Ще имам близнаци! Тема с продължение....11

• 22 550
  • 382
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Жабче, Фата моето коремче също е много остро и расте само напред. Нищо чудно и да ви настигна скоро.  И в моя случай са момичета, така че живот и здраве, скоро ще съм във вашият отбор. Laughing

sanitamm благодаря ти за бързият отговор.   bouquet В петък съм на преглед и ще поискам повече инфо от моят доктор.

# 316
Моят корем пък беше доста прибран до края. Ето да ме видите час и половина преди раждането - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=373251. Родих в точно 37 г.с. и 1 ден. Бебките бяха 2450 и 2500 г. Бамбините бяха главично разположени още от средата на седмия месец, като високо в корема ми им бяха крачетата - буквално една върху друга. Понякога се отказваха на преглед да мерят крачето на някоя от тях, защото стоеше скрито зад другата. А и едното бебе поначало беше по-надълбоко от другото, не точно една до друга. Така че от много неща явно зависи какъв корем ще стане...

# 317
Преди раждането, бях много "компактна" отвсякъде... Имам и снимка отпреди раждането, но не е 3а слаби нерви  Stop

# 318
Зайо, и твоя корем не лъже Grinning малле  newsm78 Да се отчета днес ходих при моя лекар  Embarassedмай не ми остава много newsm78 плацентите долу горе добре ,но шийката ми била изгладена и съм имала 1 см разкритие незнам какво означава това , говорихме след 21 ,но каза че не се знае дали ще изкарам до тогава  ще ми бият дексаметазон 2 дни това било за дробчетата те ми ги биха и 32 седмица ,но каза че действали 2 седмици и такаааа .. За варненските майчета от тази седмица вдигнали цените на ВИП етажа в АГ имало някакви неуредици с лекарите и те отказват да оперират на ВИПА и незнам трябва да разучим какви са новите цени  Embarassed

# 319
  • Варна
ivilina73 и аз дочух, нещо подобно, а правя уговорки за секцио там. Моля те ако разбереш нещо повече да пишеш.
Ти при кой лекар ще раждаш?
Аз съм се спряла на д-р Танев. Дано съм направила правилен избор.

# 320
  • София
Хубави коремчета сте имали, аз съжаление няма да достигна до такъв. Сега се връщам от д-р Сигридов. Възможно е да изпреваря ivilina73, защото и аз съм с разкрите около 1 сантиметър, аз съм уви 33 г.с., утре влизам в 34 г.с. Май до дутк бях...... Отделно едната плацента на момиченцето не е хич добре и то горкото е наддало само с 20 гр. за 2 седмици т.е около 1800 гр. , а момчето е окол 2200 гр. Като капак и почнах да дигам кръвно и док ми предписа Допегит (май така се казва). Толкоз се шашардисах, че забравих да питам док кое по страшното разкритието или застаряващата плацента на момиченцето (май така се казваше).....Истината, че много съм притеснена и незнам какво да мисля.... CryВярно ли е, че имало стандарт, че докато не стигнат до 2500 гр. не се изписват, ако няма друга причина разбира се?

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 23:35 от sanitamm

# 321
sanitamm, опитвай се да бъдеш спокойна, това също е много важно колкото и да ти е трудно  Hug Притесненията също играят лоша шега, а ако вдигаш и кръвно само това ти е кусур. Не се настройвай предварително за страшни сценарии. Я виж Зайо как започна и как свърши  Simple Smile
Измерванията не винаги са точни, разкритието също не е гаранция, че си тръгнала да раждаш веднага. А и не си толкова назад със седмиците, няма страшно! Освен това близнаците съзряват по-рано от "нормалните" бебета Naughty

Момичета, много готини коремчета  Flutter Пък ти Зайо си и страшна руса мацка  Wink Между другото твоите бебки ми се струват толкова различни, но сигурно имам набито око  Laughing За корема си мисля, че е от значение и структурата на майката. При мен предполатам просто нямаше място накъде да растат ако не напред. При по-високите майчета предполагам, че има повече място нагоре. Всъщност аз не съм съвсем ниска, 167 см, но не ми е дълъг торса, знам ли  newsm78 Спомням си, че и във филмчето на Дисковъри за бременност с близнаци посочиха специално как една майка висока 1,80 е много подходящ случай за подобна бременност.

