Ще имам близнаци! Тема с продължение....11

• 22 565
  • 382
  •   1
Отговори
# 90
Санитам, спокойно тогава. Не съм чувала за срок на действие на Флостерона (поне не в този случай, в който ни го слагат на нас). Доколкото знам, той помага на дробчетата да произведат сърфактант и да се разгънат. Започне ли този процес, не мисля, че има какво да го спре... Нали точно това е смисъла на тези инжекции  newsm78? Не съм сигурна, защото не съм доктор все пак, но поне на мен така са ми го обяснявали. А ако се ползва за артритни и други ставни заболявания сигурно има някакъв срок на действие.

# 91
Санитам следят ме в Стара Загора в една частна клиника-др.Иванов..От днес ве4е ще ходя всяка седмица.Шийката ми е 3.5см-мери ми я с вагинален ехограф.Контракциите ми засега са слаби и почти си мисля че нямам.Само вечер понякога ми се втвърдява корема.Аз питах за тази инжекция-флостерона.Казаха ми,че ги бият седмица преди секциото.Но понеже засега нещата са ми наред ми каза,че ми е рано за такава инжекция.Ще ме следи всяка седмица и ще мислим  спрямо ситуацията.Иначе моите бебчета вървят малко едрички и дано е все така докрая Praynig

успех на всички Simple Smile

# 92
Момичета,аз от известно време имам един силно неприятен проблем-разшириха ми се вени в интимната зона.Понякога боли ужасно,по зле от раждане Sad
Утре на консултацията ще питам доктора какво да ги правя,
а междувременно ако някоя от вас е имала нещо подобно,ще се радвам да сподели идеи за облекчаване....И дали ще се махнат след раждането?

# 93
феникс,
аз имам същия проблем от около един месец.Питах моя лекар и той каза,че това не изчезва след раждането.Мен все още не ме боли,само усещам как е подуто.Ако ме заболи лекаря ми каза, че единственото решение било да се сцепи.Някаква течност щяла да изтече и щяло да спадне.Каза ми,че това не вреди на бременността.Засега стискам, дано чак след раждането се занимавам с това.

# 94
  • София
...Майчета какво ще кажете за колата на триъгълника до сега си правих ,но сега по към края ???newsm78 newsm78 newsm78
И мен това ме интересува, защото удържах фронта уж накрая да направя кола маска, но като ме приеха в болницата по спешност, за мой  ужас ме обръснаха и отиде дългогодишния труд на козметикчаката ми. Сега хем не смея да направя кола маска, хем не искам да ме бръснат в болницата. newsm78

# 95
здравейте,
надявам се, че днес всички бременни мами с близнаци сме добре.
феникс , какво ти казаха на прегледа?

напоследък започнах да се вълнувам на тема -подготовката вкъщи за посрещане на бебетата.И аз като съм малко суеверна нищо не съм правила и сега си мисля дали  ще ни стигне времето.Не сме купували абсолютно нищо, а и във вкъщи трябва да се правят премествания и основно поистване.Мисля си като мине 32 седмица  тогава да започнем.Дано се справим.Абе то най-важното бебетата да са добре, ама като съм малко припряна по характер и не мога да трая.Свикнала съм всичко да ми е предварително готово и леко ме обвзема паника.
Вие как сте на тази тема?

# 96
Аз също съм малко суеверна и не знам кога и как да започна с подготовката. Макар че и варианта да се приберем от болницата и да липсват нужни неща, също не ми се нрави!!! А и не ми се ще да възлагам покупки на майка ми и мъжа ми. Някак си не им одобрявам вкуса, предпочитам аз да съм си избрала и преценила. Може би трябва да разглеждаме и избираме по отрано, докато ни е комфортно ходенето по магазините.
Паола, ти как си с килограмите и ходенето насам- натам. А корема ти колко е голям?
На мен рано ми пролича и сега ми е като в седми месец с едно бебе. Не знам на какво ще заприлича до края #Crazy!
Е, успокоявам се, че важното е бебетата да са добре, пък другото- все някакси ще се нареди!

# 97
paola, аз лично хич не обичам да се оказвам неподготвена за каквото и да било и изобщо не робувам на разни патриархални (или де да знам какви) схващания. Между другото, баща ми даде доста пари "за внучките" и се разби да ме навива, че нищо не се правело предварително и като съм влезнела в болницата "каква работа щели да имат таткото и бабите?". Ама не му се получи, аз много държах сама да си подготвя нещата за дечицата и го направих с мнооого любов.
Направихме нещо като малък ремонт, налепихме тапети и оформихме детската стая като 100% детска  Wink (досега беше стая за гости и най-вече склад), накупих всичко необходимо за началото - дрешки, козметика, някой друг уред, биберони, помпа за кърмата, количка, креватчета и т.н. Изпрах, изгладих всичко, подредих го (отне ми доста време и добре, че се захванах с тази работа овреме) и сега си чакам датата съвсем спокойна. Просто направи така, както би се чувствала най-добре.  Hug

# 98
Зайо, аз много ти се радвам, много оптимистично и жизнерадостно звучиш и ми е много приятно да чета постовете ти!
Дай съвет, моля, какво е нужно за къпането на бебета- едно коритце ли, първо се къпе едното бебе, а след това се излива водата и се зарежда нова за второто бебе ли? И каква марка козметика е за предпочитане?
Аз не съм наясно и обиколници за леглото дали са нужни?!? Не пречат ли да си виждаш бебетата, ако си легнала?

