МАРТенчетата мънички,се кокорят вече със очички!

• 14 662
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ааа, честита месечинка на Илийчо! Както и на Ния и на Валери!
Кажете татво слагате на количката под бебетол Аз досега дъм с пелена портбебе, но вече май е горещо за нея. Има ли нещо специално за тази цел?

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 22:09 от oki4

# 106
Ааа, честита месечинка на Илиачо! Както и на Ния и на Валери!
Кажете татво слагате на количката под бебетол Аз досега дъм с пелена портбебе, но вече май е горещо за нея. Има ли нещо специално за тази цел?

Аз карам само по хасените калъфки, които уших за дюшека на коша  Peace Като минем на летния вариант, въобще не мисля ад слагам нещо. Пък и летния вариант на количката си има подложка.
Ти можеш да си сложиш най-обикновена памучна пелена  Peace В Джъмбо гледах, че се продаваха много сладки памучни пелени. Стават и за лека завивка през лятото и за постилане  Peace

# 107
Привет и от нас!

Хайде, нищо не казвате за срещата?Давайте снимки!
Мойта бебка днес много ме учудва.Като се наяде в 18.30 и взе, че заспа вкъщи  Shocked, та откара до 21.30, пропусна си къпането съответно, че не ми се искаше да я разсънвам, ако си е заспала нощния сън, яде и пак заспа  Crazy...сега спи и не я знам до кога ще откара и най-ме е страх да не се събуди посред нощите и да реши, че се е наспала  Laughing

За очичките - на София едното оче и е така още от родилния дом и все още си тече доста секрет, един такъв жълтеникав и лепкав, но док ми каза, че не е нужно да го мажа с нещо, щом не е зачервено и няма възпаление. Само да се почиства с преварена водичка.По 100 пъти на ден го правя и ме притеснява, че не минава.Каза, че може да е запушен слъзен канал, но за сега нищо не може да се направи.
А знам, че не е хубаво да се капе кърма/въпреки, че с каката съм го правила/, че нали млякото е благоприятна среда за развиването на бактерии  Thinkingзнам ли и аз, то сега всичко се отрича  Laughing

И да ви кажа какъв "съвет" ми даде свекито по телефона - споделих, че бебка има някакви сополки и тя вика да съм я къпала в солена водичка, че да се затоплила... Crazy Само и казах, че болниците са пълни с такива бебета...дали ме разбра, не знам  Crazy Добре, че са далечко да не ми се бъркат много-много/, кой знае и кога изобщо ще я видят, чак лятото предполагам.

Вече няколко пъти се виждаме с Росита-та в парка, а срещнахме и Добро настроение  Grinning

Хайде лека нощ от нас!

# 108
леле днес какво затишие е Rolling Eyes
Животинче- вчера с ммите излизахме около моя блок, че з съм малко неориентирана. Аз съм в 43бл, Младост 1.
за количката- аз слагам одеалце отдолу, но смятам да купя един комплект за количка.

хайде от нас лека и мека  bouquet

# 109
Привет и от нас Hug

Срещичката днес в Борисовата градина мина много приятно Hug. Побъбрихме си, запознахме бебоците и се порадвахме на хубавото временце Hug Hug Hug. Големи сладури са ни бебоците Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

bouquet

# 110
Много благодаря за отговорите. И аз я извеждам с дрешките, които си е в нас + порт-бебето и шапка. Сега като е по-топло имам поларено порт-бебе и използвам него. Много е тъничко и мекичко.

В количката не слагам нищо. Зимния кош си има подложка, а за летия мисля да използвам пларена пеленка, поне в началото докато е по-студено.

# 111
Сколасах и аз да се включа днес... Ми то от баби и дядовци не можем се добра до компютъра...

Срещата мина супер - бебчовците са ни големи сладурковци/ми нали са си наши  Mr. Green/, ама и мамите не отстъпваме. Laughing Зеленкото и Дидето правиха снимки - като ги качат ще видите... Grinning Доколкото разбирам, нашата Рая по реване я е конкурирал Илийката на Мънки, то щото ние си тръгнахме по-рано заради бабите и дядовците, та не успяхме да се видим с тях, но поне и двамата са се отчели гръмогласно... ooooh!

