МАРТенчетата мънички,се кокорят вече със очички!

• 14 503
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
... В събота направихме първата ни разходка, за около 1,5 ч. - беше супер - мама, тати и бебка, на слънчице и разходка. чувствах се, като затворник, който поема въздух след години в затвора  Joy
...
Сега да питам майките, "раждали" секцио - носите ли колан или ластични гащи? И мажете ли белега с нещо и с какво?
Да питам и за бебчовците - вашите хълцат ли? Моята Стела много често хълца - много ми жал, като се разхълца и не спира...
...
Аз на всяка разходка се чувствам така  Whistling

Аз одих секцио, но така и не се наканих да си купя колан, така не слагам. С нищо не съм мазала белега, а вече почти не се вижда.

И моята бебка много хълца. Хълцаше още в родилното и докторката каза, че нищо не помага - просто да чакам да отмине. И мен много ме е жал. Веднага си я гушвам и тя е много доволна  Laughing

# 196
Здравейте мами.
аз да си призная се радвам на лошото време че мога да поспя Embarassed
Слънце и аз си мисля че вначалото Симонка не е стартирала добре но с АМ нещата са се оправили. Яна се роди 2,450  - малка но с огромни бузи. Изписаха ни 2.400кг. на 1 месец беше 3,500 а сега на два е 4,300, ние сме само на кърма. Тия дни нещо имахме проблеми с яденето но вчера и разширих дупките на шишето и нещата се оправиха. Иначе няколко дни ядеше по 40-50 грама, но пък си спеше 3 часа newsm78.
 Може ли някой да ми даде линк с тези техники за коликите Embarassed че пак съм изпуснала нещо.

ААА Вис виталиса е много голям но още не съм ходила. Blush
 За лятната количка - аз си купих на чиполино http://chipolino.com/eshop/?act=inside_product&product_id=318
 Аз много исках скъпа количка но нали ще заминаваме а Jane която ползвах е много тежка и голяма и никъде не влиза и реших да си взема тази която е 100лв. да си призная много съм доволна, маневрена, лека и успявам да се навра в асансиора с нея, баткото и неговото колело Crazy
А и я бутам и катеря с една ръка докато с другата държа баткото.
 Чао за сега че трябва да будя баткото че иначе вечерта няма заспиване ooooh!

# 197
момичета от къде ги купувате тези памперси КАН БЕБЕ-никъде не съм ги виждала и не мога да ги намеря? Rolling Eyes Навсякъде където съм проверила била,кауфланд,магазинчетата в Борово има само памперс и аз карам с тях!Може ли някой да каже от къде да ги купя???
и още нещо-дайте сайт ако не ви е проблем- да книгата изкуството да бъдеш родител-да се я дръпна??
иначе сме ок -малко колики ни мъчат иначе сме спокойни и добрички

# 198
Слънце и аз да споделя.. Натали се роди 2500,в болницата смъкна до 2390,след това само с кърма за 25 дни беше станала 3350,от следващия ден обаче кърмата ми почти спря и започнах да дохранвам с АМ - Нан сенситив ... за още 2 седмици качи още 400 грама,тогава последно беше 3750. Детенццето ми е много злоядо,също като щерката на БилиБили,опитвах всичко,но не ще и не ще... да не говорим ,че и доста повръща.. и имам чувството,че и малкото което хапне после го повръща. И така... при нас максимума,който мога да и дам е около 60 мл( и то не всеки път) , днес например от сутринта да е изяла около 100 Sad Иначе като погледна килограмите ми се вижда горе долу в нормите да сме ,но на педито все не и стигат Sad Тези нашите моми... манекенки явно ще стават #Crazy

# 199
 smile3510 Черпя ви виртуално за месечинката на Маги / с малко закъснение Embarassed/!

За памперсите - ползвахме Слийп енд плей на Памперс, но се оказа че има 2 вида- по-малките разфасовки до 70 бр. се произвеждат в Полша, а тези над 70 бр. в Турция. От полските съм доволна, но от турските се подсече дупето на беба още на 10-тия памперс, най-вероятно е различен ароматизатора в гела на памперсите. Минахме на Пуфис- те са по-дебели от предишните и са без ароматизатори , и нещата се оправиха.

Ето я и Маги на 1 месец http://www.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=11571342 и на разходка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=11571427

# 200
Момичета, извинявам се, че нахълтвам в темата, но искам да предложа 2 опаковки Инфакол, ако някой има нужда от този лек за колики. На нас ни помогна доста.
Желая ви ведър ден и добро настроение.