# 99
  • София
  Ние ползвахме в началото едно корито, като изливахме водата и го измивахме преди да изкъпем другата. За обиколници бях взела само едни, и така и не ги ползвах. Именно това че не виждах бебетата като погледна не ми харесваше, а и съм засичала, че като почнат да се въртят има опасност да се заврат в тях и да не могат да дишат. Така че това го водя за една от излишните покупки предния път, сега стои прибран отдолу в шкафа и заема място  Simple Smile

# 100
Амииии...  newsm78 Това са по-скоро въпроси за опитните мами - аз съм още във вашата категория на очакващите  Laughing, та ще ми е интересно и полезно да прочета съвети за всичко това.
Аз, чудейки се какво да правя, подходих по пътя на логиката и написаното в книгите (накупих си разни за отглеждане на близнаци от amazon.com). Коритцето ни е едно по-голямо с позиции до 6 месеца и след 6 месеца. Съветите по книгите са бебетата да се къпят едно след друго, докато са още мънички. Та ние ще правим точно това, което си описала - беба 1 къпане, оправяне, подготвяне наново на ваничката и после беба 2...
За козметиката - аз взех за начало на Бюбхен (направи ми впечатление, че я ползват в Токуда например и с нея си отгледаха децата разни докторки около мен), имам доста мострички и на СебаМед. Четох разни обезпокоителни неща за опасни съставки и се оказва, че във всички продукти на Мустела имало от т.нар. парабени, така че от тази марка категорично се отказах. В Бюбхен и СебаМед не пише да ги има, ама знае ли се с какво друго са натъпкани...
Взех един комплект обиколници, защото в началото бебочките ще са в едно легло. Даже вече съм ги сложила. Кошарките ни са с решетки от всички страни и направо ме е шубе да не са "обезопасени" за тези малки мишки...

# 101
  • София
  Аз също ползвах в началото Бюбхен за малките, после имаше един период в който се наложи да ползвам малко по-различна за едната която беше с проблемна кожа, но отшумя. Този път съм решила да ползвам колкото се може още по-натурална козметика, но това което открих тук е на Веледа и цените са ужасно надути. Така че може би ще ползвам различни масла или зехтин и нещо на Веледа. Като цяло обаче и аз бях доволна от Бюбхена предния път  Simple Smile
  Зайобайо в началото малките изобщо не се въртят и няма защо да те притесняват решетките  Simple Smile

# 102
  • Враца
И ние все още ползваме само едно корито - анатомична ваничка на Неонато със стойка, много ми е удобна. След първото бебе, изливаме водата, почистваме и пълним наново. Препоръчвам момичетата, които имат големи бани да къпят децата там, не се мокри вътре в стаята, а и може да се ползва душа за изплакване  Wink. Обиколници имам, но съм сложила само половината - едната къса страна и едната дълга,така предната част на креватчетата е открита и мога да ги виждам, а страната която е откъм стената и където може да влиза евентуално някакъв студ е с обиколници.

# 103
славина аз досега сам качила 18кг.Движението ми е трудно ,а и повече трябва да лежа.По принцип съм си набелязала креватчета и мъжа ми ще ги поръчва.Количката сме решили като родя.А дрешки и други дребни си мисля да купувам след 32 седмица.Добре ,че много близо до нас има един готин бебешки магазин и се надявам да се добера дотам ,за да си накупя дрешки,корито,шишенца и други.Относно вкуса на близките ми и аз не мога да се доверя.Нещо ми се иска лично да си купя и приготвя дрешките.Да дойде тази 32 седмица и стартирам Simple Smile

Относно козметиката на мен също ми препоръчаха на Бюбхен.За коритото и аз си мисля да  е едно.Нали първо едното,после другото ще къпя.

# 104
Аз, чудейки се какво да правя, подходих по пътя на логиката и написаното в книгите (накупих си разни за отглеждане на близнаци от amazon.com).

...в началото бебочките ще са в едно легло. Даже вече съм ги сложила.
Аз също разгледах книжките в амазон, ако може съвет- коя/ кои ти се виждат най- полезни? Само по описанието ми е трудно да избера. Много ли оскъпява доставката, ти директно от сайта ли поръча?
Относно спането-няма ли да се събуждат една друга, ако спят заедно?
А за ваничките- все са едни мънички по магазините, виждали ли сте по- големи?

Общи условия

Активация на акаунт