Ще имам близнаци! Тема с продължение....11

• 22 541
  • 382
  •   1
Отговори
# 330
При мен коремът бесе като огромна, масивна топка, стото а3 съм си една топка с моите 1,53 см...  Wink

Санита, родих в твоите седмици, не се ра3строиваи, бъди спокоина, всичко сте е наред...

# 331
  • София
Санитам, момичетата вече са казали каквото трябва, наистина спокойствието и позитивните мисли са много важни.
За твое успокоение ще ти кажа че аз си ходих поне 10 дни с 4 см разкритие (лекарката ми беше в отпуска не бях ходила 2 седмици на преглед та може и повече да е било), дори ме вкараха в болница, че ми засякоха контракции на тоновете, които аз не усещах и се уплашиха че раждам  Laughing, като видяха че няма нищо ме изписаха
Стискам палци  Hug

Върнахте те преди година и кусур назад с тези кореми и снимки на новородени  Laughing Много сте сладки Heart Eyes Мои снимки няма да пускам, ако можете си представете корема ми с бебета с общо тегло 6,5 кг, чак лекарите в ТК се плашиха  Wink

# 332
tanini, покажи и ти своя корем. Wink

Момичета, възхищавам се на всички ви, че сте износили тези кореми, наистина. Респект! Hug

От думите ви към санитам (прегръдка и от мен Hug), гледам да се успокоявам и аз, макар да не съм сигурна дали има защо да се безпокоя към момента. Коремът ми се стяга определено, но не съм сигурна дали това са контракции или е нормално. Rolling Eyes При все, че вече съм раждала веднъж и по спомени от първата си бременност опитвам да сравнявам усещанията - не ми се получава. Когато съм на преглед, естествено, нищо не се случва и няма как да `покажа` състоянието, което ме притеснява.
Бих искала да ви попитам едно-две неща. Кога започнаха да ви преглеждат за разкритие и да правят запис на тонове? На мен до момента само веднъж са ми правили преглед на шийката и то по мое настояване - това беше обаче преди повече от месец. И с дъщеря ми, и сега също, коремът ми е по-скоро ниско разположен. Не знам дали е нормално, не ми се смейте Blush, но от едната страна е по-изпъкнал. Rolling Eyes
И още нещо - вече споделих, че доктора ми изписа Флостерон, но само защото аз отворих темата за него. Каза, че трябва да се постави в 29г.с., а не съм сигурна дали е най-подходящият момент. Вие какво мислите и има ли срок на действие, или?

Зайо, чакаме те с отзиви след първата разходка. Grinning

# 333
  • София
Здравейте,близнашки мами!Страхотни кореми!И моя върви големичък,но аз съм си доста килца и преди да забременея Embarassed
Вчера бях на преглед и доктора каза,че бебоците се развиват прекрасно.Тя тежи 1400г.,а той-1580г. GrinningШийката е запазена.
Strelche,вчера обсъждахме с доктора Флостерона и записа на тонове-и за 2те ми каза 32г.с.,ако няма данни за преждевременно раждане.
Хубав ден на всички Hug

# 334
Момичета имам питане newsm78 вчера като се прибрах от лекар и прокървих обадих му се той каза ,че е от прегледа после всичко се нормализира до днес на обяд нямаше нищо ,но ето че пак имам някакво  цапане нещо кафеникаво Embarassed дали е нормално Cry

# 335
  • София
Ivilina 73,да не би да ти е паднала тапата?Най-добре доктора да прецени.

# 336
  • София
Зайо, чак се засрамих като ти прочетох перипетиите.Може би вчера се бях шокирала доста от това, че плацентата на момиченцето не била добра. Сега вече не ме притеснява по-ранното раждане и разкритието (макар, че хич не ми се влиза в болницата ако мога да устискам още в къщи) А и като ви чета, че някои момичета сте били с разкритие и не сте знаели.
Имам обаче един въпрос, който сега чак забелязвам. Като сравнявам вчерашните ехо-снимки и тези от преди 2 седмици виждам, че момиченцето вчера е тежало по малко от преди 2 седмици, възможно ли е такова обратно развитие или е грешка при измерването? До сега винаги и двете бебчета са винаги с повече грамажи от предното замерване. Мисля, че това него забеляза и др Сигридов вчера.

