МАРТенчетата мънички,се кокорят вече със очички!

• 14 561
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
  • София
bellabu, Според инструкцията сипваш 90 грама вода и добавяш 3 лъжички мляко. Аз така правя. Но не винаги се изяжда всичко:)

# 76
Добро утро и от мен. Закуската е готова, децата още се мотаят в леглата Simple Smile, така че имам 5 свободни минути...

vili_st, къде е показано това повиване?

Това за очите е вярно - придобиват истинския си цвят към 6-8 месеца, но не защото е спряна кърмата. Аз като кърмих Гого до 3 години, да не мислите, че чак тогава са му станали очите кафяви Simple Smile Жалко, сините бебшки очички са толкова хубав цвят...

Нас ни чакат тежки три дни - все сме на рождени дни. Днес на един детски, утре е имен ден на майка ми и вуйчо ми прави 60 години и сме на юбилей, в понеделник пак на детски рожден ден. Не само че се разорих от подаръци, ами и идва РД на баткото... И да видим как ще се справим с бебето по купоните Simple Smile

# 77
SZA ето от тук http://www.mininova.org/get/740851 можеш да си дръпнеш филмчето. На мен ми беше много интересно  Peace

Ние утре погачата ще правим, една тайфа ще се съберем Whistling Добре че антибиотика ми свършва утре, че да мога и аз да близна капка алкохол Rolling Eyes

Е, днес нали е Лазаров ден, няма ли именяци? Ако има ЧИД, живо и здраво да е името им Party

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 09:30 от vily_st

# 78
Въпрос към по-опитните кърмачки - моя хубавец от 2-3 сутрини му се суче през час, възможно ли е? Т.е. аз знам, че е възможно, но като го нахраня и после започне да връща все едно съм го препълнила и след има няма час и пак лапа бясно ръцете. Възможно ли е да бъркам признаците на глад с нещо друго - да иска да си суче просто, и как да разбера? Иначе снощи направи по-дълга пауза и съответно от 6 насам буквално на всеки час си търси ядене. Следобед уж не е така, но и вчера по-бързо огладня от обикновено. Може и криза на растежа да е, но по-скоро ме интересува дали наистина не бъркам признаците на глад с нещо друго и може ли да му стане нещо, ако все пак му давам да яде, когато си мисля, че иска, макар да е толкова често? Не може да свикне да си яде така, нали newsm78

# 79
Любомираи тя е така последните две нощи  Peace Много често иска да суче. Но не винаги от глад, а защото я боли коремчето  Tired Егати и гадните колики  #2gunfire И тя връща по малко от време на време

За очите. На Маги й бяха сини още с раждането и въобще не се промениха  Peace Любомира, като се роди беше с някакви тъмни блуткави очи. Сега й станаха всиво-сини, много готин цвят  Flutter Много се надявам такива да останат, но се съмнявам за жалост  Rolling Eyes

# 80
И нашата погача е утре, та след малко ще ходим да пазаруваме. Hug
Ние вече активно гукаме и се смеем, при вас как е? Grinning

# 81
Любомира и тя се хили тези дни по-често и по-осезаемо  Laughing Много са готини в тези моменти  Heart Eyes
Аз искам вече да започне да будува повече, та да се забавлявамче. Че сега е малко скука - само реве и яде  Rolling Eyes
Макар, че после ще си мечтая за това спокойствие  Laughing

# 82
Ами при нас не са колики, просто сутрин като се събуди, суче, успокои се и после не заспива, шава, нервничи и сякаш се сеща, че няма какво друго да прави, освен да цока и си иска.

Опитвам се да го разсейвам колкото мога, за да удължа малко времето, че поне предната кърма да се смели като хората, ама много нервен става понякога. Вчера така цяла сутрин се дебнахме - по малко по малко, накрая взе, че се насмука като хората и откърти. Слагам му биберон от време на време, но ми е гузно, така като не знам дали е гладен или не, дали не го залъгвам излишно.

# 83
Нагаина, може да е криза на растежа. Ще отмине, няма как да свикне, спокойно.

# 84
здравейте мамчета Hug
Приятна среща на софийските мамита  bouquet на следващата и ние ще дойдем.
На Вили и Белла- да съберете много подаръци и парички утре.
Мери- и моята Елия не се уригва всеки път. Аз и хванах цаката да не връща папото- държа я доста време на рамото си и тупкам. А за обличането- не се шашкай. Аз още я тормозя някой път.
Беллабу- аз давам АМ по 120мл. И е така както е описано на опаковката- 120мл вода и 4 мерителни лъжички. Става около 135мл общо. Ние в повечето случай си го изяждаме.
Вече сме само на 5 хранения. Снощи си поспахме и двете. Тя се размрънка около 2 и нещо, но пиина малко вода и пак заспа и така до 6ч.
за очичките- незнам кога се променят. Нашите от родилното си бяха тъмно сиви. Сега са със зелен отенък. Моята майка е със зелени очи и ще е супер и Елия да е с такива.
Днес се чудя дали да не идем до Вис Виталис да похарча малко парички за нея.

