установим нещо нередно да се видим. Затова сега ме следят само тук във Варна.
От д-р Сигридов знам, че не са важни килограмите на бебките, а седмицата в която ще се родят. Ето защо се надявам всичко с малките бебки да е наред и да устискаме до 37-38г.с.

# 280
  • Близо до София
Катеринка, betybo, честити момиченца, а на VILLYH - честити момченца.

Зайо, за съжаление не мога да видя твоите куклички - иска парола  bouquet, но зням че са големи сладуранки, да са ти живи и здрави.

Момичета, на мен от сега ми е тежко, а и краката ми се подуват, а съм в 22 г.с. какво ли ще е когато ви настигна в 32-33-35 и т.н. г.с. Но каквото и да е дай Боже всичко да е наред с бебчовците и да устискам колкото може по към края.
Миналата седмица за първи път ни казаха пола -  stork-boy stork-boy

хубав ден   bouquet  bouquet  bouquet

# 281
  • София
ivilina73 браво мила, успяла си да устискаш...Дано скоро ти определят дата за раждане и да мине всичко ок. А защо казваш от 7-я месец са те спрягали, че ще родиш?
Паола аз съм вече 81 кг. (общо 16 кг), за сега  само трудно се въртя в легнало положение и напълно те разбирам какво ти е...
Момичета, имам питане тези, които пият Гинипрал, възможно ли е от него да се вдига кръвното. Забелязвам час-два след като го изпия се качва на 130/90 и после се нормализира. Страх ме да не е прееклампсия. Днес съм решила да не пия Гиниприл и да видим как ще е през деня....

# 282
ivilina73 -браво на теб!!!!  bouquet

dessiko -честити момченца Simple Smile

# 283
SANITAMM  в седмия месец ми казаха ,че ми е скъсена шийката да се пазя и да лежа ,че могат да излязат по -рано в осмия месец ме почнаха контракции и болки почти всяка вечер много неприятно увеличиха ми магнерича 3 по 2 и но-шпа 3 по1 и избутах е вечер пак ме наболява ама...сега съм по спокойна два месеца полежах и не излизах, само това е спасението пазете се  newsm10

# 284
  • София
ivilina73 и аз съм скъсена шийка още от 24 г.с и то без болезнени контракции. Само Магнерот и нош-па ли си пила? Въобще не вярвам да влезна в 9-я месец с таз шийка, но всеки ден е в полза на бебчета ми. Сега като си спрях Гинипрал за да видя това кръвно и главоболие да не  е от него, дано не почнат болезнените контракции.

Общи условия

Активация на акаунт