# 112
Аз пък нямам зимен кош и си го извеждам в летния, но още не съм махнала чувалчето, само че седи отворено, играе ролята на зимен кош Simple Smile Излизаме ето така, като отгоре мятам леко одеялце.

Да похваля Ники, че днес се държа много добре на детския рожден ден, да видим утре как ще е на юбилея на вуйчо ми, където ще има 160 гости във Военния клуб  Mr. Green Но там ще го нося със слинга, така че прогнозата е да спи Simple Smile

Много интересни неща прочетох за този Карп и неговите 5 стъпки, не ми бяха попадали. Направи ми впечатление, че всъщност носенето в слинг изпълнява всичките условия (като добавим, че можеш да му шъткаш на бебето и можеш да го кърмиш в слинга). Някой да знае откъде мога да си поръчам книгите му, продават ли се у нас или не?

Айде лека нощ от нас, че имам задачки, а и ми се спииии...

# 113
Аз като ви чета май повечко си обличам детето за разходка, ама пък досега не съм го усетила да е запотен, дано не съм му завъртяла много копчето за терморегулация и да съм го свикнала на много топло. Аз върху домашните дрехи обличам по едно поларено гащеризонче, те са тънички, но за вкъщи са ми дебели и така гледам да ги оползотворявам. После в порт бебето и в количката, която пък е с покривало. Ама гледам да го поразкопчавам повече. Не знам какво е времето в София де, тук уж е топло, но много лошо духа понякога в морската и май затова не смея да е по-леко облечен. Уж гледам по мен, ама аз нали съм по-кекава след раждането и все се обличам със 100 ката.

За очето - много му се засили секрета на едното като се прибрахме от болницата, чистих, капах кърма, но нямаше подобрение, а и като четох за запушените канали и как трудно минават и лошо ми стана. Педито ни изписа капки Тобрекс и от тях като с магия се оправи, една седмица капах, даже и толкова нямаше. Съвсем чисто е сега и изобщо не се пълни наново. А преди и без да сълзи все имаше редовно по някое гурелче. Но си е индивидуално де, просто може би не е лошо и с капки да се пробва, при нас явно е било нещо леко, което лесно се оправи и не ми е създавало проблем от тогава.

# 114
Здравейте момичета
Искам да попитам мамите на които бебетата са около 20 дни по колко спят. Ангела понякога спи през деня по 5-6 часа без да се събуди /и пропуска хранене/, а тази нощ спа от23:30 до 06:30
Споделете дали при вас се случва че съм се притеснила много!!!???

# 115
  • Стара Загора
Честит имен ден на всички мами носещи име на цвете.

# 116
здравейте мамчета,
Честит имен ден на Цветка! Честит имен ден и на всички мамита и бебоци с имена на цветя, дръвчета, храсчета, буренчета и тревички! Да сте живи и здрава и още 100х100 години да си носите името с гордост!

Аз да си похваля набързо детето (и да дам отговор на Мери), тази нощ заспахме в 22ч и така до 6ч, ама вече много гладни.
Сега се спретваме да идем нагости на баба и, че и тя ни е именничка.

Целувки и усмихнат ден  Hug

# 117
  • София
Здравейте момичета
Искам да попитам мамите на които бебетата са около 20 дни по колко спят. Ангела понякога спи през деня по 5-6 часа без да се събуди /и пропуска хранене/, а тази нощ спа от23:30 до 06:30
Споделете дали при вас се случва че съм се притеснила много!!!???

Мери, и при мене беше горе-долу по същото време. И аз се бях нашашкала, че не си дояжда и чи нещо не е наред. Но както се оказа, всичко ни беше наред. Просто всички бебета имат такъв период. Сега вече не е така, но за сметка на това имаме проблеми с нощния сън.

Честит имен ден на всички именяци. Ние днес ще правим погачата.

# 118
  • Ловеч
Честито на имениците. Набързо да се разпиша аз, докато сучем.
Мери златни са тези шумове - не се притеснявай за Ангела - нормално е.
Роси  Hug радвам се че си добре вече, мерси за отговора за катетъра - ще пробвам и аз.
Никита, как е ръчичката на каката.

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 09:47 от Айрис

# 119
  • София
Честит Имен Ден на малки и големи, и още по-големи!

Приятен и пълен с положителни емоции ден на всички!
Ще се поразтърся и аз за комплект за количка. Дано има някакви тънки.

Общи условия

Активация на акаунт