Хайде от нас лек и усмихнат ден  bouquet

# 85
Ами при нас не са колики, просто сутрин като се събуди, суче, успокои се и после не заспива, шава, нервничи и сякаш се сеща, че няма какво друго да прави, освен да цока и си иска.

Опитвам се да го разсейвам колкото мога, за да удължа малко времето, че поне предната кърма да се смели като хората, ама много нервен става понякога. Вчера така цяла сутрин се дебнахме - по малко по малко, накрая взе, че се насмука като хората и откърти. Слагам му биберон от време на време, но ми е гузно, така като не знам дали е гладен или не, дали не го залъгвам излишно.
ние сме същите като прибавим повръщане  Rolling Eyes и това е от няколко дни,уж сее нахранил,а започва един ужасен рев,лапа зърното,плюе,повръща и пак наново.Давам му вода уж да заситин положението,но той и 100мл да изпие все едно нищо не съм му дала,изобщо не го засища за малко  ooooh!.Та и ние се побъркваме тия дни и даже на разходките не е спокоен

# 86
Честит Лазаров ден!
Имам въпрос към мамите с бебчета на двайсетина дни-колко време будуват на ден?Моя Гого понякога прави около 6-7 часа на денонощие в будно състояние,с мизерни паузи на унасяне.При това не се заглежда или залъгва с нещо(още е много малък,наистина).
Всички ли си държите бебетата на ръце ,докато заспят?Аз не го правя и през първите 2 седмици си заспиваше прекрасно след храна,но вече не става номера...А аз не мога(по здравословни причини)да го нося на ръце.

# 87
  • София
Добро утро!

Така като гледам, явно е повсеместно явление мрънкането без видима причина - и ние сме така от 2 дни. Нахранен, току що изакал се, преобут и като оцъкли ония големи очи... Ако не му висиш на главата или ако не го гушкаш, се почва едно непрестанно мрънкане и скимтене, което накрая става на истеричен рев(това го разбрах след като един път го оставих да видя до къде ще стигне - е няма да го повторя  Confused ) Като прибавим и това, че АМ го запича и му е доста трудно акането, положението става много зле...

Ние днес ще ходим да си търсим лампи. Силно се надявам звяра да не реши да вдига магазините на крак с рев, а да подходи обичайно и да си спи сладко в кошницата за кола... После може да се разходим малко из някой парк.
Ели, вие из кой край на Младост се разхождате? Може другата седмица да се присъединя към агитката.

kikoimery, при нас в целия апартамент също е 22-24С, но аз слагам още един кат дрехи - освен боди и ританки, отгоре обличам и блузка, или вместо ританките - гащеризон. Преди, когато не беше толкова слънчево навън (не знам какво значение има, при положение. че температурата в стаята беше същата, ама...) слагах и ританки и гащеризон. Струва ми се, че така му е добре. И винаги е завит с тънка пелена.

За повръщането - до преди няколко дни не знаех какво е това, но откакто сме само на АМ вече много добре знам  Confused
За сега поовладяхме леко процеса, като сложих една по-дебела книга под матрака, за да му е по- на високо главата и вече по-рядко повръща.

Ау, че дълго стана...

Лек ден на всички.   bouquet

# 88
  • София
Привет!
Най-вероятно и ние отпадаме за срещата, и аз, и баткото сме хремави  Rolling Eyes , дано не го лепне и Алекс  Praynig
За петте правила - пусках ви няколко пъти и аз тема, в нея има линкове към клипчета  Peace
Кикоимери, разбирам те - някак странно е да свикваш със собственото си бебе  Rolling Eyes Едно е да сте заедно от раждането, друго - като сте били разделени  Rolling Eyes Не се шашкай, ще се справиш  Hug (то не че аз не го правя) За обличането - с два дълги ръкава сме и две ританки.
Беллабу- аз давам АМ по 120мл. И е така както е описано на опаковката- 120мл вода и 4 мерителни лъжички. Става около 135мл общо. Ние в повечето случай си го изяждаме.
Peace така е , на всеки 30мл се пада по 1ч АМ, т.е. - ако слагаш 90мл вода - 3л АМ, ако е 120мл вода - 4л АМ, ако е 150мл вода - 5 л АМ и т.н.

# 89
  • Варна
Здравейте милички.  Hug Много ми липсвате, но още не мога да влезна в крак - справяме се перфектно но в малкото паузи или се цедя или ям или почивам и нямам реме да ви чета, но и това ще стане с времето, ето днес сме доста по организирани  Mr. Green
На кратко - от както ни изписаха сме с колики и имаме часове плачкане и гърчове и ми се къса сърцето, но няма как явно. Иначе е най - кроткото бебе на света  Embarassed Аз имам малко проблем с гърдите - прекалено много кърма имам а тя още не я изсуква и веднага ставам на буци. Отделно и ние като някои от вас едната гърда не я долюбва та нея само я цедя. Но няма как.  Mr. Green
Успях да сложи и снимки  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=328278&pid=11527303
Сложила съм и за колажа на първа страничка   http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=356958&pid=11527354  надявам се че ще ни сложите и там  Hug
А и благодаря за класацията  Hug  Видях че сме сред победителите  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт