Ще имам близнаци! Тема с продължение....11

• 22 537
  • 382
  •   1
Отговори
# 360
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=383412.330
Жабче количката е много хубава!И цената е добра

# 361
  • Варна
Зайо, Aila много са ви сладки дечицата. Пу-Пу!!!

Strelche докато ходех на прегледи при д-р Сигридов, той замерваше маточната шийка постоянно. От месец вече не се виждаме с него, защото той прецени че е по-добре да не пътувам по 1000 км (в двете посоки) за да ме преглежда, но изрично настоя док следящ бременността ми във Варна (д-р Цветкова) да замерва шийката на всеки 2 седмици. Така и правим. Д-р Цветкова твърди, че ако бременната няма контракции, няма и опасност от скъсяване на шийката. Не зная дали наистина е така. Не съм много веща по тези въпроси. Аз нямам контракции и слава богу шийката ми е между 4,5 - 5 см. Може би за това ми помогна и работата. По цял ден седя зад бюрото и нямам много движение. За запис на тонове и аз не съм чувала нищо до момента.

sanitamm имайки предвид професионализма на д-р Сигридов съм убедена, че той би забелязал и най-малкото отклонение или нередност в развитието на бебенцата и би те предупредил за това и последствията от това. Имай предвид и това, че колкото по-големи стават, толкова по-трудно е да се измерят съвсем точно. Не знам как е при теб, но моите постоянно мърдат и замерването наистина е много трудна работа. Напълно възможно е да се получи някакво изкривяване на резултатите, независимо от това, че те гледат на един и същи апарат. Стискам ти палци всичко да е нормално още минимум 2 седмици. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Паола на теб също. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Ивилина, какво става при теб? Имаш ли още течение? Ходи ли на лекар, какво каза той?

# 362
Почти целият ден прекарах тук, но нещо не съм в настроение да пиша. Sad Вчера бях при личната - дъщеря ми е със стрептококова инфекция, най-вероятно скарлатина. За момента няма обрив, дано не се появи такъв, но е на антибиотик. Не знам колко сериозни са рисковете за мен от евентуална зараза и съм в стрес.
Отделно, говорих с личната дали ще ми постави Флостерона, но след консултация с колеги-гинеколози, ми отказа. Не е правила подобно нещо до момента и каза, че не може да поеме този риск/ангажимент. И пак оставам в шах кой да ми постави инжекциите. ooooh!
От два-три дни насам имам болки в областта на пъпа - самият той ме боли най-вече. Не става въпрос за моментите, в които някое от бебетата рита точно там, а постоянно. Някой да има сходно усещане? Rolling Eyes

В понеделник съм при д-р Марков за ФМ и се чудя дали той би могъл с неговия ехограф да измери шийката - има ли смисъл да го питам?

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 21:35 от strelche®

# 363
marijam и аз съм на консултации при Петинка Цветкова ТЕ НАМАТ ТАКЪВ АПАРАТ ЗА МЕРЕНЕ НА ТОНОВЕ Cry ,но няма да раждам при нея ти при кого реши да раждаш? Днес сутринта пак имах зацапване но сега вече избледня newsm78 ,вечер имам контракции с болки явно вече не останакъм края  НАДРУГАТА  седмица ще е секциото ако издържа до тогава  Sad Зайо, четох че на теб за кисилини са ти помагали био гая ти как ги взимаше по време на хранене ли? Тази вечер пратих мъжа ми да ми вземе и той понеже знае,че не обичам хапчета да пия ми взел капки ,а те като прочетохме са за деца  Joy ама аптекаря казал ,че са възрастни Embarassedза деца по 5 капки а за възрасни не пише, някой знае ли по колко капки мога да взема newsm78

# 364
  • Варна
Ivilina, спряла съм се на Танев.
Доколкото разбрах Цветкова може да присъства на секциото, но трябва да се доплатят 100лв. Честно казано не държа на нейното пристъствие.
Ти имаш ли инфо за новите цени в АГ?