# 201
  • Варна
Здравейте и от мен! Много кофти наистина, че се развали времето, но поне можем да си починем в къщи и да се наспим, че разходките понякога ми действат много изморително (аз правя едни дълги преходи и на връщане взимам каката от градина). Забелязвам, че това влияе и на кърмата ми - като ходя много и се изморявам, ми намалява, а днес почивам и съм препълнена. Вчера направихме нашата "питка", по-точно си беше малък банкет за здравето на Симона (на кръчма, с много приятели и дечурлига). Весело се получи, а Симона спа през цялото време. Тя още е с хрема, въпреки че слагаме два вида капки, но предполагам при бебетата минава бавно, защото не могат да издухат секретите.
Ето снимки от събирането: http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=11571791

# 202
  • Варна
Роси, аз мажа с Контрактубекс, а колан така и не се наканих и аз да си купя. Иначе бях харесала на Тонус еласт вариантите, а лекарката я питах и каза, че мога още след операцията да слагам колан.
КАН Бебе и аз искам да пробвам, но не съм ги виждала тук.
А за хълцането - май всички хълцат, моето мишле със сигурност. Казаха ми, че е от студ или преяждане и май има нещо вярно Simple Smile

И да попитам и аз нещо: Някоя от вас обсъждала ли е слабителни с лекаря си? Ако може да споделите, че ми е голям проблем. На мен ми каза доки, че от билковите може да се повлияе и бебето, затова Лактулоза Мип или течен парафин. Ама нещо няма кой знае какъв ефект. Много моля да споделите, ако имате опит.

# 203

И да попитам и аз нещо: Някоя от вас обсъждала ли е слабителни с лекаря си? Ако може да споделите, че ми е голям проблем. На мен ми каза доки, че от билковите може да се повлияе и бебето, затова Лактулоза Мип или течен парафин. Ама нещо няма кой знае какъв ефект. Много моля да споделите, ако имате опит.

Яж кисело мляко с овесени трици. PeaceПоне по 2 пъти на ден и ще има ефект.

# 204
ние ходихме на разходка с колата и уж да си подам документите за тия 250лв и детските. Егати и глупавата ни държавица- разкараха ме на 2 различни места и накрая пак нищо не направих и остана за утре.
Купихме и комплект за отпечатъци на малката и сега я чакам да се събуди и да я отпечатам  Joy
Росита- за папкането през нощта- то много си зависи от бебето. Ние ядем по 120-140мл мляко. А тя сама си показа, че неиска толкова начесто през нощта. А и не е спиране на папото отведнъж. Всяко бебче е различно и само си показва какво иска. Няма смисъл да ти обеснявам, защото ти вече си минала по този път веднъж.  Hug
Беллабу- малката найстина е послушна. Чува и се гласчето само вечер след баня и аз така и се радвам. Иначе е тихо и кротко.
Днес я сложих на активната гимнастика, но нещо не я отрази. За сега и харесва да и говоря.
Роска радвам се, че си добре.  Hug

# 205
момичета от къде ги купувате тези памперси КАН БЕБЕ-никъде не съм ги виждала и не мога да ги намеря? Rolling Eyes Навсякъде където съм проверила била,кауфланд,магазинчетата в Борово има само памперс и аз карам с тях!Може ли някой да каже от къде да ги купя???
и още нещо-дайте сайт ако не ви е проблем- да книгата изкуството да бъдеш родител-да се я дръпна??
иначе сме ок -малко колики ни мъчат иначе сме спокойни и добрички

#Crazy newsm78

# 206
Роси, аз мажа с Контрактубекс, а колан така и не се наканих и аз да си купя. Иначе бях харесала на Тонус еласт вариантите, а лекарката я питах и каза, че мога още след операцията да слагам колан.
КАН Бебе и аз искам да пробвам, но не съм ги виждала тук.
А за хълцането - май всички хълцат, моето мишле със сигурност. Казаха ми, че е от студ или преяждане и май има нещо вярно Simple Smile

Парафина не е препоръчителен за кърмачки,а лактулозата под всичките й форми е силно газообразуваща,а оттом-колики.Пробвай с мнооого течности,зелен чай със сметана и движение.Ако не те боли коремчето при допир,прави масаж по посока на часовниковата стрелка ,а сутрин на гладно изпивай 1 чаша топла вода с мед.
За нойските пари-много ми бавиха февруарския болничен,едва преди 1 седмица ми ги преведоха.

# 207
Мами, които дохранвате с АМ- по колко пъти акат бебетата ви на ден?

# 208
  • Варна
Зори, ще ползвам поста на шуши 13 от по-рано:

Дез, а и всички останали, които желаят могат да си дръпнат книгата Изкуството да бъдеш родител от http://izvorite.com/ .

# 209
я и аз да се намеся с няколко отговора:

за ластичните гащи - още на 7мия ден след секциото се намъкнах в едни на Чико които си взех от пигис и ги нося всеки ден - има ефект корема ми доста се прибра..

за слабителните - като се прибрах след секциото в къщи имах голеееми проблеми със запека, но си взех свещички ева кю - страхотни са и могат да се ползват от родилки и бриминни защото са направени от безвредни в-ва

за акането при бебета хранени с АМ - моето е на АМ основно и съвсем малко кърма - ака по 3 пъти на денонощие горе-долу и дано така се задържи а не се запече горкото , че не знам какаво ще правя...

иначе и ние сме с колики и 3 пъти и давам саб симпликс - много я успокоява, но повече не смея да давам за да не се запече много

хайде чао че отивам мабко да поспя!

Общи условия

Активация на акаунт