# 337
strelche®, в главата ми се въртят същите въпроси. Имам стягане на корема и то доста често, а съм на Магнерич 3 по 1. Не са ме гледали за разкритие, нито преглед на шийката, за тонове на бебетата - също Sad, но аз се самонавивам че всичко е ОК Praynig

# 338
Санитам, определено мерките са въпрос на замерване. Не се притеснявай. Ако бебето веднъж е пораснало няма как да се смали - мерят се кости все пак. Споко! И не се настройвай изобщо за по-ранно раждане!  Stop
Ивилина, и според мен док трябва да знае за това течение. АЗ не съм имала никакви такива емоции, понеже последния месец и половина изобщо не съм била преглеждана гинекологично. Даже, когато веднъж попитах, докторката каза, че не иска нарочно да ме гледа да не предизвика раждане по-рано.
Запис на тонове правехме след 30 г.с. За разкритие само са ме гледали на ехограф и изобщо не са ми казвали. Флостерона и на мен ми го сложиха, след като попитах изрично. Има близнашки мами, на които не им е слагана инжекция.
Стрелче, разходката беше супер. Директно на въпросите ти за количката - много е маневрена, никакви грижи няма с нея. На бебоците много им хареса - спаха си като къпани през цялото време. Мрънкане имаше само 1-2 пъти, докато бяхме спряли на едно кафе  Crazy. Единствено се замислих, че бебетата са доста открити (по моя лаишка преценка, разбира се...). Което сега с идващото лято е супер, няма грижи и за момента при нас. Но не знам със зимни новородени бебета как биха стояли нещата. Но като се сетя за другите колички, които сме гледали, май това е общ проблем за близнашките...  newsm78 Иначе нали си има чувалчета за краката, ние ще сме достатъчно големи, като дойде лошото време. Ето и няколко снимчици, които направих, преди да наметна бамбините с одеялце да не им духа много, че у наше село (Овча мисъл) е ветрилник по всяко време... - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=373251&pid=12280892. Само едно уточнение - сега се загледах в снимките. Бамбините определено изглеждат по-изправени от ъгъла, в който съм ги снимала. Иначе бяха по-полегнали. Ух, ще правя нови снимки тези дни...
Лека вечер, момичета!

# 339
здравейте,
моя преглед мина.Тоновете на бебетата са добре,но се отчетоха контракции.Разкритие засега нямам.Но в понеделник ще влизам в болницата,за да съм под наблюдение.Въобще не ми се влиза,но в нас ме е базе да си стоя и чакам.В крайна сметка след две седмици ще влезна в деветия.А и както ви казах бебетата са големи на кг.Стискайте ми палци!!!!

Кураж и успех на всички!!!!!! Hug

# 340
Паола, това е най правилното в момента. Вли3ай, мъти и така... Стискам палци  Hug

# 341
  • София
Paola Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossedПожелавам ти лек престой в болницата и дългоочакваната среща да е безпроблемна!

# 342
  • София
Паола, явно ще влизаме по едно и също време, така, че бързо минаване на времето и леко раждане

# 343

Бих искала да ви попитам едно-две неща. Кога започнаха да ви преглеждат за разкритие и да правят запис на тонове? На мен до момента само веднъж са ми правили преглед на шийката и то по мое настояване - това беше обаче преди повече от месец. И с дъщеря ми, и сега също, коремът ми е по-скоро ниско разположен. Не знам дали е нормално, не ми се смейте Blush, но от едната страна е по-изпъкнал. Rolling Eyes
И още нещо - вече споделих, че доктора ми изписа Флостерон, но само защото аз отворих темата за него. Каза, че трябва да се постави в 29г.с., а не съм сигурна дали е най-подходящият момент. Вие какво мислите и има ли срок на действие, или?

Стрелче
, не че аз съм критерий, но за цялата ми бременност ми е правен един вагинален преглед - за установяване на бременността и сигурно и без него щях да се размина ако не бяха 2, та лекаря реши да види по-добре с вагинален ехограф Simple Smile За разкритие ме прегледаха като отидох да ми предизвикват раждането - нямах никакво, въпреки всичките положени усилия с таткото предните дни  Blush Според мен колкото по-малко те бъркат, толкова по-добре! Запис на тоновете така и не ми е ясно какво е  Embarassed Сърчицата на бебетата ли? Ако е това, да, слушаха ги по малко на всеки преглед - в началото веднъж месечно, след 7-я месец на 2 седмици,в 9-я месец всяка седмица.
За Флостерон въобще не е ставало дума. Беше ми обяснил, че ако бебетата тръгнат по-рано имали начини да забавят малко процеса и тогава евентуално се слагало нещо на развитие на дробчетата.
Стягане на корема и аз имах от време на време, чувствах го все едно изтръпва. А пък колко странни форми е заемал  Crazy Мъжът ми се майтапеше постоянно, че прилича на чудовището от "Пришълецът"  ooooh!

Зайо,
, честита разходка! Страхотни са бамбините  Simple Smile Много ми е сладко това обръщение може и да ти го открадна, те моите и без това нали са половин италианки, точно бамбини демек. (между другото бамбини на италиански е момчета, момичетата са бамбинЕ  Wink)

paola и sanitamm , по едни стиснати палци и от мен!  fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 344
ПАУЛА ,късмет newsm10   fingerscrossed  Flowers Four Leaf Clover  Flowers Four Leaf Clover леко раждане

Общи условия

Активация на акаунт