# 322
fata morgana, Жабче, направо ме изплашихте с вашите кореми.  #Crazy Аз си мисля, че с моята физика няма да достигна такива завидни размери.  Crazy
Сега съм 18 седмици и 2 дни и обиколката ми е 87см при 160 височина и 53кг. Днес за първи път ми отстъпиха място в метрото.  bowuu Много горда се почувствах.  Mr. Green

sanitamm, опитай се да се отпуснеш. Предполагам, че няма да е лесно, но наистина е важно да си спокойна. Ти и сама го знаеш.
Стискам ти палци и дано, дано, дано всичко да е наред!  Hug

# 323
Sanitamm, успокой се! На мен д-р Марков ми каза, че раждане след 32 г.с. си е о.к. за бебетата. Те хич не са малки. А за изписването не е само теглото критерий. Мисли ден за ден и така ще се се чувстваш и ти по- добре. Бъди сигурна, че твоето притеснение и високото кръвно им вредят повече отколкото раждане в 34 г.с.   Hug Hug Hug

# 324
ДОБРО УТРО МОМИЧЕТА Laughing КАК СПАХТЕ Cry за след вчерашната среща с лекаря почти неможах да спя  :roll:marijam , аз ще раждам при др.  Жоро Георгиев много добри отзиви за него за Танев също казват, че е добър , но май месец бил в отпуск и не е в града така ,че добре че не съм тръгнала при него Simple Smile     sanitamm  доколкото знам трябва да 2200 гр за да ги изпишат ,какво ти каза лекаря кога ще ходиш пак ,но до колкото знам като са над 1800 гр няма страшно

# 325
  • Варна
sanitamm, стискам палци всичко да е ОК и да задържиш още колкото е необходимо.  baby_neutral baby_neutral baby_neutralБъди спокойна преди всичко. 

# 326
Санитам я се успокой малко когато и да тръгнеш вече да раждаш само с положителни мисли бебчетата са големи, 1см разкритие е нормално все пак са две бебчета за плацентата не е добре ама като се тревожиш само вредиш на себе си и на бебчовците. Моите като се родиха в 38 г.с. пък въшки 2210гр и 1980гр пък сега са по около 4 кг В Плевен Мади я изписаха 2080 гр в добро състояние но мойте не са лежали в кувьоз за сметка на това си имахме други проблеми и ни държаха 13 дни иначе по рано щяха да ни изписват Мади беше 2000 гр Така че когато и да тръгтеш към родилното с усмивка и вяра в положителния край  Praynig Hug Hug Hug

# 327
Момичета, стискайте колкото можете. Пожелавам ви здрави дечица на всички. Толкова са ви хубави коремчетата Зайо, Жабче  Heart Eyes. Моят беше като на Жабче, а пък момчета се пръкнаха  Wink.
Ето ме мен преди секциото.  Sunglasses
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=271735&pid=12264703

Санитам, трябва да мислиш положително, не винаги узи-то показва точните мерки. Ще видиш, че всичко ще е наред. Само положителни мисли наистина!  Peace Hug

# 328
Санитам,
успокой се и кураж!!!И аз съм на Допегит от една седмица и кръвното ми се нормализира.Все пак 34 г.с. е добре!!Мисли позитивно и да настъпи раждане всичко ще е наред. Hug

Аз днес на запис на сърчицата и имам среща с анестесиолога.Ще ви пиша по-късно как е минало.Миналата седмица нямах разкритие.Сега ще ме гледат пак в събота - дано да устискаме още. Praynig

Хубав и спокоен ден на всички! Simple Smile

# 329
Санитам, и аз като всички други момичета ще те посъветвам максимално да се успокоиш. от личен опит на отписана в 18 г.с. ти казвам - никога не може да бъде сигурно, че действително има или няма проблем. И в огромна степен зависи от настройката и психическата устойчивост на майката. А ти имаш толкова много причини да си спокойна, че направо ти се чудя защо си се насмела така. Горе главата! Аз например последните две седмици съм била с разкритие, но и до ден днешен не знам колко см. Лекарката го е виждала на ехографа и не ми е казвала, само ме строяваше накрая поне да полежа малко. Освен това, ти си доста напред със седмиците и ако не се лъжа, и флостерон ти е сложен. Няма какво толкова да се шашкаш. Лежи, почивай и изпращай позитивни послания на бебетата. знаеш ли, когато ме караха да мисля за аборт, след ден и половина рев и отчаяние си казах, че няма да си дам дечицата, няма да стане по докторската, а по моята и ще родя живи, здрави и големи бебета. Оттогава не съм спирала да им говоря и да им давам "инструкции" какво трябва да е, за да няма проблем. така и не знам имали ли сме проблема или не, но наистина родих живи, здрави и за близнаци нормално големи бебета. Щом аз с моите драми се справих, значи и ти можеш. Пък и при теб въпросът не е на живот и смърт в крайна сметка... Вкарай си такъв инат в главата и току виж си родила в по-късни г.с. от мен...  Peace  Hug
Фата, като дете съм била много руса. Сега кичурите и боицата помагат  Laughing. За корема и аз знаех, че много зависи от височината на майката. Ама ето моят не растеше напред, а нагоре, надолу и особено настрани. А съм 160 см - строен миньон демек. Аз си мисля, че много зависи от разположението на бебетата.

Общи условия

Активация на акаунт