# 365
Айла, страхотно изглеждате цялото семейство! Голяма сладурана е малката Ели! И каките какви са хубавици... Пу-пу!!! Да сте живи и здрави!
За количката - в Премама струва малко под 600 лв, но там нали ви казвам - върви си комплект с дъждобрани и чувалчета. На нас ни излезе по-евтино, защото имаме карта за отстъпки... Не съм убедена, че точно тези неща могат да се поръчат отделно - ако трябва да са точно тези на тази количка. Може би трябва да питате. Ето телефони - http://www.premaman.com/wapr/ms/index.jsp?m=7&country=BGR&shop=&lg=BG.
Стрелче, стискам палци малката бързо да се оправи. Ти не се притеснявай много - скарлатината не е най-страшна за теб в тези г.с. В майската отчетна едно или две момичета имаха подобни проблеми, но всичко е наред.
Ивилина, действително био гайята много ми помагаха, взимах ги като се сетя. По едно на ден. Като ме замъчат киселините и се сетя, че не съм взимала и си сдъвквах една таблетка. Стискам ти палци - ще издържиш още десетина дни до срещата с мъниците  Hug
За Флостерона - Стрелче, питай наблюдаващия те лекар гинеколог. Той ще ти го изпише в съответната схема и оттам насетне е чиста формалност кой ще ти го бие. Първия ми го сложиха в частния център, в който ме преглеждаше моята лекарка, за втория помолих акушерка от женската консултация. А можеше и приятелка да ми постави инжекцията, каза моята лекарка. Ти при д-р Дяволов ли беше? Като се видиш с него го попитай, той ще ти даде инструкции какво да правиш, може и лично да ти я постави.

# 366
Зайо, дано наистина да няма проблем! Praynig
По въпроса за Флостерона - да, Дяволов ме наблюдава и точно той ми го изписа, като ме прати да си търся човек за поставянето му ooooh! Определено ми даде да разбера, че на него не му се занимава с тази манипулация. Tired

# 367
Е какво иска тогава личната ти??? А къде си на женска консултация? Помоли там, като кажеш, че Дяволов я е изписал. Не би трябвало да ти откажат...

# 368
ЖК по ЗК посещавам в Трета градска болница. Остава варианта с акушерката, но имам резерви, които трудно бих обяснила, но все пак са налице.  Личната ми лекарка на момента отиде да се консултира и вероятно колегите и гинеколози са я наплашили, знам ли. Rolling Eyes Не бих могла да се сърдя - щом не желае да поеме отговорност, не е и длъжна да го прави. Не искам и нищо безвъзмездно, в крайна сметка. Ще си платя манипулациите където и на когото трябва.

# 369
  • София
Стрелче, дъщеря ми два пъти се разболя от скарлатина докато бях бременна, мен не ме хвана, по принцип възрастните рядко боледуват, на мен ми пуснаха гърлен секрет, накарай личната да ти пусне и на теб за всеки случай. Не е повод за притеснение  Peace А шийката могат да я измерят, питай смело  Hug

Жабче, Зайобайо, количката на Хаук до каква възраст я дават, дали става ли по-големи деца, над година и половина

# 370
tanini, благодаря и на теб! Hug Думите (опитът) ти ме успокояват. Въпросът ти не е към мен, но от всичко прочетено до момента, както и от опит да кажа - коментираните модели ги дават стандартно до 2-годишна възраст.

# 371
MARIDJAM,вдигнали по 100 лева цените на випа,обаче не са плащали на лекарите и те отказват да поемат раждания там днес във в. ЧЕРНО МОРЕ има малка статия  Цветкова ми каза ,че работила с Танев и Георгиев,но аз няма да я ангажирам  . Дано докато дойде време ти да влизаш в болницата  да се нормализират нещата Simple Smile

# 372
  • Варна
Ivilina, благодаря ти за информацията. И аз се надявам нещата да се оправят до началото на Юли, но за съжаление няма гаранция. Типично в наш стил - едно хубаво нещо да има и ние го разваляме. smile3512
При тези условия ти на ВИП етажа ли ще раждаш или на нормалния етаж?

# 373
strelche® , за инжекцията може да ти я бият в спешен център. Аз така ходех с рецептата да ми слагат прегнила. В ръката се слага. Те голям въпрос са го направили джи пи то и гинеколозите.

# 374
strelche, на мен инжекцията ми я сложи приятелка, която е мед сестра. Ти като си имаш рецепта за да си я вземеш  след това може да ти я сложат и в спешен център!Marijam докторите отказват за ВИП етажа за сега  ,ако не се разберат  ще трябва да раждам на 4 етаж Cry Ще трябва да се съобразя с док. все пак  newsm78 Ще разказвам то не остана Wink

Общи условия

Активация на акаунт